Ako zvládnuť agresívnych vodičov na cestách?
Som opatrná vodička, dodržujem predpisy. Najazdila som asi 100 000 km bez nehody. Ale stále sa stretávam s väčšou agresivitou na cestách alebo ako to nazvať. Že ľudia vytrubujú alebo robia naschvál aj ak nič neporušujem. Napríklad v sobotu, odbočila som z vedľajšej a chcela zaparkovať pri stanici tak som asi pol minúty išla 35 namiesto 50. Tá cesta-jednosmerka o chvíľu končila takže dodávka za mnou vedela že keby aj idem pomaly lebo som pomalý vodič o chvíľku ma môže obehnúť. Ale aj tak začal vytrubovať. A dnes ma úplne dorazila situácia. Som na vedľajšej, hustá premávka, hlavná obojsmerna, auto stará škoda Felícia daleko tak neviem počkať kým bude úplne prázdna cesta a začala som odbočovať. A normálne som videla ako tá Felícia keď videla že odbočujem zrýchlila a hoci som to stihla a neobmedzila ho ked sme sa stretli každý na svojej strany cesty začal vytrubovat hoci aj napriek jeho pridaniu rýchlosti som ho nejako neobmedzila. Ako prečo to robí niekto? To sú už ľudia úplne na hlavu? Ak vidím že auto odbočuje z vedľajšej určite naschvál nezrychlim.
@lonely66 a kde ja píšem že som išla minútu 35?. Píšem o pol minúte a po prvé keď som chcela odbocovat oproti išli autá takže som zastavila na nulu z nuly sa pohla, teda nejaké sekundy zabralo aj odbocenie a potom kým som sa rozhliadla kde je parkovisko presne (bola som tam prvýkrát) a potom kým som našla miesto. Teda tá polminuta na toto všetko mi veľa nepride. Ale ty si asi tá čo by ľudí aj strielala a je nervózna a agresivna ak niekde neprídeš za 10 minút a 30 sekúnd, ale za 11 minút.
@apolka77 ako napríklad dočasné značky s obmedzenim rýchlosti ktoré sú znížené rychlosti a je slabá premávka a práce sa robia minimálne ma irituju, ale dodržujem rýchlosť, lebo chodia tade policajti a mne ten ponáhľajúci nedočkavec pokutu nezaplatí a ani netlačím peniaze. Ako som raz zaplatila dvakrát pokutu v priebehu dvoch týždňov, (1 krát tiez blb kamionista čo zaplatil tiež lebo keď som ho začala obiehať naschvál zrychlil hoci mal spomaliť lebo začínala dedina a druhýkrát som mala iné auto a v obci som mala ťažšiu nohu na pár sekúnd a práve vtedy ma namerali) tak nech sa lepia a nech ich roztrhne nejdem rýchlejšie ako je predpísaná rýchlosť plus 10 percent. Mne nejaká minúta čo budem skôr nestojí za pokutu napríklad 30 eur.
@marsmykkok prajem ti vela kilometrov bez nehody a pevne nervy.Jazdim vela a suhlasim,ze ked pridem na Slovensko,je to trochu ine😉
@apolka77 precitaj si prosim ta to, co tu baby pisali vyssie predomnou. Ze 48 na tachometri je realne 40, a nie “50”. Tolko k narazke na to, ze mame nervy na vodicov, ktori cez mesto jazdia 48. Keby 48=48, tak 99% vodicov by cez mesto nechodilo 58 ako chodia 😉 takze nie my by sme mali vratit vodicky, nie sme agresivni, iba pozname svoje auta a chodime predne podla predpisov. A naopak ti, ktori idu 48 na tachometri spomaluju premavku.
@lonely66 z tvojich príspevkov čo tu píšeš ide všeličo len nie slušnosť . Posmešne reagujes lebo máš najazdených milión? A?
Tak potom si tiež zamienas pojmy z dojmami ..úprimnosť si zamienas s hrubostou a ešte to povýšis na svoj názor a skúsenosti.
