icon

Akú vodu piť?

3. sep 2022

Ahojte, nechcem pit vodu z kohutiku, ani mineralne, skor nejake pramenite na kazdy den.

Ktore su podla vas take “naj” lepsie a “bezpecne”? urcite chapete v akom slova zmysle to myslim.

Rozmyslam nad Janou, Rajec, dokonca nad dojcenskou.
Proste naozaj aby tam bolo co najmenej pridanych hovadin 🙂

teraz pijem evian, fiji, avsak tie nie su zrovna z lacneho sudku a rada by som to aj obmenila.

dakujem za rady!

Strana
z2
liz_lemon
3. sep 2022

@elizabet173 no mne Rajec chuti najviac

zzzuzzzu
3. sep 2022

... odporucam reverznu osmozu 👍, odpada akakolvek starost s flasami, prenasanim, kupovanim + nezavadnost vody z osmozy je zo zdravotneho i biochemickeho hladiska nespochybnitelna ...

autor
3. sep 2022

@zzzuzzzu rozmyslam nad tym 🙂 vdaka!

22betka11
3. sep 2022

presne viem, o com hovoris, ale to niektorym nevysvetlis, ze nie iba voda v plastoch je odpad, chemicky a biologicky proces ani v tych trubkach nezastavis, plesne, bakterie, virusy, okrem toho, ze ten filter bol spinavy, tam bolo blato, piesok a neviem, co vsetko by som vypila, keby to UV lampa a uhlikovy filter neznicili a ta vysledna chut, lepsia ako rajec...namiesto rady si tu do teba kopnu a ked uz nemaju o com, tak si rypnu do gramatiky :D autokorekcia im asi nic nehovori, ze to mozno zmenilo na pridavne meno zdravy, hned cloveka odsudia, lebo ho roky poznaju, ale ved co, podme v diskusii zameranej na inu temu riesit teda gramatiku, interpunkciu, diakritiku raz pouzivanu, potom nie, pouzivanie cechizmov, zly slovosled, za to vsetko by ich moja slovencinarka na strednej pekne ohodnotila. Ajaaaj, kritizujeme, ale chyby robime vsetci, preto ten, kto je bez viny, nech hodi kamenom, mile zienky, ze vas hanba nefackuje poniektore.

marcellka32
3. sep 2022

Môžes si naložiť bandasky do auta a ísť na voľne prístupne pramene po Slovensku - Korytnica, Budiš, artézska studňa -Galanta, a mnoho ďalších

elizabet173
3. sep 2022

@marcellka32 tam sú určite trubky nerezové, keď má takú fóbiu z tých, ktorými prúdi voda do kohútikov 🙉

elizabet173
3. sep 2022

@autorka, pozri sa okolo seba, čo dýchaš, čo konzumuješ, voda z kohútika je to posledné, čo ma trápi

andrejka1974
3. sep 2022

Najzdravšia voda z kohútika žiadna kupovania voda nie je dobrá

22betka11
3. sep 2022

@elizabet173 to je pravda, vzduch znecisteny, ale to nevieme ovplyvnit, kvalita potravin coraz mizernejsia, ale to vie clovek do istej miery zmenit, rovnako aj to, aku vodu kazdy den pije, kto nema problem s vodou z kohutika, nech pokojne pije dalej, za mna isto lepsie ako plastova voda, ale ak viem tu kvalitu povysit o uroven vyssie, tak preco nie, ja osobne som bola prekvapena, co z toho filtra zostalo, cakala som hocico, ale az taky vysledok nie, co vsak neznamena, ze by ma ta voda zabila, keby nie je filtrovana, ale pre mna je to zdravsi sposob pitia a v porovnani s plastovou vodou aj ekologickejsi a setrnejsi

autor
3. sep 2022

@elizabet173 a preto sa toho skodliveho snazim obmedzit co najviac 🙂 aj ked len malickostami, ale predsa ☺️
@22betka11 uplne presne si to vystihla. ako keby niekoho sere to, ze niekto chce pre seba nieco spravit. nasla som inak taky filter na vodovodny kohutik, od phillips, Philips On-Tap AWP3754/10 konkretne tento. Zatial to poriesim tymto sposobom 🙂 Co myslis? Snad to bude ucinne 🙂

januelik
3. sep 2022

stačí si nainštalovať filter na báze reverznej osmózy a prečistí ti to všetko aj kovy.

