Aký máte názor na LGBTQ+ komunitu?
Ahojte! Robím si taký menší prieskum. Aký máte názor na túto komunitu? Rozprávate sa s vašimi deťmi o LGBTQ+? Akceptovali by ste vaše dieťa ako súčasť tejto komunity?
Dieťa nemám a názor na lgbti mam asi taký, že je mi úplne jedno s kým človek spí a koho má rád, dôležité je či nie je idiot.
@lonely66 Lenka je moslimka so všetkým (asi) čo k tomu patrí, zbytočne budeš niečo vysvetľovať
Viesco, podla mna sa tou celou ideologiou zaobera podla mna az prilis.. mam kamaratov, ktori su v partnerstve s rovnakym pohlavim, ale ani jeden toto lgbti nepodporuje. Su to homosexuali, ktorych keby stretnes ani by si nevedel.
Ale to ako sa snazia dostat do popredia, zacina presahovat za vsetky limity. Tie ich pochody, kedy su psami, alebo chlapi namalovani, sporo odeti sa nevhodne premavaju po namestiach. Je to nechutne. Na svete existuju len 2 pohlavia, zenske a muzske. Nic viac, ziadne bipolare ani nic podobne. Chlap ma chlapsky chromozom a zena zensky. Ziadny iny neexistuje. Zena porodi, zena moze dojcit, zena menstruuje. Ziadne bipolarne jedince. Je to chore ze takato ideologia ide cim.dalej tym do popredia, mlade decka v puberte ktore vidia ich presadzovanie su poblaznene a skusaju vselico. Vsetko je rozsirene po socialnych sietach, rozne videa a detom potom z toho sibe. Ucim na zakladnej skole 2 stupen, a v kazdej triede sa najde 5-6 deti, ktore su uplne popletene, a tvrdia o sebe ze su to a ono, chodia celí duhovi, a nebodaj dostanu horsiu znamku ako cakali a uz volaju nahnevani rodicia a obvinuju Vas s diskriminacie. Nestiham sa cudovat co sa tu deje.
Je to chora ideologia.
Proti inak orientovaným ľuďom nemám nič. Absolútne ma nezaujíma, kto ma s kým aké zväzky, načo to vkuse vykrikovať do sveta?, ja to tiež nerozprávam kade chodím. V normálnej spoločnosti nie je dôvod takéto veci rozoberať a je mi jedno s kým spávajú moji kamaráti, či kolegovia, nejak ma to neovplyvňuje, ani to nie je ukazovateľ ich charakteru.
Čo mi ale nesmierne vadí je LGBTQ+ propaganda, za ktorou už nestoja ani žiadny normálny homosexualne orientovaní ľudia, rozhodne nie tí, ktorých poznám. Som alergická na jej pretláčanie v školách a celkovo spolocnosti, bola by som rada, keby sa spoločnosť držala faktov a ostali by sme, ako cicavce , pri 2 pohlaviach. Odmietam oslovovať ľudí vymyslenými zámenami a podporovať ľudí v gender disforii, zaslúžili by si v prvom rade psychiatrickú a psychologickú podporu. Taktiež odmietam oslavovať dúhové dni, mesiace, u nás už aj sezónu 🤦♀️, moju heterosexualitu nikto neoslavuje, nevidím dôvod oslavovať niekoho homosexualitu,
Či inú sexuálnu orientáciu
Homosexuáli majú u nás (Kanada) všetky práva, ako heterosexuali a to vrátane manželstva a adopcii.
Žiaľ pri tom to neostalo, očividne ich lobby má chápadlá úplne všade a pchaju svoju ideológiu dolu krkom už aj malým deťom. Myslím si, že si to tymto neustálym tlačením ideológie posrali a v konečnom dôsledku to má negatívny vplyv na vnímanie ich komunity.
@dermaptera rozprávam sa o tejto a aj iných témach s deťmi.
A učím ich tolerancii vo všeobecnosti.
No snažím sa ich učiť aj rozumnemu a triezvemu pohľadu na život.
@domininini
@sisaka stotožňujem sa s vašim názorom na 100%.
@sisaka myslím si,že sa umelo živí nenávisť k tejto skupine a živí sa táto téma na úrovni štátov najme keď sa rieši niečo vážne,aby sa popri tejto téme niečo krásne tajne prešlo.
Ale či už nás štát,či spoločnosťa vážnejšie témy a tie si nevšímame.
@terezka1947 presne.
Celé je to divné, že idú na to milióny z nadnárodných spoločností a načo?
