icon

Aký máte názor na psy v reštaurácii?

22. máj 2023

S kolegyňou sme boli na menučko v reštike, ktorá by som povedala že je na celkom dobrej úrovni (poloha, priestory, € náročnejšia). Začali sme jesť a vyrušovali ma stále nejaké piskľavé nepríjemné zvuky tak som sa otáčala a nevedela som prísť na to čo to je. Jeden pán mal na STOLE položeného malého psa ktorý vyštekoval a kŕmil ho svojou vidlickou. Mne zostalo zle, nemám rada psy a sú mi nechutné keď jem a vypytujú pod stolom a dychčia, tak som povedala že to snáď nemyslí vážne že ho má na stole. Kolegyňa (psíčkarka) ma zjazdila, že veď snáď on tam obeduje tak mňa je do toho nič a podľa nej je to úplne ok, aj ona doma občas jedáva na gauči a pes sedí pri nej. Pán so psom odišiel a casnicka spratala riad a prišli tam noví zakázníci a jedli za tým stolom na ktorom nebol ani vymenený obrus, mne by bolo z tej srsti a baktérií zle, veď tam mal zadok polozeny. Je to tiež podľa vás ok alebo pes do reštiky nepatrí? Podľa kolegyne je to že vraj v zahranici bežné, ja som sa skôr stretla že so psom bol zákaz vstupu alebo bol niekde na zemi kde dostal od personalu misku vody, podla mňa je pes na stole chrapúnstvo ešte cez menu, ked predpokladam že tam potom budú sedieť ini ľudia.

jana_eyre_2
25. máj 2023

@anonymanonym my bežné chodíme na celodenné výlety aj so psami, avšak keď ich berieme prispôsobujeme im výlet.. psovi dá určite viac keď sa ponahana po lese či na poliach, ako prechádzka vo vypecenom meste a trepanie sa do restiky (nebodaj aj pamiatky?). do mesta a reštik chodíme bez psov..

mmoni89
25. máj 2023

@nyusika ved to je v poriadku ze ma pravo žiť, to ale neznamená ze ma rovnaké práva ako človek. Taktiež nedovolím dieťaťu sedieť na stole tak prečo by mal pes. A jest jednou vidličkou? To už je naozaj trocha moc a nepotrebujem sa na to pozerať v reštaurácii, nemá to tam co robiť. Je plno iných miest kde sa dá najesť aj so psom

nyusika
25. máj 2023

@mmoni89 ešte raz - neverím, že pes sedel na stole a bol krmeny vidílickou.
Od začiatku diskusie píšem o vychovanych a socializovanych psoch, ktoré nikoho neobťažujú.

Ok, možno tých, ktorým z principy vadí, že niekde v priestore ticho leží zviera

Pokiaľ by to aj náhodou bola pravda, ja prvá by som sa sťažovala a žiadala, aby takého hosťa odprevadili von aj so psom.

gerrwie_girl
25. máj 2023

@nyusika vies co mala som kamosku, ktora mala pudlika a utierala mu sopliky svojou latkovou vreckovkou :D. Takze mna by to az tak neprekvapilo.

nyusika
25. máj 2023

@gerrwie_girl ale takých ja neobhajujem a vyššie píšem - sťažovala by som sa.

Doma nech si robia čo chcú - v spoločnosti nech sa správajú slušne.

mmoni89
25. máj 2023

@nyusika rozumiem, no išlo tu o extrém, o tom bola reč. Samozrejme zviera vychované ktoré nikoho neobtazuje správaním, mne nevadí. Sama mam psa a mam vychovanych psov rada. Taktiež mám veľmi zle skúsenosti s ľuďmi ktorí si myslia ze sa musíme správať k psovi ako k človeku. Ze ma voľnosť, slobodu a môže všetko.. Toto je rozdiel, to mi strašne vadí.

mmoni89
25. máj 2023

@gerrwie_girl ja som tak videla ženskú ako lizala zmrzlinu spolu so psom, tak to mi došlo až nevoľno

nyusika
25. máj 2023

@mmoni89 otázka bola - vadia vám psy v reštaurácii...a následná diskusia bola už potom všeobecne o psoch v reštaurácii

nyusika
25. máj 2023

@mmoni89 ja som videla kopec detí (aj dospelých) jesť šusne...keď to im nevadí, ich vec.

