Aký trest hrozí za nehodu bez STK a alkohol?
Kamarát nabúral, pri dychovej skúške nafúkal (mal len pivo) a navyše auto nemalo platnú STK, ale nie je jeho... Aký najhorší trest mu hrozí? Ďakujem.
Ja len k tej jazde bez vodičáku, že sa to berie ako marenie a mám známeho, ktorý za to sedel na 4 mesiace.
@autor nehnevaj sa ale on si sadne za volant ked ma v sebe pivo a nemoze za to co sa stalo? CHVALABOHU ze to dopadlo tak ze nikoho nezabil
Nestihla som precitat tu tvoju odpoved, tak co? Sadnes s nim aj bez vodicaku? S chudakom co mal smolu ..
Dufam ze mu vezmu vodičak a uz mu nedovolia jazdiť, takych magorov na cestach je dosť
Včera večer povedal, že nepil pivo, ale zhltol celý dezert nejakých rumových praliniek z Mikuláša. Je možné, aby z toho nafúkal? Veď tam je len aróma... Ak by to bola pravda, tak to mohol ísť s policajtmi na krvný test do nemocnice a tam by sa to ukázalo, nie?
@kamatopo Je to novšie auto... Oco si myslel, že s takými sa chodí raz za 3 roky na kontrolu
Neospravedlňuj ho (alebo seba?) Žiadne pralinky. Proste si vypil, sadol za volant, mal nehodu. Bez pardónu pokutu (dúfam,že vysokú), zobrať vodičák a zákaz činnosti. A nie robiť z neho (zo seba?) chúďatko a obeť. Toto je nonsens.
Podarena rodinka... brat bezohladny ozran, ktory za volantom nema co robit a otec bez zakladneho prehladu vlastni auto... kokos zobrat vodicak a nevratit... a este podme premyslat, ako ich z toho dostat co najlahsie... no nijak, dufajme
Nuž tak oco nech očakáva pokutu. Myslieť, znamená nič nevedieť. Podarená dvojka, ešte že sa nikomu z okoloidúcich nič nestalo.
Neviem, ako to naozaj bolo v tomto prípade, ale určite je rozdiel dať si 1 pivo a byť opitý "ako čík". Veď 0,5 promile je v mnohých krajinách povolená hranica, tak zas z neho nerobte vraha.
A ak to ešte ani nebola jeho chyba.
To zas ho neobhajujem, viem, že u nás je tolerancia 0, ani by som nikdy s alkoholom za volant nesadla, ale nehoda sa stane aj s 0.
@zuzanockamt @maximiliana Toto si vyprosím, brat nie je žiaden ožran. On práveže nepije vôbec, len nafúkal ako "za jedno pivo". Ja som včera neskoro večer pricestovala z intráku, tak som s ním nehovorila dovtedy. Každý raz ochutná, tak som myslela, že to bol ten prípad... Ale verzia s Mikulášom je dôveryhodnejšia, pretože sa našiel obal v aute a môj brat nemá problém na počkanie zjesť aj 300 g čokoládu... Ja mu verím.
Autorka
Ak ti raz takýto, ktorý nafúkal z praliniek 🤦 zraní, zabije blízkeho, zmeníš názor. Alkohol za volant nepatrí. Žiadne výhovorky nepomôžu.
Vodičák mu snáď už zobrali . Dali pokutu a bude to platiť z vlastného vrecka či opravu škody na poškodenom aute a samozrejme na tom čo mal požičané
Autorka
Zbytočne mi tu dávaš nejaké linky, nečítam. Tolerancia je u nás nula. Takže ak nafúkal viac ako nula, alkohol tam bol. Mal ísť na odber. Nejaký obal v aute mu nepomôže.
Neverím, že to bolo z praliniek. Každý príčetný vodič, ak vie, že to bolo z praliniek, rovno to povie policajtom, vyžiada si odber krvi, ten by vyšiel negatívne. Keď viem, že som nepila, len som jedla nejaký dezert, alebo jedlo, ktoré by mohlo obsahovať alkohol, nesadnem za volant, alebo idem na odber. Kamarátovi sa stalo po tuším robitusine, že nafukal, neuvedomil si to, zobrali ho na odber, ten bol negatívny.
Ďalšia vec, auto, ktoré nemá STK, nemá čo robiť na ceste. To, že otec nevedel, nikoho neospravedlňuje. Dúfam, že aspoň pzp máte...
