icon

Bábätká z Kramárov. Pridajte sa

csina
10. jan 2010

Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂

csina
autor
4. mar 2010

tak sme po kontrole...a mám podozrenie, že tetula si číta koníka.. 😀 😀 zrazu to vyzeralo oveľa lepšie...len sa pýtala, či chceme cvičiť, ja že nie, no a tak sme išli spokojne domov... 😀
a už nás aj zaočkovali proti rotavírusom...dali ste to niekto očkovať?

myzma
4. mar 2010

ahoj, csina,

nas este neockovali, ale my sme mladsi ako vy, len pri odchode z porodnice na (proti) TBC...

takze ockovanie sa kazdym dnom blizi, je toho ak strasne vela, proti comu ockuju.... 😒 a co to su tie rotavirusy, do 12 tyzdnov sa ockuje proti ciernemu kaslu, tetanu, zaskrtu, ci proti este niecomu?

csina
autor
4. mar 2010

rotavírusy sú veľmi nebezpečné a nákazlivé, deti grcajú, hnačkujú, zasahuje aj dých. cesty...staršia kvôli nim 2x ledva obišla nemocnicu...je to dobrovolné, plne si ho uhradíš...ale môžu očkovať len do 26 týždňa, najlepšie 6-8 týždňové bábo, aby stihlo vybrať všetky tri dávky... 😉

megg
4. mar 2010

Ahojte holky, tak uz mame doma satku a aj sa nosime 😉 Je to parada. Tesim sa, ze tak pojdeme aj von, no len to musi byt teplejsie.
My este nie sme zaockovany proti TBC, ale potom ked budeme, tak tiez dame aj rotavirusy.

Csina, super, ze to cvicenie nemusite 😉 a tie rotavirusy kolko asi stoja?

lenocka23
4. mar 2010

csina, super, ze ste sa dali ockovat, akzrat ze nam dr povedala ze sa ockuje v troch mesiacoc.. a len dve davky.. tak asi existuju dva druhy...
megg: mne povedala dr ze 50 euri jedna davka..

lenocka23
4. mar 2010

baby, este mam jednu otazocku.. dnes nas nasa dr poslala na chyrurgiu, koli zle zahojenemu pupku.. ze vraj len zvnutra, zvonka je to OK.. na tej chyrurgii malemu zalepili brusko pricom pupok mu ako keby stlacili dovnutra.. vraj by to tak mal mat 2 az 3 tyzdne (vraj to zalepene vydrzi tolko..) mate s tym niektora skusenosti..? ako dlho to pripadne muselo mat babo tak zalepene..?

csina
autor
5. mar 2010

my sme dali zaočkovať látkou rotateq, ak som to dobre napísala....podáva sa 3x s odstupom 4 t, je to bez bolesti 🙂 do pusinky, taký sirup v ampulke..Prvá dávka stála 38 eur... odporučila mi ho dokyna, vraj je širokospektrálny...ešte som mala na výber jeden...
megg..ty vieš narábať so šatkou? ja som na to myslela, ale odrádza ma, keď počúvam maminy ako nevedia uzle a podobne..ja mám taký nosič, vraj 0+, ale ešte v ňom nebola...teraz na jar ho asi skôr využijeme...
lenocka23..tebe sa tiež zdal pupček iný? práve dnes som malaj pozerala, že ho má taký, akýsi smiešny...ale dr nevravela nič, tak som v kľude...

myzma
6. mar 2010

jeeeeeeeeeeeeeej, megg, super, aku si si vybrala? takze si spokojna, to sa tesim, my satkujeme z casu na cas, ked ma cas na nosenie, to mi uz zaspal i pocas viazania, poloha v satke mu maximalne vyhovuje - hlavu hore, nohy dole, ale najmä, aby pocul srdiecko maminkine 😵 😵 😵

prve viazanie mas uz teda za sebou, pouzivas kriz s kapsou ci kolisku? my zatial len kriz s kapsou, raz som skusala klokana, nieco obdobne je to, ale tazsie sa mi to viaze...

