Bábätká z Kramárov. Pridajte sa
Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂
myzma: moja malá keď nespinká, tak si tiež pýta papať aj každú 1,5 hodinku a pri prvej dcére to bolo tak isto 🙂
a noci máme ako kedy, niekedy spinká po kúpaní len 3 hodinky a niekedy aj 5 až 6 hodín v kuse. A potom nad ránom sa už budí častejšie.
Moju prvú dcéru som dojčila 2 roky, takže som sa hodne dlho nevyspala celú noc v kuse 😀 😀 😀 , teraz aspoň viem čo ma čaká, ale tajne dúfam, že druhá dcéra mi onedlho bude spať celé noci, ale fakt len tajne 😎 😎 😎
vdaka, eliska, mam pocit, ze hovoris o nasom malom 🙂
dievcata, co viete, alebo ake mate "skusenosti" s otehotnenim pocas kojenia? viem, ze "kojenie nie je antikoncepcia, ako pisu na mnohych letakoch v ambulanciach... ale predsa, nefunguje to nejako? 😀
myzma: asi máme podobné deti a to nielen v dátume narodenia 😀 😀 😀, lebo aj ja mám pocit, že keď niečo o tvojom malom napíšeš tak ako keby si hovorila o mojej malej 🙂
no a na to kojenie ako antikoncepcia by som sa veľmi nespoliehala, máme v rodine pár detičiek, ktoré sa takto splodili 😕
ahojte mamičky,
v prvom rade blahoželám všetkým Vám k zaiste krásnym detičkám 🙂
A keďže ste rodili podaktoré iba nedávno na Kramároch, mám na Vás jednu "technickú" otázku: čo stojí zazmluvnenie pôrodníka na Kramároch? A tiež: je rozdiel v cene pri zazmluvnení plánovanej sekcie? Pretože práve tá ma čaká.
Ďakujem a prajem veľa radosti z detičiek.
domeli: porodnik je za 7tis korun,sekcia 5tis korun
bibione, a to sa niekde oficiálne uvádza do tých zazmluvňovacích papierov, že pôjde o indikovanú sekciu a tam sa aj píše tá suma 5000,-? Alebo ako to je. Pýtam sa možno ako "iqač", ale toto je pre mňa nová parketa, v ktorej sa ozaj vôbec neorientujem. Dík veľmi pekne. Hej, a veľa radosti z drobčeka 🙂
eliska....tak ste nás hravo dobehli.. 🙂 😉 sme približne rovnako aj váhou aj dĺžkou....
teraz máme svetlejšie obdobie, grcká menej, o to viac sa smeje , chytá hračky, všetko strká do pusy a stále sa ťahá do sedu..v tom kresielku ju musím strážiť, lebo ako sa snaží posadiť, nikedy sa tak prudko vymrští, že sa div neprevalí dopredu... 😀 😀 ohromne ju teraz fascinujú vlastné nohy, hlavne posediačky, asi ich má z iného uhla, tak sú pre ňu nové.. 😀 😀
a začína tuším jedávať častejšie, asi rastie....aj v noci sa častejšie budí....predtým spávala po kúpaní od pol siedmej do pol jednej...teraz sa zobudí o jedenástej a potom každé 2 hodiny...tiež veľa nenaspím..no a cez deň spí väčšinou v kočíku, lebo tam pospí aj 2-3 hodinky, a doma len 40 minút...tak vozíme aj v daždi...zistili sme, že bude vhodné nakúpiť gumáky, bo nám všetko premoklo 😀 😀 😀 😝
domeli: to ti neviem povedat,ale chod do temy porod a nazov cisarsky rez,tam ti poradia lepsie
csina: no to sme teda dobehli a nielen Vás 😀 😀 😀
a keď čítam o tom spánku, tak ja to radšej nepočítam koľkokrát je cez noc hore 😒
večer ju dávam spať o pol ôsmej a o desiatej už pýta papať 😠
večer ju ukladám do postieľky, ale v noci keď sa zobudí, tak už ostáva pri mne, možno aj
to je dôvod, že sa potom častejšie budí, ale akosi nemám sily ju v noci prekladať, lepšie povedané
ja pri nej zalomím a potom ju nemá kto preložiť 😀
čavte baby:Mi mame 61 cm a 5300dkg.
Chcem sa spytat kam mam ist malej dat prepichnut uška?Naša pediatrička povedala že to neroby
Chcem jej to dat čim skor aby si to potom nechytala ked bude vačšia.Viete mi poradit?
