icon

Ako znovu obnoviť vieru v Boha?

17. jún 2024

Ahojte, ak ste tu niektoré veriace, mám pocit,že som sa vzdialila od Boha, mám v sebe smútok, prázdnotu….ako mám znovu obnoviť svoju vieru? Niekedy mám pocit,že ma Boh nepočuje,že tu nie je.😔

ktochytavzite
17. jún 2024

rak asi neveris,chyba ri viera,skutok krory by Ta presbedcil,skus hladat a mozno najdes,pozri si na youryube suvislosti- mozno tam najdes odpoved,clovek moze cely zivot hladat kym majde odpovede.Snaz sa byt len dobr clovekom.

magimi
17. jún 2024

@lenkakravcova nerypem, ale silno sa nad tým zamýšľam, čo ťa presvedčilo, že si dala prednosť islamu pred kresťanstvom.... Ako som sa už teda dozvedela, veríme v toho istého Boha...ale z toho, čo tu píšeš som akosi vydedukovala, že islam je hlavne o takom bezvyhradnom posluchani. Proste Boh je vsemocny, najvyšší , klanias sa mu, musís sa modliť predpísané modlitby, musís to, nesmies to...je Pán a Vládca a ty si jeho poddany.
Chýba mu tam ten vzťah s Bohom z kresťanstva, že je to môj Otec a ja jeho milovaná dcéra...dal svojho jediného Syna a teda seba samého za mňa, aby som mala večný život. A dal mi to preto, lebo to sám chce, nie preto, žeby som si to zaslúžila.
Tak sa čudujem, že si náboženstvo lásky a vzťahu vymenila za náboženstvo plnenia príkazov.
Nehnevaj sa, ak to zle chápem..ale takto mi to akosi vychádza.

lukkar
17. jún 2024

@lenkakravcova ja som viac než 30 rokov kresťanskou ale ešte mi to nik nevravel

lenkakravcova
18. jún 2024

@magimi Je to o pohľade na to. Ty to môžeš vnímať ako príkazy a zákazy. Ja to vnímam ako hranice. Hranice, ktoré rešpektujem, a ktoré nám Boh dal k tomu, aby sme boli v živote tomto i budúcom úspešní.

Áno, Boh je Vládca a ja som jeho stvorenie. Nie som mu rovná. Nie som Jeho rodina. Som smrteľná. Podlieham jeho príkazom, napr prírodným úkazom, ktoré nariadi. Môžem byť len jeho sluzobníčkou, tak ako bola napr panna Mária. Môžem Ho poslúchať ako ona, obliekať sa ako ona, nasledovať Jeho zákon. Tým vyjadrujem svoj rešpekt a oddanosť Bohu zo svojej slobodnej vôle. Snažím sa sama získať si Jeho priazeň, nespoliehať sa na Jeho Milosrdenstvo aj keď viem že je obrovské
(Inak ten argument s Ježišom: na to sa dá odpovedať len - Boh bol tak Milujúci ľudstvo, že stvoril a že nám poslal výborných prorokov, poslov, medzi nimi aj Ježiša).

V Koráne sú 2 mená Božie, ktorými sa začína každá (na výnimku jednej) kapitola Koránu a to sú:
Ar-Rahmani, Ar-Rahim = Milostivy, Ten v moci ktorého je Milosť a milosrdenstvo.
Myslím, že pre niečo nám Boh dal tieto dve mená na začiatky kapitol. Aby sme nezabúdali na to, kým je.

magimi
18. jún 2024

@lenkakravcova ďakujem za odpoveď 🙂

biglovemom
18. jún 2024

Skor ti pomoze psycholog ako Boh 😳

mykaellle
18. jún 2024

Mne pomohlo jedno. Milovať ho celým srdcom, bez očakávaní.