Za jazdu bez oprávnenia, resp. po zákaze môže dostať až dva roky nepodmienečne za marenie výkonu úradného rozhodnutia.
Ale prečo sa ináč pýtaš tieto veci nás tu však mu policajti museli povedať čo a ako . Či je na 72 hodín zavretý ? Ďalšia vec . Pýtajú sa či píl alkohol takže kľudne mohol povedať že mal pralinky zobrali by ho na krv a zistilo by sa či to bola pravda alebo nie . A. Bez vodičák bude kým neurobí všetky sedenia psychotesty a na novo skúšky. Keď urobí skúšky tak si pôjde len po vodičák zadržaný
Ešte doplním, že ak sa dokáže, že účasť na nehode bola pod vplyvom, poisťovňa nič nepreplati.
No snad zakaz šoférovania do konca zivota.
@betulinka1 to zas sa snáď mladý poučí a bude si ten vodičák viac vážiť. My máme v rodine jedného mladého, ktorý si išiel preparkovat a na parkovisku ho čapli 🙊, ani dva metre neurobil. Rok bez vodičáku a potom ho robil na tretí pokus, lebo tieto nové testy, to je masaker. Takže poučený, teraz robí osvetu, že to fakt nestojí za to, ani naštartovať, ani preparkovavat a už vôbec nie jazdiť...
Druhému zas zobrali na 6 mesiacov za rýchlosť a tiež to bola pre celú jeho rodinu obrovská komplikácia. Nestojí to za zo. A to sa nič nestalo. Si neviem predstaviť, že by niekomu ublížili. To podľa mňa človeka úplne zloží.
Mozes sa rozculovat kolko chces a vyprosovat, ale nafukal... mna vzdy ked zastavia policajti a davaju mi fukat, sa dopredu pytaju, ci som nejedla nieco, z coho mozem nafukat... takze toto su u neho uz len dodatocne vymyslacky... nie, nemam pochopenie pre ludi, co sadaju nesposobili za volant a navyse technicky nesposobileho auta... zasluzi si to vyzrat do dna...
@tilly ja rozumiem a aj okolnosti mozu byt vsade ine. Ale v tomto som nekopromisna, alkohol a drogy za volatom, si zasluzi urcite sprísnenie trestov na Sk. Mne je jasne, ze nedostane zakaz viest motorové vozidlo na cely zivot. Ale štatistiky su jasne. Vacsina z nich sadne s alkoholom znova za volant. Dokonca aj v case, ked ten zakaz cinnosti maju.
@betulinka1 úplne súhlasím. Ale každý má nárok na svoju druhú šancu. Tiež ale nemám pochopenie pre takých, čo to zopakujú . A už vôbec nie pre takých, čo sadnú za volant aj napriek zákazu. To je konečná pre moju empatiu.
@tilly @maximiliana Je mladý, nemá skúsenosti. Nikto sa nerodí múdry, aby všetko vedel. Navyše sa stala nehoda, tak bol v šoku... A vtedy mu došlo už, že mal dezert s alkoholom, tak sa zľakol... Ale v zložení píšu len arómu, čo nevedel, preto sa nebránil. Chudák, nakoniec je naozaj obeť.
Neobhajuj ozratejo brata ešte to tu píš , takí zabijú 5 ľudí na zastávke , hnusia sa mi ozrani za volantom, čo tu čakáš že ho budeme ľutovať chudáčika?
Keby to tak bolo, čomu neverím, sami policajti by ho zobrali na krv, druhá vec, keď sa mi niečo také stane, nehoda, zastavia ma policajti apod, volám niekomu, kto vie, čo robiť. Mám 19 ročného syna, vodičák má dva roky, keď ho zastavili policajti, tiež ho strašili hore dole blbosťami, mladý chalan, vystrašený, volal mi a ja som mu povedala postup. Samozrejme nič na neho nemali a nenašli. Takže aj brat mohol volať rodičom a tí by mu poradili. Ďalšia vec, to mu fakt nikdy nikto nepovedal, že má možnosť kontrolného odberu?
A nie, nie je obeť. Je svojpravny dospelý.

Aj horsie sa stane... Nabura, nafuka a zostreli 5 mladych ludi....
A ktovie, ci sedi, ci sa nevala niekde v Argentine. 👹
Dedecek, to hovado...