Akých máte susedov?
žienky moje akých vy máte susedov? mňa ide z tých našich poraziť.
cčlovek sa ich aj bojí. je to taka rodinka že mama oco asi vyse 50 rokov a s nimi býva syn cca 22 rokov. je to doslova hrôza. 😒 nepozdraví sa ani otec ani syn. to mi je jedno ale odbije vecer 22/30-23/00 hod. buchotu troskotu od nich. tetka ako keby v podbätkoch behala 😲 stale im ako keby z ruk daco padalo. a to aj minule rano. 5 hodin budik mi zvoní ja si ho vypnem a este desať minút si ležím a v tom treskot od nich ja som vyletela z tej poslete. rýchlo pozrieť deti či sa nezobudili. ale píšem najmä teraz. je obed a oni si zmyslia že si idú povŕtať 😲 a akurát som syna uložila. je toho na nich veľa. Synáčik si očistí mandarinku pomaranč a šup von oknom veď to je bližšie ako kôš.
@limetka69 títo naši ešte ujo si pofajčieva na záchode a my máme smrad v celom byte 😢 ja som fajčiarka ale mňa by nenapadlo si dnu ani za svet zapáliť kôli smradu ale kôli nim nám smrdí celýbyt. ujko na wc a syn v izbe pri otvorenenom okne teda v okne a vsetko to máme my v izbičke. ešte aj popol z parapety stále zotieram. a niekedy aj zaschnutý jogurt 😀
tak a kedy si ma povrtat...v nedelu cez obed ?
ved je bezny pracovny den, kedy to tebe nebude vadit ?
susedkse nazicanie je narocne, mozno si len citlivejsia, mate zlu izolaciu...nerobia tam party, zury.
co uz. budes si musiet zvyknut.
@limetka69 neverim, ze ta pracka huci tak, ze prekracuje prijatelnu mieru hluku.
o pol osmej je hlucna hudba neprijemna, ale co uz, pokial vam nepadaju obrazy zo steny, mas dve moznosti - slusne ju poziadat o tichsiu reprodukciu, alebo si na to proste zvyknut.\predpokladam, ze ta pubiska chodi do skoly, tak nzas az tak dlho to hucat nemoze.
@nyusika vidno, ze nemate problem so susedmi. Ja som dost tolerantny clovek, ale po 22:00 je nocny klud, ale aj prúd. 🙂 v domovom poriadku je napisane, ze nesmu zapinat pracku a inak rusit po desiatej. A pracku maju asi staru, huci viac jak moja co ju mam vo vlastnom byte. To berem, nie kazdy ma na nove veci, ale denne? Sak ona musi podnikat v prani veci, ta ked tolko periem kupim si tichu pracku. A manzel robi na tri smeny, nedaju mu spat po nocnej ani pred nocnou. Este mame mat babatko tak som zvedava ako to vlastne bude potom.
@seat967 no my s manzelom sa vadime az pre susedov, to je co? Nam je spolu fajn, harmonia a pochytime sa na jeb.... susedoch. Ani kus tolerancie, ako keby žili niekde na samote u lesa. Tiez neviem ako to riesit. Na schodze nechodia, a ostatni susedia to toleruju, mozno az tak to ani nepocuju jak ja. Sachta bloku ide stredom bytu a vsetko sa ozyva, ich pracku pocujem v kuchyni, obyvacke, spalni, vsade.... A v noci. Chore.
@limetka69 nemam, pretoze nikoho nebuzerujem kvoli tomu, ze perie, sprchuje sa a chodi v byte po desiatej.
jasne, ze ked chcem, tak by som takyto "hluk" pocula...ale to by som sa na ten akoze hluk musela sakra sustredit.
zijete v panelaku, musite pocitat s tym, ze budete pocut nieco od susedov.
na dedine by vas o siestej rano mozno zobudila kosacka, stekanie, cirkularka...
Ja nikoho nebuzerujem, pardon, ze som sa postazovala tu k danej teme. Byvala som aj v dome, ale pre tie hrube mury som nepocula susedov cirkular. Ale denne zaspavat pri hudbe pracky je na prasky. Ale kupili sme si tretiu tv, tak sa to da zniest. Inak mi nevadi, ze niekto vrta, alebo nieco niekedy robi, ale nie denne a v noci.