caroline_
3. sep 2022

Autotka uplne ta chapem, my s manzelom tiez nad tym uvazujeme, skor ale hladame nejaky prirodny pramen kde by sa dalo ist si normalne osobne nacapovat vodu, mame aj studnu ale to sme si zatial netrufli pit,treba spravit rozbor, takze zatial sme na mineralkach,co sice nie je az taka vyhra ale vzdy lepsie ako "kvalitna" voda z vodovodu, este aj mackam na pitie ju aspon filtrujem.

evnii
3. sep 2022

🤦🤦🤦🤦🤦

autor
3. sep 2022

@caroline_ preto som sa pytala na tu dojcensku vodu, pretoze tie nemaju tolko dusicnanov v sebe. 5,10mg/l, nasa z vodovodu ma az 20mg.
Nevadi, budem to striedat. 😄

viestta
3. sep 2022

Pi destovanu. Sice je to veľmi nezdravé, ale zas je úplne cista

derdia
3. sep 2022

@22betka11 a co bysi cakala, ze twn filter ostane cisty? A to ti nevadi pit vodu prefiltrovanu cez takyto chliev splesniveny?
T ok je akoze zdravsia? 😁😁😁🤦‍♀️🤷

22betka11
3. sep 2022

@derdia keby si vedela, ako to funguje, tak sa po hlave necapes, ale capni sa pre istotu este raz, aby si nabuduce nedristala :D urobilo ti to dobre, ze si si rypla, dufam, ze ano a mas krajsi den :D

stanulienkat
3. sep 2022

@22betka11 nepamätám si kde, ale pár rokov dozadu som videla nejakého odborníka rozprávať presne o týchto filtroch. Nieže to filtruje takýto strašný bordel, ale toto vzniká prirodzene z akejkoľvek tvrdšej železitej vody. Proste tvorí sa to časom takéto nánosy, sedimenty. Vôbec to nemusí byť tým, že voda je špinavá. Možno by ti to urobila aj destilovana voda takýto filter zafarbeny.

luliu
3. sep 2022

@22betka11 bohužiaľ presne tak to funguje, nechci vediet čo je v tej vode, keď ten filter nejakú dobu už bezi... Dávali sme testovať takú vodu a ver, že ta priamo z kohútika je menej zla

tibor79
3. sep 2022

Kúp si šungit. Minerál,ktorý neutralizuje ....My tak fungujeme. Je o tom kniha,alebo Google. Je to veľmi lacná verzia ak nechceš draho investovať.

julish
3. sep 2022

A nenapadlo ti, ze takýmto prístupom len prispievaš k znečisťovaniu? Že preto tvoj neznalý prístup pôsobí tak dráždivo?

h2
3. sep 2022

Pijeme vodu z kohútika, prefiltrovanú cez filtračnú kanvicu.

derdia
3. sep 2022

@luliu no ved aj ja som mala britu ale ked som vidrla co to bolo po dvoch tyzdnoch ten filter tak mi zle bolo. Ale nevadi nech kazdy pije co chce.

andrejka1974
3. sep 2022

Najzdravšia je voda z vodovodu ostatné nie sú prospešné zdraviu obsahujú rôzne minerály a látky ,ktoré nie sú vhodné na každodenné používanie takže s mineralkami nepochodia urobia viacej škody ako uzitku

jozef11111111
3. sep 2022

@zuzanka.zuzu dalsie hnustna voda je v ružomberku konkrétne klacno tu na byte to ani chlor nezachrani 😂...okolie namestova je top chuť.

pjana
10. okt 2022

Niektorí tu spomínate osmózu. Tiež nám bola odporučená dr., ale keď takmer všade píšu, že sa taká voda piť nemá. Aké sú vaše skúsenosti?

Strana
z2