icon

Ako zníženie likvidity môže zachrániť planétu?

tomas123456789b
24. jan 2025
Používateľ tomas123456789b je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tomas123456789b.

Jednotlivé štáty sveta by mali znížiť celkové množstvo penazí v obehu (likviditu) u obyvateľstva, aspon o 50%. Príklad : Štát "XYZ" prostredníctvom centrálnej banky zníži likviditu (celkové množstvo penazí v obehu) vo svojej krajine o 50%. To môže spraviť napríklad tak, že výrazne zvýši dane a odvody. Štát tak príde k veľkému množstu penazí, tieto bonusovo získané peniaze može použiť na :

1 : Znižovanie štátneho dlhu (veľmi doležité) /

2 : Projekty na znižovanie emisií CO2 (extrémne doležité) /

3 : Podpora vedy a techniky – (veľmi doležité)

Obyvatelstvo na úkor štátu príde o 50% likvidity, bude mať o 50% menej penazí, inak povedané jeho kúpyschopnosť sa zníži o 50%. Preto ak bude chcieť obyvateľstvo prežiť, bude musieť začať šetriť, bude musieť hľadať sposoby ako efektívne šetriť a neplytvať, to vyústi v to že :

1 : Ludia budú mať menej detí, lebo budú vedieť že viac detí neuživia./ 2 : ľudia sa nebudú prežierať a budú menej mínať na alkohol a cigarety / 3 : ľudia nebudú vyhadzovať potraviny do koša – dajú si väčšiu námahu aby si naplánovali jedenie do poslednej omrvinky / 4 : ľudia si nebudú stavať luxusné vily, veľké obydlia, ale uspokoja sa s garzónkami, malými domčekmi / 5 : Ľudia nebudú toľko chodiť do reštaurácii ale budú si variť jedlo hlavne u seba doma. / 6 : Ľudia si budú svoje obydlia natierať v lete na bielo a v zime na čierno, aby ušetrili na elektrine a plyne. / 7 : Ľudia ktorí majú obydlia/prevádzky s vysokými stropmi (nad 2,7 m), začnú si ich znižovať aby ušetrili na kúrení. / 8 : Menej ľudí bude vlastniť auto, ľudia budú namiesto toho chodiť bud MHD, alebo minibusmi (riadené štátom) ktoré prídu priamo po zákazníka, budú slúžiť ako Taxi a odvezú naraz kopu ľudí. / 9 : Ludia budú menej cestovať na exotické dovolenky a do zahraničia / 10 : Ludia budú kupovať menej oblečenia, budú mať pár kusov oblečenia namiesto toho aby mali 30 kusov oblečenia / Ludia budú šetriť na kúpe nábytku, budú kupovať len nevyhnutný nábytok namiesto zbytočného nábytku (skrine, poličky,lampa,atd…). Ludia tiež budú šetriť na dekoračných ozdobách (obrazy,sochy,sošky,koberce,atdd..) budú ich kupovať menej. / 11 : Ludia budú šetriť aj na elektronike, kúpia si radšej notebook namiesto stolového PC, kúpia si radšej malinký televízor namiesto toho veľkého, kúpia si radšej viacero mini chladničiek a budú ich mať uložené vonku na zime a tým ušetria elektrinu. Viacero ľudí sa rozhodne prať ručne v umývadle aby ušetrili na pračke a elektrine. Viacero ľudí sa rozhodne neplytvať prádlom a neprať ho po každej usadenej špinke / 12 : Viacero ľudí sa rozhodne sprchovať sa v studenej vode, a šetriť tak na plyne a otužovať si zdravie. / 13 : Viacero ľudí sa rozhodne umývať riady ručne. / 14 : Viacero ľudí sa rozhodne prestať vykurovať drahou a na výrobu i CO2 nákladnou elektrinou / 15 : Viacero ľudí sa rozhodne vykašlať na svoje trávniky, a nebudú ich viac ani polievať ani kosiť / 16 : Ludia si radšej budú požičiavať veci v požičiavacích zariadeniach ako ich kupovať (knihy, časopisy, športové náradie – lyže, bicykel, ten. raketa, lopta, puk,atd…. počítačové hry/videohry /GPS /Drony, /hrable, motyka, motorová píla, vrtačka, kultivátor, fotoaparát, kamera, atd, atd…./ 17 : Ludia si nebudú tolko kupovať luxusné veci ktoré nepotrebujú ako šperky,lak na nechty, kožušiny, záhradné vírivky,kabelky, atd,atd….
Toto všetko sposobí nasledujúci veci : 1 : štáty sa zbavia svojho zadlženia, čím sa vyhnú bankrotu / 2 : Globálne otepľovanie sa zastaví, ovzdušie bude čisté,počasie a teploty normálne, eko katastrofy prestanú. / 3 : Populácia a spotreba sa začne výrazne znižovať = bude dostatok životu potrebných zdrojov pre každého obyvateľa planéty / 4 : Veda a technika bude napredovať mílovými krokmi, lebo sa do nej výrazne zvýšia financie (na úkor kúpyschopnosti obyvateľstva) / 5 : Znižovanie populácie,znižovanie spotreby a nahradenie niektorých prác robotmi alebo zefektívnením práce, sposobi to, že sa bude menej vyrábať a ľudia si možu dovoliť pracovať menej. / 6 : Ludia budú žiť dlhšie a zdravšie / 7 : Nastane zlatý vek ľudstva.

