icon

Ako zníženie likvidity môže zachrániť planétu?

tomas123456789b
24. jan 2025
Používateľ tomas123456789b je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tomas123456789b.

Jednotlivé štáty sveta by mali znížiť celkové množstvo penazí v obehu (likviditu) u obyvateľstva, aspon o 50%. Príklad : Štát "XYZ" prostredníctvom centrálnej banky zníži likviditu (celkové množstvo penazí v obehu) vo svojej krajine o 50%. To môže spraviť napríklad tak, že výrazne zvýši dane a odvody. Štát tak príde k veľkému množstu penazí, tieto bonusovo získané peniaze može použiť na :

1 : Znižovanie štátneho dlhu (veľmi doležité) /

2 : Projekty na znižovanie emisií CO2 (extrémne doležité) /

3 : Podpora vedy a techniky – (veľmi doležité)

Obyvatelstvo na úkor štátu príde o 50% likvidity, bude mať o 50% menej penazí, inak povedané jeho kúpyschopnosť sa zníži o 50%. Preto ak bude chcieť obyvateľstvo prežiť, bude musieť začať šetriť, bude musieť hľadať sposoby ako efektívne šetriť a neplytvať, to vyústi v to že :

1 : Ludia budú mať menej detí, lebo budú vedieť že viac detí neuživia./ 2 : ľudia sa nebudú prežierať a budú menej mínať na alkohol a cigarety / 3 : ľudia nebudú vyhadzovať potraviny do koša – dajú si väčšiu námahu aby si naplánovali jedenie do poslednej omrvinky / 4 : ľudia si nebudú stavať luxusné vily, veľké obydlia, ale uspokoja sa s garzónkami, malými domčekmi / 5 : Ľudia nebudú toľko chodiť do reštaurácii ale budú si variť jedlo hlavne u seba doma. / 6 : Ľudia si budú svoje obydlia natierať v lete na bielo a v zime na čierno, aby ušetrili na elektrine a plyne. / 7 : Ľudia ktorí majú obydlia/prevádzky s vysokými stropmi (nad 2,7 m), začnú si ich znižovať aby ušetrili na kúrení. / 8 : Menej ľudí bude vlastniť auto, ľudia budú namiesto toho chodiť bud MHD, alebo minibusmi (riadené štátom) ktoré prídu priamo po zákazníka, budú slúžiť ako Taxi a odvezú naraz kopu ľudí. / 9 : Ludia budú menej cestovať na exotické dovolenky a do zahraničia / 10 : Ludia budú kupovať menej oblečenia, budú mať pár kusov oblečenia namiesto toho aby mali 30 kusov oblečenia / Ludia budú šetriť na kúpe nábytku, budú kupovať len nevyhnutný nábytok namiesto zbytočného nábytku (skrine, poličky,lampa,atd…). Ludia tiež budú šetriť na dekoračných ozdobách (obrazy,sochy,sošky,koberce,atdd..) budú ich kupovať menej. / 11 : Ludia budú šetriť aj na elektronike, kúpia si radšej notebook namiesto stolového PC, kúpia si radšej malinký televízor namiesto toho veľkého, kúpia si radšej viacero mini chladničiek a budú ich mať uložené vonku na zime a tým ušetria elektrinu. Viacero ľudí sa rozhodne prať ručne v umývadle aby ušetrili na pračke a elektrine. Viacero ľudí sa rozhodne neplytvať prádlom a neprať ho po každej usadenej špinke / 12 : Viacero ľudí sa rozhodne sprchovať sa v studenej vode, a šetriť tak na plyne a otužovať si zdravie. / 13 : Viacero ľudí sa rozhodne umývať riady ručne. / 14 : Viacero ľudí sa rozhodne prestať vykurovať drahou a na výrobu i CO2 nákladnou elektrinou / 15 : Viacero ľudí sa rozhodne vykašlať na svoje trávniky, a nebudú ich viac ani polievať ani kosiť / 16 : Ludia si radšej budú požičiavať veci v požičiavacích zariadeniach ako ich kupovať (knihy, časopisy, športové náradie – lyže, bicykel, ten. raketa, lopta, puk,atd…. počítačové hry/videohry /GPS /Drony, /hrable, motyka, motorová píla, vrtačka, kultivátor, fotoaparát, kamera, atd, atd…./ 17 : Ludia si nebudú tolko kupovať luxusné veci ktoré nepotrebujú ako šperky,lak na nechty, kožušiny, záhradné vírivky,kabelky, atd,atd….
Toto všetko sposobí nasledujúci veci : 1 : štáty sa zbavia svojho zadlženia, čím sa vyhnú bankrotu / 2 : Globálne otepľovanie sa zastaví, ovzdušie bude čisté,počasie a teploty normálne, eko katastrofy prestanú. / 3 : Populácia a spotreba sa začne výrazne znižovať = bude dostatok životu potrebných zdrojov pre každého obyvateľa planéty / 4 : Veda a technika bude napredovať mílovými krokmi, lebo sa do nej výrazne zvýšia financie (na úkor kúpyschopnosti obyvateľstva) / 5 : Znižovanie populácie,znižovanie spotreby a nahradenie niektorých prác robotmi alebo zefektívnením práce, sposobi to, že sa bude menej vyrábať a ľudia si možu dovoliť pracovať menej. / 6 : Ludia budú žiť dlhšie a zdravšie / 7 : Nastane zlatý vek ľudstva.