anonymanonym
25. máj 2023

@jana_eyre_2 no my chodime so psom primarne na turistiku alebo rozne akcie psich sportov (zavody, skusky, treningy). Nehovorila som o pamiatkach a meste, aj ked.. trening v rusnom novom prostredi tiez nie je na zahodenie 😉

jana_eyre_2
25. máj 2023

@anonymanonym tak ako môžeš porovnávať prostredie restiky s tým že chodíte na celodenné výlety kde sú primárne psy vítané? Ak píšeš o tom, že chodievate na akcie psích športov, tak tomu sú asi aj prispôsobené stravovacie jednotky pre ľudi a okolie.. tvoj príspevok o celodenných výletoch, na ktorý som reagovala tak teda vôbec nevyznel..

gerrwie_girl
25. máj 2023

@nyusika ja ta chapem, reagujem na to ze si písala ze tomu neveríš 🙂. Takže možné je všetko.

nyusika
25. máj 2023

@gerrwie_girl asi áno, ľudia sú rôzni....

llienkaa
25. máj 2023

Mne psy v restike nevadia pokial niesu na stole a neskacu mi "do taniera" ak su na zemi a pri svojom panovi som stym uplne ok.

gerrwie_girl
25. máj 2023

@llienkaa aj ja. A ešte ho aj pohladkam keď je mi sympatický

anonymanonym
25. máj 2023

@jana_eyre_2 nie je zvykom aby na skuske, ci zavode bolo stravovanie. A po opadnuti stresu cestou naspat dobré jedlo padne vhod. Aj v dogfriendly restauraciach su psi vitani. Ja mam naozaj len velmi pozitivne skusenosti. No neprislo mi podstatne opisovat kam chodime so psom, ci uz je to turistika alebo cosi ine. A inak k tym lesom a poliam. Ja tam psa nezvyknem pustat ponahanat, chodime jedine na styl dogtrekkingu, nepotrebujem aby mi ho nejaky premotivovany polovnik neovladajuci zakony odbachol. To uz si fakt radsej pojdem zatrenovat do mesta pracu v rusnom prostredi ako nechat psa pobehovat na volno po poli a trpnut ci nezaznie vystrel.

jana_eyre_2
25. máj 2023

@anonymanonym svojich psov nechávam behať len v našej blízkosti 😉 určite nebehaju tak že ich nevidím, mám ich vychovanych tak že sa nikdy nevzdialia..

Nevidím žiadnu pridanú hodnotu pre psa aby sa pohyboval v rušnom prostredí mesta na výlete.. to však neznamená že moji tam nikdy neboli, avšak nie na výlete..

anonymanonym
25. máj 2023

@jana_eyre_2 to aj ja 😉 50 m (zakon) odo mna dodrzime uplne s prehladom, aj postroj/obojok vyrazne odlisnej farby ako srst ma (zakon), ani zver nenahana. A napriek tomu sa najdu polovnici, ktori nerespektuju co je v zakone a nemaju problem si strelit.

ankare
25. máj 2023

Nie som psickarka vôbec, ale toto mi nevadí.

anonymanonym
25. máj 2023

@jana_eyre_2 a pridanu hodnotu v meste pre psa? Zeby socializacia? Pretrenovanie trikov v narocnejsom prostredi? Makanie na pozornosti, ocnom kontakte, chodzi v roznych polohach pri nohe atd atd v narocnom prostredi? Celkove psychicke unavenie? Ja sama travim radsej cas v prirode, bez ohladu na psa. Ale mesto, a teda rusnejsie prostredie svoje benefity ma.

zuzka1008
25. máj 2023

Ja by som sa urcite ozvala. Casnikovi povedala svoj nazor. A prip. Aj staznost na urad by som poslala. Nonsens co sa deje..