@nyusika
@nyusika Suhlasim s limetka69..zda sa,ze si zjedla celu mudrost sveta,si mudra jak radio...a poprosim,nevyjadruj sa ku mne,aj ked to bude silnejsie ako ty a urcite sa vyjadris...tak pod do mna 😀
@seat967 nad nami starší manželský pár, aktívni dôchodcovia, žije s nimi ešte mama jedného z nich... tá je značne nahluchlá, telku púšťa tak nahlas, že ja nemám šancu ju prehlušiť... minule bola sama doma a neviem, asi pri tom zaspala, lebo teda o 22.30 mi už nedalo a išla som jej zvoniť - búchať, že aj by stačilo...(normálne to trvá len cez správy, aj to nie vždy)... inak mám pocit, že okrem týchto troch osôb sa v byte nachádza ešte aj poník alebo bowlingová dráha, lebo zásadne okolo polnoci idú od nich takéto zvuky 😅 ale okrem teda tej jednej výnimočnej situácie, kedy bolo treba starú pani usmerniť, tak som to nikdy neriešila... ešte kým som bývala u rodičov, susedia nad nami mali psa, kokršpaniela, nič obrovské, ale v kuchyni mali dlažbu a bolo normálne počuť ako mu pazúriky klopkajú keď chodí po kuchyni 🙂 a predpokladám, že susedia pod nami boli na tom rovnako, keďže aj my sme mali psa a dlažbu... takže to, čo u mňa znie ako presúvanie nábytku, môže byť v skutočnosti niečo oveľa menej náročné... vŕtanie cez pracovný deň v pracovnej dobe je úplne ok, čo majú chodiť po všetkých susedoch a pýtať sa, či niekto nejde práve spať ? 😅
proste sme v paneláku, počuť plač detí, zvuk pračky, telku, rádio, posunutie stoličky, vášnivý sex - z každého bytu niečo iné...
@limetka69 nočný prúd? v paneláku? asi nie 🙂 to by ste museli mať dvojtarifné meranie a to sa pri domácnostiach nepoužíva 🙂
Hluk v paneláku je bežná vec, treba si uvedomiť, že nie len vy, vaše dieťa a váš manžel po nočnej sú stredom vesmíru a od vás ide len hrobové ticho... ak je to až tak zlé, tak potom dom s obrovským pozemkom kdesi za mestom pod lesom by to mohol vyriešiť... len nedajbože aby si niekto zmyslel preletieť sa vrtuľníkom ponad vás 😅
@sissy27 mrzi ma ako to vsetci beriete a nechapete. Vrtulnik leti sekundy, nie od 22:00 do 00:00. Ano mame stary blok s vlastnym topenim, termostatom, kotlom a nemame nic a bytovym druzstvom, sme nejaka extra samostatna jednotka a mame aj nocny prúd a suseda setri zjavne. Hluk ide od vsetkych, kratky primerany, to tolerujem, ale nie pracku v noci, co je na tom nepochopitelne? To nie je Sobota vecer, to je non-stop v noci od decembra, tu sa mudruje, kym si to neprezijete. 🙂
@sissy27
@nyusika no tak vrtanie mne nevadi ale nie že cely deň nič ale len na obed ked deti spia? a je ich v panelaku dosť. to vŕtanie nevadí len mne! pre mňa za mňa nech si vŕtaju aj ráno o 7 cez týždeň nie na obed!!!!!!!!!
@nyusika žijeme v paneláku ale človek nemôže všetko tolerovať. napr. ja si vyvesím prádlo na balkón a tetka mi vypráši ostrihané vlasy naň? a po dohovorení od manžela povie že nič sa nestalo, že si to mám preplákať? to je normálne veď žijem v paneláku. ani nie o týždeň vyšiam prádlo a zas tí istý susedia majú potrebu si vyprášiť smetný kôš a pritom vidi že si tam vešiam prádlo? áno nejdem sa sťažovať lebo žijem v paneláku. nič nepomáha ani dohováranie lebo potom mi to príde že to robia naschvál 😠
@seat967 to je riziko nažívania s cudzími ľuďmi prakticky pod jednou strechou...ťažko s tým niečo urobíš. Nič z toho čo popisuješ nie je na riešenie cez dôverníka. Vŕtanie na obed je úplne v poriadku. Keby vŕtali ráno, tak by to vadilo a keby večer, tak tiež...tak kedy vlastne.
@limetka69 keď bude vaše bábo v noci plakať, bude ho počuť polovica bloku. Tiež to bude ľudí rušiť, ale každý normálny človek to pochopí.
@sissy27 Evidentne mas potrebu sa vysmievat...to,ze limetka69 povie,ze susedia po 22h.peru,tak podla teba si to asi vymysla a zle pocuje,lebo podla teba neexistuje aby bol zapnuty nocny prud..ty si tiez z tych mudrych co zjedli vsetku mudrost sveta...zakladatelka temy sa pytala na konkretny problem a nie aby ste tu rozdavali vase mudrosti...ked neviete normalne reagovat,tak temu jednoducho preskocte,nie ste nutene reagovat...radsej nereagujem akoby som mala pisat blbosti
@alaguema som nenormalna pretoze nechapem, ze ludia peru v noci? Pranie sa da ovplyvnit, plac dietata nie. To sa neda,ani porovnat. 🙂 ja nebudem burcovat dieta aby vrieskalo, mozno bude plakat minimalne 🙂 ja nikomu nechcem zle, len trochu pochopenia, ze v noci ludia spia, urcite to vadi viacerym nie len mne.