Ako zníženie likvidity môže zachrániť planétu?
viestta
24. jan 2025

@zuzanita1609 ano, je to ten, ten co odporucal curat do flase nei do zachodu (dobre sa mu triafa s tym jeho cervickom, asi ani nevie, ze zeny to maju dole inac vyrobene), propagoval pouzivanie plastovych flias miesto sklenenych a zrusil by auta, MHD aje primestske autobusy a vlaky a prevazal by ludi mikrobusmi "na objednavku". V skratke: Nebezpecne radikalizovay fantasta

abbey1
24. jan 2025

@tomas123456789b Farbu na natieranie domu 2krát ricbe mi bude dávať štát zadarmo? Lebo jej kúpa by ma stala viac než plyn.
Bude tá farba ekologická?

Dovezú mi ju na bicykli?

zuzanita1609
24. jan 2025

Ináč,je to všetko protichodné. Veda a výskum, technológie sa nedajú vykonávať bez ujmy na planéte, zdraví. Ľudia lietajú do vesmíru,nedalo by sa to bez paliva. Všetko to má svoje plusy a mínusy. Tiež by sa mi páčil život bez automobilov,leteckej dopravy,ale koľko ľudí by ani nevedelo,že existujú aj iné krajiny,svety, ľudia... vždy všetko má svoje mínusy,aj keď je to myslené v dobrom. Napríklad svet bez zbraní je tiež dobrý plán a zámer,ale kým budeme mať rôzne povahy,rôzne názory, rôzne postoje,tiež si myslím,že je to zlý nápad. Brániť sa je tiež v ľudskej povahe. Radšej by som prijala,aby sa každý hral a žil na "svojom pieskovisku",pomáhal slabším, odsúdil agresivitu,veľké egá, chamtivosť a nebral si nič násilím,uskromnil sa a možno by bolo pokojnejšie všade 😊.

viestta
24. jan 2025

@abbey1 stat ti nariadi, ze si ju mas kupit. Vsak stat bude o vsetkom rozhodovat. Sice uz minule som sa ho pytala kto bude ta vyssia moc, ktora o nas bude rozhodovat, ale to este nevymeslel. To bude v nejakom dalsom traktate

abbey1
24. jan 2025

@viestta Tak ale ja natieranie domu neušetrim peniaze. Či stačí, že ušetrím plyn?
Ale zasa sa ten plyn či iné zdroje minú na výrobu tej farby. Či?

matrioshka333
24. jan 2025

@tomas123456789b za mňa máš neodhadnutú psychológiu ľudí... chudobnejším ľuďom sa nerodí menej detí, skôr naopak. A cigarety a alkohol? To je tovar, ktorý fičí asi v každej ekonomickej vrstve.....
A natierať si domy každého pol roka inou farbou? 😂 To je z ekologického hľadiska neúnosné podľa mňa.