gerrwie_girl
25. máj 2023

Boze ja ked vidim tie niektore prehnane reakcie :D

jana_eyre_2
25. máj 2023

@anonymanonym neviem či si si všimla, ja stále píšem o výlete - na základe čoho vznikla naša debata.. nie, celodenny výlet v meste, tak v tom pre psa pridanú hodnotu nevidím..
(Tak ako by som nevzala psa ani na nákupy, lebo načo)

llienkaa
25. máj 2023

@gerrwie_girl presne aj ja 🙂

akvi
25. máj 2023

@anonymanonym ja napríklad netuším, ktorá restika je dogfriendly, ale ani do tej by som sa netrepala, nenapadá mi žiadna situácia, že by to bolo nevyhnutné. A paradoxne mám dobrú skúsenosť, nikdy sa nám nestalo, že by nám nedovolili byť na terase. Dokonca sa nám raz stalo, že vonku mrholilo a ja som sa šla opýtať do kaviarne, či si môžeme vziať kávu vonku, čašníčka videla cez okno psa a vraví, že nech kľudne ideme dnu so psom, že nebudeme predsa moknut. Ešte doniesla aj vodu psovi a pamlsok. Ale ja si proste fakt nemyslím, že je nevyhnutné brať psa do reštaurácie, veď keď idem niekam na výlet, riešim jedlo inak. V lete je to jednoduché, keďže sú terasy, mimo leta my sme si buď brali alebo sme si objednali pizzu a len si ju vyzdvihli. Veď tých možností je milión, ako to spraviť. Proste ja chápem obe strany a vôbec sa nečudujem, že ľudia reagujú tak, či onak. Obom stranám chýba empatia. Myslenie oboch strán sa dá zmeniť len tým, že sa budeme snažiť rešpektovať navzájom a vyhneme sa extrémnym reakciám. Lebo ani pes na stole ani hystéria okolo kludneho psa pod stolom nie je na mieste.

anonymanonym
25. máj 2023

@jana_eyre_2 no ved hej, celodenny vylet. Par hodin v prirode, potom nejaky cas v nedalekom meste, najest sa a spokojne domov. A nakupovat so psom nechodim ani ja, ale napr. taky merkury market je super pre stena, mladeho psa na socializaciu na povrchy (a kosiky, zvuky, ludi,..) 🙂 ale asi mame iny styl vo fungovani so psom 🙂

viky173
25. máj 2023

Pes na stole je uz pritiahnute za vlasy, uznavam, ale na druhu stranu ja mam iny nedavny zazitok, zasla s kamaratkou do restauracie na obed a vedla nas si sadol mlady par s malym dietatom. Dieta stale vykrikovalo, tahalo obrus az zacalo plakat na cele hrdlo a rodicia stale nic akoby ani ich nebolo. Sem tam zena povedala "ale tisko Kristinka, neplac" to bolo tak cele. Po 10 minutach sme sa cele ohucane s kamaratkou postavili a odisli prec, takze v takom pripade by som radsej pri vedlajsom stole mala psa na obruse ako ignorantskych rodicov...

anonymanonym
25. máj 2023

@akvi aj ja idem radsej na terasu. Aj teraz v pondelok sme boli na terase, vypytali sme si handru, aby sme si mohli utriet stolicky po burkovom dazdi. Ale v chladnom pocasi terasy nie su. Nevidim dovod preco by mal pes leziaci a uviazani pod stolom v zariadeni, v ktorom je to povolene! vadit. (Na stole je to arogancia a totalny hnus, to sa zhodneme snad vsetci) Ale jasne, ze chapem, ze niekto sa moze bat, niekto moze mat alergiu.. a ako som aj pisala, nemala by som problem, ak by niekto za nami slusne prisiel, najst nejaky kompromis. Moj pes nie je boh, nestaviam ho nad uroven ludi okolo. Lenze ludia maju problem riesit veci asertivne osobne na mieste, radsej sa budu "rozkrikovat" na internete.

iva812
25. máj 2023

@akvi Zaťahovať do diskusie o psoch tému neposedné deti je cez čiaru .

mmoni89
25. máj 2023

@nyusika o psoch co sedia na stole, vystekuju a jedia z jedného taniera, áno o tom bola téma ze toto je už cez. A tiež ľudia a šušne neviem l co to ma spoločne s touto témou