Aký je váš názor na merino?

30. sep 2021

Uvažujem o kúpe termopradla z merina + nejaké tričká, legíny,... len je to šialene drahé. Zaujíma ma vas názor. Je to predražené, alebo má naozaj také skvelé vlastnosti?
Oplatí sa podľa vás? Zas co z jedného tielka? A nekúpim ich 5, keď jedno stojí takmer 40eur.

autor
30. sep 2021

Zabudla som dodať, pre celú rodinu. Pre deti aj pre nás.

baboobchod
30. sep 2021

Ja nosím ma turistiku a na bike, oplatí sa. Po spotení nie si v mokrom, lebo rýchlo schne. Ale ako obyčajné tielka pri nefyzickej aktivite mi to príde zbytočné kupovať 🤷🏼‍♀️

autor
30. sep 2021

@baboobchod to som potrebovala počuť, dakujem

malinovka333
30. sep 2021

Ja mam Husky a je uplne skvele, mam sice len jedno na zimu na lyzovacku ale vobec neskriabe, predtym som mala z lidla a som rada ze som sa ho zbavila, mna to hrozne skriabalo cista umelina to bola, a toto ani neviem ze mam na sebe,

lasona
30. sep 2021

Ja by som si aj kúpila Merino, ma to výborné vlastnosti, ale čo keď mňa aj to škriabe 😔😔som veľmi citlivá na rôzne materiáli, neznesiem aby ma niečo o i len chvíľu skrabalo..

jumama
30. sep 2021

Moj muz je na reklamy, na to co je trendove. A tak mal aj svoje merino obdobie. Kedy prisahal, ze vsetko, co o merine pisu, je pravda. Nosi tricka, v zime aj spodky aj boxerky mal take. Mna osobne ktorekolvek z jeho merino triciek picha, ja by som sa v tom zbesnela. Ak ta zvykne pichat vlna v strikovanych svetroch, bude aj merino. On podla toho ako pisu, chodil v merine stale, aj v lete. A podla mna je blbost, ze chladi merino v lete, casom po takych troch styroch rokoch mi to bol ochotny priznat a v lete uz radsej nosi bezne tricka 🙂 Ale inak ma ten material velmi rad. Mal aj par drahych kuskov od Icebergu a Devoldu, mal aj veci z merina z Decathlonu, aj od tej slovenskej znacky Frogywear. Strihy Frogy mu nesedeli, je vysoky. Ale oni tusim robia aj dlhsie, ze da sa to tak objednat u nich. Cim viac je tricko z cisteho merina, tym je nachylnejsie na dierkavenie, take malicke dierky sa robia, cize ako spodne ho stale moze nosit, ale ako vrchne neodporucam, potom uz hladal take aj s nejakymi technickymi primesami, aby mu dlhsie vydrzali. Na vrchne oblecenie isto take alebo hrubsiu gramaz. A inak spokojny bol aj s tymi decathlonovymi.

interneta
30. sep 2021

Dieta ma hrubsie merino, co nosi od jesene do jari, najviac v zime...Super material, vzdy v teplucku a zatial nespominala, ze by ho to "kusalo". Mne sa zial lamu nechty zboku a casto s nimi o rozne textilne materialy zavidim. Merino je na to nachylnejsie. Nejaka vytiahnuta nitka sa da opravit, vyrobca /crawler, CZ/ mi poslal aj pekny video navod. Malo aj tenucne merino, letne s nizsou gramazou, a to bolo uuuzasne. Sebe stale hladam. Muz ma tiez jedno tricko. Nie som si ista, ci na nom nema dierky (musim preverit). Tricko nosí na turistiku, batoh sa po nom sucha, tak mozno z toho. A jeho trochu "kusalo"..

struhanka
1. okt 2021

Merino je výborný, hrejivý a príjemný materiál. Navyše aj prírodný. Mám takú úpravu, že mňa "nehryzie". Je v ňom krásne teplo. Je to investícia, ktorá sa oplatí.

sense
1. okt 2021

Za mňa super investícia... Nosím aj mimo športu, keďže bývajú tričká s rôznym. Podielom merina

fatima99
1. okt 2021

Na zimu ako na turistiku, lyzovacku a tak je to dobra vec, my mame s muzom asi po dve tricka, ako teda nie je to lacne, ale zase vydrzia. My si to ako darcek navzajom kupujeme aby nas to tak nebolelo 😀

simsalabim
1. okt 2021

Mna merino hryzie. Milujem ten material, ale nosim ho iba ako sveter a saty a pod nimi vzdy tricko aspon s kratkym rukavom, inak by som zbesnela od kusania. Mam aj lacnejsie aj drahsie kusky, a kazdy ma skrabe. Material je urcite dolezity, ale aj citlivost pokozky. Mozno je lepsie individualne jeden kusok vyskusat a potom nakupit viac.