naneta258
18. jún 2024

Pripnem sa 🙂

lenkakravcova
18. jún 2024

@magimi
Ešte, keď som nad tým premýšľala, čo si napísala, tak mi to pripomenulo tento obrázok. 🙂

nunulik
Autor odpoveď zmazal
cecilia29
18. jún 2024

Určite duchovná obnova. Za mňa aj čítanie Evanjelium ako mi bolo odhalene od Marie Valtorty

anketkarka
18. jún 2024

Najlepšie sa s ním zblížiš tak, že začneš veriť, že si jeho súčasťou. Predstav si to akoby Tvoja duša bola časť Boha, takže stačí počúvať ,,svoju dušu" a budeš ho počuť. Je to práve o tej viere ,,že Ťa počuje". Možno cítiš smútok a prázdnotu práve preto, aby si išla do hĺbky a našla ho v sebe. V tom je podstata viery. Že veríš, že je "s Tebou a počuje Ťa". Páči sa mi veta: Ak prechádzaš práve niečim ťažkým a čuduješ sa, kde je Boh, pamätaj, že učiteľ je počas testu vždy ticho.

lenkakravcova
19. jún 2024

@autorka
Rozmýšľala som ešte nad touto témou, ktorú si pridala.
Často sa nám ľuďom stáva, že sa poberame k pôžitkom života najnižšieho (pozemského) - úspech tohto života, peniaze,.. Tieto pôžitky nás dokážu tak zaujať, že zabudneme na podstatu toho, pre čo sme boli stvorení a čo tu na Zemi máme vlastné zvládnuť. Skús porozmýšľať aj nad zmyslom svojho života. Ako vieš pomôcť ľuďom v okolí, alebo aj zvieratám, atď. Ako vieš zlepšiť niečo, ako vieš pomôcť niečo dobré a prospešné vybudovať. Uctievať Boha okrem toho, že sa modlíme by sme mali aj každodenným praktickým životom. Bežnými rozhodnutiami v súlade s jeho zákonom. Napr ideš vonku s kamarátmi, máš možnosť sa opiť, keď oni začnú, alebo máš možnosť ísť domov, keď už sa to k pitiu zvrtne a venovať sa radšej vzdelávaniu sa alebo niečomu prospešnému. Je to vždy na tebe ako sa rozhodnes. Aj takými maličkými krokmi sa človek dostáva buď bližšie k Bohu alebo ďalej od Boha. Pretože tieto malé rozhodnutia budujú naše smerovanie. Keď si otočená veľmi doľava, ťažko sa otočiš späť. Nie je to nemožne ale je to ťažšie než keď sa človek snaží stále otáčať sa pomaličky správne. Tým, že sa snažíme žiť spravodlivo, snažíme sa o Božiu spokojnosť. Nemáme sa prispôsobovať svojim túžbam ale ich formovať.

"Vy, ktorí ste uverili, buďte ľuďmi uskutočňujúcimi spravodlivosť, svedčiacimi pre Božiu
spokojnosť, aj keď sami proti sebe, alebo proti rodičom, alebo proti blízkym. Nech by šlo o bohatého alebo chudobného, Boh je oprávnenejší o oboch rozhodnúť. Preto nenasledujte
túžby a neuprednostňujte ich pred tým, že by ste boli spravodliví. A ak prekrútite svedectvá
alebo ich odmietnete, tak Boh o tom, čo konáte, dobre vie." (Korán, 4: 135)

A nikdy nezabúdaj na to, že Boh ťa vždy počuje. Aj keď stracas nádej. Boh hovorí:
"Stvorili sme človeka a vieme, čo mu jeho duša našepkáva. My sme bližšie k nemu než
jeho krčná tepna" (Korán, 50:16)

Skús si to predstaviť doslovne. Dotkni sa svojej tepny na krku pod uchom, a vedz, že Boh je bližšie k tvojmu vedomiu, než táto časť tvojho tela.

jennky13
20. jún 2024

@lenkakravcova je smutne, ze sa musis snazit ziskat jeho priazen- to citujem t tvojich slov. Boh otec, ktory poslal svojho syna za mna, aby nielen spolu so mnou zomrel, ale aby sme aj spolu zili , nepotrebuje , aby som si skutkami ziskala jeho priazen. Chce, aby som mu verila.
Potrebuju tvoje deti ziskat tvoju priazen ? Urcite sa ti vsetko, co robia nepaci, ale vzdy budu tvoje milovane deti. A takto sa Boh pozera na tych, ktori sa skrz kriz stali jeho detmi. Nemusia usilovat o jeho lasku a priazen, proste su milovane a tu lasku si moze len uzivat. ( hovorim z vlastnej skusenosti )

jennky13
20. jún 2024

a autorke - Ako sa zblizit s Bohom ? To je jednoduche- citaj Jeho slovo ( bibliu) a ver tomu co citas.