Ako zníženie likvidity môže zachrániť planétu?
Strana
z4
pikachu999
25. jan 2025

@tomas123456789b vo svete vládne menštruačna chudoba takže neviem ako sa majú dostať k potratovej tabletke..a neinto čo som napísala nie je 1%

matrioshka333
25. jan 2025

@tomas123456789b čím chudobnejší, tým viac detí, lebo je to pracovná sila...
Farba na domy ušetrí kúrenie? Ale kam dáš prázdne plechovky? A zašpinené štetce? Nejako to s tým eko nehrá dokopy 🤔
A takto sa ti dá oponovať vo všetkom. Nemáš to domyslené.

Choď na to opačne. Ak chceš obmedziť konzum, zníž ponuku. A sprísni požiadavky na životnosť produktov. Ak sa nebudú kaziť práčky každé 2 roky, tak si tú práčku každé 2 roky nekúpim, lebo vydrží dlhšie.
Ak ju nebudú vyrábať, tak si ju nekúpim vôbec.

A osveta a vzdelanie nie sú vždy to isté. Môžeš mať 5 titulov, byť dobrý v matike a programovaní a gramatike, ale nemať ani páru o tom ako sa vyrába farba na domy, čo sa ďalej deje s tým odpadom a ako to zaťažuje životné prostredie.

A ešte mi prosím vysvetlí, načo táto debata? To píšeš nejaký referát do školy?

pikachu999
25. jan 2025

@tomas123456789b v tej Afrike sú znásilnenia viac ako časté ale zvalujes to všetko na ženy ktoré za to samé nemôžu to si teda parádny kresťan fakt