Nemáš náhodou ty tie mindraky?
Odpovedať nemusíš, nemám záujem čítať posmešnu odpoveď arogantnej ženy.
Pekný večer Ti ale prajem a hlavne viac pokory aj na cestách...lebo aj majister tesár sa vie utnut..nehľadiac koľko km má najazdených.
@hankab tak neviem aké máš ty auto resp. tachometer ale môj tachometer ukáže presne ako reálne ide..všade kde sú merače to mám presne tak isto . Takže táto výhovorka neviem či ti obstojí pred policajtom, že to zle namerali oni ... Ak idem 48 je to naozaj 48 a nie 38 ..ak 60 je to 60 a nie 50...
@apolka77 s týmto tvojim posledným komentom suhlasim, niektoré auta majú tachometer podľa GPS, čiže idú reálne toľko čo majú na tachometri, jazdila som aj na takom aute. Ale niektoré autá majú na tachometri inak ako je podľa skutočnosti na GPS, napríklad ja to tak momentálne mám. Idem 55 na tachometri ale v realite idem presne 50. Mam to overené, pred tehotenstvom som jazdila aj 200km denne (kvôli práci) a vždy som šla na tachometri asi o 5km viac a nikdy som pokutu nedostala, dokonca napríklad Waze ukazuje koľko v realite idem a mne to sedelo.
@apolka77 Moj tachometer neukazuje presne, viem to aj podla toho, ze auta predomnou aj za mnou idu vzdy rovnako plynulo ako ja, a to teda vzdy cez mesto idem 58. Takze idem podla neho 58 a robia to tak snad vsetci, ktorych poznam, aj kazdy s kym som kedy sedela v aute. A teda nikdy ma kvoli tomu nikto neoznacil za agresivneho vodica 🤞🏻
Ja som ale pisala o ludoch, ktori naozaj v tom meste/po dedine idu 40. Nie 48 podla ich tachometra, ktory ide cez gps. Ale realne idu 40! na 50tke. Lebo stresuju a radsej pojdu 40 ako 50,5, aby ich naaaahodou nenamerali. A potom presne tito stresanti mi vybiehaju na kruhaci pol metra pred autom, kym som v nom a nedavaju prednost.
No ja si myslím ze nie je dedina ako dedina... Môže byť v celej obci 50,ale pri skole pôjdem aj 30 ak vidím pri ceste deti. A zase keď skončili domy a už je len široká cesta ja smelo priznávam ze pridám na plyn nad 50 aj keď som ešte neprešla tabuľu ale už ju mám v dohľade. Viem, že by som mohla byť pokutovana a viem, že často stávajú policajti presne na takých miestach, kde už domy skončili, ale tabuľa nebola.
Skratka treba prispôsobiť jazdu okolnostiam. Dosť veľa ľudí sa ráno ponáhľa tak treba zas brat ohľad aj nato, že keď je za mnou kolóna, a som v obci, nejdem 40, lebo som opatrny. Ak vodič začína, je tam to Z presne nato.
A ak niekoho často vytrubuju vodiči tak asi nejazdi tak super ako si myslí. Aj mňa vytrubili ale priznám si ze mali dôvod.
@marsmykkok máš pravdu na ceste je veľmi veľa idiotov keď dodržuješ pravidlá cestnej premávky tak trúbia ako... mám osobné skúsenosti PK,SC,DS
Až keď vám začnú šoférovať deti, mnohé začnete byť tolerantnejsie, lebo si uvedomíte, že by to mohlo byť vaše dieťa, čo práve dostalo vodičák, ktoré ide predpisovo alebo trochu pomalšie. Nikto učený z neba nespadol, aj ti vynikajúci šoféri s milión kilometrami sa tam museli prejazdit.
@hara_vara nikdy som nevidela,zeby niekto trubil na ludi ked dodrzuju pravidla