csina: uväzy sa naucis fakt na treti-stvrty raz 🙂 urcite si sikovnica 🙂

moja mamina bola dost proti, aby som ju pouzivala, ze bude z neho "cecon" a tak..., ale je pravda, ze satkovanie podporuje pocit bezpecia a dovery, ktora je potrebna najmä v prvom roku az troch u dietata... som si robila srandu, ze ten cas, kedy pri mne byt uz nebude chciet urcite pride, takze teraz, ked to potrebuje, chcem to malemu dat 🙂

proti tym virusom nebudem davat maleho ockovat, verim, ze nas to obide.... je mi tazko uz z toho povinneho ockovania, kolko toho je a tych vedlajsich ucinkov.... ajajaj.... ale tiez verim, ze bude dobre...

megg a vas neockovali pri odchode z kramarov?

eliska22
6. mar 2010

Ahojte,

no naša malá je znova chorá, najprv bola ked mala 5 tyzdnov a teraz znova, zatial bez teploty, klop, klop.. ale soplisko ma riadny a pokašliava. A to minulý týždeň sa jej po celej tváričke vyhodila alergia.. ☹ asi som niečo zjedla a keď som jej to natrela s calciovou masťou, čo povedala lekárka, tak celá tvárička jej opuchla, ale už to má našťastie pekné, len jej ostala taká suchá tvár a neviem čo na to dať, keď takto reaguje na tú masť... ale asi s ňou pôjdem doktorke v pondelok 😖
ja chcem dať tiež malú zaočkovať proti rotavírusu, takže to tiež teraz poviem doktorke, dúfam, že ešte nie je neskoro 😒

csina: včera nám prišlo lehátko, je krásne, suprové, malej sa tam zatiaľ páči, hlavne keď jej to vyhráva 😀 😀 😀
dala som aj foto na fb 🙂

ja som tiež rozmýšľaľa nad tou šatkou, ale takisto sa bojím uzlov 😝 , ale na jar by to bolo super ísť tak aj von 😉
myzma: a ty sa sa ako naučila robiť tie uzle? Podľa nejakého návodu z internetu? lebo neviem si ani predstaviť ako sa to viaže

myzma
8. mar 2010
https://www.youtube.com/watch?v=KGasl2AU65s

kriz s kapsou

tu su krasne videa 🙂 ta zenicka milo vysvetluje a ukazuje, komentuje 🙂 na nete je spusta navodov filmovych i fotkovych... ale tato je mi sympaticka, ma tam viac navodov... moja anglictina nie tak dobra a tie komentare okolo byvaju velmi dolezite

vo volnej diskusii najdete tiez temu "nosenie" alebo "babyšatky - viazanie", to prve je diskusia, kde tie babenky vam skutocne poradia s vyberom, vymenia si s vami skusenosti a ta druha su navody na viazanie, velmi prakticka tema s odkazmi....

zo zaciatku clovek potrebuje vediet take cca 2 viazenia z moznosti: kriz s kapsou, koliska, klokan (maju rozne variacie a kazde babo je ine, niektorym sa napr. v koliske absolutne nepaci...

nam staci zatial len jeden typ viazania, ktora ma maly rad, kriz s kapsou dnu (zvislo, hlava hore, nohy dole, na hrudi... tak zaspi u kazdeho 🙂,na ine je uz velky ako koliska a tu ani nemal rad, alebo sa mi nedari ho do nich pevne uviazat (klokan)

kriz s kapsou vyzera velmi zlozito, ale je to uplne super, najprv som skusala na plysakovi, druhy pokus bol uz matus.... uspesny a s kazdym dalsim je to lepsie a lepsie 😀

satku odporucam, ale kazde dieta je ine, nasmu malemu sa to paci.... a mam obe riuky volne, mohem prat, varit, zehlit, dokonca i cesto na pizzu valkat bez toho, ze by sa zobudil 😀

a to video som si zastavovala a prehravala znova a znova....

viac mozem do IP, ak vas to zaujima, mam sice satku 3 tyzdne aj s cestou, ale som jej velky fanusik, tiez som sa prehrabavala netom, aby som vybrala tu PRAVU pre nas... 😵

megg
8. mar 2010

dobre ranko,
myzma, nakoniec som kupila satku liliputi tu natahovaciu vhodnu aj pre malinke babetka. Zatial nosim maleho a lá koliska, velmi sa mu paci, vzdy tam pekne zaspi. Pouzivam hlavne vtedy, ked uz neviem co s nim 🙂 Ale hlavne to chcem na von, ked pojdem po starsieho drobca do skolky, tak to budem mat takto jednoduchsie. No a satka je super, objednala som ju v cervenej verzii, je kraasna 🙂
A ockovany drobec nebol v porodnici, lebo som to odmietla kvoli zltacke. takze o tyzden sa ideme tam dat zaockovat, dali nam nahradny termin.

