Aký máte názor na LGBTQ+ komunitu?
Ahojte! Robím si taký menší prieskum. Aký máte názor na túto komunitu? Rozprávate sa s vašimi deťmi o LGBTQ+? Akceptovali by ste vaše dieťa ako súčasť tejto komunity?
@dermaptera rozumiem. No, ako vidis podla prispevkov, rodicia to vnimaju velmi roznorodo🤷🏼♀️. Obavam sa, ze sa tu akurat ludia dohadaju..klasika.
My sme boli vzdy podporujuci ludia aj rodicia. Dieta sa nam vyoutovalo v 17 rokoch, mame skvely vztah😊. Teraz ma 21. Nezije na Slovensku. A sme stastni, ze si moze zit svoj spokojny zivot 🙂
@minto3 keď robíš zo seba chorého a chces práva chorých, tak čo ti poradiť?
Podľa mňa nie si chorý. Len si sa rozhodol životnú skúšku zavesiť na klinec a vybrať si na oko jednoduchšiu cestu vzdania sa bojovať o vlastnú dôstojnosť.
@teki1 lenze to je ta diskriminacia. Je mnoho hetero parov s detmi ci bez deti, parov rovnakeho pohlavia, ktore spolu ziju, buduju si spolocny majetok, zdielaju svoj zivot v dobrom aj zlom, staraju sa o deti, spolocne, deti jedneho z partnerov alebo aj deti obidvoch partnerov a predsa su im niektore prava upierane. Pravo byt informovany o zdravotnom stave, mat narok na davky v pripade, ze to partner(ka) potrebuje. OCR mozes zobrat aj na prababicku, ale na matku svojich deti s ktorou zijes v jednej domacnosti nie.
@guudy napr mne ako cudziemu človeku je jedno aký máte vzťah s vyoutovaným dieťaťom, no už mi nemôže byť až tak celkom jedno keď neprinesie a nevychová žiadne nové dieťa (a tebe vnuka. Táto vetva vašej rodiny tam proste skončí). Lebo obyčajnou matematickou analýzou a jednoduchou dedukciou prídem na to, že ľudia proste starnú a chýbajú.
@lenkakravcova to si ty napísala, že sme chorí 😀…ja píšem len to čo si ty napísala, aby si videla ako absurdne to znie. Aha, a aká je tá životná skúška? Čo ty môžeš vedieť o mojej dôstojnosti. Nemáš ani len tušenia čo som si pre svoju orientáciu vytrpel. Neustále zapieranie, pretvarovanie sa ako dieťa, či nemám náhodou tenší hlas, teplé pohyby. 22 rokov mi trvalo kým som si sám pred sebou priznal kto naozaj som. Desiatky prerevaných nocí s tým, že som sa nevedel zmieriť že nikdy nebudem mať “tradičnú” rodinu, ženu, dom, deti. 6 rokov je čo mám partnera, prvý a zatiaľ (dúfam), že aj posledný. Stretávame sa natajnáša, nie sme vyoutovaný, lebo viem ako by to dopadlo v tejto zadubenej spoločnosti. A ty mi tu ideš dávať nejaké kázne, o životnej skúške? Zlatino, tvoju životnú skúšku mám hlboko u 🍑🍑🍑..
och.
autorka - s detmi sa na tuto temu bavim od malinkata, ako doniesli domov nadavku ze "teplos". Hned dostali prednasku. A asi som vo vysvetlovani bola dobra, lebo synovia pravidelne na hodinach nabozenstva viedli siahodlhe debaty o rodine. A aj sexualnej orientacii.
ako by som prijala ze by boli na rovnake pohlavie? Uplne normalne... Mozno by ma chvilu skrelo, ze nebudem babka, ale zase verim v svetle zajtrajsky a kym moji synovia budu chciet mat deti, verim ze budu mat aj homosexualne pary moznosti adopcie.
@athelas86 no takto... Tvoj nazor mi je ukradnuty. Moje dieta je moje dieta. Nie je to robot, nie je to cislo, nie je to niekto, o koho by si mala pravo obtierat si papulu. A si zjavne velmi, ale velmi obmedzena, ked jediny prinos cloveka vidis v jeho rozmnozovani. Mimochodom, kto povedal, ze moje dieta nemoze mat deti? Je kopec ludi z lgbtq+ komunity, ktori deti mat mozu a aj maju. Vlastne. Takze ti odporucam, aby si namiesto pocitania, kolko penazi ktory clovek prinesie, otvorila google a laskavo sa dovzdelavala. Takto zo seba robis len blbca. 😉
@athelas86 a co s tymi hetero parmi, manzelmi co su neplodni? Aj tym uberieme prava, lebo neprinesu potomstvo? Prava maju len ti, ktori sa mozu rozmnozit? Co na toto ten tvoj mudry stat?
