Aký je Váš názor na otváranie škôl v čase koronavírusu?
Chcem sa spytat na Vas nazor.
@basullinka Kvoli ucitelkam ich otvarat nebudu
@mircalla ja ani nevyzadujem aby ich otvarali kvoli ucitelkam...ako neviem, kde si toto vzala...ale ok
@sara07 len vies stale sa rata len s tym, ze kazde dieta ma web...ale nema...ja mam niekolko deti z romskych osad a tie teda pristup k netu nemaju...ale samozrejme kazdy ma iny nazor, kazdy to vidi zo svojho uhlu pohladu a je to normalne
Toto by zaujimalo aj mna, čo tie deti ktore vôbec nemaju prístupa k internetu. Tie čo maju robit? ako sa učia? Niektorí učitelia si myslia, že každy ma skype, zoom smartfon a nieviem ešte čo, ale naozaj niektori nemaju ani PC.
@janinuska ja kazdy den tymto detom telefonujem (rodic ma aspon obyc telefon) a vysvetlujem ucivo cez telefon....ale to sa takto dlhodobo neda, ked mam 5 deti, kazdemu osve volat, hodinu s kazdym jednym telefonovat..
@basullinka Jasne, chapem, ale aj to telefonavanie niečo stoji, tak aspon to dufam škola preplatí. Určite sa dlhodobo neda, inak klobuk dole, nie všetci učitelia telefonuju tym detom čo neaju PC.
@janinuska nie nepreplati, vsetko si to hradim sama
@basullinka Tak to je už hrozné. ved to nie sú súromné hovory, ale tvoja práca.
@janinuska co uz, na toto som uz zvyknuta, ako uprimne toto je presne ta vec, nad ktorou sa nezamyslam radsej....ale inak viem, ze niektori ucitelia posielaju postou DU tymto detom 🙂
@basullinka Je vidno, že si dobra učitelka a zaleži ti na tych detoch, držím palce.
@janinuska oj dakujem. Sem tam aj to uznanie, nielen hanenie dobre padne 🙂
@nenullienka a ako ti ma lekar potvrdit ze mas zdrave dieta??? to sa da len testom...to ako teraz vsetci nabehneme pediatrom???
@hettinka ale no tak , má plat a pc aj internet má doma aj tak tak je jedno či ho použiva alebo nie
to máš to isté ako košele do práce pre mm, v živote sme nedostali, prach, pračku, alebo niečo a pritom sa to vyžaduje
to isté dres code v práci, predsa nikto ti tie veci neperie atd
a učitelia dostávaju plat,
neviem ako u nás ale u nás hodi 5 pracovných listov, strany z učebníc a to je celé, to ako tých 3 min internetu snád zvládne
@basullinka ano je jasné že v romskych osadách nebudu mat deti to čo majú napr iné, ta m je problém aby malo dieta vôbec knihu detsku alebo vôbec niečo , hoaxy typu aké majú dávky mi je na nič, keby ich mali určite sa zariadia aby mali lepšie byvanie a podobne, to je tak nejak to zveladovanie nastavené v každom ..
ale nemôžeš to brat ako šablonu na ostatných
a tie ulohy ani moc nemá kto robit v osadách, ich rodičia čo prešli osobitnou školou kde je veget len aby tam boli ? tam pomôžu jedine komunitné centrá, podporiť najšikovnejších dotiahnut na vš pedagogicku a tak nejak pomaličky to tahat z tej agonie, len otázne je kedy ich prijem biely trh, načo sa učit ked ich odmietaju
ja ked si len zoberiem ako sa baby chovali k nim v pôrodnici a to mali tzv, izbu kde ich dávali spolu, prva otazka ked prišla nova baba na izbu a romky dufam k nám nedaju asi tak
@sara07 ja sa nesťažujem, len píšem, ako to je
Keď som bola triedna, bežne som pretelefonovala s rodičmi aj 10€ nad paušál. Nikto to nepreplatí. Teraz využívam internet, ktorý mame pre celu rodinu, keď pracujú deti (majú online hodiny), ja na nete byt nemôžem, lebo by nám zo nešlo. Takze vstávam o 6:00 a som na nete ráno. Potom mám ešte dáta na mobile, tak aj tie.
