icon

Ako zvládnuť nepríjemný incident v obchode?

18. jan 2024

Ahojte, dnes sa mi stala situácia ktorá ma zaskočila, vždy sa snažím byť slušná k ľuďom v službách, dnes som platila v obchode a ešte som si pýtala jedny terea cigarety, predavačka sa začala hrabať v heets a opýtala sa ma znovu že ako hovorím že červené terea, ona zobrala heetsky a išla ich blokovať, hovorím že pani ale ja som chcela červené terea a nie heetsky načo hneď po mne vybehla predavačka že ona nieje hluchá a nemusím to 10 krát opakovať že mi dá terei len ich musí nájsť že nablokovala heetsky lebo majú rovnakú cenu. Načo som slušne odpovedala že okej nemala som to odkiaľ vedieť že vidím že blokuje heetsky ktoré som nechcela, jej reakcia bola že či mi ich podáva do ruky že nikto mi heetsky nedáva tak čo rypem, pritom som bola úplne kľudná, chlap za mnou poznamenal že som drzá soplana (áno vyzerám na 15 aj keď už dávno nemám) a že kde je akože úcta k starším ľuďom a že on byť predavačkou nič mi nepredá, predavačka ešte utrusila že áno vyzerám ako soplave decko a vypýtala si občiansky, ten som jej vklude ukázala, hodila cigarety na pult zaplatila som a odišla, ešte má tam komentovala s tým pánom čo stal za mnou.
Prekvapilo ma ako dokážu ludia reagovať ja som ju slušne upozornila na to že mi blokuje niečo čo som nechcela...ale keď už sa začali do mňa navážať nevedela som ako v takej sekunde reagovať...čo je podľa vás lepšie ignorovať to alebo použiť niečo na obranu
Prípadne by ste sa sťažovali? Stále to mám v hlave...

colka
22. jan 2024

Povedala by som, ze som zo soi a ze blokuje nespravny tovar 🫡 a ze ked chce sa takto bavit, bude ju to stáť mastnú pokutu. A nech mi zavola veducu,hneď 😆. Ton v hlase by v sekunde zmenila... uplne chápem že v zaskočení nás nenapadne vždy spravna reakcia, no do buducna mate skúsenosť a budete vedieť reagovať lepšie. Drza otazka,drza odpoved..akcia/reakcia

euka210
22. jan 2024

Ano, nemala to robit a kazdy by sa ozval, ze blokuje ine...bud mala zly den alebo je to blba predavacka

kiwi3
22. jan 2024

Nech mi nikto nehovorí o neslusnych mladých a kam ten svet speje... to sa snáď hovorí už tisícročia. Starí sú aj boli v úplne rovnakej miere nevychovani a neslusni. Hneď mam aj príklad z piatka na poste, keď som pred seba pustila pani, čo vyzera, ze nevladze. Ani mne ani postarke ani mu ani bu, proste ani jedine slovo. Si hovorím, že aj keby nevedela slovensky, tak dve základné slová snad zvladne... zachviľu sa vrátila, že niečo nie je v poriadku a taky príval perfektnej slovenčiny...

charlottelavender
22. jan 2024

Myslím si že reagovala preto tak lebo to oslovenie pani ale často používajú zákazníci keď nie sú spokojní a sú nervózni, plus asi na to upozorňuje veľa ľudí a už ju to nebaví dookola vysvetľovať...to že by si si cigarety nekúpila tam a nechala jej tovar tak nič by si s tým neurobila lebo to sa stane občas že ľudia tak reagujú pritom ide o nedorozumenie a každopádne sťažovať sa sťažujú neraz ľudia to vedia ale kiežby vedeli si vypýtať meno keď sú spokojní a poslať hlúpu pochvalu. Pokiaľ by ti aj nablokovala zle tak vždy sa bloček dá stornovať pokiaľ je to hneď na to myslím si že by nemala v práci od vyšších problém ani ona. Pokiaľ blokovala iný tovar s iným kódom možno predala nieco a vymenila bez storna tak to nahodila takto aby stavy sedeli. Naschvál ti iste nechcela, teda aspoň mňa teda nenapadá prečo by som ľuďom resp. zákazníkom schválne robila zle v práci