Inak co sa tyka toho uvazu satky, myslela som ze to bude omnoho komplikovanejsie, ale chce to taku "snahu chciet" a urcite sa spravne podari uzviazat vselico 😀

myzma
8. mar 2010

megg 🙂 super 🙂 tesim sa 🙂

takze liliputi odporucas 😀 , ja som sa bala, ci to nahodou nie je nejaka lacna napodobenina... takze mozemodporucit, ak by sa niekto pytal, hej?

my mame pevnu satku, lebo planujeme s malym robit neskor vylety do prirody a pocula som, ze ked sa clovek nauci viazat male mimco do pevnej satky, tak potom to bude neskor dost jednoduche....

mne maly prave spi v satke, nechcel lezat ani na mne ani na postielke, ani papat, ani na rukach horizontalne, len vertikalne, takze sup do satky a zaspal do 3 min od uviazania... a fakt, cim viac viazem, tym to ide rychlejsie a viem, kde robim chyby...

"ta snaha chciet" zarucuje vitazstvo.... 😵 a tie navody ta povedu, nie?

zltacka je teda uz na ustupe? vsetko v norme? to je fajn 🙂

megg
8. mar 2010

myzma, noo ja som s nou spoko, ale neviem zas porovnat s inou satkou, ale nemam s nou ziadny problem, latka sa mi zda tiez kvalitna, takze ja odporucam 🙂 Potom neskor by som si mozno kupila aj nosic, ked uz bude drobec starsi, ale to sa uvidi.
Je to super pomocnik, ked fakt clovek nevie, ze co s malym, ze? 🙂 A dik aj za navody aj tie linky, este aj tie popozeram a cosi sa poducim.
Mne drobec teraz spi akurat v koliske (chvalabohu) tak mam cas pracovat. Lebo potom poobede, uz mi moc sanci nedava na klud pri praci 🙂

Zltacka ustupila, takze som spoko. My sme mali dost problem s prvym syncekom, ktoreho zaockovali do zltacky a bolo z toho zle nedobre. takze preto som volila teraz ten odstup od ockovania. 😉
No letim zas makat, tak krasny dnik.

eliska22
8. mar 2010

myzma, ďakujem za info, určite sa mrknem aj na tu diskusiu 🙂
my sme práve prišli od lekárky, malá má silnú nádchu a je dosť zahlienená, tak nám dala stoptussin lekárka na kašel a kvapky do nosa a máme odsávať a odsávať.
Táto noc bola hrozná, stále som sa budila na to ako malá sa dusí kašľom a stále sme k nej s mužom chodili v noci pozerať do postielky či sa nám nedusí 😒 😒 😒 nakoniec som si ju zobrala do postele, no dúfam, že to už bude lepšie.

Taktiež sme sa u lekárky zajednali na očkovanie proti rotavirusom, keď budeme zdravé. Dám ju radšej zaočkovať, keď už od malinkata je chorá.
Moja prvá dcéra teda chorá nebýva vôbec, pri nej som ani nevedela, čo je to lekár.

martina46
8. mar 2010

myzma a aku znacku satky mas? 🙂

tu je inac link na temu s uvazmi, pozrite, kto mate zaujem, je tam toho dost:

http://www.google.com/url?sa=t&source=web&ct=re...

myzma
9. mar 2010

ahoj, matka, kupila som storcha lea natur 😵

ako to s tebou vyzera? co mas nove? pozeram, ze termin ste uz mali....

