Aký trest hrozí za nehodu bez STK a alkohol?
Kamarát nabúral, pri dychovej skúške nafúkal (mal len pivo) a navyše auto nemalo platnú STK, ale nie je jeho... Aký najhorší trest mu hrozí? Ďakujem.
Chlapec sa vozí na ockovom aute bez STK a popri šoférovaní schrúme 300g praliniek 😀 v aute sa našiel obal - tak ho odfoť a prilož zloženie, pozrieme sa na ten dôkaz. Mal si dať radšej Milku a nie rumovú arómu... takto je prvým človekom, ktorý sa opil z praliniek bez alkoholu....
Info z netu:
Veľkosť balenia: 0.144kg
Zloženie
Cukor, pitná voda, čiastočne hydrogenované rastlinné tuky (palmový, olej zo semien maslovníka, emulgátor: sorbitan tristearát), kakaový prášok so zníženým množstvom tuku, arómy, emulgátory (slnečnicový lecitín, polyglycerolpolyricínoleát), kakaové maslo, pšeničný škrob
Informácie o alergénoch
Môže obsahovať stopy arašidov, orechov, mlieka a sóje
Takže si v aute našla dve prázdne krabičky, áno? 🤪
Ak niekedy nafukam a som pri zmysloch a viem, ze som nepila alkohol budem trvat na krvnej skuske, aj keby si ju sama zaplatim.
Akoze nafukam a budem spokojne sediet a tvarit sa, ze je to ok? A o pol dna si spomeniem, ze som jedla rumove pralinky... nie je Kapitan, ze z toho vyviazne bez problemov.
Autor tejto témy zbytočne si sypes popol na hlavu, najprv kamarát ,teraz brat, najprv jedno pivo, zisťujem či môžeš zaplatiť väčšiu pokutu aby nezobrali vodičák a nakoniec to bolo nebolo pivo ale len pralinky, a nafúkal z arómy. A nebránil sa lebo bol v šoku a po neviem koľkých hodinách to chce dokazovať že nepil len si dal rumive pralinky bez rumu ...a prepáč čo sa týka STK zrejme by nemal šoférovať ani tvoj otec keď nevie že s autom treba na STK a že bez platnej STK nemá čo dať k dispozícií nikomu auto ... Takže prijmy fakt že si robil čo si nemal.(Alebo brat,kamarát,je jedno kto) A neris ako sa vyhnúť trestu
Najhoršie je že takýto človek nemá kúsok sebareflexie aby zhodnotil že spravil niečo zlé a zobral si z toho riadne ponaučenie.
Ešte bude vymýšľať ako z toho výjsť bez odobratia vodičáku a skúma čo mu hrozí ak bude šoférovať aj napriek tomu.
@lenkakravcova Čo nájdeš na googli, nie je jediná svätá pravda.
@nikaeli Prekrúcate viacerí. Nepísala som, že zjedol 300 g praliniek. Dohľadaj si. Okrem toho som nepovedala, že to boli slovenské pralinky, ale "dezert nejakých praliniek", boli z rakúskeho obchodu. Aróma môže obsahovať lieh, niekto to tu už spomenul.
@maris5 Aj ty prekrúcaš. Chcem ťa vidieť ako mladá žaba havaruješ a budeš sa hádať s policajtmi. On si to uvedomil v momente, keď nafúkal, preto neprotestoval. Vlastne nevedel, že to nie je problém a že môže fúkať ešte raz alebo ísť na krv. Po bitke som aj ja generál...
@sense Trestu sa vyhnúť nedá, keďže sa to už nedá overiť spätne. Aj to som už písala. Len vy tu furt útočíte.
@tamitamitami Haló, vy čítate niečo iné? Vodičák už mu vzali hneď, len som včera nemala všetky informácie. No tak som sa spýtala, hrozné... Bála som sa o brata. On sa stále klepe. Nemyslím, že sadne dobrovoľne za volant tak skoro.
Vieš čo, mne je v podstate úplne jedno, čo zjedol/nezjedol, či vypil/nevypil. Nafúkal. Bodka. Neplatné STK je kapitola č.2. To, že auto patrí otcovi, ktorý o tom nevedel, je slabá výhovorka. Tvoj brat šoféroval auto, ktoré nemalo v poriadku doklady - a to je jeho zodpovednosť, mal si to skontrolovať.
