icon

Bábätká z Kramárov. Pridajte sa

csina
10. jan 2010

Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂

eliska22
12. mar 2010

myzma: ďakujeme 🙂 našej sa tiež nepáči, keď ťaháme soplíky, ale čo už )

my sme tiež mali minulý týždeň alergiu - mala celú tváričku vyhádzanú červenými vyrážkami a tiež ich bolo veľa, najprv sa mi zdalo, že sú to potničky a potom sa jej to zhoršilo, nevedela som čo s tým, tak sme išli radšej lekárke, tá nám predpísala fenistil a calciovú masť, no ale tá calciová masť jej moc nezaberala, tak nám lekárka predpísala holtov krém a po dvoch natretiach má tváričku krásnu 🙂 Tá alergia jej trvala kým sme sa jej zbavili taký týždeň.
Ona má celkovo citlivú pokožku, lebo aj bojujeme so zaparenou riťkou, na tú jej najlepšie zaberá pytiol 😀

mirulienka
12. mar 2010

no moja mala nechce lezat ani na mne na brusku... ale zase ked si ju zoberiem do narucia, tak div ze si sama nesadne, jak dviha hlavicku a taha cele telo... 😉

myzma, tak tvoj maly je na tom este lepsie vahovo... 🙂 moj krpec v dvoch mesiacoch mal 6 kilo a tiez kazdy do mna rypal, ze co mu davam jest, aky je tucny... v pol roku bol mierami ako rocny. sa na nom aj lekarka smiala, ale nenadavala, lebo sama mala take velke dieta 😀 😀 terezka mala v dvoch mesiacoch 4,5 kila 😉

joj dievcata nezavidim vam tie sopliky a kasliky... musim klopat, ale moja je zatial zdrava a dufam, ze aj dlho bude...

a na tej tvaricke sme to mali aj my, asi v 6 tyzdnoch a pokial to je take vysusene, tak to moze byt aj detske akne. my sme mali ine starosti s malou vtedy, takze som sa tomu az tak nevenovala a iba natierlala mlieckom a same to zmizlo...

andul18
12. mar 2010

Dievcata, dakujem za cenne rady 🙂 Ja idem s malym v utorok na poradnu (budeme mat 6 tyzdnov) tak aj ja sa potom pochvalim aky sme "velky" 🙂

lenocka23
12. mar 2010

Ahojte dievcence, tak sa teda hlasim po ´dlhsom case... momentalne mame 5600g (resp pred tyzdnom na poradni) no a tiez bojujeme so soplikmi...
a este jedna otazka: ktora z vas bola dnes na slavnostnom privitani babatiek do zivota na ruzinovskom miestnom urade..? stretla som sa tam s csinou... 🙂 😀

csina
autor
12. mar 2010

no..stretla...ale s hanbou priznávam, že som sa na ňu dívala ako teliatko....aj sa mi zdalo, že je to ona, ale som sa bála povedať, že trepnem volovinu... 😅 lenocka...daj si väčšiu fotku, aby som ťa nabudúce už neprehliadla..veď j e mi to už trápne, že sme sa toľkokrát stretli a ja som ťa nespoznala.. 😀 ale som rada, že si ma oslovila... 😉
baby..tie vyrážky máme aj my..ak je to teda detské akné... 😀 ani som netušila, že existuje..malá to má hlavne na čele ale je posiata...nemá to farbu, len je to akoby drsné a suché...čo s tým? mám ju natierať? detská mi vravela, že natierať, ak netreba, tak čo najmenej..
my máme ale iný problém...aj som si založila tému v bábätkách..volá sa "namiesto dudla mamin malíček...a problém s prikladaním na prsník", alebo tak dajako 😝 😀 , mohli by ste mi tam poradiť ak viete.... 😉

myzma
13. mar 2010

jaaaaaaaaaaaaj, dievcata, my sme sa zo vcera na dnes akurat vyhadzali, maly ma licka ako marfuska, teda hlavne jedno ☹

eliska22
13. mar 2010

čo je niečo vo vzduchu, keď sa nám všetky detičky vyhádzali? Dúfam, že to čím skôr prejde...
no a ja mám dobré skúsenosti, keď malej ostala taká suchá drsná pokožka na tváričke natrieť ju, ako som už vyššie spomínala tým holtovým krémom, fakt to zaberá behom dvoch dní....aspoň nám 🙂 🙂 🙂

mirulienka
13. mar 2010

no my sme to mali suche, najprv to zacalo na cele a lickach, potom uz aj trocha uska a viecka a neskor pomenej aj na krk a hrud sa to rozsirilo. pri beznej aktivite to bolo zacervenane, pri vacsej aktivite nap. papani to prerastalo az do vacsich fliacikov, ale ked spinkala, tak to nebolo ani vidno len citit... kedze to bolo dost suche a asi mala aj seboreu troska v oboci a medzi nim, tak som jej to natierala beznym detskym mlieckom.

megg
13. mar 2010

ahojte, som tu len na chvilocku, tiez sa trapime so soplikmi, ale ani sa necudujem, lebo cela rodina sme boli postupne chori a teraz na zaver je aj najmensi drobcek ☹ Ale velmi poctivo odsavame, odsavame a snad to bude rychlo prec. A tiez sa mi aj vyhadzal na cele, prisla som na to, ze je to z paradajkoveho pretlaku (ci uz vo forme polievky, kecupu, dzusu...) 😒
Inak ja to vyhadzane nenatieram nicim, samoo to postupne ide fuc.