@limetka69 asi tak bohužiaľ človek si susedov nevyberie. keď mňa susedka upozornila že malý robí hluk na odrážadle tak jej hovorím ok vyriešim to. odrážadlo sme vzali a dali do pivnice. jasné dieťa revalo zato že sa nemohlo s ním hrať. ☹ ale tak načo zbytočne sa s niekym hádať. a potom to išlo dolu vodou vadilo im všetko. ja som nechapala ako mi mohli prísť búchať o 17:00 hod. že ich syn ruší keď sa hrá v izbe s autíčkom. a to mali o pol roka staršiu dcéru ako ja syna. neviem si predstaviť aký museli mať oni hluk doma skrs jedno autíčko s ktorým sa hral na koberci. vtedy som s ním bola v izbe ked báchali. ja sa tu nehrám na nijaku chudinku ale len som chcela vedieť kto má ešte podobných susedov 😀 😀 😀 😀 😀
V kazdom bloku sa nejakí najdu, urcite. 🙂 alebo mam take stastie od osamostatnenia sa 🙂
@limetka69 nenapísala som, že si nenormálna, bože aké ste niektoré vzťahovačné... 😎 Čo som chcela povedať je, že ak sa niekto rozhodne žiť v bloku, tak musí s niektorými vecami rátať. Tak si proste povie, že to patrí k tomu. To je normálne. A ak ti tá práčka tak vadí a si taká presvedčená o tom, že nie si jediná, tak oslov susedov a spoločne sa proti tomu ohraďte. Ona tá suseda pravdepodobne ani nevie, ako veľmi počuť zvuky jej práčky u vás, keďže u vás nebýva. Preto by som na to išla veľmi diplomaticky a slušne.
@pupavka123 a tebe čo niekto stúpil na otlak alebo si sa len zle vyspala?? ja sa z nikoho nevysmievam, nočný prúd sa naozaj bežne v domácnostiach nepoužíva, to by si zase musela ty niečo vedieť o elektroenergetike, preto mi to bolo čudné, ale vysvetlila, ok, beriem... a teda že som tak smelá, ty si akým konštruktívnym riešením alebo skúsenosťou so susedmi prispela do tejto témy okrem toho, že tu poniektoré označuješ za premúdrelé a prskáš ako mačka pod okvapom? 😅 drž sa toho, že ak niekto nevie normálne reagovať, tak nemá reagovať vôbec - začni sama od seba, potom rozdávaj "múdrosti" 🙂
@seat967 vŕtanie (a iné podobné práce) sú naozaj úplne v poriadku v pracovných dňoch od 8 do 18 hod, môžeš sa aj na hlavu postaviť... chápem, že je to nepríjemné, ale preboha fakt si myslíš, že sused ťa špehuje aby začal vŕtať vtedy, keď dávaš dieťa spať? 🙂
pokiaľ niekto ruší nočný kľud máš plné právo to riešiť s mestskou políciou...
proste susedia sú všelijakí, to si nenavyberáš 😖 a niektoré veci sú neriešiteľné...
Rada by som vedela, ako to riešia rodičia keď majú doma dieťa autistu a v noci začne plakať. tieto deti mávajú záchvaty a niekedy maminka sa môže aj roztrhnúť dieťa neutíši.
My máme dcéru hluchú - nerozpráva, ak začne plakať nevieme prečo, na šťastie bývame v rod. dome, ale suseda povedala, že nás celkom slušne počuje. samozrejme máme 4 deti a tie tiež narobia hluku a kriku.
@nyusika A co ako spravis, ked mas zlu izolaciu? No porad? Citala si poriadne, co si tu napisala?
@limetka69 Vies co sprav? Odid na par hodin z bytu a nechaj napeckovane vsetky tri telky, samozrejme v case, ked budu na 100% doma. Inak na slak trafenie, taki prij...................... susedia
@nyusika prosim ta, co to je dab?

V decembri bude rok co sme kupili byt na hypotéku. Neviem ci daco budem lutovat viac. Nad nami byvaju super susedia. Tiez som z nich na prasky. Maju dceru puberacku, vecne nas budi ona, nie budik. Proste techno, house... 7:20 rano. Ak nie tak sa mama s dcerou vadia, ze dobre nepridu o hlasivky a ako bonus.... Kazdy vecer o 22:00 zapinaju pracku a ta huci snad aj po polnoci. V dvojizbovom byte mame 3 telky aby sme nemuseli počúvať ich pracku. Dennodenne. Asi tak 🙂