doda3103
22. jan 2024

Autorka určite by nemala blokovať iný tovar aj aj má tú istú cenu. Pretože potom tam je tovar navyše a falsi zas chýba. Proste robím v obchode a tým pádom nesedia počty na tovar. Určite sa sťažuj jasné že to budú riesit

reddflowerlife
22. jan 2024

Irituju ma taketo dolezite najdolezitejsie vo vesmire osoby. Najvacsi trapas bol keď na mna “mila” predavacka vyskocila ze co vchadzam do jej obchodu s topankami 10 minut pred zaverecnou, ona ma uz vsetko poskladane a zatvorene a nechcela mi ani poradit pri vybere topanok, len aby som sla rychlo prec. Viete co bol najvacsi trapas, ze potom sa prisla objednat na moju ambulanciu na vysetrenie 😃 ups! a tam by uz chcela skory termin. Aka ochota

pimpulienka
22. jan 2024

Bohvie aký ste mala aj vy skutočny tón hlasu..

autor
22. jan 2024

Ďakujem za odpovede, dievčatá bola som podať sťažnosť, mám aj svedka zatiaľ sa ozvu do 30 dní
@pimpulienka ako som už písala robila som v obchode snažím sa byť vždy milá a neutočila by som za takúto vec len som slušne upozornila predavačku

pink_lady
Autor odpoveď zmazal
adrianajozko
22. jan 2024

Ľudia su stale viac podraždeny a stači jedno slovo alebo len pohľad a už je oheň na streche. Ja sa vždy snasim byť mila, ale tiež sa mi toto stalo podobne a som bola až prekvapena , ale až po mojom milom upozorneni , že ju aj chapem že ľudia su zli a drzi ze ich az lutujem,si pani vstupila do svedomia a ospravedlnila sa mi a to naozaj ich chapem su vycerpane nahanaju hodiny aby zarobili. Je to o dobe a o ľuďoch veľky tlak z kazdej strany. Takto chodi vynervovany aj manzel z roboty robia v tejto zime vonku v chlade ani teply obed nemaju, chodi chory unaveny a nervozny. Ľutujem ich niekedy su tie zamestnania nedocenene a nezaplatene.

lacibo
22. jan 2024

@marienka1989 v tejto situacii bolo najlepsie riesenie ani nereagovat na dotycnej komentare, skratka ignoracia..ale to som tiez zistila az vekom ako reagovat..skratka nemusis jej to vysvetlovat ani zdovodnovat kde ty stojis v cakarni..ci pri dverach alebo inde..pani bola neslusna, ak ta komentovala, kde ty stojis..mne podobne minule jedna komentovala kde si mam polozit kartu a ja zamyslena sa pytam: prosim? Ona zopakovala a ja nic..sedela som dalej a karta ostala tam kde bola..asi sa bala ze ma skor zavolaju ale nakoniec ona isla pre do mnou..a vsetko bolo ok..nikdy nezdovodnujem cudzim ludom svoje konanie, pokial to nie je konanie ktore ich nejako konkretne poškodzuje

valeria_h
22. jan 2024

@pimpulienka To nevie nikto, preto reagujeme podľa toho, čo autorka napíše. Nie sme na súde.

janamoto78
22. jan 2024

@banalu milú zaváraninu by som zaplatila a nasledne by sa mi rovno pri kase vyšmykla z ruky. Hupsík.. pardón. Dovidenia.

nini1978
22. jan 2024

@valeria_h nech si zatvorí ústa aby po nich nedostal?
A tvoje vyjadrovanie je z ktorej krčmy?

vroni
22. jan 2024

@nini1978, prečo z krčmy? Len by sa snažila komunikovať v rovnakom jazyku ako ten decentný pán za ňou. Aby pochopil. Hovorí sa tomu ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.