lalenka33
25. jan 2025

@tomas123456789b ty niesi ten, koho život by sme mali riešiť, ale ty si ten, kto má právo riešiť životy iných ľudí a rozkazovať im, ako majú žiť. Ty, 30 ročný panic, čo nevieš, ani čo je sex ideš písať o potratoch a deťoch?
Zato, že ty nemáš peniaze a žobreš ich na internete a ješ kapustu s jogurtom lebo na viac nemáš, lebo sa sprchuješ v studenej vode lebo natú teplú asi nemáš, že perieš v rukách lebo asi nemáš práčku a používaš len mydlo lebo to, že smrdíš potom nikomu nevadí keďže sedíš celý deň sám doma za počítačom a píšeš bludy na xy forach a minas pritom elektricku energiu , tak nemusia žiť aj iní ľudia, ktorí si na svoj život zarobia poctivou prácou a nie žobraním. Keď nemáš peniaze, tak zdvihni riť a chod makať , na Slovensku je nedostatok vodičov autobusov, to je podľa teba ľahká práca, ktorú môže robiť každý a ty ju budeš robiť len za minimálku? Tak prečo nejdeš? Lebo si chorý na hlavu a nemohol by si to robiť, tak radšej budeš žobrať na nete a hrať sa na záchrancu prírody.
Ale to, že nemáš peniaze a preto šetríš a žiješ, ako čudák neznamená, že si záchranca planety.
Nejväčší kresťan odporúčajúci potraty. Odborník do dopravy, stavebníctva, zdravotníctva, ekonomiky. Škoda, že o tebe vie len MK. Však pošli tieto tvoje vynálezy na prislušné ministerstvá odporúčam začať minis.zdravotnictva, pošli to do medii a jedno miesto na psychiatrii máš isté. Budeš mať aj poriadnu stravu, aj teplú vodu a zadarmo.

pikachu999
25. jan 2025

@tomas123456789b skús si pozrieť pustny kvet napríklad alebo ideálne prečítať..potom ti to možno docvakne o čom ti tu viaceré píšeme...ženy sú v tomto vyspelom svete obete je to bohužiaľ tak .

tomas123456789b
autor
25. jan 2025
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tomas123456789b.

@abbey1
Príkladom k tomu čo kážem idem, lebo kážem znižovanie emisií , spotreby zdrojov a porodnosti, a sám sám sa na tom svojim životom podielam a žijem tak že nevytváram ani ekologický, ani zdrojový ani porodnicky dlh.
Tabletka "po" sa neužíva každý den, iba málokedy kedy aj kondom, aj antikoncepcia zlyhá, čo sa deje málokedy. Antikoncepcia je minimálna dan, a uplne ničovaté nič oproti tomu ked niekto namiesto antikoncepcie má 9 detí....
Peniaze prostriedky sa dajú získať prácou. To o čom tu ty píšeš je obchod s bielym masom. Ale znova zopakujem čo som napísal, vysoká porodnosť je všade na svete, aj vo vyspelých krajinách, a aj v rozvojových kde je ludské právo majú ženy veľa detí, a tam rozhodne nie sú zatvárané v pivniciach. To čo ty píšeš sa deje, ale len v 1%. Pointa je však v tom že aj tých 99% zvyšných žien, ktoré nie sú zatvárané v pivnici, rovnako majú veľa detí, takže príčina sa neskrýva v tom že by nemali sposob ako nemať tolko detí... proste či už náboženstvo alebo osobná túžba, nič to nemení na tom že tie ženy chcú mať tolko detí, a to je hlavný faktor prečo maju tolko detí čo majú,
@pikachu999
".a neinto čo som napísala nie je 1%"
A kolko ich teda podla teba je ? Nezvalujem, nedomýšlaj si, zvalujem len to, že deti majú preto lebo chcú a nie preto že by nechceli... aspon u 99% žien čo majú veľa detí tomu tak vo svete je...
Plechovky sa dajú použiť aj nabudúce, aj štetce, ved to sa nevyhadzuje.
"Ak chceš obmedziť konzum, zníž ponuku. A sprísni požiadavky na životnosť produktov. Ak sa nebudú kaziť práčky každé 2 roky, tak si tú práčku každé 2 roky nekúpim, lebo vydrží dlhšie."
Tak to nefunguje, ak sa práčka nebude kaziť každé 2 roky ale každých 15 rokov, ušetríš peniaze na kúpu novej pračky. Ale tie peniaze čo ušetríš zas minies niekde inde, napríklad kúpiš si viac jedla. Takže v konečnom dosledku neušetríš ani zdroje, ani CO2. Preto vravím že len samotná technologia nepomože znížiť konzum, pokial spolu s technologiou nebude dochádzať k sekaniu miezd podľa výšky technologii.
"A osveta a vzdelanie nie sú vždy to isté. Môžeš mať 5 titulov, byť dobrý v matike a programovaní a gramatike, ale nemať ani páru o tom ako sa vyrába farba na domy, čo sa ďalej deje s tým odpadom a ako to zaťažuje životné prostredie."
Osveta nepomože. Myslím že veľa ľudí si uvedomuje že CO2 zvyšuje globálne oteplovanie a robia preto niečo aby tomu zabránili ? Nerobia, alebo robia číre minimum. Nerobia, lebo nechcú robiť, nechcú sa uskromniť ani za máčny mak.
"A ešte mi prosím vysvetlí, načo táto debata? To píšeš nejaký referát do školy?"
Ludia debatujú o hocičom, to čo ich baví a čomu sa rozumejú, a preto aj ja debatujem na to čo ma bví a čomu sa rozumiem. A ak si z toho niekto niečo zoberie, tak to bude len ako bonus.