Pochybujem že preto, že by im na lgbt nejako veľmi záležalo. Skôr preto, aby spoločnosť riešila toto a nie podstatné veci. Aby sa medzitým tutlali tunelovania na vyšších pozíciách, velkoobjemne predaje zbraní do zahraničia k podpore vojny, dosadzovanie politikov atď atď.
Nepoznám nikoho z tej strany brehu a preto to nemusím riešiť. Za života som stretol dvoch takých "nenormálnych" a nebolo mi to moc príjemné. Sú vidieť a počuť lebo niekto chce aby ich bolo vidieť a počuť. Tak to aj beriem.
@lenkakravcova podla teba teda odliv mozgov zo Slovenska nie je problem, hej?
Ano, vidime aj tu na MK kazdy den temy, ci uz prisiel rodicak/pn/ocr/materska. Lebo kopec ludi nezije na hranici chudoby/v chudobe. Splodit dieta je jedna vec, zivit ho a dostojne zit je druha- ta vyrazne tazsia.
No asi takto by som ta zhrnula… 🤦🏼♀️
A uz prosim ta na mna nereaguj…
@athelas86 vsetko so vsetkym suvisi. Vyse 30 rokov tu vlady (s kratkymi vynimkami) neriesia zasadne problemy krajiny. Nie, ze by to tu bolo pocas sociku nejake terno🙄. To vsetko vplyva na kvalitu zivota. Kvalita zivota a spokojnost obyvatelov nie je len o peniazoch, ale aj o aspektoch, ktore som pisala vyssie.
A stale nechapes, ze ludia, ktori maju najvyssi potencial priniest spolocnosti najviac penazi aj deti (dalsiu generaciu pravdepodobne rovnako sikovnych), odchadzaju masivne z tejto krajiny… niet ti pomoci…
mám susedov homosexuálov, v práci taktiež, sú to slušní a úspešní ľudia z oblasti vedy a umenia, takže ja mám názor veľmi pozitívny na nich
@dermaptera ak chces robit seriozny, nieco hovoriaci prieskum, tak urob dotaznik s konkretnymi otazkami.
s lgbti+ sa nestotoznujem, ale respektujem kazdeho individualitu a tak tiez ocakavam, ze aj druhy budu respektovat moju individualitu. priklad, ked respektujem chlapca, ktory sa identifikuje ako gay, tak od neho cakam, ze sa mi nebude posmievat za to, ze verim vo "vymysleneho" Boha.
druha vec, anatomicky su dve pohlavia - muzske a zenske, ziadna tranzicia nezmeni podstatu DNA. a potom este odchylka - hermafrodit. tie ostatne veci su vecou psychiky.
netusim co je kvir, a nemam v umysle sa dovzdelat v oblasti dalsich 150 rodov.
posledna vec, absolutne ma nezaujima sexualny zivot a sexualne preferencie inych jedincov. tak by som bola rada, keby ma s tym nikto neobtazoval a nerobil propagandu. ked si chcem pozriet sci-fi serial, tak tam chcem vidiet cestovanie vesmirom, ufonov, fantasticke technologie a nie sexualne sceny a duplom nie homo sexualne sceny.
Absolútne nemám s touto komunitou problém a je mi ľúto, že z nich politici vytĺkajú body spôsobom, ktorý akurát dráždi verejnosť a podnecuje nenávisť.
Necitala som diskusiu, odpoviem len za seba. Mne tato otazka pride v roku 2024 tak neskutocne absurdna, ako by si sa pytala, aky mame nazor na ludi s okuliarmi, alebo na ludi, co chodia na bicykli. Uplne mimo, toto snad uz dokaze riesit len niekto na Sk.
Pre občanov, žijúcich v nejakom štáte, platiacich dane a plniacich si všetky povinnosti voči štátu, by mal štát zabezpečiť aj rovnaké práva, bez ohľadu na ich sexuálnu orientáciu či náboženstvo. Sexuálna orientácia a náboženstvo by absolútne nemalo vstupovať do práv občana nejakej krajiny, pretože to je každého vysoko intímna a súkromná záležitosť.
A teraz ja osobne - nie som stotožnená s pojmom a definíciou "manželstvo" pre páry rovnakého pohlavia, no úplne súhlasím s registrovaným partnerstvom. Nemyslím si ale, že v našej krajine sa toho v blízkej dobe dožijeme. Existuje tu totižto predstava, že áno, gay a lesbička sú práve tí, ktorí sú najvýraznejší na pride pochodoch - v latexe, s bičíkmi atď.
