icon

Ako zvládať nevkusné letné módne trendy?

9. júl 2024

Vy, čo ste esteticky založení, ako to dávate v týchto teplách, keď sa odhaľuje to, čo by malo zostať skryté?
Bosé nohy šmatlajúce v špinavých šľapkách, zhrubnuté plesnivé nechty, celulitídne obrovské stehná v legínových kraťasoch, holé zadky do polovice pred očami v reštaurácii keď jete, prsia na kolenách bez podprsenky pod šatami, tučné bruchá v cropp topoch, hnusné čarbanicové tetovania, piercingy v pupku čo zas asi prišli do módy, akési prapodivné zapletené copy s nejakým umelým vláknom ( to má byť pekné?), proste všetky tie nechutné veci čo ľudia ukazujú v lete.
Mam rada eleganciu, úroveň, je pre mňa absurdné keď príde niekto na pracovné stretnutie a vyzerá ako by práve šiel z kúpaliska.
Vnímate to niekto tiež takto?

Strana
z7
majkadu92
11. júl 2024

@veronika2021 no mám 32 zas taký rozdiel to nieje ..áno mám dve deti ale cítim sa super ako nikdy predtým tak si to chvíľu užívam ..lebo áno sama si niekedy poviem že matka dvoch detí a takto oblečená ale je to len kus brucha 🤣🤣 postavu som si odmakala...😀len mám problém s tým že ja sa na 32 necítim ani z ďaleká ani tá tvár mi tak nevyzerá

mmoni89
11. júl 2024

@veronika2021 súhlasím s tebou a palec hore ze napriek tomu ze si krásna zena tak máš takýto pohľad na to😊ja mam tiež 35,postavu po 3detoch vydretu ,nevyzerala som tak ani bezdetna, napriek tomu tiež si neviem prestaviť ze by som chodila polonaha. Mne osobne to príde nevkusne, myslím ze krásna a sebavedomá zena sa práve naopak vie pekne a vkusne obliecť bez toho aby ukazovala odhalené casti tela.Osobne mi to je jedno nech sa každý oblieka ako chce ,ale nepáči sa mi to,ja rada práveže pozerám na pekne a vkusne oblecenke 😊

ivik4
11. júl 2024

@majkadu92 ja sa na 31 necitim ani z rychlika a ked vidim moje niektore rovesnicky, tak vyzeram k nim ako ich pubertalne dieta 😃.
Kks vsak sme uplne mlade, nevidim dovod sa cela zahalovat ked na to mame postavu. Keby mam 50 a nevyzera to dobre, nepoviem pol slova.
Aj 40tnicky su dnes väcsie rakety nez 20tky

medda_beda
11. júl 2024

@veronika2021 Žena po 30tke je stará? Veď polovica nemá muža, deti, vyzerajú na 25.

Ja mám 27 a vôbec to nezáleží od veku.Niektoré moje rovesníčky vyzerajú jak 40 ročné tetky a tie 40 ročné majú pekáč na bruchu po 2/3 deťoch.
Crop top odhaľuje maximálne tak pupok a je úplne ideálny napríklad pod šaty čo sa im ramienka zapínajú o kovové spony.
Kolegyňa má 3 deti bežne si oblečie legíny.Veď je to športové oblečenie.

A teraz ťa asi sklamem, ale z fotky by som ti netipla ani 30 takže sa nepovažuj za starenu prosím ťa :D.
Vyzeráš super.

veronika2021
11. júl 2024

@medda_beda dakujem😁hej ,tiez patrim k tym bezdetnym,ktore vyzeraju mladsie ale ja to tak citim skratka,ze uz sa musim obliekat adekvatnejsie veku,potom ma aj na uradoch beru serioznejsie😁🙈

veronika2021
11. júl 2024

@mmoni89 dakujem!moja rec,ved minisukne (ako moj blizky nazyva-vlazka na traky😂-uz mame za sebou ked sme boli mlade standy,ktore este nevedeli,ako nas muzi potom vnimaju .Teraz si veru nezelam byt vnimana ako -pozyvam ta/pozyvam sa do tvojej hlavy zohrat hlavnu ulohu v tvojich divokych myslienkach…Oblecenie vela hovori o nastaveni mysli,o vnimani seba a naciteni ,aka situacia ake oblecenie vyzaduje.
Vsetka cest Tebe,ked po troch /pri troch detoch si drela este na postave,take zeny hlboko obdivujem,lebo su dokazom,ze vsetko sa da.

autor
11. júl 2024

@veronika2021 ty vyzeráš ako filmový prototyp princeznej, si naozaj krásna 👍

gerdusha
11. júl 2024

Nuž, tak ĺudia majú rôzne priority, preferencie, chute, výchovu, vzdelanie, sny, ambície, príjmy apod..a to všetko sa odráža na spoločnosti, volebných výsledkoch, či "ne/odhalenych zadkoch v restauraciach".