pikachu999
25. jan 2025

@tomas123456789b neviem koľko presne % ich je ale napríklad v svojom okolí mám 15 žien ktoré majú deti z toho 5 ich má len kvôli tomu že im ich chlap urobil znasilnil ich..a teraz si zober koľko takých žien alebo malých dievcatok je napríklad v Afrike v rovnakej situácii

pikachu999
25. jan 2025

+ ani nepíšem o tom že napríklad v poľsku sú potraty zakázané takže často žena ani nemá na výber

matrioshka333
25. jan 2025

@tomas123456789b
"Ludia debatujú o hocičom, to čo ich baví a čomu sa rozumejú, a preto aj ja debatujem na to čo ma bví a čomu sa rozumiem"

Veď preto sa pýtam...lebo mne nepríde, že tu debatuješ o niečom, čomu sa rozumieš 🤔

tomas123456789b
autor
25. jan 2025

@pikachu999

"okolí mám 15 žien ktoré majú deti z toho 5 ich má len kvôli tomu že im ich chlap urobil znasilnil ich"

A prečo tých 5 žien nešlo na potrat, alebo si nezobrali potratovú tabletku ked tie deti nechceli ?

Jednu krajiny v Europe vymenuješ, a chceš z toho urobiť bežnú prax ??

viestta
25. jan 2025

@pikachu999 zbytocne deries klavesnicu. Tu je to zrele na vymenu pilin

pralinka25
25. jan 2025

@tomas123456789b nie to nie je obchod s bielym masom to je realita v mnohych moslimskych krajinach kam spada aj afrika.
neboj ja velmi dobre viem co je tabletka "po" a aj velmi velmi dobre viem o jej dopadopadoch na ludske telo.
a mimochodom ja poznam v nasom meste 4 zeny ktore boli predane do manzelstva proti svojej voli. a zijem na slovensku. a je to uplne holy fakt o ktorom vieme lebo s tym pracujem.
a prosim ta nastuduj si ako prebieha potrat a co sposobuje idelane aj s videom. to v tom bruchu co nevidis je ziva ludska bytost.
tvoje nabozenstvo toto schvaluje? co si v akej sekte?

vesimelonimarsista
25. jan 2025

@tomas123456789b Tomas, mas diagnostifikovany autizmus?

pralinka25
25. jan 2025

@viestta tu nepomoze nic ani tie piliny. az sa hanbim to napisat ale mozno tie potraty v niektorych pripadoch .... keby tak clovek videl do buducnosti

pikachu999
25. jan 2025

@tomas123456789b čo viem tak dvom ho odmietli vykonať a 3 mali nejaké zdravotné dôvody takže ani s tými potratmi to nie je také jednoduché ako si ty myslíš
Namiesto navážania sa do žien by si na tej tvojej katolickej stránke mohol začať robiť osvetu medzi chlapmi ;)

enmery
25. jan 2025

@pralinka25 Dnes som pozerala český film o domácom násilí. Z českej kresťanskej rodiny ako memento, ako žijú aj v našej spoločnosti ženy. A to nie sme ani v Iraku ani v Afrike. Ženu znasilňoval manžel a vyhodil jej nájdenú antikoncepciu a ešte za to dostala po papuli. Baby, nediskutuje s ním, nahláste jeho komenty aj diskusiu. Tam je toľko budov a demagógie, že sa sa mi dvíha žalúdok.

