Ako zvládať nevkusné letné módne trendy?
Vy, čo ste esteticky založení, ako to dávate v týchto teplách, keď sa odhaľuje to, čo by malo zostať skryté?
Bosé nohy šmatlajúce v špinavých šľapkách, zhrubnuté plesnivé nechty, celulitídne obrovské stehná v legínových kraťasoch, holé zadky do polovice pred očami v reštaurácii keď jete, prsia na kolenách bez podprsenky pod šatami, tučné bruchá v cropp topoch, hnusné čarbanicové tetovania, piercingy v pupku čo zas asi prišli do módy, akési prapodivné zapletené copy s nejakým umelým vláknom ( to má byť pekné?), proste všetky tie nechutné veci čo ľudia ukazujú v lete.
Mam rada eleganciu, úroveň, je pre mňa absurdné keď príde niekto na pracovné stretnutie a vyzerá ako by práve šiel z kúpaliska.
Vnímate to niekto tiež takto?
@autorka ja neprehanam, mne ludia nevadia, postav sa skor pred zrkadlo a povedz to ty sama pre seba🙈✌️Neviem cie prispevky su prehnane..
V tom nebola ziadna politika a uz vobec nie agitka😅skor ze mas sebareflexiu nula. A to je nam historicky vlastne - take maloruske, aj pekna som, aj chytra a pravdaze krajsia ako suseda, na ktorej paty neviem pozerat.
Dnesna moda je nahodou najviac ok, pretoze mas slobodu a mozes nosit od zvonakov cez leginy, od oversize po crop, co ty chces. A nastastie tomu ludia ako ty nemozu dat stopku.
z celého môjho príspevku si si vybrala iba poslednú vetu 🤷🏻♀️ ok, aj tak sa dá..
Vies co mne extremne vadi v tychto teplach na ludoch? Nech sa pre mna za mna produciruju aj v spodnom pradle,je to ich vizitka,nie moja,ale nech su cisti! Nie je nic horsie,ako si obliect 3-dnove prepotene polyesterove tricko,ci saty a pachnut ako octova handra a este tym obtazovat okolie🤮V dnesnej dobe,ked existuje milion antiperspirantov,pracich prostriedkov,parfumov toto fakt nepochopim🙈
@nikaeli pretoze s ostatnym suhlasim a vidim ze to beries osobne kvoli dcere.
Reagovala som na to, ze nesudim pozadie a dovody
Pytala som sa, ako to beru podobne vnimajuci ludia.
S tvojou dcerou to absolutne nesuvisi.
Inde pisem, ze celulitidu mam aj ja, aj zily na nohach.
Ale nikomu sa nepretrcam v mini sortkach.
Ano, na kupku mam plavky, ale tiez nie tanga zarezane v chrbtici, ale normalne. Preco? Lebo plavky patria na kupalisko. Nie do obchodu, restauracie, divadla.
@atinkaa "ludia ako ja nemozu dat stopku?"
😃😃😃 Co splietas, maloruska osoba? Ja som bola prva v okoli co som si sila oblecenie na mieru, brutalne zaujimave, aj extravagantne, vzdy originalne.
Praveze stadovite je to, co vidis na uliciach. To iste bez ohladu na vek, postavu, sudnost.
Takze ano, prekrucas a pchas do toho este aj Rusko a zvlastne filozoficke smery.
@canany nuz, o dovodoch pises ty. Ja po nich nepatram aby som sudila, ci to niekto ma opodstatnene alebo nie. To mi je uplne jedno, nesudim ludi podla dovodov na svoj vzhlad.
Vsetko je to v mojich komentaroch.
@autorka tesim sa, ze vies krasne sit a skus citat s porozumenim a ostat rovine slusnej bez slov ako splietas a podobne. Nesplietam - problem vacsiny Slovakov je zastavenie sa v 19.storoci, to je cele. Tvrdia to sociologovia, teda nejde o moj nazor, ale vedecky faktami podlozeny stav. A ano poznam to, z knih a divadla a je to smutnosmiesne, ze sa tu nic nezmenilo.
