Aký je Váš názor na otváranie škôl v čase koronavírusu?
Chcem sa spytat na Vas nazor.
@mircalla toto nemyslíš snáď vážne...
@maciatkolulu nemam najmensi dovod si to vymyslat - vydledky katastorfalne, hematologicka nevysetrovala ani neposkytla konzultaciu, musela som po znamosti, uz bolo dost neskoro. Mesiac nas s hematologiou tahali za nos
@bibi33 ja mám zubára bez zmluvy s poisťovňou a ošetril má, 110€ zub. Ale neboli.
Mama sa na operáciu ešte vždy nedostala.
Na hematologii som tiež nebola, kúpila som si v lekárni železo ale nezaberá tak, ako to na predpis. Mali aspoň uvoľniť teda predaj niektorých liekov navolno.
Mohli by už konečne povolit aspoň individuálnu výuku v ZUS. Mladý mi tu pili uši, že sa neposúva na klavíri a v speve, hoci má online hodiny, ale nie je to to iste, ako v kontakte. A tiez Napr individuálne jazykové kurzy do 5 osôb, keď už môžu jazdiť autoškoly napríklad, prečo ZUS nie?
presne vsetko sa odsuva planovane vysetrenia kardiolog diabetolog gastro atd lekari nemaju za co si kupovat tolko ochrannych prostriedkov alebo neordinuju vobec ja som mala problemy cukor mi nekontrolovane skakal nad 23 rano a nechceli ma nikam vziat (som diabetik) plus som mala silny zapal zil a vzali ma az ked muz urobil bordel
a mala som aj kardio problem a tlak (liecim sa) ale dali manlen domov s liekmi ze teraz sa nehospitalizuje ak to naozaj neni uz na umretie
takze asi tak hlavne ze premier furt vypisuje ze len jeden nakazeny
@loginexistuje Zrejme to pochopia len ludia, ktorych sa toto dotklo. Ja som uz alergicka na to, ze jeden nakazeny, vedieme si dobre. Toto ale kto kvantifijuje, kolki akutne potrebuju pomoc a nemaju ju?
Skoly a škôlky mohli byť otvorené už od začiatku mája. Deťom chýba škola a ak budú dlho doma stratia návyky
@loginexistuje že nemajú ochranné prostriedky, je pekná výhovorka... ale ja jej neverím.
Keď si ich vie zabezpečiť súkromník, tak aj ostatní. Obchody, ak chcú mat otvorene, sa tiež museli zariadiť a kúpiť veci.
@hettinka takto napisala mi to do mailu a kupit sa da ale je to financne narocne poistovne to nepreplatia a proste na to nema
@mircalla mne je úplne jasné, že si nevymyslas.. To je niečo neuveriteľné. Držím palce, nech je mama co najrýchlejšie ôk. Ja už naozaj nemôžem ani len vidieť nieto počuť, že súper iba 28 ci koľko mŕtvi a inde aké peklo, žijem v AT a žiadne peklo tu nie je, malý mi už ide do škôlky, akoby normálny život, len v obchodoch tieň ruská, čo napríklad deti do šesť nemusia. Je to na hlavu 39 mŕtvych na korona a neuveriteľné množstvo na iné km choroby, ale to je absolútne ôk... No commnet
Do skolky ho nedam urcite najskor po lete uvidim ako to pojde
@loginexistuje tak keď nerobí, nemala by od poisťovne dostať ani euro. Tak ako ostatní podnikatelia. Lenže doktori hrabu peniaze podľa počtu pacientov na ambulanciu a nerobia nič, len sú v pohotovosti, keby korona... reálne na 1 aktívny prípad (dnes 510) pripada 50 doktorov (na Slovensku mame podľa registra lekárov 25575 lekárov, údaj je z apríla).
@loginexistuje a potom placu, že platia súkromné ambulancie a sestričky.Je to ich problém kúpiť si návleky, štíty veď to nie sú horibilné sumy.Minule som čítala na FB príspevok nejakého zubára, ktorý môže iba trhať zuby a, že mal iba 5 pacientov denne niekto mu tam dobre naložil či mu 5x50 eur nestačí no asi nestaci, keď sú zvyknuti na plomby, kanáliky čo pacient to pomaly 100 eur
@eliska13 ja robím ucto zubárovi, vieš aké majú úvery na vybavenie? Koľko stojí kreslo, rtg, a ďalšia kopa veci tam? O materiáloch a liečivách ani nevravím, lebo ti v podstate uhradíme v poplatku. Žiadne terno to veru nie je... A každú yuzna, že lekár/ zubár nemôže zarobiť 500eur ako robotník. Je jasné že mu 5x50eur denne nestačí.