Prečo by mal byť v ponímaní estetična jediný smer? Picasso by vedel asi rozprávať... 🙂

autor
11. júl 2024

@ivik4 a prave toto - ked to mas, tak to ukaz, je nieco, cim sa nestotoznujem, velmi dobre to vystihla myslim
@veronika2021 ze nechce hrat ulohu v uchylackych predstavach cudzich muzov, ved vieme ako uvazuju.
Tym vobec nemyslim, ze mame chodit zahalene v desiatich metroch ciernej latky, ale proste prvoplánovo sa odhalovat, pretrcat sa v akychsi mini topoch po uradoch a v restauraciach, je strasne lacne.
A bohuzial, robia to prave zeny, ktore nemaju co ukazat a budia skor sucit.

ivik4
11. júl 2024

Ja rozumiem ale musis chapat ze toto je naozaj tvoj problem . Kazdy mame to svoje co neakceptujeme alebo nam pride divne, nechutne. Mne sa zas hnusi kopa zenskych vo fitku co denne vidim coho su schopne , ako chodia, ako vyzeraju 🤢 .
Akurat ze o tom nezakladam temy 😃 myslim si svoje, preglgnem takze to zvladam uplne ok, niesom to ja, takze ma to neovplivnuje nijak . To je odpoved na tvoju otazku hned v uvode

autor
11. júl 2024

@ivik4 jaa neviem ci to zo vsetkych mojich komentarov nevyznelo dostatocne, ale ja si uvedomujem, ze s tym nic neurobim a ze s mojim volanim po dokonalosti a estetike som v úplnej menšine 😃 ako problem to nevnimam, hladam krasu inde. Urcite si nepredstavujem, ze ludia mi budu citat myslienky a zrazu budu chodit upraveni a vkusni.
Jedine, co ma mrzi, ze vo vacsine minulych modnych vln sa ludia snazili vyzerat lepsie, proste svoje nedostatky zakryli peknym strihom siat a vyzdvihli nim aj prednosti.
Teraz mi to pripada ako sutaz, kto bude vyzerat ako bezdomovec alebo lacna slapka. A tvarime sa, ze je to v poriadku.

kassandra25
11. júl 2024

Mne je to jedno, ako kto pride kam oblecený. Kazdy ma pravo si dat aj kratke, aj obtiahnute, nech by mal akukolvek postavu. Vies, kolkym chlapom sa pacia vselijake postavy....? Nie, nestaram sa do zovnajskov druhých, starám sa do seba.

subartic
11. júl 2024

ja keď to tu čítam , tak sa cítim strašne ale strašne konzervatívne, a to nielen v tej 50 tke ale aj keď som bola mladšia a to podstatne. Napríklad mne bolo , je aj bude veľmi nepríjemné aby som tak vytŕčala dekolt že mi bude držať na bradavkách, nosila som aj ja mini ale také do pol stehien , dvojdielne plavky som nosila a aj nosím aj v tomto veku a po 6 deťoch ( teraz v lete mám 50 kg ) a áno mám celulitídu a aj nejaká tá prasklina okolo pupku ale chcem byť opálená celkom .
Čo by som si však neobliekla ani vtedy ani teraz sú plavkové tangáče , jednoducho mám sama v sebe takú brzdu že toto eee, bez podprsenky nevyjdem pripadala by som som si nahá a ani nemám na to prsia ale nevyšla by som ani keby som mala 20 a prsia vtedajšej pevnosti . Nemyslím že je to nejaká umelo vytvorená cudnosť , skôr by som sa takto oblečená cítila mimo svojej komfortnej zóny. Niekto tu písal o slobode , áno je to sloboda určitým spôsobom , obliecť si čo chcem, ako chcem a neriešit 🙂

medda_beda
11. júl 2024

@veronika2021 Tak samozrejme pokiaľ ideš na úrad, niečo riešiť, do práce.
Ale len tak keď beháš po vonku si kľudne môžeš obliecť čo chceš.Keby si okolo mňa prešla tak by som si pomyslela, že si vysokoškoláčka 🤣.

