icon

Autonehoda taxislužby a zanedbanie zdravotnej starostlivosti?

hugoboss1923
19. okt 2024

Dobrý deň.

Známa bola účastníčkou autonehody kedy mal taxík, ktorým sa viezla z práce domov, kolíziu s vlakom. Našťastie sa to zaobišlo bez obetí na životoch.

Čo je ale najpodstatnejšie v tomto prípade je, že ju záchranná zdravotná služba nepreviezla na pozorovanie do nemocnice, len sa jej stroho opýtali, či cíti nejaké bolesti, alebo zvládne ísť domov. Ona, paralyzovaná a šokovaná z toho, že takmer prišla o život, povedala, že zvládne ísť domov.

Lenže doma po chvíli začala pociťovať strašné bolesti a v nemocnici jej zistili, že má polámané rebrá, kvôli čomu bola štvrť roka PN. Kvôli pretrvávajúcim bolestiam má problém sa aj riadne zaradiť do pracovného procesu.

Keď s jej situáciou bola oboznámená pani, ktorá má na starosti poistné udalosti, tá len skonštatovala, že naša známa nemá nárok na žiadnu kompenzáciu, keďže po nehode šla domov. Z celej situácie je tak zúfalá nielen ona, ale aj my, ktorí by sme jej chceli nejako pomôcť.

Strana
z2
nykkushka
20. okt 2024

@kiki68 ale ona u dr bola, nevieme či hneď po nehode z domu alebo po niekoľkých dňoch, ale bola. A pokiaľ poriadne nahlásila u lekára čo sa stalo, tak záznam spísaný je. To, že nedostala peniaze je len vychcanosť poisťovne, nie pochybenie záchranárov. Oni sa jej pýtali, ona povedala že je OK.

kiki68
20. okt 2024

@nykkushka Lenze toto jej nemali verit a malinju vxiat na vysetrenie, ked teda sami dobre vedia, predpokladam, ze ake to mozu byt komplikacie pre poistovnu. Co keby ma vnutorne krvacanie a niekde po ceste o 400 metrov dalej odpadne a je po nej.. nas stryco takto umrel, mal nejaki mensiu nehodu, oklepal sa, tiez sa ho pytali, ci je ok c na dalsi den sa neprebral, krvacanie do mozgu. Za mna uplne amatercina tych zachranarov, clovek v soku poviem ze my je fajn, aj ked mu tecie krv z ucha. Ani si to nevsimne v tom stave.

gab1sol
20. okt 2024

@kiki68 je to také neuveriteľné ako fakt, že vlak zachytí na nechránenom priecestí zadnú časť auta a účastníci si v zásade odkráčajú akoby nič.

modrykolibrik
20. okt 2024

@kiki68 ked potrebujes kopat do zachranarov tak si to chod vyskusat a potom na nich vypravaj. V prvom rade v tej zachranke sedi aj lekar. Ak prezre cloveka a vidi, ze nema ziadne viditelne zranenia a ten clovek povie som ok tak ten zachranar ho nutit nebude! Ked sa stryco rozhodol odist po vlastnych sam sa rozhodol. Odsudil sa na smrt sam.
Co si myslis ze ten lekar v zachranke ma rontgenove oci aby mu videl do hlavy? Krvacanie do mozgu sa neprejavi navonok. Keby povedal ze si trebars udrel hlavu tak jasne, ze by mu to navrhol. Toto je len chyba ludi a ich hlúpost ze nepovedia zachranke, udrel som si hlavu atd.

kiki68
20. okt 2024

@modrykolibrik vsak nema a preto tych ludi beru do nemocky. Teda mali by. Moj chlap robil na zachranke vo Viedni a vsetkych museli vozit, aby boli oni kryti, ked sa nieco stane. Ked ich potom z nemocky pusti sluzbukonajuci lekar po vysetreni, tak to uz ide na jeho zodpovednost. Ale vacsinou poslu minimalne na RTG a pod, aby mali svaty pokoj

bloger
20. okt 2024

@kiki68 Presne tak píšeš rozumne a pravdivo.

nykkushka
21. okt 2024

@kiki68 je úplne bezpredmetné porovnávať Viedeň a SVK, kde je predpokladám dostatok záchranných zložiek.
A opakujem sa, to, že ju záchranári nevzali do nemocnice je jej chyba, pretože povedala, že je v poriadku, nevieme či ju naozaj stroho odpinkali alebo ju vyšetrili, tvrdenie proti tvrdeniu.
Každopádne ona do nemocnice išla, záznam mala a ak nebolo vyplatene plnenie, má na prd poistku a poisťovňu.
My sme pred rokom rozbili auto pri nehode, nič vážne, nikto zranený ale na urgent som so synom išla, nie sanitkou ktorá išla okolo, lebo viezla pacienta po NCMP, ale dopravila som sa tam sama, nečakala som, že mňa, "zdravého človeka" odvezie záchranka .
V prvom rade to trebalo riešiť s taxi službou a keď nie je spokojná s postupom záchranárov, vždy je možnosť podať podnet na Úrad pre dohlad

kiki68
21. okt 2024

@nykkushka oni tam so sebou nemaju lekara vacsinou, iba odvezu kazdeho do nemocky. Nakolko tam nie je predpis, ze musis mat ako zachranar v sanitke extra vzdelanie. Iba kurz. Cize je mozne, ze je to niekto, kto robi civilku. Preto aj napr pri resuscitacii su tie sance mensie. Nakolko lekar je v inej sanitke na inom mieste. Zial tam na lekaroch setria a hlavne maju tento personal, co stoji bud nic, alebo o dost menej.

Strana
z2