Aký je Váš názor na otváranie škôl v čase koronavírusu?
Chcem sa spytat na Vas nazor.
@nenullienka kde bude druhá skupina pokým sa bude učiť prvá?ako môžu ísť rodičia do práce, keď ich deti budú mať 3 hodiny?verím, že politici ešte nie sú tak prepnutí a, že pôjdu deti až v septembri do školy.Bud sa teda školy otvoria a bude klasické vyucovanie, alebo nevidím zmysel v takomto delení na skupiny a pod...potom s nimi budú druzinarky tie majú úväzok na x počet hodin?ako pôjdu na obedy v skupinách v škole kde je 250 deti??veď v našej škole ani teplá voda netecie.
@mircalla kto takto separuje deti a celú rodinu nemôže byť normálny.V mojom živote sa nič nezmenilo okrem toho, že chodím menej do obchodu.Ak si odmyslím kultúrne vyžitie či skupinové cvicenie.Deti, ľudia potrebujú vzduch, šport, aktivity aj pre psychické zdravie.Je ideálne rocne obdobie byť pol dňa v prírode, ale veľa ľudí tak nežilo ani predtým.Moja suseda tak vyplatila deti, že už ani nechcú ísť von
@luccija ubezpecujem ta ze som uplne normalna a dostatocne opatrna na to aby som ochranila seba a rodinu. Patrim k rizikovej skupine a aj ten blby soplik co by mi doniesla pre mna znamena ze budem musiet odist zo spolocnej domacnosti,pretoze ma to moze velmi vazne ohrozit. Taka korona by ma zabila bez pardonu. Takze pre mna to neni len chripocka 🙂 ako si vacsina ludi mysli
@luccija Ja to chapem v pripade poruch imunity ci tazko chorych deti, ale pokial ma niekto zdrave deti, je to samozrejme nezmysel. Ale to vidis aj v beznom zivote, niektore mamicky s detmi takmer nechodia von, potom sa cuduju, ze su vecne chore a su viac doma ako v skolke ci v skole
@luccija Moja rec, vela ludi tak nezilo ani predtym. Inak toto je obdobie, ked sme zvyknuti podnikat celodnove vylety cez vikendy. Samozrejme sme teraz limitovani, ale aj tak vzdy chodime na minimalne 2 hodiny denne - korcule ci bicykle, zahrame sa s loptou atd. Cez tyzden idem aspon po praci
@hettinka uz sa chystas?😀
@hettinka skoro ako Ratafk Plachta, ci ako sa to volalo😉
@nenullienka vzhľadom na ročne obdobie sa niektoré hodiny dajú učiť aj vonku (školský dvor či ihrisko/ prírodoveda, vlastiveda, v pohode aj sjl či cudzí jazyk). Myslím si, že keby sa chcelo, našiel by sa spôsob aspoň čiastočnej výuky s kolektívom. Mame tretiaka a môžem povedať, že tak veľmi zlenivel, spohodlnel za ten čas, že až. Úlohy síce mame hotové, ale tempo je príšerne - lebo vie, že tu je vôľa. Chyba škola, kamaráti, učiteľska autorita. Verím, že to zvládneme aj my rodičia.
@tncka ja Ťa chápem, ale ohrozená skupina sú aj všetci alergici, astmatici, deti s poruchou imunity.Von treba chodiť ja netvrdím, že je to len chripka.Mas svoje dôvody je to logické, že máš väčší strach
@mircalla podobne konečne som sa naučila korculovat.moja dcéra už je vo veku kedy ju dostanem von len na športové aktivity a turistiku
@katea U nas je to horsie s mladsou, ta je skolkarka - chybaju kamarati, kruzky, pani ucitelky.....ja pracujem, takze nepokryjem cely den. Syn je este v pohode, on je dost introvert, u mladsej je to horsie. Mama ma zdravotne problemy, takze aj to odpadlo a ani dedinu je tiez nemozem dat, neviem veru co bude v lete a ako toto zvladneme. Stve ma aj to, ze maminu nikto neriesi v tejto situacii a je strasne tazke dake vysetrenia vybavit.
@dskjhfdlkdjhl no chystám. Len aby sa aj maturanti chystali.
školy /škôlky 4 fáza čiže 2 tyždne rozostup ak pôjde všetko dobre , a to vychadza posledny junový tyžden ? no asi tak
prve dve fázy je cely maj, 3 faza prve dva junové tyždne,
no na dva tyždne je blbost pre školy blbost doslova
@sara07 uprimne...ja ako ucitelka by som brala kludne aj na 2 tyzdne, keby sa tie skoly otvorili, uz len skrz nejake organizacne veci.. pre niekoho su to len 2 tyzdne, pre mna dost vela veci, ktore by sme mohli poriesit
Medzi 3 a 4 fázou má byť mesiac rozostup. Takže do septembra budú deti doma. Kto nevidel tlačovku, len pre info
@hettinka neviem v tom speku deti tahat do školy, dochádzanie zrovna na obed idu domov
za mna nie leto, ved minule už boli v juni tak deti že sa čast ked sa dalo ako čitanie atd riešilo vonku v chádku pod stromami čo sa to nedalo vydržat , ale to zase bol problém že alergie travy a tak čast rodičov nespokojna
@basullinka tie organizačné veci pre rodičov cez fb alebo ak je máš škola web, neviem my sme si navykli už na systém doslova a vyhovuje, zase na 14 dni vytrhnut a znova nabiehat ,

@mircalla necham a nebude to taky problem vybavit