Aký je váš názor na dieťa bez svadby?
Ako vnimate nazor mat najprv dieta a svadbu vobec nejako neriesime. Bud bude potom alebo ako prinesie cas
@guiseppinka na svete je 7miliard ľudí a tak ma každý iný pohľad na život a očakávania, takže ťažko to rozpitvat len na dva tábory.. rozhodnutia má mať každý svoje, ale práva by mali mať všetci rovnaké..
myslím že dieťa je oveľa väčší záväzok a priputanie sa k niekomu ako svadba ...tak ak sa človek rozhodne pre to prve je divne vyhýbať sa tomu druhému
nemame svadbu a budeme mat druhe dieta.svadbu ani nechcem 🙂
Veľa žien je smutných z toho, že ich partner s nimi chce zdieľať všetko možné, len ten "zbytočný" kus papiera nie. Väčšinou to nepovedia nahlas, len sa ošijú, keď ich niekto osloví slečna, označí ich muža ako partnera či druha namiesto manžela, prípadne poukáže na to, že ona má iné priezvisko ako jej deti.😉 Naši idú tento rok oslavovať 40 výročie svadby a vždy keď vidím ich svadobnú fotografiu, akoby som cibuľu krájala.😍 Som šťastná, že boli ochotní vziať na seba tento záväzok a že ani po rokoch neodskočili od toho, čo sľúbili.😘
@nelca84 to si veru myslím, robiť to preto, že na neho tlačili svokrovci by bola riadna blbosť. Ale ako správny dospelý vyzretý chlap to mal spraviť preto, že ťa chce a aj vaše dieťa, a chce to potvrdiť verejne týmto svojim sľubom a záväzkom manželským voči tebe - to je jediný správny dôvod prečo sa má chlap oženiť, nie preto že na neho niekto tlačí, ale preto, že si sám uvedomuje, že ak s touto ženou chcem žiť a chcem s ňou mať deti, je maximálne charakterné a zodpovedné spraviť z tej ženy svoju manželku.
odoznelo tu plno názorov, myslím, že je to každého vec, čo si myslí a ako sa v živote zariadi. Môj názor je taký, že ak chcú spolu dvaja žiť, papier na to nepotrebujú. Ale ak chcú spolu deti, nevidím jediný dôvod na to, aby sa pred tým nevzali. Jedine, že sa jednému z nich do toho nechce /kto vie prečo?/a druhý to akceptuje a pred svetom tvrdí, že mu to tak vyhovuje, aj keď v duši to cíti inak. Neviem, keby sme spolu chceli deti a partner/ka mi povie, že deti áno, svadbu zatiaľ nie, neviem, čo by som si o tom myslela, určite by ma to sklamalo a asi by som začala premýšľať nad tým, prečo. Ono ,,bez toho papiera" sa oveľa jednoduchšie odíde ako s ním.
Inak zvláštne, že keď som išla nastúpiť do práce, tak odo mňa chceli nejaké podpisy na zmluvu. Aj keď som uzatvárala poistky a brala hypotéku... Nikto neveril môjmu čestnému slovu, že to myslím vážne a že dodržím stanovené podmienky aj bez papiera a podpisu na ňom.🤣😇
Takto vám poviem, spoločná hypotéka je pevnejší záväzok ako svadba 😃 ... Ale nech si robí každý ako uzná za vhodné. My sme s mojím od mojich 16tich. Dnes ja 26 on 28. Máme ročnú dcérku. Staviame dom, tam treba peniaze a to je dôležitejšie. Svadba bude keď bude malá mať zo 3 rôčky, čo to bude našetrené na ňu, vôbec nechceme veľkú, pre nás to bude pekný deň kedy sa môžme offiko nazvať rodinou. V podstate boli sme mladí financie neboli, začali sme pracovať financie sme využili podľa mňa lepšie ako na svadbu. A aj tak ak sa dvaja ľúbia tak nech si žijú ako chcú. Svadba nikomu nikdy nič nezaručí. 🙂
Nuž, ono ta svadba so sebou nesie aj balík nevýhod. Napríklad spoločné dlhy. Spoločne posudzovanie majetku. A zopár iných. Môj muž tvrdí, že svadba je väčší záväzok než dieťa, lebo dieťa odrastie a žena zostane 😂 (a asi tomu aj verí, lebo zenu ma doteraz len jednu a deti ma aj z iných zdrojov než od manželky - spred manželstva, nie počas 😵)
Pre mňa je manželstvo zmluva ako akákoľvek iná, má hodnotu len takú, akú mu prisúdia zmluvné strany. Mali sme dieťa bez svadby a ani sa mi nesnívalo vydávať sa, načo? Tento od srdca ľahostajný postoj spôsobil, že chlap videl v svadbe životné naplnenie a nedal pokoj, kým sa neuskutočnila. Nezmenilo sa vôbec nič, v mojom prípade ani len to priezvisko. Je úplne fuk, akú právnu formu ma partnerstvo dvoch ludi. Kým je funkčná, je to fajn.