tetaandulkova
22. jan 2024

Ja len, že pri parciálnych inventúrach budú "natešení" s výsledkami, keď im blokuje tovar hala bala, jeden miesto druhého, to je šuma fuk, že to má rovnakú cenu 🤔🤦

nini1978
22. jan 2024

@vroni práve naopak,nemáš prečo klesnúť na úroveň človeka ,ktorý sa k tebe nespráva slušne
Ja by som sa ho opýtala ,či sa ho nejak týka situácia s tvojimi cigaretami a keď nie tak akým právom sa o tebe vyjadruje urážlivo.
Nič viac nič menej

veronicka88
22. jan 2024

Ak by na mňa predavačka takto vybehla tak jej tam nechám celý nákup. Ja keby som sa tak správala v práci ku klientovi mám hodinovú výpoveď na stole. Nikto by som mnou nediskutoval

vroni
22. jan 2024

@nini1978, obvykle takýto jedinec nie je schopný rozlíšiť slušnosť od slabosti a zrejme by som nemala chuť na výchovnú hodinu pre nejakého nevycvalaneho hulváta.

petulda333
22. jan 2024

Ja ani nebudem pisat,co vsetko som si vypocula od zakaznikov. Jeden grc

barborachors
22. jan 2024

Jezisi mala si jej tie cigi hodit do ksichtu a odist prec. Tovar by sa stornoval. By skúsila nejaka alkoholička na mna takto ziapať, ved ty si zákazník dofrasa. Tie predavačky vsetky slopu, drzé jak opice. Alebo su nepríjemne ako osina v riti. A ano, ja sa vzdy sťažujem - manažérovi alebo rovno na prevádzke. Mala si sa sťažovať aj ty. Ono ked sa slovaci budu viac ozývať tak aj sluzby budu inde ako su. Treba sa sťažovať, vzdy!

petulda333
22. jan 2024

@barborachors vsetky slopu? Ty si z akej riti vysla? 🤦🤦

nini1978
22. jan 2024

@barborachors strašne neuctivo sa vyjadruješ!
Otrasne’ niečo také ako píšeš vôbec citat
Takže ty sa ideš sťažovať s pritom sa sama slušne vyjadrovať nevieš

andreatytler
22. jan 2024

@reddflowerlife A aj ta poznala a pamatala sa ze na teba vyskocila ked prisla do ambulancie? Bolo to vsetko v ten isty den?

katuskacicuska
22. jan 2024

@barborachors ojoj, ty asi ďaleko neodskočíš🫢

valeria_h
22. jan 2024

@nini1978 To nech ťa netrápi. Vychovávaj si deti, nie mňa.

tetaandulkova
22. jan 2024

@barborachors A ty pracuješ kde s takýmto slovníkom? len aby si skôr či neskôr nemala aj ty takého zákazníka so slovníkom tebe podobným, aby ti nastavil zrkadlo 🙄

tetaandulkova
22. jan 2024

@reddflowerlife mne si teraz pripomenula môjho kamoša, blokoval nákup totálne nepríjemnej zákazníčke, ktorá stála druhá v rade a hundrala, prečo má čakať a nech ju obslúži niekto iný, že sáčky na zelenine sú tenké a trhajú sa...že sa bude sťažovať, ona je zákazník, pán 🤔 a na ďalší deň šiel kamoš do Lidlu a kto mu blokoval tovar? No ona 😂 Dobre sa na Tom pobavil, lebo vraj takú rýchlu karmu ešte nezažil, ona červená bola jak rak 😀 takže keď je človek nepríjemný je jedno či je zamestnanec alebo zákazník, je to v človeku.

nini1978
22. jan 2024

@valeria_h nedá sa ani komentovať tvoje vyjadrovanie,jedna katastrofa
(“Mala si jej tie cigy hodiť di ksichtu”)
A ty očakávaš slušne’ jednanie iných?
Čo dáš,to dostaneš

nini1978
22. jan 2024

@valeria_h Nie tebe - bol môj príspevok,prepáč
Ale
@barborachors