@teki1 su rozne dovody, preco ludia tvoria rodinu aj bez sobasa. Nebolo by v 21. storoci vhodne akceptovat, ze je aj ina cesta ako manzelstvo? A ak je manzelstvo jedina cesta pre spoluzitie ludi, ktori sa lubia, preco ho nemozu uzatvarat pary rovnakeho pohlavia?
@minto3 No dobre ale je tam potenciál. Ak sa nebavíme o starostlivosti a dlhodobej výchove, tak ja splodím dieťa za 10 minút kedykoľvek, no ty máš len možnosť poprieť svoju orientáciu, alebo ostať bezdetný. Nejaké obskúrne experimenty ako napr surogátne materstvo je ďalšia šedá zóna.
Tak koho z týchto dvoch možností by spoločnosť mala podporovať? Páry, ktoré nemajú deti lebo nechcú či nemôžu zo zdravotných dôvodov, alebo páry, ktoré ich by design jednoducho nikdy proste mať nebudú ani keby dostali milión eur? Aj liečba neplodnosti ide dopredu a sociálna podpora rodín je len vec nastavenia. Ako môžu byť tieto dve skupiny rovnocenné?
@viestta okolie ma pozná ako človeka, ktorý sa postaví za spoluobčanov, ktorí prechovávajú cit (lásku) k rovnakému pohlaviu. Mali by sme im vyjadriť podporu a hlavne sa postaviť za ich práva. Aj za naše ženské práva sa v minulosti museli postaviť a zastať sa nás. Ako ženy by sme mali mať pochopenie k “menšinám”, ktorým sú upierané alebo majú oklieštené ich práva alebo sú znevažované.
Vseobecne mi to nevadí ked sa vedia samozrejme chovat ale na druhej strane mi sakramentsky vadia tie novodobe vykvety ako slaytiiina a vselijake tie extremy co sa aj do televizie pchali do bez servitky este aj do modnych maniacok robit zo seba hviezdy s takym spravanim a prejavom ze doslova max extrovertny hnus ...to uz sa proste neda ani akceptovat nejakou podporou
@athelas86 presne! Bez sa dovzdelavat lebo okrem homosexualov mas uz 150 dalsich rodov. Taketo dolezite veci nevie dnes uz len uplny sedlak! (ironia)
@athelas86 úprímne na toto sa nedá reagovať….to je sko hrach na stenu hádzať. O akom potenciáli píšeš prosím ťa? To akože štát má nútiť heterákov aby plodili deti? 😀Štatisticky je zrejmé, že casť heterákov deti mať nebude a bodka. Podľa tvojej logiky ja môžem tvrdiť, že keďže mám vyskoškolské vzdelanie a nadštandartný príjem, tak by ľudia s nižsím vzdelaním a nízkym príjmom nemali mať rovnaké práva lebo do spoločnosti dostatočne neinvestujú.
@viestta to vynikajúco napísala. Preto si záíš do prieskumu moju rovnakú myšlienku: Su to rovnake ludske bytosti ako my, s rovnakymi povinnostami ale nie s rovnakymi pravami. Treba ich akceptovat takych aki su, ci su to nasi pribuzni alebo uplne cudzi ludia. A ešte by som dodal názor Maštalíra :
https://www.youtube.com/watch?v=iXmXCsSFo6Q@minto3
@viestta Ale samozrejme že je to tak. Jasné že štát nemôže rozhodovať o jednotlivcoch, no vo všeobecnosti musí podporovať aby vznikali rodiny a teda potenciál prinášať deti a jednak aby tie rodiny aj deti chceli mať. I vyspelé západné štáty reálne podporujú heterákov a rodiny ktoré majú deti viac než bezdetné rodiny a single ľudí, napr. príspevkami pri narodení, extra dovolenkou či skrátenými pracovnými úväzkami.
@dermaptera no, tak to vidis, ako to na Slovensku vyzera…
@simonka77 skoro akoby to Boris Kollar pisal 😁😂

@lenkakravcova ale škoda, že si mi neporadila, chorému človeku 😏