marlynko
1. okt 2021

Za mňa určite áno... mne sa tiež zdalo drahé, ale svoj prvý kúsok som dostala pred dvoma rokmi na Vianoce a odvtedy sa moja zbierka pekne rozrástla... nosím ho na turistiku, bike... v zime na behanie je úplne TOP... myslím, že všetko mám od ZAJA. Zo začiatku trochu "hrýzlo", ale telo si veľmi rýchlo zvyklo, naozaj skvelá investícia 😉

enoula
1. okt 2021

Je to super material, treba ho ale aj spravne prat, aj keď netreba casto. Daju sa najst v akciach veci, ale treba sledovať, lebo vypredaje idu na dracku. Na vyskusanie staci uplne jedno tricko a pozerať jemne merino. Na doma je to zbytocne, ale ak často striedas teploty, do auta, na cesty, sport, pohyb, ku kociku, na ihrisko na postavanie v zime, do roboty kde je klima a vonku zase hic, tak je to super. Vyborne reguluje teplotu, schne.

malicka_mysicka
1. okt 2021

My si cela rodinka na tom ficime, nie kazde merino hryzie, detom kupujem mannymonths, jonas je uplne jemnucke a disana ma tiez super vecicky pre deti. S muzom si kupujeme icebreakery. Ked je hnusne a musis ist s detmi von a niekde postavat, vtedy je kvalitne merinko na nezaplatenie 😀 a okrem toho co pisu ostatny, velka vyhoda merina je ze ked sa spotis, tak nestudi. Tie veci su drahe ale ber to tak, ze to fakt dlho vydrzi.

autor
1. okt 2021

Všetkým ďakujem za názor. Takže nekúpim hneď naraz veľa, najprv tielko a uvidím. Máte aj overené stránky?

interneta
1. okt 2021

Ja som objednavala z crawler a nejake drobnosti cez hromadnu objednavku cez minimol, niekde som videla aj zkusmerino, ale to osobne overene nemam. Slovenska znacka je woolies alebo aj jeejdesing ma par merino kuskov, /ak tam, tak jedine so zlavou, ale vtedy su uz merino veci v potrebnom cisle fuc :D/ Ja som skusala aj z lindexu, kvoli cene, ale nesedela mi velkost a kym som vratila, ze objednam mensie, tak vsetko bolo fuc. Pletene veci ako ciapka, tak to bolo zase zo sashe 🙂 ponozky a rukavice cez woolit. Snad nieco z toho pomoze. Je toho viac, ale v tejto chvili mi nenapada a ani nemam vyskusane.

enoula
2. okt 2021

Tricko s krátkym mam od froggywear, nosim prakticky cely rok, podla mna naj vyuzitelny kus. Aj zimne leginy od nich su super. Dieta malo woollies, crawler, devold, všetko velmi prijemny materiál, ponožky teplejsie surtex

jasminka7
19. okt 2021

@enoula
@interneta
@malicka_mysicka
@simsalabim
@marlynko
@fatima99
@sense
@malinovka333
@baboobchod
@lasona
Baby a aj to periete podľa návodu, špeciálny prostriedok, jemne alebo úplne obyčajne?

interneta
19. okt 2021

@jasminka7 ja zatial len rucne, so zlcovy mydlom. Ale mam aj pripravok na vlnu. Ak je na pracke speci program na vlnu, tak sa da aj v pracke. Nejde len o otacky, ale aj o prudke striedanie teploty vody. Preto speci program na vlnu. Ja som tak zatial neprala..

enoula
19. okt 2021

@jasminka7 gel na vlnu, pracka program na vlnu, bez susicky. Nic viac speci

malinovka333
19. okt 2021

@enoula mas viac veci? lebo ja mam len jednu supravu a to by mi ani nepralo v pracke dve veci

simsalabim
20. okt 2021

@jasminka7 Prostriedok na vlnu, pracka program vlna/rucne pranie.Urcite nie obyc prasok, ten poskodi strukturu vlakien.

enoula
20. okt 2021

@malinovka333 sem tam prihodim aj ine..ale väčšinou sa nazbiera tym, ze netreba po každom oblečeni oprat, ja, dieta, ponozky,..

marlynko
20. okt 2021

@jasminka7 periem s ostatnym sportovym oblecenim, rezim sport a praci prostriedok na sportove oblecenie 🙂

halci
20. okt 2021

Ja mam ciapku z merno upletu a nedam na nu dopustit. Uz je pomaly aj derava a stale ju nosim.