tilonka
20. jún 2024

Jedina cesta je skrze Jezisa Krista. Obrat sa k Bohu, vyznaj Mu svoje hriechy, volaj k Bohu, prijmi Jezisa Krista do svojho srdca, uver ze jedine On je tvoj Pan, tvoj spasitel, vykupitel.

lenkakravcova
20. jún 2024

@jennky13 Pre mňa je smutné, ak sa niekto spolieha na to, že mu Boh odpustí skrze to, že Boh kvôli tomu zabil nevinného. Alebo preto, že boh spáchal samovraždu - vedel o tom a šiel do toho (ak to chapeš Ježiša v jednote trojice). Okrem toho Boh nedokáže zomrieť, takže by to bolo len zbytočne teatro a sado-maso.
Ak moje dieťa urobí niečo zle, nepotrebujem kvôli tomu, aby som mu odpustila zabiť nevinnú osobu (napr vlastné dieťa) alebo páchať samovraždu (alebo donútiť svoje dieťa k samovražde). Toto nepovažujem za lásku ani z ďaleka. Boh predsa v Biblii SZ hovorí "nepotrebujem obetu, ale milosrdenstvo".
Naše pochopenie Boha sa v tom teda vehementne líši. Ja považujem za lásku od Boha to, že nám dal život a možnosť slobodnej vôle. Že si sama môžem zvoliť či sa chcem riadiť Jeho zákonom alebo nechcem.
A.. ja nevychádzam z toho čo je radostné alebo smutné ale akceptujem to, čo nám Boh dal vedieť. Keď povedal že Korán je Božie slovo a 1300r toto neodvolal, tak to tak proste beriem.

jennky13
20. jún 2024

@lenkakravcova tak nech sa ti paci : snaz sa Bohu zapacit, rob stale viac, aby ta prijal.
Ale zehnam ti, aby si raz spoznala, ze uz nemusis .

lenkakravcova
20. jún 2024

@jennky13 Nesnazim sa preto, aby ma prijal, ale preto aby som bola užitočná. 🙂 Asi poznáš podobenstvo o uzitocnom sluhovi. Tak niečo také.

jennky13
20. jún 2024

@lenkakravcova viem, poznam ten stav - snazit sa byt uzitocna 🙂

ktochytavzite
20. jún 2024

@jennky13 to je každého vec v čo a ako verí nie?Co by si povedala na názor,že aj Boh aj Alah,aj Sivá aj Budha boli len raz ľudia a ľudia z nich urobili časom bohov ,pretože na svoju dobu boli mysliteľov a ludim boli príkladom?Alw ten stvoriteľ bude niekde no nik ho nepozná a náboženstva sú len obrazom ľudí a dob? Čiže každý nech si vwri a koná podľa seba dôležité je ale aby nikoho neobmedzená, či mužov,či ženy bol spravidliv a konal tak ako mu to jeho svedomie dovoľuje a nájde možno pokoj.

jennky13
20. jún 2024

@ktochytavzite povedala by som, ak mas takeho Boha, tak mu kludne rob co chces. Ale otazka bola o modlitbe a na tu som reagovala.

maryve
27. jún 2024

Reakcia na diskusiu, Biblia versus Koran a ine nabozenstva. Raz niekto napisal, jestvuju iba dve nabozenstva. Prve: Boh urobil pre ludi, dal Svojho Syna, bezpodminecna laska. Laska, ktoru si ani nezasluzime, ale Boh nas miloval pred stvorenim sveta a stale miluje. Druhe: Ludia neustale robi pre boha, skutky a ciny, podminena laska, inak si nezasluzim lasku boha. Prve: Uz davno je pre nas urobene, smer z neba na Zem. Druhe: Treba stale robit, at si zasluzime lasku boha, smer zo Zemi do neba. Prve: Boh prvy sa stal sluhou, ponizil sa, abychom nestratili vecny zivot. Boh je prvy aktivny, aby zachranil cloveka... Verim v Krista 🙂

olifcek
27. jún 2024

Odporúčam poklec so psychológom. Nájdete, kde je problém a uľaví sa Ti, uvidíš 🤗 možno bude stačiť jedno stretko, možno dve, ale určite to pomôže 🙂