Avšak "normálny a obyčajný" gay a lesbička, ktorí svoju orientáciu prijali ako svoju súčasť, toto nepotrebujú a žijú úplne obyčajný život a okolie ani len netuší, čo robia za dverami svojich spální. Tiež takýto normálny a obyčajný gay a lesbička veľmi dobre vedia, že dieťa síce biologicky mať môže, ale mať ho nebude a buď sa s tým zmieri, alebo podstúpi niečo, čo je síce proti jeho podstate, ale kvôli vlastnému dieťaťu sa na malú chvíľu svojej podstaty vzdá...
Rovnako ako hetero páry robia všetko možné a nemožné, aby dieťa mali, ak ho veľmi chcú, alebo príjmu fakt, že ho mať nebudú... alebo, na rozdiel od homopárov, si dieťa adoptujú.
Musím však aj súhlasiť so sisaka, nejaké umelé pretláčanie mi asi vadí. Netlačenie na pílu by, podľa mňa, spravilo viac osohu ako dávať to do každého filmu, učebníc a ja neviem kde. Spomínaný „obyčajný“ gay toto nepotrebuje, ten si žije svojím životom a nepotrebuje byť niekde pretáčaný. S x pohlaviami sa tiež stotožniť neviem, nechcem nikoho uraziť, ale v tomto to naozaj vnímam ako poruchu v hlave a tu by mala zasiahnuť psychologická podpora.
A ak by s týmto prišlo moje dieťa? No neviem. Zarazilo by ma to, prekvapilo, určite by som do troch sekúnd nepovedala, že jeeej, super. No som si istá, že moja láska k nemu by sa vôbec nezmenila 🙂
Pretože o tom to celé je, o láske.
@guudy Je to problém, ale ten problém má väčšie pozadie, než len Slovensko. Ak by na západe boli obsadené pracovné miesta (bolo tam dosť pracujúcich), naši by nemohli až tak odchádzať. Nemali by kde. Na západe je kopa voľných pracovných miest, pretože majú prestarnutú populáciu. A to čaká aj Slovensko o pár rokov.
Ľudia majú deti aj v chudobnejších krajinách.. tu len každý čaká na niečo zadarmo a pritom si praje vlastniť 1 phone, Audi a dom v meste. Mať deti je o prioritách. Pre niekoho je priorita mať čo najviac majetku, pre iného sú prioritou viac deti.
@lenkakravcova no, ja ale pisem o odlive mozgov, ktori si najdu dobru pracu kdekolvek a kedykolvek, bez ohladu na demograficku situaciu vo svete. A tito ludia zasadnym sposobom chybaju a budu chybat Slovensku. Vidis to uz teraz na tom, co doslova za cvargu sedi v nasom parlamente/vo vlade. Ti top ludia pomahaju rozvijat ine krajiny. A to len preto, ze ich vlastna krajina doslova vyhana. Kde je tu podpora vedy a vyskumu? Videla si niekedy SAV zvnutra? Ja hej, stale tu mame labaky stare aj 40+ rokov. Zdravotnictvo detto. Mladi lekari odchadzaju tiez.
Velka cast obyvatelov je financne negramotna, vid jedna z poslednych diskusii od typka, ktory ma sice rodinu, ale nema ani euro usetrene, ale potrebuje nove auto, jeho predstava je, ze za 30 tis.
A to, ako ludia cakaju na prispevky od statu zadarmo. To je chyba statu. Nedostatocne vzdelanie ludi a zle nastavena financna podpora. Tak ako to je nastavene, ludia castokrat nie su motivovani pracovat a tym vytvarat hodnoty pre stat.
Kolko mas vlastne deti? Verim, ze minimalne 3+, aby si sa mohla povazovat za prinos krajine. Inak si zbytocna, nie? 🙂
@dermaptera za mna vsetko ok, poznam vela ludi z tej komunity, najlepsi kamos je gay. Moj syn ho ma velmi rad a vonku sa raz pristavila pri nas nejaka profesorka pedagogiky ( zijeme v Rakusku) a on pracuje na uni, takze za nim chodime a v areali je park a ihrisko a ta hned, ze aky je uzasny s tym dietatom, ako sa mu venuje, ziadne sedenie na lavicke s mobilom, ale santenie s dietatom. V kazdej sfere si rozni ludia, nie vsetci su uzasni. Tak to je a vzdy bude. Ale ja nevidim dovod niekomu upierat prava a nejake prejavy len z titulu, ze mam patent na rozum. Nechat zit je o dost dolezitejsie.