Zameraj sa skôr na vzdelávanie ľudí, než ich obmedzovanie. Osveta, osveta a osveta.

A likviditu v obehu u nás neurčuje štát, nakoľko nemáme domácu menu. Určuje sa centrálne....

zuzanita1609
24. jan 2025

@abbey1 dakedy sa obhadzovali domy blatom,slamou a výkalmi-hnojom 🤭😁. Asi tak myslel,no úprimne,chcem si to predstaviť,vlastne ani nechcem 🤣

viestta
24. jan 2025

@abbey1 ja netusim, ale mozno ti to Tomasko vysvetli. Ale radsej ak by nevysvetlil, lebo citat jeho fantazmagorie, na to treba byt tak trochu masochistom

zuzanita1609
24. jan 2025

@viestta tiež mi to zaváňa už tým masochizmom,ale z opačnej strany. Chcela by som ozaj vedieť kde,s kým a ako žije 🤭 a vlastne,ani nie 😁

viestta
24. jan 2025

@zuzanita1609 on moze zit akurat so svojou rozvedenou mamickou, ktora sa po rozvode na neho tak upla, ze z neho vychovala emocionalneho mrzaka.

ssimusska
24. jan 2025

@tomas123456789b všetky tvoje príspevky mi prídu ako vygenerované AI z nudy 🫡 a k tvojim sedemnástim bodom, no, asi vždy budem spĺňať len 1 a to je dvojka 😄

elenka.k
24. jan 2025

@tomas123456789b minule sme boli na dovolenke pri mori na bicykloch a večer sme si kúpili drink a oni nám dali plastové slamky do sklenených pohárov.

kika845
24. jan 2025

@tomas123456789b a toto ti povedal ten chat gpt ci co to je teraz?

jamimo
24. jan 2025

@tomas123456789b Tomáško a z akého zariadenia píšeš príspevky??? Lebo, nonono 👆 keby si sa zamyslel, tiež veľmi pozitívne nepôsobíš k záchrane sveta...🤔

jamimo
24. jan 2025

@tomas123456789b Pre zlepšenie krátkozrakosti, uhla pohľadu a širšieho obzoru odporúčam knihu...

veltraud
24. jan 2025

@tomas123456789b ludia budu papat kapustu a chleby s mastou? ;) mas nejaku statistiku k efektivite premalovavania fasad obydli dvakrat rocne? Tie male chladnicky budeme mat vsetci obyvatelia bytoviek pekne pred domom naukladane vedla seba? Ocenujem podprahove spominanie toho mikrobusu napriek tomu, ze je zrejme, ze by to nefungovalo ppdla tvojho navrhu 🙂
Na zachranu planety potrebujeme miliony uvedomelych ludi, ktori prispeju drobnymi krokmi...

rozculena
24. jan 2025

@tomas123456789b
Projekty na znižovanie emisií CO2 - s tým choď za Trumpom

lalenka33
24. jan 2025

Ešse ti nestačilo? Tá tvoja geniálna internetová stránka, kde žobreš peniaze nefunguje, že vkuse sem píšeš tie svoje sprostosti?
Vypni internet, zlikviduj počítač. Zachrániš planétu a ušetríš normálnych ľudí od čítania týchto tvojich chorych bludov.
Chorých ludi by si nechal bez liečby lebo radšej ušetrit peniaze pre tych, čo prežiju viac, ako rok, ale bez hanby žobreš peniaze na internete a chceš predávať informacie čo sa stalo s nejakym bludarom z tvojej stranky čo sa dlho neozval.
Daj sa už konečne hospitalizovať lebo tvoje názory sú nebezpečné . Ešseže si panic a širiš svoje bludy len na nete, kde sa z nich všetci len smejú.