Koniec koncov mi celá tato diskusia príde komická 🤪 sorry. Z čoho sa ešte dnes klepe? veď si napísala, že sa nič nestalo a škody vyplatí 🤷🏻♀️ môže byť rád, že nikomu neublížil. Auto je zbraň! na to musí myslieť vždy, keď sadá za volant pod vplyvom rakúskych praliniek. Má ponaučenie.....
Nove auto nie starsie ako 4 roky nepotrebuje mat stk a ani EK.Ku koncu 4-teho roku uz musi ist na kontrolu aby na zaciatku 5-teho roku malo uz platnu stk a EK. A ak si sem prisla po radu ako ma brat co najlahsie z toho vykluckovat,tak si sa sem prisla zbytocne pytat,lebo je tu dost odporcov voci tomu Aj ja by som za toto suhlasila zobrat vodicak definitivne.Lebo ked to raz cloveku prejde,zopakuje to druhy krat a moze to dopadnut horsie.Poznala som cloveka ktory nafukal zostatkovy alkohol a vodicak mu zobrali na 2 roky + pokuta + nove skusky + protialkoholicke. Tak sa z toho ponaucil,ze odvtedy nedal ani kvapku alkoholu. A v poslednom rade.Ak mal teda len toho "mikulasa" ako tvrdis,tak mal trvat na krvnych testoch.Lebo z alkoholovej aromy clovek nafuka,ale neukaze sa v krvy a to by bola polahncujuca okolnost.Aj z Mila keksu a z Margot sa nafuka,aj po bromhexine ci inom lieku.Ale kedze netrval na krvnych,tak asi dobre vedel preco a vedel ze ma za usami a bol to realny alkohol.Sak napis kolko mu namerali,ci to bolo naozaj to jedno pivo.Alebo sa bojis dalsieho ukamenovania?
@madielilly Stačí prečítať moje komentáre a polovicu otázok máš zodpovedanú...
@nikaeli Už si niekedy havarovala? Si sa usmiala a ďalší deň sadla do auta? Je to trauma... Veď áno, škody sa vyplatia, peniaze sú najmenej. Rodičia sa tešia, že je v poriadku a všetko sa doma vysvetlilo. Čo je na tom nepochopiteľné?
Nikto neútočí, len ty stále pridávas stále nové a stále absurdnejšie info
Nehavarovala.
Nešoférujem kvôli takým blbcom ako je tvoj brat, ktorý si opitý sadne za volant a vedome ohrozí život iných ľudí! obhajuješ ho zbytočne! u mňa pochopenie nenájdeš.
Čítam tu tému a neverim...
Autorka, ty splietas také nezmysly, až to bolí. Najprv píšeš, ze vypil pivo, potom to boli rumove pralinky (tie sa už mimochodom nevyrábajú) potom už to boli nejaké pralinky a co ešte vymyslíš? To sa napchaval v aute rovno počas jazdy cukríkmi?
To, ze je brat neskúsený (inak povedané hlúpy) ho neospravedlnuje, ani otca, ze nevie kedy ma si dat skontrolovať vozidlo.
A ešte trepnes takú blbinu, ze co by mu hrozilo, keby chodil bez vodičaku? Ste vy doma vôbec všetci kompletní?
Mne je mladého aj celkom ľúto. Zbytočne si skomplikoval život. Ale môže byť rád, že to skončilo len pokrcenymi plechmi. A vôbec nechce neskúša jazdiť počas zákazu, lebo zápis v registri je vec, ktorú určite nechce, ani súd ani sedieť.
A na opakovanej skúške mal koľko? Mne sa raz podarilo nafukat 0,7..a to tak že už obutý rýchlo ešte umyť zuby vyplachnut ústnou vodou a krátko nato čo som sa len pohol na aute a bum fukačka..ale po 15 minútach 0,0 tak ma pustili a nebolo nič z toho..to už keď mu zobrali tak tam už veľmi nemá čo robiť..klasika zákaz pokuta..potom psychotesty znovu skúšky .. po polovici zákazu môže požiadať o odpustenie zvyšku trestu..
aj ten co vypije pivo dokaze zabit. zial zobrat vodicak a dovi ziadne zlutovanie.

Autorka
Ty stále nechápeš, že sa nedá nafúkať z niečoho, kde nie je alkohol? Aróma nie je alkohol.
Nafúkal = pil alkohol.