Snazis sa prekryt, ze nikoho neurazas, no nedari sa ti a ako som ti uz vyssie pisala, ja s tym problem nemam, mas ho ty. Ja sa stretavam s ludmi, ktori su fajn, cisti, nechodia holi a paty im neskumam.
Tak pred tym nez sa idem do niekoho navazat, alebo ho ohovarat, treba trosku porozmyslat, ze mozno ma na to dovody.
Ked ma niekto popaleniny na tvary, tiez ho budes riesit, ze si mal dat make up, aby posobil elegantnejsie podla tvojho meritka?
@canany velmi sa mi paci tvoja veta, ze ked autorka nevie, kam sa otacat, nech sa otoci do svojho vnutra 👍
Mimochodom, kde píšem v príspevku o pätách?
Si tu projektujeta každá, čo sa vám na sebe nepáči.
Tak si ich obruste pilnikom a po vecernej sprche nakremujte. Take jednoduche to je. Plus pedikura v salone alebo doma, uz kto co ma radsej.
@canany to vazne takto prekrucas?
Prosim ta uz sa nestrapnuj. Ved ja robim aj s chorymi ludmi, aj s postihnutymi, co s tym ma mejkap? 🤦🤦🤦
Poviem si v duchu či nemá človek súdnosť a kukam sa lepším smerom , možno pre nich si ty neestetická 🫣
Ty keď si myslíš že niesi povrchná práve preto že si všímaš toto tak nad tebou len zalomit rukami.. práve vzhľad a dupľom oblečenie je povrchné. Ak si myslíš že toto je to dôležité v živote tak si mysli, ale nie všetci majú takéto hodnoty
Vôbec to neberiem osobne. Moja dcéra vyzerá veľmi dobre a nenosí gate zarezané v zadku 😛
Ty v tejto diskusii hodnotíš výzor ľudí.
Ľudia hodnotia tvoje zmýšľanie.
Tebe sa nepáči, ako sa kto oblieka.
Iným sa nepáči ako sa o nich vyjadruješ.
Tak, ako máš ty právo na svoj názor a pohľad na vec, tak majú oni právo obliecť si, čo sa im páči.
Ja milujem šaty a sandálky. A je mi úplne jedno, že napr. pubertiaci chodia v mikinách s kapucňou na hlave, aj keď je 30° 🤷🏻♀️ jednoducho akceptujem ľudí takých, akí sú. Či s rapavými pätami, či s prsiami pod pupok. Nehodnotím, nesúdim, idem ďalej. A každý večer si pomastím moje nôžky, aby takým ako ty ulahodili oku moje hladké päty v pekných sandálkach 🙋🏻♀️
@1ryba no, pazury z kolotocov som radsej ani nespominala, tento rumunsky maringotkovy vkus tu bude este asi dlho.
autorka ja keď chcem hľadať krásu pozerám po architektúre, prírode, čítam dobré knihy, ocením umelecké dielo a ty ideš hľadať krásu tam, kde by ťa to nemalo vôbec zaujímať. Pokukuješ po ľuďoch a súdiš ich. To mi už je len estetické cítenie.
Autorka najprv tvrdíš jedno potom druhé a urážas všetkých čo si dovolia mat iný názor.
Prezentujes sa ako podivná verzia mužského sovinistu čo považuje ženské telo za kolektívny majetok čisto pre potreby očumovania, slintania, kritizovania a výsmechu.
Predstav si že ľudia sú samostatné bytosti, nie sú tu na to aby spĺňali tvoje predstavy o esteticky dokonalom svete.
