Ako znášate posun času na letný?
...ja čím som staršia, len horšie a horšie. Moje "vnútorné hodiny" pracujú totiž po svojom, takže sa budím v obvyklom čase, napr. cez víkend o pol ôsmej-ôsmej, no po posune bude už deväť, takže mám dojem, že nič nestíham.
Ahoj, práve nastal posun dnes v noci, zatiaľ v pohode, treba vnímať hodiny tak ako sú a ísť skôr spať, potom je človek svieži a vstane v pohode. Deti zvyknem nechať poriadne vybehať, nech sú unavené a večer v pohode zaspia, ale tiež to považujem za zbytočnosť.
Ja bytostne neznasam posuvanie na letny cas. Boli ma hlava, som tyzden len unavena (napriek dostatku spanku), proste mi zo vadi. A slnecne vecery fakt nemusim, nepotrebujem o desiatej vecer citat bez lampy. Aj ked pripustam, ze som ten typ, co v lete chradne a v zime oziva...
Zmena letného času na zimný čas
Nedeľa, 28. októbra 2018
čas meníme z 3:00 na 2:00
Aký čas by ste preferovali ako stály čas? Letný čas alebo zimný čas?
@petka47 za mňa letný.. Pretože je dlhšie vidno.. Aj v zime by bolo vidno aspoň do tej piatej.. Pri zimnom čase počas celého roka budeme mat v lete o 20:00 už tmu a ráno o pol štvrtej bude svitat.. Čiže totálne zle využitý čas.. Radšej by malo svitat neskôr a dlhšie večer vidno.. Ani v zime by to neuškodilo.. No uvidíme.. Na budúci rok sa čas mení naposledy a každa krajina sa môže rozhodnúť ci ostane ri zimnom ci letnom.. Som ale zvedavá na prax.. Ze napríklad my zimný a Poľsko letný, Česi letný ci co
Za mna tiež letný čas po celý rok.
Za mna zimny. Ale neverim tomu, ze sa kazda krajina bude moct rozhodnut sama, to by bol chaos a byrokrati v Bruseli by neprezili, keby nemohli vsetko centralne buzerovat.
Urcite by som privitala letny. Slovensko je na zaciatku casovej zony, brusel na konci. Samozrejme ze im sa dobre rozhodlo pre zimny. Na nas ktori v lete budeme mat vychod slnka o 3:30!!!! A zapad 19:30 sa nemyslelo... zena pride z prace a s detmi na slniecko moze na hodku... je mi z toho naozaj smutno, asi sa mali slovaci/poliaci/madari burit skor. Ved len Kosice vs. Praha je rozdiel pol hodina.. 😞 ale to je jedno s druhym - tu sa mukluje od 6 vo fabrikach, tam sa o 8 ranajkuje v lodickach...
@dkethe ono sa ale nerozhodlo pre zimny ...maju sa krajiny rozhodnut...vcera to bolo v spravach opat...ze ludia u nas by chceli letny ale nasi politici su skor za zimny...a ze sa budu snaziit dohodnut s poliakmi, madarmi, cechmi...aby sme nemali ten chaos spominany, ze budu rokovat...rozhodnute nie je, ale podla vsetkeho vola je viac za ten zimny...
Ved nech si daju na zapade zimny, trebars holandania, belgicania, portugalci, spanieli...ved v Spanielsku mame ten isty cas ako u nas a v lete tam bolo vidno o hodinu dlhsie...tak nech oni si daju zimny..nemci a francuzi su tak na hrane..ale od Ceska cez Rakusko Polsko, Madarsko Slovensko by mohol byt letny...ale to zas bude o inom ako o tom, co je dobre pre ludi
@dkethe https://slovensko.hnonline.sk/1828207-slovensko...
hlasovat sa neda..ale vcera hovorili v spravach ze ludia saleju..vid aj ta mala anketa na stranke co som prilozila..vraj celkovo verejna mienka by bola priklonena letnemu casu...ze ludia ziadaju referendum, co je jasneze ze nebude,.to by stalo peniaze...
...tak, a je to tu zas! S letným posunom času sa vyrovnávam aj tri týždne, kým si zasa zvyknem. Tešila som sa min. rok, že sa to už zastaví, no štáty EÚ sa nevedia dohodnúť, či zostane čas letný alebo zimný! Takže ďalší posun až do roku 2021, kedy už sa rozhodnúť musia! Bože, nech už to skončí a zostane LEN JEDEN ČAS! JE mi jedno aký, len nech už sa NEPOSÚVA!
@libawet tiez to zle znasam. Vstavam o 5, tak to nie je lahke. Dnes este ako tak, ale asi tak od stredy nastupia zavrate, nevolnost, busenie srdca, navaly slabosti a trva to tak 2 tyzdne. Kym som bola mladsia, posun mi vobec nevadil. Mozno to je vekom, mozno tym, ze som kedysi nemusela vtavat tak skoro... je rozdiel vstavat o 5 a o 7....

@katrinka8 no lebo si ešte relatívne mladá, ani mne to v Tvojom veku nevadilo...