veronika2021
Autor odpoveď zmazal
veronika2021
11. júl 2024

Dakujem za kompliment,cervenam sa🙈

bbalin
12. júl 2024

Z časti ťa chápem, ale nikdy ma to nejako u iných ľudí nerozčulovalo, hľadím si svoje a akceptujem iných, mňa osobne viac poburuje vulgárne vyjadrovanie a správanie na verejnosti, ale nie vzhľad ľudí. Každý sme nejaký a možno ten, ktorý ti príde neupravený je charakterovo ďaleko lepší človek ako ten, ktorý vyzerá ako zo škatuľky. Celulitídne stehná? Aj obéznejším ľuďom je teplo a je pre mňa logické, že asi v 30 stupňoch nebudú chodiť v skafandri a to som teda ja chudá, ale príď mi normálne byť empatický... rovnako pleseň na nechte? Toto mi pripomenulo jednu dobrú kamošku, ktorej sa chytila raz mykóza na nechte na nohe, nevyzeralo to nejako vyslovene zle, ale bolo to viditeľné a pamätám si ako mi vravela, ako jej je ľúto, keď vidí, že jej tam ľudia čumia a zjavne to vnútorné posudzujú, pritom doktorka jej povedala, nech si nedáva uzatvorenú obuv, aby sa to liečilo... Suma sumárum moja rada - nauč sa prijímať iných ľudí, predstav si ako by si sa cítila, keby si počula niekoho ako sa takto vyjadruje o tvojom dieťati napríklad... Jednoducho buďme milí vždy keď sa to dá, ak robíš s ľuďmi možno niekde na personálnom a príde ti človek na pohovor v žabkách alebo vyslovene nevhodne oblečený, no tak mu jemne povedz, aj pre neho to bude plus a vyvaruje sa tomu snáď v budúcnosti.. tiež som si občas pomyslela na nejakých spoločenských udalostiach, že niektoré oblečenie je vyslovene nevhodné, ale vnútorne ma to nerozčulovalo, je to ich vizitka

cecilia29
12. júl 2024

Autorka je to tak ako píšeš. Dnešná moda je hrozna. Skutočne taka bezdomovecka. . Ja napríklad vidím staršie ženy 35, 40+ krajšie a vkusnejsie oblečené ako mlade baby

eva8
12. júl 2024

@cecilia29 😃 nasi rodicia nekrutii hlavami nad obliekanim nas, mladych? A to som bola mlada este za sociku. A potom punk-isti a metal--isti... A postupne kadeco. Spoluziacka zaciatkom devatdesiatych rokoch sla na studijny pobyt do Pariza a povedala, ze jedina mala cerveny kabat. Ze si myslela, ze Pariz, mesto mody, pritom tam bolo vsetko v taktch sedych farbach. V sucasnosti neviem.

Za socializmu,ked nas navstivila teta z Rakuska, bola som zas prekvapena, ako pestrofarebne sa oblieka, bola vo veku mojich starych rodicov. Teraz som rada, ze sa obliekame aj pestrofarebne bez ohadu na vek. A mladi, ti maju svoju modu. Dcera je nestastna z mojich dvoch oblubenych siat. Pritom som bola prekvapena, ked si v puberte kupila presne taky isty sveter, ako som si ja v jej veku uplietla, taktiez yricko s tym istym motivom, ako moja mamka mne a bolo moje oblubene. Moda sa opakuje 🙂

cecilia29
12. júl 2024

@eva8 ja neriešim co druhý obliekajú, len pritakavam autorke ze.to vyzerá hrozne. Ale kľudne aj vrecovinu.

eva8
12. júl 2024

@cecilia29 viem, len som si spomenula. Mala som cca 30r. a ta moda "stiahnutych nohavic" do pol zadnice, opasky uvolnene 🙃 Pre mna totalne nechutne, nuz, bola to moda. U chlapcov "vystava treniriek" v lepsom pripade, u dievcat zhora nohavic trcali tangace v lepsom pripade 🙂 Proste, nosilo sa to.

Strana
z7