No a inak depka z tohto pocasia, chceme teplo a jarrrrr 😅

kacenqa
13. mar 2010

baby caute, pridavam sa aj ja....my sice nie sme vyhadzane, zato ma cele telicko flakate cervene, ma taku ako keby mramorovu kozicku....myslite si, ze je to tiez alergia na daco??? vcera rano som si dala jarnu cibulku, tak rozmyslam, ci to nie z toho....je to hrozne, ja som jedla na kvanta zeleniny - pardajky, paprika, redkovky, cibulka a teraz mam pocit, ze nic nesmiem....paradajky som radsej zatial neskusala, ale myslela som, ze cibulku a redkovku by som mohla....

martina46
14. mar 2010

Ahojte, pripajam sa do klubu 🙂
Už som písala do témy Kramáre, no ešte sem. Malá sa narodila bleskovo včera o pol5, takže máme krásne druhé ranné dieťa, 4310g a 53cm 😵
Pôrod trval 2 hodiny, v noci praskla voda, hneď časté kontra no a potom už to šlo rychlo. Akurát riešim bradavky, lebo napriek štúdiu materiálov o správnoM prisatí ich proste nemám v moc dobrom stave ☹

csina
autor
14. mar 2010

martina...srdečne gratulujem ku krásnej princeznej... 🙂 ! teda, to ti poviem, riadna bambula, a ja som si myslela, aká bola moja veľká, že sa mi ťažko tlačila.. 😀

kacenqa
14. mar 2010

mati - blahozelam a parada, taky rychly porod si zela asi kazda 🙂

tie bradavky potrapili aj mna, dokonca som si aj klobuciky kupila po prichode domov, ale pouzila som ho len raz. mne sa osvedcil ten krem od aventu na bradavky a zaroven kojenie 2x z jedneho a raz z druheho (ale ja som pravu mala horsiu ako lavu) aby si ta bolavejsia bradavka viac oddychla. teraz to uz az tak neboli, iba pri prvom prisati to citim, ale v porodnici mi az nevolno bolo od bolesti....

mirulienka
14. mar 2010

aj ja sa pridavam ku gratulaciam 🙂)) teeda riadna bambulka 🙂 zelam vam vela vela zdravicka 😉

no ja nechem byt moc muuudra ohladom kojenia, lebo som tomu moc nedala... 😢 😅 ale mne pomahal krem od multi mam s lanolinom, predavaju ho aj na kramaroch v lekarni a potom zberne muslicky, aby neboli bradavky nalepene na podprde pripadne sa nesuchali o tricko

myzma
15. mar 2010

jeeeeeeeeeeeej, martinka, super, sa tesim, tak je to na Boziu slavu!

co sa tyka bradaviek, ten multi mam s lanolinom je skvely... v porodnici bol potrebny, ale uz nam ho netreba, bradavky sa uplne uzdravili a kojime v plnom prude (mlieka) 😀

tesim sa, matka 🙂

j

andul18
17. mar 2010

Ahojte 🙂
Tak vcera sme boli u doktorky a mame 4680 g (mame dnes 6. tyzdnov) 😀 😀
Na tie vyrazky sme dostali telove mlieko (lebo je to vraj vysusena koza 😕 ) a mame obmedzit mydlenie.
Kojim stale v plnom prude (mlieka) /strasne sa mi paci tato veta, tak ak myzma dovoli budem ju pouzivat 😀/ 🙂 takze sme celkom spokojna dvojica (ja + moj drobcek Tomasko). Keby nas sem-tam neobtazovali koliky, boli by sme asi velmi spokojna dvojica 🙂
Vcera mi na mobil volala sestricka s Kramarov, ktora nas ockovala proti TBC, ze robi poistenie Allianz a ci nechcem maleho poistit. Aj vam sa nieco taketo stalo????

myzma
17. mar 2010

to s tym poistenim je sukromna vec vrchnej sestry 🙂 nam to ponukla este v porodnici 🙂

inak s tym prudom (mlieka), ako ste na tom s kojenim? mne idu (mlieko)trysky z oboch pri kojeni a to krmim vzdy len z jedneho.... nestiham kupovat vlozky do podprsenky 😅 je mi to velmi nepohodlne, lebo z kazdej vychadzky sa vraciam mokra... (esteze mrazy prestali, bo je to nebezpecne)... na druhu stranu som velmi rada, ze kojime...