zuziq
9. mar 2010

ahojte, tak sa presuvam z temy porodnica kramare 😀
My sme doma od piatku a zatial to vyzera, ze mame doma maleho anjelika... vobec neplace, len sem tam mrnci ked je hladny, alebo sa chce trosku pomojkat, v noci mi prespi v pohode 6-7 hodin v kuse, cize viac menej v noci ani nekojime, iba vecer a nadranom. Ak to takto ostane aj nadalej, naozaj si budem uzivat matersku dovolenku 😵

megg
9. mar 2010

vitaj zuziq 🙂
Tak nech to anjelikovi vydrzi co najdlhsie, to je idealne dietatko 😉

My sme mali dnes poradnu, tak mame presne 1 mesiac a +1kg 😎 Tak sa tesime, ze je vsetko OK.

martina46
9. mar 2010

myzma, leo natur je moja srdcovka, uvazujem, ze si dokupim, mam sice indio, ale predsa 😀

idem zajtra do poradne, tak som zvedava. no rada by som, ak by uz zajtra nebola poradna ale porodnica 😀
a vidim, ze ten link na uvazy tu divne hodilo, toto je spravne:

https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...

myzma
10. mar 2010

vitaj zuziq 🙂

tiez vam prajem, aby to vydrzalo 🙂

my ideme na poradnu dnes doobeda, i ked mame lekarku do 5 min cesty, dufam, ze to prezijeme bez placu... malemu sa kocikovanie az tak moc nelubi... 🤐 asi ho viac satkujem ako kocikujem v poslednych 2 tyzdnoch...

v tieto dni som si zazila, co to znamena vstavat v noci, nespat a byt brutal unavena.... no nic moc 😅 takze sme si to odskusali a snad uz nebude treba 😀

majte pekny den

j

gabika20
11. mar 2010

Ahoj. Narodilo sa niekomu bábatko na Kramároch okolo 16. novembra 2009?

mirulienka
11. mar 2010

ahojte dievcata,
no ja som akosi nemohla najst tuto diskusiu... 😅 a to nie som ani blondina 😒 😒

mirulienka
11. mar 2010

baby, tie co mate priblizne rovnako stare babatko... uz vam drobec dviha hlavicku, ked lezi na brusku??? moja sa strasne jeduje pri tom a nechce, len obcas sa jej podari...

eliska22
11. mar 2010

ahojte
mirulienka: no mne malá tiež nechce byť na brušku, jeduje sa a hlavičku má zaborenú, ale dnes sa konečne na malú chvílku trošku zdvihla viacejkrát za sebou, tak 1vý pokrok 🙂, ale nenútim ju tak ležať, keď sa jeduje tak ju otočím.

Sme boli dnes na poradni a máme už 5340g, čiže za 5 týždňov prírastok 1300g. 😀 😀 😀

csina
autor
11. mar 2010

miru..vitaj..tak čo nové s babuľkou, už je to o.k.? verím, že áno...naša je tiež leňoch, keď bola menšia tak do mesiaca, tak hlavu zdvihla v pohode..ale odkedy ju dávam spať na bruško, tak akonáhla ju otočím, myslí, že má spať...tak leží ako drevo.. 😀 ale sem tam sa jej zadarí, tiež ju o veľmi nebaví a hnevá sa..
eliska--tak ako, už ste zdravé??

mirulienka
11. mar 2010

csina ahoj 🙂
no ideme 22.3. na kontrolu. naposledy sme mali nepravidelnu akciu, takze nechcem este hovorit, ze je to ok... 😖
ja moju nechcem davat spat na brusko, aby sa nahodou nieco nestalo... a ked ju chcem trenovat s hlavickou, tak je tam max minutu a uz ju aj tocim, lebo sa naozaj velmi hneva a viem si predstavit, aku ma vtedy akciu... 🙄 nezabera ani hladkanie...nic. moj syn bol ako tvoja mala, otocka na brucho, parkrat podudlal a spal 🙂
eliska, no ja som chcela dnes odvazit malu, ale nevyslo... tak zajtra. som zvedava kolko... ale tvoja pekne nabrala 🙂

myzma
12. mar 2010

pridavam informaciu o nasom drobcekovi 😅 6550g si robia ludia srandu, cim ho prikrmujem, najprv ma to trosku mrzelo, ale teraz sa tesim, ze budeme mat svarneho suhaja 😎

kamaratka mi hovorila,ze jej syn drzal hlavku az v 5 mesiacoch a je uplne v poriadku, takze asi am kazdy svoj cas 🙂 vsak vy, co mate dve deti a viac to mozete vidiet, ako ste spominali, ze sa deti lisia...

