icon

Aký je Váš názor na otváranie škôl v čase koronavírusu?

mirkarose
16. apr 2020

Chcem sa spytat na Vas nazor.

mircalla
21. apr 2020

@sara07 U nas tie opatrenia budu podla mna davno po tom, co inde budu uvolnene, tak to chce premier...zbytocne tvrdi, ze to na nom neni....osobne tomu neverim

sara07
21. apr 2020

@mircalla len potom celá ochrana starších a dôchodcov nemá vyznama doslova
a čo si myslí že matky budu môct byt doma 5 mesiacov na očr a zamestnávatel do pohody on to chápe, aj banka jeho aj danovaci aj soc, poistovna čo natrčaju ruku ???

ano staršie deti môžem dat do denného tábora ale mladšie kde ??? k babke proste
ano detsku klub 450€ na mesiac bežne to si môžeme dovolit keby sme mali 1 dieta ale nie 3 a to od juna idem zase odkladat na vypalne poplatky škôlka/ škola triedne fondy, zrpš a neviem kieho boha

mircalla
21. apr 2020

@sara07 To nevysvetlis....peniaze okrem toho na toto vsetko ani nema

sara07
21. apr 2020

@mircalla podla mna šulik by si pusti pusu na špacír a kolár to devka prodejná za popularitu všetko to by niekde šplechli určite

sara07
21. apr 2020

@mircalla podla mna bude chvilu držat dekorum aby to zase nevyzeralo blbo a potom zase niečo vymyslia, však aj teraz nič otvorit a vidíš aspon do 300 metrov , sice maličky ustupok ale predsa

simca06022011
21. apr 2020

@sara07 tábory nebudú v lete. Ani denne pokiaľ viem. Zatiaľ sú predbežne všetky kde sme mali ísť "zrušené". Ak koronka nezmizne, čo neurobi tak starú Rodicia sa tiež neodporúčajú 😂... A co ešte my. Za našimi musíme hranice prejsť 😂 to by bolo....

erikavesela
21. apr 2020

@basullinka u nas si deti bez netu maju bravat zadania a ulohy na vratnici v skole...ak sa dieta nezapaja, nema min. 2/3 zadani nevypracovanych, nedostane na vysvedcku absolvoval a ma smolu...komisionalne skysky ho neminu...

hettinka
22. apr 2020

@erikavesela pokial sa dieťa 3,5 mesiaca nezapája a neučí, lepšie bude opakovať ročník.

erikavesela
22. apr 2020

@hettinka nam to napisali takto na edu..asi podla toho, ze ziadne dieta nemoze prepadnut

sara07
22. apr 2020

@hettinka nie tento školský rok podla nariadenia nemôže nik prepadnut , to má erika pravdu
hodnotenia budu slovne

sara07
22. apr 2020

@simca06022011 no ak sa do konca juna dostane do 4 fáze tábor denny určite bude , ked budu kupaliská otvorené ??? hlavu hore

simca06022011
22. apr 2020

@sara07 no dufajme :D ale som zvedava kto tam da dieta :DD ja nie... :D

mircalla
22. apr 2020

@simca06022011 Pozri sa, uz je dost otravne citat tie tvoje komentare ze kam nedas dieta, Vacsina rodicov je za, tak sa s tym zmier. Pripadne sa prestan opakovat.

yukki
22. apr 2020

@sara07 hodnotenia budú z väčšiny predmetov známky. Výchovy slovné

erikavesela
22. apr 2020

@yukki nie...hodnotenia nebudu znamky...bude len absolvoval

yukki
22. apr 2020

@erikavesela už nám škola poslala, akým systémom sa bude hodnotiť, aj ešte jedna škola zverejnila na fb z vedľajšej obce. Kľúčové predmety, sa budú známkovat. Moment, skúsim to o kopírovať

yukki
22. apr 2020

Napr.

erikavesela
22. apr 2020

@yukki tak ja teraz nwviem..uvidime

letfenixa
22. apr 2020

@erikavesela škola si hodnotenie stanoví sama, žiak môže opakovať ročník, ak v 1.polroku bol hodnotený nedostatočný a teraz zo subjektívnych príčin nepracuje, môže mať komisionálne skúšky, ak ich nespraví, bude opakovať ročník