a andul, tusim idete v nasich slapajach s tou vahou 🙂 momentalne mame 10 tyzdov a viac ako 6550g.... aby si vedela, co ta caka 😀 prajem vam, nech ste vzdy spokojna dvojica 😉 koliku do trojice vobec nepotrebujete a k spokojnosti uz vobec, ta nie? 😀

csina
autor
20. mar 2010

ahojte dievčatá, trošku vám závidím to množstvo mlieka, ja niekedy bojujem, aby bolo aspoň to čo mám...produkcia u mňa prudko kolíše.. 😝
aj nám ponúkla poistenie...robí to už roky..pamätám si, že ešte pri Bianke nám ponúkala..je to skoro 8 rokov dozadu....

csina
autor
22. mar 2010

haló kde ste všetky??? ja mám túto tému zaradenú medzi obľúbené, ale asi zbytočne, keď nepíšete... 🙄 dnes sme zaradili letný program vychádzok... 😀 2x denne..už sa neviem dočkať, aby sme sa mohli aj poľahky obliecť aby som sa nemusela celá zvliekať, keď ju chcem vonku nakojiť... 😀 😝

myzma
22. mar 2010

ahoj, csina, kocikovanie patri tiez medzi oblubene? my sa snazime aspon trosku vyvetrat, v kocinku sa nam moc nepaci...

ale ten jarny vzduch je super...

martina46
22. mar 2010

ahojte, dakujeme za gratulacie 😵

myzma, veru, uplne na boziu slavu to bolo!!!!

ja som klobucikom odolala, no mam jednu super mast, co sa zaraba a ta mi s jednou velmi ppomohla, uz je takmer ok, druha ma otvorene praskliny. ja si nemozem dovolit moc vynechat z jedneho kojenie, lebo mlieka nemam nazvys, napriek super kojacemu stratu 😒 a vlozky do podprsenky nepotewbujem ziadne, skor mam problem so spustanim mlieka, asi to ovplyvnuje aj ta boles, stale riesim aj prisatie, mala strasne vela spi, musim ju budit - a to ani zltacku nemala - no je to boj a este dalsie deculo doma,... este ze je manzel vela doma...
no a vonku sme zatial boli iba v satke, kocik este ani nie je poskladany 😀 mala je uplne satkova a proste bozie dieta, tulive a mojkacie, parada....
no a nestiham nic, este som si tu na vas nasla chvilku... no a zas letim.... 🙂

eliska22
22. mar 2010

ahojte kočky,

no už sa nám zjarnieva, tak už sem nestíham tak chodiť, sme viacej vonku a chytilo ma jarné upratovanie 😀 😀 😀 .
Dnes som si okná poumývala a zajtra sa chystám pokračovať. 😉
Inak našej malej sa v kočíku našťastie páči, takže pohodička. Teraz má veľmi zlaté obdobie, stále sa smeje, je úplne super zlatučká 🙂 máme radosť. 🙂 🙂 🙂
tak zatiaľ papa

eliska22
22. mar 2010

skúšam pridať foto, jednu ešte z pôrodnice a jednu čerstvejšiu 🙂 🙂 🙂 na porovnanie 😀 😀 😀

csina
autor
22. mar 2010

eli..no krása!!! 🙂 😉

mirulienka
22. mar 2010

ahojte dievcata 🙂
no ja sem tiez nejako nestiham... prechadzky, upratovanie a danove... fuj. uz nech je koniec marca 😠
dnes sme boli v poradni a terezka vazi len 5,12kg. za pat tyzdnov pribrala len 580, ale dr. sa tvari, ze je to ok. ze ved je jemnejsie stvorenie a nemoze priberat ako chlapi 😉 tak ma utesila, lebo som sa bala, ci nebude malo...
no a so sebou riesim presne opak... nie a nie schudnut... som si nemyslela, ze to bude po druhom az take tazke 😠 😠

eliska22
23. mar 2010

mirulienka: ja som tiež po prvom schudla hneď na svoju váhu, tuším ešte v pôrodnici a brucho mi hneď úplne padlo a teraz po druhom dieťati mám nalepené 3 kilá a nie a nie sa ich zbaviť. Ale asi to bude tým, že už som predsa staršia ako pri prvom 😀

csina ďakujem

tinad
23. mar 2010

Rodila nejaka maminka okolo 2.12.2009???

mirulienka
23. mar 2010

eliska, no ja som pri obidvoch pribrala 22kg 😠 😠 a v nemocke som ledva 5kilo nechala...

arletka
23. mar 2010

andul18 ahoj,ja som tiez rodila na kramaroch a tam nam sestricka davala tak na tajnaša papier o poisteni a ked budeme mat zaujem,ze sa mame ozvat..... tak stalo 😉

csina
autor
23. mar 2010

miru nesranduj..veď na foto si ako prútik.. 🙂 😉 ja som pri prvej 19 a pri druhej 13 kg...zostali mi 3 kilá, ale veľa som naraz nabrala tesne pred tehotenstvom, takže des....
ako teraz obliekate deti? ja som ju dala dnes ozaj nalahko ale ešte je v zimnom fusaku...zajtra plánujem už len deku v kočíku, lebo nemám tenší fusak....