icon

Aký je vás spoločenský život?

nickpick
15. apr 2023

Zaujimalo by ma akym spolocenskym zivotom zijete, najma v rodinach s malymi detmi este pred pubertou? Partner sa po narodeni dietata utiahol, po tyzdni v praci by nevahal prelenosit vikend doma, pripadne maximalne navstivit svoju mamu a urobit nakup, on je spokojny a nevadi mu stravit dni volna zasity doma. Ja som naopak akcnejsia a rada by som s dcerkou vyletovala, isla do detskeho divadielka, na kavicku, rada sa stretavam s priatelmi a rodinou. Milujem cestovanie a rada planujem vylety, on sa prisposobuje, velakrat ide s nami ale mam z neho pocit ze to robi nasilu a len aby som ja bola spoko a nevykrikovala mu ze sme becne doma. Pred vztahom s nim a pred dietatom som bola nezavisla a vela som cestovala, ked sme sa dali dokopy vela vyletov sme podnikali aj spolu, nase vikendy boli akcne a naplnali ma, po dietati a covide nastal akysi utlm a ja mam pocit stereotypu, nudy, rutiny, robime stale to iste, cez tyzden praca a cez vikend navstevy rodicov, ked nieco nevymyslim a nenaplanujem ja, on sa k nicomu nema. Uz sme sa o tom bavili x-krat a zmena veskera zadna. Mna to ubija, potrebujem nove impulzy, chcem zazivat pocas vikendu nove veci, aj sportovat, spoznavat novych ludi, vidiet nove miesta. Nemyslim si ze je dieta prekazkou. Mam znamu ktora ma dve deti (7,13) stale s muzom niekam chodia, vela cestuju, navstevuju spolocenske akcie, chodi na vylety s kamoskami, toto popri beznej praci a rodine, u nas si to uprimne neviem predstavit, musim sa priznat, ze jej trochu zavidim, ako to
mate vy??

Strana
z2
reanda
15. apr 2023

@viestta presnu kopiu nemas sancu najst.. ale ide o kompatibilitu.. ani puzzle nie su rovnake, kazdy dielik je iny, ale zapadnu do seba len tie, co su kompatibilne.. len nechapem, aka je kompatibilita tam, kde sa dvaja uplne rozchadzaju.. jedine, ze ma niekto samotu tak rad, ze neznesie partnera furt pri sebe, tak si najde takeho, co stale niekde beha, aby mal doma svoj klud 😀 .. ale v tom pripade by sa teda nestazoval 🙂

reanda
15. apr 2023

@nickpick naivna nie je, len ak ju partner nezdiela, tak potom je to problem.. asi su tie jeho kvality len v urcitej oblasti a v inej to pokulhava.. asi si mala byt narocnejsia 🙂 .. ale tuna to nevyriesis.. treba komunikovat s nim.. a kedze je to pre teba dolezite, nedat sa odbit recami o unave.. a chciet aj od neho, aby navrhol nejake akceptovatelne riesenie.. len proste necakaj to, ze ked mu vysvetlis, ako by to podla teba ma,lo byt, tak sa zmeni to, ako to citi.. lebo to sa neda zmenit, kvoli predstave niekoho ineho

sense
15. apr 2023

Mame to tak ze niekedy ideme na výlet, niekedy le nosíme, niekedy idem s dcérou a kamarátkou a niekedy ide chlap sam keď sa mi nechce... Nie sme domasedi ale ani nemusím byť každé voľno niekde...

zuzuliennka1
15. apr 2023

@reanda no ked su tie svadby casto narychlo, lebo dieta, na “staromodne” spoznavanie sa nie je cas - tak asi aj to je pricina.
ale je to skor vec vzajomnej tolerancie, kompromisov - o tom je cely (kazdy) vztah, kazdy sme iny, dokonca aj surodenci (alebo dvojcata) su uplne povahovo rozdielni ludia

reanda
15. apr 2023

@zuzuliennka1 co ja viem, ci je v dnesnej dobe antikoncepcie este tolko svadieb narychlo kvoli dietatu.. ved kopu parov spolu zije uz x rokov, nez sa vobec vezmu a maju deti, tak ako, ze sa nemali kedy spoznat?
a na partnersky vztah mam iny nazor.. partnerstvo ma byt o kompatibilite a spolupraci, nie o zdolavani rozdielov toleranciou a kompromismi.. surodenci mozu byt rozdielni, ale surodenca si, narozdiel od partnera, nevyberas..