malena
28. apr 2020

@mirkarose Som za otvorenie školiek aj škôl, dokonca aj Krčméry, ktorí povedal, že je to najmenej ohrozená skupina, dokonca deti majú akúsi protilátku v sebe či čo, už si to presne nepamätám, ale čítala som o tom. U nás má ten vírus akúsi ľahšiu formu, a verím tomu, že výskumy a štúdiu vedcov ukazujú na to že vakcína proti tuberkulóze má veľmi priaznivé účinky voči covidu, porovnávali krajiny, kde bolo povinné očkovanie a kde nebolo, veľmi dobrý príklad je Portugalsko-Španielsko a východné Nemecko-západné Nemecko, Portugalsko aj východ.Nemecko - očkovanie povinné plosné - o tretinu menší výskyt. Aj ostatné štáty východnej Europy medzi nimi aj my sme boli povinne očkovaní do roku 2012, čím sa dosiahla určitá forma kolektívnej imunity aj voči covidu, Citujem "Pozdvihne bunkovú imunitu a s tým aj odpoveď proti čomukoľvek. Bunková imunita je v podstate taká prvá línia obrany, hľadá čokoľvek, čo je cudzie," hovorí. Ak by sa otvorili škôlky a školy, možno bez detí s oslabenou imunitou. Inak tým by sa malo začať zaoberať, prečo má toľko detí u nás takú zhoršenú imunitu, a treba začať osvetu aby napr. sa toľko nebabušili deti, vidím to denne okolo seba, je už krásne teplo, moja malá v 3/4 legínkach a tričku, a niektoré deti vidím v teplých mikinách, či čiapkach. Treba viac otužovať deti..to je základ.

dobromila
28. apr 2020

@mirkarose vzhľadom na počet nakazených a vyliečených a na fakt, že všetci zomrelí mali nad 60 rokov a svoje diagnózy a jevich k dnešnému dňu len 20 - nie je dôvod na pokračovanie väčšiny opatrení, lebo sa na Slovensku nekoná pandémia.

vamajka
29. apr 2020

@dobromila prave kvoli opatreniam sa nekona pandemia

dobromila
29. apr 2020

@vamajka veď v poriadku, to budeme čakať, kým budú denné prírastky iných štátoch na nule? Aby sme mohli zrušiť opatrenia??? A čo nedostupnosť zdravotnej starostlivosti pte pacientov s inými závažnými diagnózami??

hettinka
29. apr 2020

ja myslím, že kľúčové je teraz odfiltrovať ľudí na hraniciach, karantenizovať najohrozenejšie skupiny obyvateľov (DSS, bezdomovci, ľudí bývajúcich v komunitách s nízkym hygienickým štandardom ) a pre ostatných razantnejšie uvoľňovanie opatrení za dodržania prísnej hygieny a pri nosení rúšok. Ale za cenu, že tento rok nevycestujeme do zahraničia okrem nutných ciest - zásobovanie, export, nutné pracovné rokovania, študenti a pracujúci v zahraničí. Turizmus by som istý čas ešte obmedzila.
Keby sme v júni mohli nastúpiť do škôl, bolo by to super. Pre deti, učiteľov aj rodičov. OCR sa ukázali ako "žiadna výhra", veľa ľudí peniaze ešte nemá, časť ani nedostane. Dovolenky v lete nedostanú, lebo boli doma teraz ... takže tak...

evulincek
Autor odpoveď zmazal
mircalla
8. máj 2020

@evulincek S tymto pristupom sa neotvoria ani o rok.

eliska13
8. máj 2020

@mircalla pokým sa otvoria príde aj druhá vlna čo tvrdia🙂
@evulincek to sa mi zdá uz prehnane, neviem načo sa ide skola otvárať ako som niekde čítala na posledne 2 t júna prvý stupeň načo?bude s tým x problémov jedálne, družiny..deliť deti na skupiny vôbec si to neviem predstavit už sa mohlo počkať na september a nesilit to.Deti si budú 3 dni zvykať nič sa už nenaučia nič extra nezopakuju.Pri škôlke vidím význam tam nie sú hneď prázdniny, ale školu?

robin30
8. máj 2020

🤦🏼‍♀️
@evulincek

mircalla
8. máj 2020

@evulincek Pozri, kvoli korone umreli stovky onkologickych pacientov ci pacientov s inymi diagnozami, pripadne sa im zhorsil stav, pretoze sa im neposkytovala potrebna zdravotna starostlivost. Viem to tom svoje. To sa ale nepocita. Moja mama napriklad vdaka korone prisla o cenne tyzdne, kedy by sa s jej akutnou leukemiou dalo cosi robit. Stat na nu sral. Takze kludne toto tahajme dalsich x rokov a s prepacenim serme na vsetko ostatne a na vsetkych ostatnych chorych. Serme na skoly, ekonomiku a vzdelanie. V roku 2023 budeme stale pocuvat: mame 2 pozitivnych, vydrzme.....@eliska13 Nuz okrem fyzickeho zdravia tu je to psychicke, socialna izolacia, deti upadaju fyzicky a psychicky. Ja napriklad taham 9 tyzdnov home office s 2 detmi a neviem si predstavit, ze dalsie 4 mesiace, ale asi budem musiet.

mircalla
8. máj 2020

A ano boli sme zodpovedni, dodrziavali sme opatrenia, ale nikdy nezabudnem tejto vlade, ze odsunula akutne chorych na 2. kolaj a vsetko podriadila len korone, Moja mama mala strasnu smolu, ze ochorela prave pocas, ci skor pocas to prepuklo.