icon

Akých máte susedov?

seat967
12. nov 2015

žienky moje akých vy máte susedov? mňa ide z tých našich poraziť.
cčlovek sa ich aj bojí. je to taka rodinka že mama oco asi vyse 50 rokov a s nimi býva syn cca 22 rokov. je to doslova hrôza. 😒 nepozdraví sa ani otec ani syn. to mi je jedno ale odbije vecer 22/30-23/00 hod. buchotu troskotu od nich. tetka ako keby v podbätkoch behala 😲 stale im ako keby z ruk daco padalo. a to aj minule rano. 5 hodin budik mi zvoní ja si ho vypnem a este desať minút si ležím a v tom treskot od nich ja som vyletela z tej poslete. rýchlo pozrieť deti či sa nezobudili. ale píšem najmä teraz. je obed a oni si zmyslia že si idú povŕtať 😲 a akurát som syna uložila. je toho na nich veľa. Synáčik si očistí mandarinku pomaranč a šup von oknom veď to je bližšie ako kôš.

Strana
z2
katrinka8
12. nov 2015

Ženy, veď to nemáte na niektorých susedov u nás - začali raz vŕtať o 21:00 hod presne. No čo, obesím sa? Celý deň (pracovný) nič, ticho. Doteraz sme nezistili, ktorý múdry to vtedy bol, ozývalo sa to, samozrejme, zo všetkých strán a deti konečne zaspali.
Ako bolo povedané, väčšina hluku v paneláku vždy bude, obvykle tie zvuky vždy vnímame viac, keď sa na ne sústredíme. Aj naši susedia perú v noci niekedy (ktorí neviem, neriešim), počujem práčku, keď vypnem telku. Ale absolútne to nie je nejaký hlasný a ušivý zvuk, len ho vnímam, keď je hrobové ticho v byte a všetci spia. Ale ozaj nehrozí, že by ma o budilo alebo mi to nedalo spať. A aj ja periem po 22:00 niekedy (aj teraz). Proste sa mi cez deň nedá, keď nie som celý deň doma a keď prídem, potrebujem toho viac prať, tak periem. Nikdy mi nenapadlo, že by mohlo susedom vadiť, že že periem. Zatiaľ sa teda nik nesťažoval 🙂
Mali sme aj susedu, ktorá sa sprchovala a kúpala ráno o 4-tej. Neskôr vysvilo, že mala takú prácu, čo veľa cestovala a vracala sa o takej hodine z dlhých ciest. Tak sa okúpala. Mňa také veci nedokážu teda zobudiť, vtedy som to vedela len preto, že som bola tehotná a chodila som v noci na WC, tak som to počula. Mimochodom, keď som občas (ešte bez detí) zašla na žúrku, tak som sa zásadne vždy po návrate domov sprchovala. Neľahnem si do postele neumytá, ani o tretej ráno.
Takéto ruchy mne nevadia. Vadila by mi nadmerne hlasná hudba kadý deň (resp. keby sa často opakovalo) a vadilo by mi o somnané sypanie smetí z balkóna. To je naozaj vrchol drzosti, to sa tolerovať nedá. Ale zbytok považujem za bežné ruchy v paneláku. Nežijeme tu sami, aj my určite robíme hluk, deťom občas čosi spadne, občas jačia, vadia sa, plačú (niekedy malý synček chytí nočný záchvat plaču), občas aj my proste vŕtame (nie, nechodím po všetkých bytoch, kde majú deti, ktoé by mohli spať, lebo to by som nikdy nič nenavŕala, vždy sa nájde niekde dieťatko, ktoré práve spí), ale zásadne nevŕtam v noci alebo skoro ráno.
Keď u nás prerábali jeden byt (proste kompletka rekonštrukcia), tak som sa raz len išla tých pánov opýtať, kedy a ako dlho plánujú vŕtať, aby som sa vedela zariadiť so spaním malého. Normálne slušne mi povedali, že majú obednú pauzu, ale do 15 minút dojedia, a potom asi cca 20 minút majú vŕtania a budú poom už robiť niečo iné. Tak som počkala trištvrte hodinu, kým dorobili a potom som dieťa dala spať.
My sme mali so susedou problém opačný. Jej všetko od nás vadilo. Aj som tu o tom písala. Potom sa odsťahovala a dozvedeli sme sa, že mala psychické problémy, preto predala byt a šla bývať ku rodičom do iného mesta (to mala už ku 50-ke).

hrjanka
14. nov 2015

Za slobodna som byvala s rodicmi v panelaku a sused pod nami bol riadne zdivocely..domov chodil okolo deviatej vecer, vzdy s nejakymi kamosmi a vzdy si robili posedenie, aklebo rovno zurku, do druhej-tretej rano. Mestski policajti museli mat moje cislo snad aj ulozene v pamati, co som im tolko volala, niekedy aj dvakrat do tyzdna. A ked niekedy prisiel domov sam, tak bol taky spity, alebo sfetovany, ze robil neskutocny hluk, buchotal a dupal o 106. Obcas fajcil marianku na balkone v noci a to vam bola parada, ked som v lete spala pri otvorenom okne a zdola ku mne stupal mariskovy opar 😀 po svatbe som sa prestahovala do domu k manzelovym rodicom. Svokra perie kazdy piatok a sobotu zasadne o deviatej vecer a ma 15 rocnu pracku, neskutocne hrci. K tomu ked robi nieco vo svojej kuchyni, trieska tak, ze to pocujem k nam hore cez dvojo zatvorenych dveri. A k tomu ako bonus mame skveleho suseda v dome pod nasim - celu zimu kuri bukasom, je to fantazia, ked chcem pred spanim vyvetrat a dovnutra mi vchadza miesto cerstveho vzduchu rakovina, fakt zuzo. A jeho 70 kilova fena bojoveho plemena, ktora steka a zavyja rovno pod nasim oknom kludne aj dve hodiny..minule som od polnoci do jednej rana bola na tablete, pretoze to milucke psicatko si zmyslelo, ze ide zavyjat pod oknom. A ked sa postazujem susedovi, tak mi len povie, ze mozem byt rada, ze nas ten ich pes strazi. Takze ja mam na "vyberovych" susedov asi stastie, clovek si nevyberie

Strana
z2