by som vam dala taky tip, aby ste mali drobca na hrudi polosede, pololahu, bruskom na hrudi, nas zacal takto riadne dvihat hlavu, takze mu uz nerobi velke tazkosti ju zdvihnut i ked lezi sam a to mame 9 tyzdnov... je to iny uhol, ako ked lezia, nie je to tolko namahave, nakolko je vaha inak rozlozena, ako vo vodorovnej polohe.... a este podla mna zalezi na proporciach tela, i ked ma maly vacsiu hlavku a silnejsi krk, takze mu to ide lahsie ako detom, ktore su krehucke...

majte pekny den nech tie vase ratolesti robia pokroky vo vsetkom 🙂 na vasu radost 🙂

ps: martinka46 je uz v porodnici? neviete?

andul18
12. mar 2010

Tu sa to nejako rozbehlo 😀
Baby, moj maly ma na lickach "taku krupicku" su to potnicky??? Co mu mam na to davat???

eliska22
12. mar 2010

ahojte,
csina: no ešte stále choroba pretrváva, nevieme sa jej zbaviť 😠 😠 😠
V utorok v noci sme boli aj na pohotovosti na kramároch, lebo nám 4 hodiny v kuse plakala, ale bol to hrozný plač ☹ tak sme radšej išli, cestou tam zaspala a na kramároch na nás kukali, že načo sme prišli, no ale vyšetrili ju a zistili, že ju zrejme bolia ušká, tak ju ošetrili a už bolo lepšie. A stále nás trápi soplík a kašel, keď spí, tak sa každú chvíľu budí, čo nemôže dobre dýchať, alebo ju zobudí kašeľ. Lekárka včera povedala, že máme byť trpezliví, lebo u takýchto detičiek to trvá dlhšie kým sa vyliečia z nádchy 😝

myzma: ja si malú dávam na hruď a to hlavičku teda drží ukážkovo, len na tom brušku sa jej nechce 😀 😀, tak si myslím, že neskôr keď sa jej bude chcieť to zvládne, teraz keď je chorá je celkovo taká nekľudná
a vy teda tiež pekne priberáte, nám tiež každý hovorí, že aké má malá líčiská, že strašne narástla, keďže pri narodení mala 2720g

myzma
12. mar 2010

to eliska:
drzte sa, prajem vela sily a pokoja v tych tazsich chvilach.... mne bolo maleho strasne luto, ked sme mu tahali sopliky, jaaaaaaaaaaaaaaaaj, to bol rev, pravidelne o polnoci..... ale preslo to po cca 3 tyzdnoch

takze mala drzi hlavicku ukazkovo na hrudi, urcite bude coskoro i na brusku 😎

to andul:
my sme mali take hnisave, bolo ich veeeeeeeeela a boli velke, zostali mu po nich male "dopky", ktore su vidno pod urcitym svetlom, ja som mu ich cistila liehom (mozno je to pre niekoho brutal ist liehom na atk male babo, ale preslo mu to velmi rychlo)
pocula som, ze obycajna indulona je dobra, my sme zatial neskusali

jem stale rovnako, neviem si spomenut, ci by som zjedla nieco extra, co bezne nejedavam.... ale odvtedy to nemal, papam cokoladu, citrusy, aj korenene, bieleho peciva na kvantum, cerstve buchty sisky (prave papam pagace 😀 )... proste vsetko (kapustu, fazulu a papriku vynechavam uz dlho, este pocas tehotenstva....)

jaaaaaaaaaaj, a pocula som ze i borova voda je dobra, znie to divne, ale to povedala kozna lekarka... tak sme mu z casu nacas potreli potnicky na cele i borovou vodou, ked sme cistili ocka... a tiez to rychlo zmizlo, uz nema... dlho... 😵