@sara07 lenze toto nie su len romske osady, ale rodiny, ktore nie su ziadnym etnikom....takisto mam deti, ktore nemaju internet, rodicia maju telefon a chodia do roboty, matky samozivitelky...a nie je ich malo.... proste ja ti neberem to, co by tebe vyhovovalo, je to normalne, ty prostriedky mas. .. ale nie je to samozrejmost, ktoru ma kazda rodina... tym som ti chcela len povedat, ze ty mozno ten vyznam nevidis, ze sa otvoria na 2 tyzdne skoly, ale taketo rodiny, ten vyznam vidiet mozu....ale zase vravim, kazdy to vidi zo svojho pohladu a je to uplne normalne
@basullinka no telefon má 5 ročny, pc už bude mat 10 rokov , net to je 5€ mesačne najpomalší to sú dve - tri kávy za mesiac ,
a najstarší má na edukačné hry, doolingo môj starší telefon kde je nefunkčna baterka ale predsa na kabel doma uplne postačí
a dá sa kupit aby bolo možné byt na nete tel, tablet aj v chudobnejšej rodine otázka priorít,
a tiež sa tie tel, pc , tablety daju nastavit aby dieta malo pristup na určite stranky, v určite hodiny, ak si chce niečo stiahnut pyta povolenie od rodiča ak si to rodič nevie nastavti za poplatok to robia ludia
otázka priorti zase to nie je auto alebo nejaká pálka že by to nešlo
úprimne nie ani ja nemám dostatok prostriedkov, musím rozmyšlat 3x čo kupim , čo nekupim ,a už vonkoncom nemám prostriedky na to čo by som chcela , tužby detto
ja napr nemám paušal ne tel ale nabijam si 10 € na 4 mesiace čo je pre niekoho nepredstavitelné napr ale dá sa to ,riešim cez email alebo osobne
tablet začína už od 50 € , notas od 114 to nie sú zase tak šialené položky aby si po 10€ neodložila
@sara07 a telefony a pausaly mam kupit tym detom ja? Akoze prepac, ale ked to rodic nezabezpeci ja to zo svojej pozicie neovplyvnim a ani nerozkazem Ferovi, aby si miesto cigariet kupil pausal. ..a ten telefon tiez nevykuzlim....
@mircalla 😂 si zabila a komu sa chce , nikomu ale ako byt 5 mesiacov doma ? ja viem hodia to na dovolenky zaručene
ale tak tu dovolenku polku by im mohli aj preplatit keby sa moooc chcelo
ja som zvedavá lebo mne už bolo teraz povedané že na leto dovolenka eee čo ja ako chápem plne však za tie 3 mesiace sa tu môžem doma dovenovat do zblbntuia detom
takže staršie denny tabor a mladšie bohužial babka , do cudzej škôlky ho nedám ked nepoznám učitelky - aj ked mi tvrdia že to čo robili mne teraz už uč v škôlke nemôžu robit prej ,neverím nájdu sa exotky ale v inom obore
Velmi dobry nazor Krcmeryho. Práve preto sme nad tým tri dni sedeli a chceli sme, aby ľudia dostali dnes náš názor (pozn. redakcie v pondelok ráno), či sa tak aj stane, na to vám odpovedať neviem. Občania to očakávajú, lebo väčšina bola disciplinovaná, a zaslúžia si vidieť efekt disciplíny, lebo pri najbližších opatreniach už nemusia reagovať, ak ten efekt nebudú mať. Ak občania nevidia efekt sprísňovania, tak to každého, prirodzene, demobilizuje. Treba povzbudiť ľudí, ukázať im svetlo na konci tunela, že keď budú disciplinovaní, vráti sa normálny život. Ja to vidím v priebehu ťýždňov až mesiacov, určite si nemyslím, že by takáto situácia mala trvať roky.
Ale Matovic ani za boha nechce skolky a skoly ...takze skor smola.

@nanulka24 no to je rozumné ten mesiac rozostup