rozculena
25. jan 2025

https://blog.postoj.sk/autor/ivan-horak
Blog Pravda ti nestačí??

osky
25. jan 2025

Precitala som cca prvych 5 viet...pre pana Jana...to fakt?
Ja som ozaj ekologicky zmyslajuci aj zijuci clovek a ozaj robim xo mozem.
Napriek tomu mi padla sanka...
Poslite tuto temu do Indie a Ciny.
Potom mozeme planetu zachranovat aj na Slovensku....
Ach ...

bbalin
25. jan 2025

@tomas123456789b ja osobne vidím najväčšie kroky k zlepšeniu na strane veľkých (najmä výrobných) firiem... my bežní ľudia sme o dosť viac uvedomelí ako vyššie postavení, ktorí nie sú ochotní vzdať sa svojho pohodlia v prospech planéty... takže zvyšovať dane a škrtať ešte nám z príjmov, to je už z môjho pohľadu choré (to by malo efekt ako píšeš len v nejakom nereálnom svete). Sama som predtým nakupovala v nebalených eko obchodoch, kupovala len eko čistiace prostriedky a pod., u mňa malo zhoršenie fin. situácie opačný vplyv - už do týchto eko obchodov chodím len zriedka a kupujem lacnejšie alternatívy v supermarketoch... Takže tak...

pralinka25
25. jan 2025

@lalenka33 on ma nejaku internetovu stranku?

enmery
25. jan 2025

Baby, bavíte sa tu s fanatikom, chorým človekom. Keby to tak všetko prežíval, tak žije v horách bez netu a elektriny a chová si svoje prasiatka. Odkaz pre autora. Zem nás nepotrebuje, my ju áno. O zem sa nebojím, keď toho bude príliš, vyčistí nás tsunami, zemetrasenie, požiar, sopky a ona sa dá dokopy, lebo sa zbavila parazitov. Nič nie je dokonalejšie ako príroda.

anouschka5
25. jan 2025

Nečítala som celý príspevok, ale za mňa :
nejem mäso
minimum nábytku
bioodpad kompostujem
menej oblečenia ( staršie recyklujem )
odpad separujem
ALE : ten, kto vytváral ten zoznam opatrení je asi fantasta, lebo dobre vie, že horných " 10 000 " sa šetrenie netýka -

anouschka5
25. jan 2025

@osky áno to máš pravdu - najľudnatejšie krajiny s katastrofálnou ekopolitikou inak by nevyrábali toľko plastových šmejdov plných chemikálií ( ftaláty ), ktoré tak radí nakupujú aj členky MK viď témy o obchode napr. Action, Tému, Shein, atď

romino
25. jan 2025

Ludia by taku vladu, co by im zobrala takto polovicu penazi, neskonale milovali, spokojnost by vsade prekvitala 😏

rozculena
25. jan 2025

@pralinka25 blog na Pravde a druhý je na linku,čo som dala vyššie v komente

pralinka25
25. jan 2025

@rozculena nevies dat link prosim na tu pravdu? ja sa tam po pravde 🙂 vobec neviem orientovat. kokos ako ste na to prisli?

pralinka25
25. jan 2025

@romino myslim ze by to skoncilo extremnymi nasilnostami a dav by vladu bud zlincoval alebo by vlada musela zlyncovat dav ale potom by nemali komu brat.

rozculena
25. jan 2025

@pralinka25 keď skopíruješ pár riadkov jeho príspevku a dáš do googla,tak ti to nájde,kde je to uverejnené
https://tom12345.blog.pravda.sk/2025/01/24/ako-...