Auto slabo brzdí. Čo môže byť dôvod?
Ahoj, je tu prosím niekto, kto sa vyzná ? Auto mi doteraz brzdilo ako má, keď som stačil brzdu, prudko zastalo. No teraz posledný čas, mi prestalo ako keby brzdiť, teda no zabrzdí ale nie prudko, úplne slabo, dlho mu to trvá. Idem zabrzdiť, stlačim pedál úplne, viac už nejde a auto vôbec prudko nezabrzdí, ale brzdí dlhšiu dobu, úplne pomaly. Neviete čo s tým môže takto na rýchlo byť ? Akože ono keď brzdím skôr tam zabrzdí, ale keby chcem prudko tak to nemám šancu. Ďakujem za rady 🙂
@anonym_autor @slovakboy ja riesim aktualne rovnaky problem, presne - po zatlaceni brzdy skoro vobec nebrzdi, este viac zatlacim a potom zacne brzdit ale nie je to terno. Nasledne po 2-3 brzdeniach uz sa mi zda ze je to OK. Zacalo mi to robit 2 dni dozadu a teraz netusim, ci s autom mozem bezpecne chodit (samozrejme do terminu najblizsej kontroly v servise co je o 2 tyzdne), ziadna kontrolka vsak nesvieti. Nepocut ziaden zvuk, piskanie nic. Brzdovy pedal nejde tazko. Brzdy boli menene koncom roka 2022. Nabehala som odvtedy zhruba 25tis km. Pri poslednej kontrole boli dosticky este OK. Brzdova kvapalina nebola za 3 roky riesena, co mam auto. Mam škodu karoq 2017, automat, diesel. Poradite ?
@anonym_autor @slovakboy ja riesim aktualne rovnaky problem, presne - po zatlaceni brzdy skoro vobec nebrzdi, este viac zatlacim a potom zacne brzdit ale nie je to terno. Nasledne po 2-3 brzdeniach uz sa mi zda ze je to OK. Zacalo mi to robit 2 dni dozadu a teraz netusim, ci s autom mozem bezpecne chodit (samozrejme do terminu najblizsej kontroly v servise co je o 2 tyzdne), ziadna kontrolka vsak nesvieti. Nepocut ziaden zvuk, piskanie nic. Brzdovy pedal nejde tazko. Brzdy boli menene koncom roka 2022. Nabehala som odvtedy zhruba 25tis km. Pri poslednej kontrole boli dosticky este OK. Brzdova kvapalina nebola za 3 roky riesena, co mam auto. Mam škodu karoq 2017, automat, diesel. Poradite ?
@anonym_caa032 ak je brzdovy pedal pocitovo ok mozes mat "zamrznute" brzdy, obzvlast ak parkujes vonku. Mne to obcas v zime spravilo. Prve brzdenie skoro nic, potom uz ok. Moze sa proste na brzdach spravit "namraza", ak su na to vhodne podmienky.
@anonym_caa032 ak je brzdovy pedal pocitovo ok mozes mat "zamrznute" brzdy, obzvlast ak parkujes vonku. Mne to obcas v zime spravilo. Prve brzdenie skoro nic, potom uz ok. Moze sa proste na brzdach spravit "namraza", ak su na to vhodne podmienky.
@aalt dakujem za odpoved. bola som teraz len 2x s autom, ale popravde nevsimla som si zmeny na pedále, jedno co urcite viem, tak tazsie urcite nejde, a ak, mozno trosku lahsie pri tom prvom stlaceni. Ale ani to som si neni ista, kedze sa mi to stalo vzdy len jeden krat za jazdu. A sla som len do ciela a naspat domov, cize len 2 jazdy. Odvtedy mam akosi strach, co je s autom. No je pravda, ze to zacalo po tom, co som mala 3 dni auto odstavene v tej poladovici co sme mali teraz na zapade sk, po 3 dnoch som tazko davala dole 2-3cm lad z karoserie. Tak ci toto nemohlo ovplyvnit.

Ako to nakoniec dopadlo? Kde bol problém v brzdovom systéme?