pikachu999
25. jan 2025

@viestta hej máš pravdu..kašlem ho už idem si napustiť vaňu radšej a dať víno 8

romino
25. jan 2025

X razy tu rozni z vas napisu ze mu drbe, a aj tak dookola komentujete .
Akoze cakate, ze aspon v niektorych veciach nakoniec zahlasi: jaaj, aha, tak to mate pravdu
?
🙂

pralinka25
25. jan 2025

@romino nie ale tak trochu tajne a naivne dufam ze aj ked male nepatrne zasiate semienko ho raz casom prinuti zacat o niecom z toho premyslat

jamimo
25. jan 2025

@tomas123456789b Tomáško, máš to ty v hlavičke trošku popletené. 🤦 Kašli na to a nájdi si inú, zmysluplnú činnosť.

jamimo
25. jan 2025

@viestta ty môj kvet 😵‍💫

viestta
25. jan 2025

@jamimo lepsi program ako toto nevymyslis. To uz zacina byt celkom zabava

enmery
25. jan 2025

@jamimo Ty môj psychiater😍

osky
26. jan 2025

@tomas123456789b prepac,ale o tebe uz vypovedalo tych 5 prvych viet.
Zrolovala som a videla,ake dlhe to este bude...
Nie.
Ozaj nemam cas na hluposti.
Nezrealizovatelne hluposti.
Ludia ziju od vyplaty k vyplate,vsetko zdrazelo a ty chces ,aby sa ludom vzalo este aj z toho mala.
U nas...v nepodstatnom malinkom state,o ktorom pol planety nema anilen predstavu,zeby mohol niekde existovat...
A vies ako to dopadne?
Nikto nebude kupovat prirodnu kozmetiku,ani ekologicke prostriedky.dokonca ani bio potraviny.
Pretoze na Slovensku je toto diametralne drahsie,ako tie chemicke sajrajty....

Ludia budu zit na bielych cestovinach a ryzi ,na kolacoch z bielej muky...lebo to su tie najlacnejsie potraviny...a ziviny to nema ziadne,cize bude este viac rast obezita,atd....nemocnice skolabujua a mozno sa aj znizi populacia-ak zajdem do extremov......u nas.
V malinkom Slovensku...

Zatial co v Indii kazdy den vysypu z gigantickej lode kdesi do mora dalsiu varku plastov alebo v Cine vypustia nejaku "mocovinu" do rieky....
A ti chudobni ludia potom pojdu kupovat vsetko na Temu,
lebo vsak Cina to ma uuuuuuplne v pazi.
a vyraba uplne lacno pre nas, blbcov,ktori to kupime.
A este to bude v drvivej väcsine zo zavadnych materialov....
Tolko k tym prvxm vetam.....a mohla by som este vselico napisat,ale nik by take dlhe prispevky necital.

My mozeme kazdy jeden spravit pre tuto planetu nieco.
Ale musi to byt z vlastneho oresvedcenia.
Musi to byt zrealizovatelne.
A aj tak si musime byt vedomi,ze to je len nepatrny kustik,ktory aj tak mnoho nezmeni....
My mozeme dat ludom iba priklad,a dufat,ze nas budu nasledovat.
Akonahle das ludom nieco nasilim,prikazom...automaticky docielis pravy opak.
Pojdu proti tomu ,ani sa nadtym nezamyslia...

