Aký je váš názor na darovanie vecí?
Len čisto subjektivny názor. Skôr dotaz, otázka pre zaujímavosť. Ak tu alebo inde darujete veci, je to krásne. Tiež tak robím, lebo som na dedine a pravdu poviem, nechcem odovzdávať inak(a nemám tu možnost). A som rada aj keď balenie a pod.časove nároky. Nevadí. Mala som kolegyňu, ktorá žiaľ roztrhala značkovú bundu a hodila do kontajnera, aby ju niekto iný nevyužil 😔. Možno toto niekto pochopí, ja žiaľ nie. Ak niekto daruje veci za poštovné ❤️, prosím buďte trpezlivé (nedá sa behať na poštu pracujucemu človeku denne). Človek rád pomôže.
@deti95060810 Zisťovala som si, ako fungujú textilné kontajnery. Lepšie veci predávajú do secondhandov, ďalšie posielajú do Afriky a zvyšok spracovávajú ako izolačný materiál.
@majka2959 veru, smutné 😔prečo by slabšie rodiny nemohli mať z toho úžitok? Nie každý je socka z "vlastnej vôle". Sú rodiny aj vzdělané, ale kvázy "handry" sú nepodstatné. Sú rodiny, kde sa pozornost věnuje inde (liečby a pod.).
@majka2959 a naozaj oblečenie je len "oblečenie".
Preto rada darujem aj som rada obdarovaná. Vec ne vždy len vec, aby splnila účel.
Ako, taka jednoduchá téma ako oblečenie. "nepodstatné" oblečenie. A ľudia dokážu spravit z toho.....
Darovavam sestrinym detom, a co si nevezme ona darujem za odvoz na bazari. Na postu nechodim.
Keď som bola v pôrodnici,tak som sa zoznámila s jednou mamičkou, ktorá býva v krízovom zariadení. Postupne som sa dozvedela,čím všetkým si prešla v detstve. Bola v pestúnskej starostlivosti no nevlastní rodičia ju aj jej sestru bili, týrali, jesť jej nedali... Neskôr skončila v detskom domove. Potom išla byvať k priateľovi no neskôr zistila,že sa dostala do mafiánskej rodiny,ktorá zneužíva dievčatá z detského domova. Tak odišla aj s deťmi do krízoveho zariadenia. Dávam jej všetko, čo mne sa nezíde prip.keď máme niečo nazvyš napr.moje deti dostanú sladkosti a ani toľko nepojedia.
Takže odporúčam nájsť si jednu rodinu a byť im nápomocná.
Co?
Darujem rada, ale od kedy chodím do práce a pošta není otvorená ani 8h denne tak všetko baliť a vláčiť busom....eee
Hračky končia v MŠ či ŠKD, detské veci u kamošiek a jednej známej, ktorá je samoživiteľka. Nábytok a zariadenie, bicykle dávam za odvoz do regionálnych fcb skupiny. Zväčša darujem aj prebytky zo záhrady.
Súhlasím.
Ste zlaté. Človek kúpi veci za peniaze, často využije minimum. Předá zachovalé, skoro nové. Aj to malý záujem. Ludia mož. no myslia, že tovar opotrebovany🤔. No nie vždy. Záleží od mamky. Js nikdy nepredávam tovar poškodený, ak, tak upozorním. Skor darujem, ale aj to v rámci normy.Nie brak. Mám subjektivny pocit, že ak človek dá do bazáru lacnú vec, ludia neveria. Myslia, že šuviks. Myslia, že vec, za lacný peniaz nie je ok. Ale opominaju fakt, že naozaj sú zeny, ktoré dajú kvalitné veci za minimum radšej ako vyhodiť. Tiež možno majú iné výdavky, nie sú solventné a každé €naviac je bonus. Svedomie. Ďakujem 🍀❤️
ked nieco darujem, nicim si to nepodmienujem.
preto je fraza "darujem za postovne" totalny nezmysel.
ja vela veci, nielen oblecenie posuvam dalej zadarmo, rozumej darujem.
a nikdy si nepytam postovne.
Ja si vazim velmi ludi, co daruju veci. Je to pre mna zivotny styl _ ucta k prirode, k veciam, kolobeh stedrosti. Dostala som vela veci pre deti tu na MK, od pribuznych, zo susedskej burzy, snazim sa podakovat a tiez pamatat na tych, ktori nas obdarovali, ucim tomu aj nase deti. Manzela mam, pracuje ale vo verejnoprospesnej neadekvatne hodnotenej sfere _ a popri splacani byvania a inych nutnych vydavkoch su darovane hracky, knihy, oblecenie,detske pomocky a ine... velkou pomocou. Posuvam potom dalej, co uz nepotrebujeme. Vdaka vsetkym, co darujete. Mrzi ma, ze nie kazdy si to vazi alebo zneuziva.
Jaj no darovanie..v sobotu som hodila na fb...ujo mi pise ze zoberie vsetko co je zadarmo, ale pride az doprsi... Je piatok, od pondelka ani kvapka....🤦
U nás v meste tak podpalili kontajner s oblečením.Tak všetci nosia mne na výkup vrece za 5 eur a v meste je poriadok a ja v sekáči predám.
a to píšeš za všetkých používateľov MK,ktorí niečo darujú? Ty si ich hovorca?
Lebo si anonymná,ak si si nevšimla,takže nikto nevie,voči komu má mať trpezlivosť.
@vkatush ale ved postovne ide poste. Tiez veci dakujem, snazim sa zit zero waste a naozaj posuvam vsetko, vela krat v ramci prechadzky aj priveziem ale postovne platit za ineho naozaj nebudem.
@katica06 krásne, ja nemám takých komu by som darovala, idem do Čk, ano najradšej Adidas, Nike, CK, značky..... Hm. V poriadku. Beriem. Ja sa nepovažujem za "chudobnú", ale som vďačná aj za tie "neznackove" veci. Nuž, vďačne.
@sashka22 rada darujem 🙂

@majka2959 do textilneho kontajnera sa maju davat xele veci nositelne..potrhane hadzem do bedne