Ak Ti niekto tvrdí, že počuje nejaké hlasy... Ten by mal navštíviť asi i iného dr. 🤔 Bez nadsazky, bez urážky...

sasa196
1. okt 2024

Ja som doposiaľ bola , dovolím si tvrdiť , naozaj fajn kresťanka … veľa ľudí mi hovorilo , ze som príkladom pre nich , ze vidia ako s radosťou pomáham , ze sa snažím žiť dobrý život .. a fakt to tak aj bolo , naozaj sama si to priznávam , ze každý deň som sa snažila aby bol pekný , aby bol fajn , aby som niekomu pomohla .. a aj keď deň nebol fajn , snažila som sa aj tak ten deň ukončiť dobre - napr , keď sme sa pochytili s manželom , tak nikdy som nedokázala ísť spať bez udobrenia… nastal však zlom . Ja som vďaka tej svojej tolerancii , vďaka pomocí kazdemu kto to potreboval a pod , prišla o vlastne zdravie . Modlili sme sa pompejsku novému , naozaj som verila jak male decko , ze to bude všetko fajn . Výsledok ? Horší než zly. Nehovoriac , ze sa nám nedarí dietatko , raz som potratila . A prečo to cele vzniklo u mňa ? Lebo už mám pokrk tých pridrbanych reči o tom, ako je umelé oplodnenie zle , ako je nemorálne , ako tým zosmutnim Boha a pod . Už mám dosť toho davat stale pred seba niekoho iného, kurnajs ved JA žijem svoj život . Koľko x som Boha prosila , vrieskala som počas plaču , nikdy ma nevypočul . Ja už mám takého Boha dosť . A začínam si by istá ze cela viera je len výmysel na korigovanie a ovládanie ľudí. Ďalšia vec , čo dlhodobo nechápem je , napríklad: nepoužívaj bylinky lebo tým už veríš viac bylinke ako Bohu a teda bylinky staviaš pred Boha …. Nezapal si vonnu sviečku , lebo to už je aromaterapia a to je v kresťanstve zakázané… preboha , to komu tak haraši? Zaujímavé je , ze lieky do seba máme cpať všetci s radosťou , to je nejak divne nie ? Ďalšia vec - spoveď … prečo by som ja mala niekomu hovoriť svoje osobne veci , problémy a pod ? Však ak je boh vsevediaci , tak hádam moje hriechy vie ešte predtým , ako ich urobím , nie ? O čom to cele je ? Podľa mňa verte každý v svoje odhodlanie , silu a schopnosti . Každý jeden človek ma v sebe neskutočnú silu bojovať …. A ja teraz už viem , ze čo si človek sám nespraví , to nema . Jednoducho , aj my , nemáme deti , tuzime po nich … nebudem predsa počúvať rady iných , ktorí majú deti a sú rodičmi , o tom, aké je umelé oplodnenie zle a neetické a nemorálne . A na margo toho celého … ja som za svoj život poznala veľa kresťanov , aj ateistov . A viete čo ? Práve tých ateistov mám najviac v pamäti lebo to boli úžasní , dobrí ľudia .

zuwa78
1. okt 2024

@sasa196 9-dňova novena k sv.Gerardovi patronovi pre tych čo tužia po dieťati.....
https://modlitba.sk/11077/

remog
1. okt 2024

.

sasa196
1. okt 2024

@zuwa78 túto novénu sme sa modlili ani neviem koľko x už …. Ďakujem

sasa196
1. okt 2024

@zuwa78 a modlili sme sa aj Pompejsku, ako som spomínala . Myslim, ze Pompejska ma “najväčšiu silu”… neverim v to už.namiesto modlenia pôjdeme za odborníkmi , ruky sme spínali, modlili sa a čakali sme už dosť ….

zuwa78
1. okt 2024

@sasa196 aj sv.Anna z Joachimom
čakali dlho na Mariu(Pannu) a Boh im dieťa požehnal.....
Nech sa deje Božia voľa a nie naša....