adamkopetko
Odpoveď bola odstránená
sidicek
16. apr 2023

@nickpick mňa by zaujímalo co by celé víkendy robil doma, lebo je tiež rozdiel , že napr. Porobi na záhrade alebo sedí nečinne na gauči pred telkou ci na mobile.Ale tieto "unavené " typy mňa tiež irituju a som rada ze takého pohodlného lenocha doma nemám. Aj keď tiež viac navrhujem ja ,ale teda absolútne ho netreba prosiť ci nútiť . Na tvojom mieste idem sama ,ale on nech navarí alebo poupratuje, bude aj domka aj užitočný 😀

saxana000
16. apr 2023

Este teraz kym je dcera mala je velmi biedny lebo sme v jednom kolotoci praca skolka ihrisko domacnost ale ked uz citim ze mi treba vypadnut zavolam kamoske oznamim muzovi vtedy a vtedy idem tam a tam a jednoducho idem..ci na veceru ci do kina zacvicit si proste vypadnut zo stereotypu takisto.muz ked chce ide s kolegovcami na welnes prenajmu si telocvicnu alebo idu na pivo s chalanmi pozerat futbal len povie vtedy a vtedy odem tam a tam..obaja respektujeme toho druheho.spolocnych prilezitosti mame velmi malo skor si robime rodinne vylety aj s malou.ale aspon raz rocne ta romanticka vecera musi byt.nie je to ako za slobodna ale ani sa nenazdame dcera vyrastie hypoteka bude splatena a zase si mozeme robit plany na vikendy kedy bude sami dvaja..

nickpick
autor
16. apr 2023

@saxana000 vies len aby ste to dovtedy spolu vydrzali, ono bez spolocnych zazitkov a aktivit vztah velmi rychlo upadne do rutiny, ani nevies ako a kazdy si zacne riesit vlastne aktivitky a konicky, po 10 rokoch su bezne z manzelov len spolubyvajuci, je tu takych pribehov trilion, ja nechcen cakat kym dieta bude velke a vyleti z hniezda…

ivangeline
16. apr 2023

Kazdy je ina povaha a kazdy to ma inac. Poznam akcne zeny,kt s plnym autom deti chodia kadetade... Niektore aj s manzelmi. Ine nechodia doslova nikde! Max najblizsia rodina a aj to je zatazko. Ja som taky stred. Vyberiem sa s detmi,vyberieme sa aj ako rodina,vyberiem sa aj sama na par hodin s kamoskami,dokonca aj na koncert sa mi podarilo (a to mam 3 deti do 4r a dalsie v sebe :D).

sisaka
16. apr 2023

Byť akčný a viesť spoločenský život sú pre mňa 2 rozdielne veci. Kedysi sme žili viac spoločenský život, t.j. viac sme sa stretávali na návštevách s inými ľudmi, chodili na parties, čím sme starší tým nás to menej baví a po týždni v práci chceme mať svätý pokoj. Stále sme ale akčný, chodíme plávať, na bicykle, na motorku, na výlety, turistiku, do kina, sem tam nejaká akcia, pravidelne dovolenky, so synom na zápasy/turnaje, chodíme sa spolu najesť, či už s detmi, či len my dvaja, sadnúť si na drink, ja s kamarátkami na kávu, na obed, či večeru, muž sem tam s jeho kamošmi na pivo…
Keď muž niekde nechce ísť idem sama, alebo s dieťaťom (už je teenager), staršia je už dospelá, tak sem tsm s ňou, keď ja nechcem ísť ide on - sám, či s dieťaťom či obomi, sme spolu už vyše 30 rokov, takže nerobíme drámu z toho, keď ten druhy chce robiť niečo iné, alebo nechce robiť nič. Osobne neznášam, keď ma niekto do niečo núti a v mojom veku sa nedávam do ničoho vmanipulovať, keď nechcem. Taktiež neznášam, keď mi niekto organizuje môj život, stačí mi, že sa musím prispôsobovať v práci, doma by som určite neskákala ako niekto píska.

saxana000
16. apr 2023

@nickpick dufam ze nie.. 😉

Strana
z2