My cakame tretie dieta, sme spolu 15 rokov a svadba bude,, raz". 🙂
Svadba nie je všetko svadba vám absolútne nezabezpečí že s mužom budete žiť do smrti spolu alebo vás nikdy nepodvedie .My sme mali dve deti a až po desiatich rokoch sme sa vzali . Či lepšie to vyzerá že sa vezmeme budeme mať dieťa a potom rozvod? Asi pre niekoho áno. Každý má svoj život svoj názor a každý by mal vedieť ako to chce. A poviem vám či som bola slobodná či vydata nepociťujem žiaden rozdiel milujeme sa rovnako aj naše deti rovnako chodíme na dovolenky či všetko ostatné. Podotýkam deti hneď mali ešte v tedy druhove priezvisko a to že ja som mala iné a čo niekto si ani po svadbe nezmení priezvisko.
Za mna najprv svadba potom dieta. Svadba je o zrelosti cloveka prevziat zodpovednost nielen za svoj ale aj dalsi zivot, a deti vyrastajuce v manzelstve maju stastnejsie detstvo. Nemusia sa zamyslat nad tym preco nemaju rovnake priezvisko ako ich otec, preco ma mama ine priezvisko ako otec. Bez svadby je to len zivot kde ma kazdy vzdy zadne vratka.
@jana_eyre_2 mne je to uplne jedno. Suhlasim s tym, ze ako si kto spravi, tak bude mat... Nemozeme byt vsetci rovnaki, to nerobi dobrotu. Kto nechce, nech sa nezeni, nevydava a kto chce, tak nech tu svadbu ma... Vzdy je to loteria a v dnesnej dobe az celkom. Vzdy sa ale zamyslim nad tym, ked babca povie, ze oni sa brali s dedom po 3 mesiacoch od zoznamenia a prezili pekny zivot. A tvrdi mi, ze chlap sa musi ukazat uz po 3 tyzdnoch. Svokra sa vydavala tiez po 3 mesiacoch a dnes je chvalabohu uz stastne rozvedena...
@nelca84 no to ja si v pohode dovolím tvrdiť, lebo to tak je, len niektoré ženy si nahovárajú že nie. Lebo dnes sa tomu dal dokonca punc akejsi "modernosti", nezávislosti, tak sú ženy ešte dokonca na to mylne pyšné a neuvedomujú si v akej pozícii sa vlastne ocitli. Ale raz to pochopí každá, no niektoré už aj neskoro.
Podľa mňa je to v dnešnej dobe "normálne" ale nieje to normálne...deti by mali žiť v usporiadanej rodine, ozajstnej rodine...
Ludia maju rozne skusenosti a nazory. Mna by napriklad zaujimalo ci by sa zvysil pocet manzelstiev, ak by platilo, ze pokial partneri nie su zosobaseni, priezvisko ma dieta po matke zo zakona.
Lebo tak sa mi zda aj z diskusie aj zo zivota ze na tom, aby dieta malo ich priezvisko muzom zalezi, na tom, aby ho mala ich partnerka uz velmi nie.
Samozrejme papier nie je zaruka stastia, ani ten svadobny ani ten rodny. Zavazky k dietatu a laska k nemu predsa nezavisia od toho ci ma dieta priezvisko po otcovi. Takisto ani priezvisko samotne nie je zarukou, ze potomok bude mat s otcom blizsi vztah. Napriek tomu ti otcovia svoje priezvisko dietatu dat chcu. Dokonca su urazeni a nahnevani, ak zena uvazuje, ci chce dietatu dat svoje priezvisko, nesuhlasia s tym.
@anavila Téma nie je, že by deti nemali žiť v usporiadanej rodine. Téma je manželstvo áno / nie. A nie: nie všetky deti zosobášených rodičov žijú v "usporiadanej, ozajstnej rodine"...
@halienka Áno som pyšná na to, že sa o seba viem postarať. Je to parádna "pozícia". Ale nemusím, pretože sa o nás stará môj partner. A keď sa raz nebodaj prestane (ako pár stoviek tuto "modrokoníkových" manželov, o ktorých píšu zúfalé žienky), tak sa viem postarať aj sama. Je možné, že tým že som okolo seba nevidela jediné fungujúce manželstvo, mám k tomu odpor. Ale rozhodne nie som menejcenná ani nič podobné. A už som to tu raz písala, bola aj žiadosť aj prsteň.
@halienka mne stačilo, že sme spolu dobrovoľne a nie preto, že som sa niekam za to podpísala. Napriek tomu sme boli šťastní a dovolím si tvrdiť, že aj náš syn mal a má šťastné detstvo, nikdy sa nezamýšľal nad tým, že ja sa napr. volám inak, dnes si aj ženy po svadbe nechávajú svoje priezvisko. Vzali sme sa keď mal 11, pretože sme to tak chceli a vtedy sme to chceli, nie preto, že treba sa zobrať, lebo dieťa, lebo budem dediť, lebo budem dostávať vdovský a iné pre mňa nepochopiteľné argumenty...a týmto končím debatu na túto tému, lebo je to s tebou začarovaný kruh
Podľa mňa v dnešnej dobe úplne v pohode. Ale z mojej skúsenosti by som si svadbu spravila pri dvoch svedkoch.

@eva112014
@nelca84
@jana_eyre_2 ja viem aky je rozdiel medzi partnersrcom a manzelstvom... Mne nemusite vysvetlovat rozdiely. Ja sa pozastavujem nad tym, ze vela homo parov by sa velmi rado zobralo presne kvoli tymto pravnym zabezpekam. Na druhej strane pre vela hetero parov neberie, lebo pre nich to je len papier...