@sisaka Presne ako píšeš, homosexuálom najviac škodí tá chorá propaganda. Keď lgbtq neviem čo agent povie "cis žena" nožík sa mi vo vrecku otvára.
Celkovo si myslím že tá propaganda má za cieľ polarizovat spoločnost ako nástroj dekonstruktizmu a rozpadu hodnôt a zatienit skutočne problémy ako narastajúce sociálne rozdiely, stále menej schopných ľudí vo vedúcich funkciách, sponzormi predselektovanych politikov, všade prítomný nepotizmus, korupciu glorifikovanu ako lobing a obrovský presun bohatstva od chudobných k bohatým a pokles životnej úrovne pre väčšinu obyvateľov.
@guudy Ako s tým, čo si napísala úplne súhlasím. Nevylučuje sa to s tým, čo som písala ja.
Zatiaľ 3. Nemám ešte ale ani 30 rokov, tak ak Boh dá nejaké možno ešte pribudnú 🙂
@guudy odliv mozgov nema vela co robit s otazkou orientacie, pripadne identity. Slovenkso je male, aj keby tu neviem co bolo, aj tak by ludia odchadzali a urcite odchadzaju aj z inych krajin inde, kedze ludi lakaju nove veci, nove vyzvy a nove miesta. Okrem toho MK nie je reprezentativna vzorka naroda, cize to ze niekto riesi kedy pridu davky, alebo ze je financne negramotny, neznamena ze je take cele Slovensko a rovnako to neznamena, ze v zahranici to NIE JE. Rovnako su primitivni ludia aj tam, aj negramotni, aj netolerantni, aj nizsie vrstvy aj nepracujuci. Tak sa netvarme ako keby sme tu zili neviem kde.. nezijeme. len si to vsugerovava urcita cast naroda a siri to a doslova demoralizuje cely narod.
nepokoje, diskriminacia, nasilie = vsade od nas na zapad sa to dialo/deje. Stale je u nas kdekolvek bezpecnejsie ist komukolvek v akukolvek hodinu po ulici v comkolvek a s kymkolvek ako napr. na zapade, uzasnom, tolerantnom. A tiez, "zapad" , ma ubytok obyvatelstva a pokles porodnosti, v podstate mozno sa to da spojit s ekonomickou prosperitou.
@dermaptera samo o sebe mi tito ludia nevadia- nezaujima ma a ani nevadi mi, kto co robi u seba doma za dverami (pokial to nie je proti voli zucastnenych a s nedospelymi osobami). Vadi mi ale okate pretrcanie na ulici (typu drag queen ci oplieskovani latexovi manici a pod.) a nevhodne spravanie (gastro zaludka a osahavanie intimnych partii na verejnosti napr. na zastavke ci idealne v metre pred detmi, aby rodic mal co vysvetlovat...). Reklamu a propagandu ako dospela kriticky zmyslajuca osoba nemusim, ale mala by byt pre deti nepristupna. Takisto mi vadi nasilne pretlacanie na skolach a skolkach, povinne ucenie o 150 pohlaviach a inklinaciach a "nutena" akceptacia a oslavy ludi danej komunity. U nas po roku a pol takehoto mozgoveho "drillingu", ma 5 deti vo veku 14 rokov oficialne zmenene pohlavie a podla toho zapisane oslovenie a ziadne dievca od 6 rokov si na seba neoblecie nic duhovane, pokial nie je nejako prislusnikom danej komunity- resp.rodicia ...🤐🤐
Absolútne ma nezaujíma kto s kým spáva , žije , kto si chce koho zobrať . Čakám na deň kedy konečne táto krajina povolí zväzky a nebude sa to využívať len na vytĺkanie politických bodov a burcovanie k nenávisti . Už nie sme v stredoveku , povoľme zväzky a poďme riešiť vážne problémy (ibaže by táto vláda nedokázala nič vyriešiť ?!! Hmm … )
@jednoduchomaria89 a preco to neurobila napr. predosla vlada, ved mohla.. a ta vedela riesit :DDD myslim, ze to nebude len tak o vlade...

@viestta ale to bolo len prirovnanie,ze ludia co piju caj nemaju ziadnu inu spolocnu charakteristiku ako ten caj. Rovnako ako lgbt ludia nemaju nic spolocne len tuto dost siroku skalu sexuality/inakosti.