Normálny človek sa snaži zmeniť to čo zmeniť dokáže teda hlavne seba. Celulitídove stehná, zhrubnutu kožu na pätách a svakov s BMI 40 hore bez berie ako súčasť leta rovnako ako spalenu trávu, z tepla otravenych prednasratych ľudí a meskajuce spoje 😂
Dospej už konečne, mentálne si na úrovni 14rocnej babenky plnej ideálov čo chce zmeniť svet a netuší že by mala začať od seba.
Hovorí sa, že šaty robia človeka...ale.... môže byť človek krásne oblečený, čistý, a potom otvorí ústa.. alebo neotvorí...nepoďakuje... neodzraví atď... čo z toho že sa na neho pekne pozerá? NIČ. Nie je pre každého dôležitý výzor a oblečenie, samozrejme všetko má svoje hranice, ale najviac sa prejaví charakter keď s človekom komunikujeme...a teda čisté nechty sú základ 😁
Citim ta dievca😁ja sa pozastavujem nad tym,preco sa ludia zohavuju zamerne,alebo ci naozaj musia svet vystavovat tomu,co nikto netuzi vidiet.Myslim,ze mam postavu na to aby som chodila v crop topoch a leginach ale pride mi to trapne aby niekto cumel na moju obtiahnutu rit,ci vytlacene prsia pod bradu alebo na bradavky cez tricko.To je strasne…Ked som bola mlada nosila som minisukne a hole brucho-mladym peknym sviezim telam to pristane,ale zeny po 30tke by sa naozaj mohli zamysliet nad sebou a mat trochu sebaucty😁a k Tvojej otazke- ja si vzdy poviem,ze ved aj toho ci tu Boh stvoril a maju slobodnu volu pachat na sebe rozne zverstva-kto som potom ja aby som sudila😂
@canany to nie su fifleny to si trubky,co nechapu,co je adekvatny dress code a potom vyzeraju ako rumunske lahke zeny/s prepacenim /😁

Necitam 4 strany diskusie, len za seba.
Ad jedna nemam rada crop topy v zime, ale vcera som si uz aj ja v 40 rokoch musela dat take nieco. Ako sa pes ochladzuje vyplazenym jazykom, mne pomaha prezit horucavy hole brucho. Porodila som 2 deti, nie je to uplne ideal, mam strie, ale v teple kaslem na vsetko a vsetkych, nech si myslia co chcu a sranda je, ze vcera chlapi iduci okolo mna slintali a nie pohorsujuco pozerali, ale ziadostivo, co ma vcelku potesilo.
no co som trosku marniva.
Ad dva mam celulitidu, pri 2 tehotenstvach som nabrala 25 kg a zhodila, pijem vela vody bicyklujem a jednoducho ju mam a teraz co? Mam nosit dlhe nohavice cele leto, vcera som si dala kratasy a tanga.
Ad tri mam mykozu na palcoch na nohach, hanbim sa za to, bojujem s tym roky, ale cez leto si to nalakujem, aby som aj ja chudera mohla nosit slapky.
A ked vidim niekoho v ponozkach a slapkach, tak sa len pousmejem, ex takto chodil, aby sa mu v praci nezaspinili nohy a neparili sa nohy v teniskach cez leto.
A co sa tyka oblecenia, som ako Zuckerberg ma miliony a chodi v obnosenom pohodlnom obleceni a ked si nieco oblubim, je to prijemny material, nosim to az do rozpadnutia. Mam ekzem, moja koza neznesie hocico, umeliny a polyester ma skriabu, tak som raday ze sa najde nieco, v com sa citim dobre. Rano by o mne vedeli rozpravat, ze este v pyzame vencim psa a vecer ma uz nespoznavaju ako vcera.
Kazdy nieco robi z nejakeho dovodu, zi a nechaj zit.
Ked nevies kam sa otacat, otoc sa do svojho vnutra a pozri sa sama na seba. Ja zase nemam rada tie elegantne fifleny, co este aj na auto-moto akciu na zaprasene letisko dojdu v steklach a suknicke.