@hettinka ja mam hrozne skústenosti s lekármi počas korony, škoda slov... Všetkým sme prešli, operácia 13.3. Atď... Behy po ambulanciách lebo lemram sa už nechcelo vyšetrenia robiť aj keď pracovali ešte normálne ten týždeň... Telefóny nedvíhali, čiže cele mesto som obiehala. ALE na tvojom mieste lekárke volám, odbery normálne berú a vyšetrujú (aspoň mne sa nestalo ze nie, bola som u lekára v polke apríla a idem po 20tom máji teraz tiež k dalsiemu... A vyhováraju sa napr u obvodaka, že len urgentnych, ale nevedia povedať kto je urgentny...), recepty vystavujú...
@loginexistuje však si daj kolko vyjde štít od 4,90 až po 30 € kolko ich potrebuje pre seba a pre sestričku - setrička to môže predsa dat aj s ruškom tak ako ostatný čo v tom teraz pracuju cely den
poistovna nepreplatí . ako keby nám hej
@simca06022011 ale ja chápem, že sú to stotisícové vybavenia ambulancii,ktoré sú na leasing, ale čo sú teraz jediní, ktorí prišli o príjem?Aj moja kamarátka je lekárka a už nezarobí za 5 min injekciu kyseliny hyalurónovej 170 eur väčšina ľudí prišli o prijem.Ked robíš ucto isto vies, že je z čoho platiť a šetriť.
@simca06022011 veď práve, vybavenie stojí veľa, to vieme ... ale že by nemali na respirátor a štít? Výhovorka!
Moja mama má obchod, za dezinfekciu a rukavice pre ňu, pre zákazníkov sme tiež dali dosť a nikto jej to nepreplatí. Ale chce mat otvorene, museli sme kúpiť. Jej nikto neposiela nejaké peniaze len preto, že má okruh zákazníkov.
Lekári peniaze na ambulanciu dostávajú či ordinujú, alebo nie. Akurát za výkony teraz asi menej... A toto by sa malo zmeniť.
ako ja ju chapem lebo by to aj mali menit po pacientoch alebo po dnoch atd naklady to su nemale
@loginexistuje kadernicka, predavacka, kozmetická nemusí meniť po každom? Tiež robia s ľudmi a su chránení menej ako lekári... A zaujímavé je, že pri množstve ľudí, ktorí prejdu obchodmi, sa nenakazili ani jedna predavacka. A lekári, chránení od hlavy po päty sa nakazia?
@mircalla https://m.topky.sk/cl/100313/1900609/Anetu-Pari...
Sú rovnni a rovnej si, alebo ako to chápať... Je mi ľúto každého chorého, ale toto ma dosť vytáča...
@hettinka ale k lekárovi chodia iba chori, však? Menia po každom nie len kvôli sebe, ale aj kvôli pacientom... Predsa kontakt je iný ako v obchode. A u nás sa málokto, málokde nakazil.. Mozno v zahraničí kde je väčšie mnozstov chorých by mohli porovnať kde sa kto nakazil... Plus vacsina prevádzok sa práve kvôli tomu zavrela. Dúfajme, ze teraz sa to pohne aj u lekárov 🤦♀️
@simca06022011 tak ubortooeda nechytí koronu, ani u hematiloga, ani u kožného a veeela iných, kdezto s tým soplom a kašľom ti ľudia do obchodu spokojne idú, vidíš rozdiel? Ja som v tom zatracovanom zahraničí a vieš čo, nijaké predavačky choré nie sú, ani farmaceut dokonca tak ja teda neviem

@mircalla toto je na tom sialenstve najstrasnejsie-nemocnice prazdne lebo cakaju na "naval" korony a ludia umieraju bez pomoci a liecby... vsetkomsa odsuva,nedostanes sa preboha ani len k zubarke (manzel napr.) pri nasich cislach nakazenych je toto "chore"
P.s.mamicky mi je velmi luto