pralinka25
26. jan 2025

a mne sa paci ako my tu riesime slamky (ano ja ich vobec nepotrebujem za mna existovat nemusiaa ni som ich nikdy nekupila) a potom vidim napriklad v turecku ale aj inde ako sa denne pouziju miliony slamiek do jednorazovych plastovych poharov. v rezortoch maju casto pitnu vodu balenu v 250 ml teglikoch a su ich miliony.
ze tot sa riesi ci ist autom niekam ale ze je nemalo ludi ktori si kupia aj dve tri sportove auta, pripadne k tomu dzipy stvorkolky ktore maju spotrebu niekolkonasobne vyssiu je v pohode. ze bohaci bezne lietaju vrtulnikmi a sukromnymi lietadlami ako my na bicykli.
minule mi syn na YT ukazoval typka co si sem tam len tak natoci ako zdemoluje auto. a ze vrchnej vrstvy ktora najviac plytva zdrojmy sa nikdy ziadna restrikcia nedotkne.
mali sme tu 40 rokov socializmus. vsetci sme si boli rovni (iba ze by nie) vsetko riadil stat, ti co mali stastie a byvali blizsie k hraniciam s rakuskom mohli sem tam sledovat tajne ORF alebo RTL tam sme ako deti videli bombasticke reklamy na hracky ako lego, barbie, a kadeco ine. nevedeli sme uverit ze nieco take existuje a ake bolo prekvapenie ked po 89 davali v telke ako si zili deti predstavitelov rovneho socializmu. ukazovali ich domy zariadenie a ano aj hracky. a tam len boli hracky ake sme ani len na tom ORF a RTL nevideli. uzivali si vsetky kapitalisticke vydobytky zatial co normalni ludia si boli rovni a cakali v kilometrovych radoch na mandarinky. vidime to v koreni vyzdrateho debila na cele moci a bezny lud sivy vychudnuty bez zivota. takto to chces? pretoze z historie vieme ze ak ma moc len skupina vzdy to dopadne takto. vzdy vzdy vzdy. a nikdy sa zdroje nepouzivaju humanne ani ekologicky ale aby z toho mali prospech ti co zdroje maju. to je ludska povaha.
myslim si ze vela ludi rozumne hospodari so zdrojmi, setri a mysli ekologicky ale z pozorovania viem ze ludia co zivoria nemaju na taketo veci priestor. kazdy ma pud sebazachovy a riesi akutny problem. ak mam problem prezit a nasytit sa robim vsetko preto aby som ho vyriesil a rozhodne takyto clovek nebud eriesit nejaku ekologiu ked nema co jest. vtedy ide vsetko bokom. takze nie chudoba, nevolnictvo, otroctvo a ine nepomozu planete len to zhorsia. bitky vojny protesty nepokoje. system by sa zrutil.

daval si priklady z ruska. uz si tam bol? ci len si vymyslas ako to tam asi je. lebo o tom by sa dal napisat kilometrovy prispevok.
kedze mas 30 rokov asi si take to direktivne centralne zriadenie nezazil tak sa k nemu nevyjadruj lebo vobec nevies ake bludy vypustas.

romino
27. jan 2025

@pralinka25 su to fakt divne teorie ... pozrel som si co pise o tom Rusku. Takze riesenie vidi v nejakej takej orwellovskej diktature vlastne.
Ludom dat najzakladnejsie veci, a hustit im propagandy ako sa vlastne maju dobre... potom sa hadam nebudu burit. Prip. na vystrahu trestat tych ktorym by sa nepacilo.
No super to je vymyslene.
A to pritom dakych 10% obcanov Ruska tiez zije v luxuse a konzume, staci pozriet zabery z Mosvky ci Petersbourgu, na akych autach jazdia. Staci vidiet ako lietaju po svete na ake dovolenky, su hadam v kazdej destinacii. Nakupy v EU, v USA ...
A doma zeby .. celkovo, zili dako ekologicky, ekologicky vyrabali, tazili ... ? 🙂
Su to fakt mega naivno-utopicke teorie.

Strana
z4