...takze nasi drobci rastu do vysky i do sirky, sa tesim, je lepsie, aby priberali, nez aby mali tazksoti s papanim a pribytkom na vahe... deti mojej svagrinej mali od narodenia tazskoti, celiakia sa u nich prejavila od zaciatku, podvyziva, bolesti bruska, koliky jak des... hospitalizacie... budme rady, ze nic take nemame... 😅
dnes sme sa opätovne vyhli ockovaniu,s a tesim kvoli tomu, ze dr. k tomu pristupuje tak zodpovedne, najprv obzrela "chrasticku" po ockovani na TBC a nakoniec znovu povedala, ze to odlozime, pre istotu... a pritom to ma matusko uz nadherne, uz len cervene, bez hnisu ci chrasty...
beruska: nausnicky davali priamo na kramaroch... nakolko nie som z BA, moc nti neporadim.... ale skus zavolat Galisovej z novorodeneckeho...
csina: gumaky su in 😀 😎
no teda myzma, to su inspirujuce fotky... teda v tom ze sa da usmievat aj pri tolkych detoch... aj ked ja sa mozem len tesit z mojich deti.. (klopem na drevo) maly prespi celu noc, rekord mame od 21:00 do 9:30... 😀
no a momenralne miery mame 6500g/64cm
lenocka veď daj radu ako naučiť bábo spať.... 😉 napíš podrobne ako ukladáš, možno sa inšpirujem...a spáva v postieľke?
naša drobuľa už doma spať nechce vôbec, iba v noci...ráno o pol deviatej som už štrádovala von s kočiarom, lebo vstávala po šiestej a bola mrzutá...teraz je so svokrou, potom ju donesie na jedlo a zase pôjde von a tak dookola až do večera..keď je teplo, dojčím vonku aby sme nemali zbytočné prestoje 😀 a chodíme sa len prebaľovať...
včera mi skoro odišlo mlieko, skoro nič som nemala..ledva sme to ustáli, dnes o čosi lepšie, uvidíme čo ďalej...vraj okolo 3 mes býva taká kríza, maté skúsenosť??
myzma...ten stôl je najmä super..detičky vyzerajú veľmi spokojné.... 🙂 🙂
no nemam ziadny recept, jedine to ze sme ho od zaciatku davali na noc do postielky... okupkat, napapat, pomojkat a sup do postielky.. ma tam ten kolotoc co aj hra melodiu, pri to m zaspava.. cez den tam tiez nechce byt, takze behame po vonku alebo na terase... ked je skaredo tak vo dverach.. 🙂 no a tiez spava len na brusku, uz som aj skusala na chrbatik ale taky rev spustil, nepomahal ani kolotoc ani nic, len spat na brusko.. inak neviete ci to ma aj nejake ine negativa to spanie na brusku? (teda mimo zadusenia, ale to sa mi nezda,kedze nepouzivame vankusik..)
myzma tie fotky su nadherne....... 🙂 Ale mat 6 drobcov naraz....... tak to by som uz bola sediva ☹ Mamicka je urcite dalsia rekordmanka vdaka umelemu oplodneniu 😀
csina, mam pocit, ako by si nepisala o svojom drobcovi ale mojom. V spinkani to mame presne tak isto. Kedze mame o mesiac menej, tak to mliecko este je ok, ale budem si o mesiac davat pozor 🙂
baby, ktoré dojčíte ako vám papajú, myslím z jedného prsa alebo z oboch pri jednom dojčení, koľkokrát a ako dlho?
lenocka: myslim, ze spanie na bruchu ma skor pozitiva, deti maju napr. menej casto koliky. ludia boli dost prekvapeni, ked som im hovorila, ze maleho davam na brucho spat... ale pre neho je to poloha, ktoru miluje, dokaze zaspat pri lezani na bruchu na kazdom, i na cudzom cloveku 🙂 to brusko zabera... to som odkukala od vas pred nejakych 2 mesiacov, ked ste to pisali tu na MK...
csina: ked si spominla tu "krizu" s mliekom, tak u nas sa nieco deje... tak ako mi tieklo prudom, tak mam pocit, ze teraz je to akurat, aby sa najedol, dokonca uz neminiem ani tolko vloziek do podprdy... povacsinou v zhruba v 99% davam len z jedneho a pri nasledom krmeni z druheho, ale v tychto dnoch sa m i zdalo, ze mu moc netieklo, tak som dala i druhy...
papame cca kazdu 1,5 hod, cca 8 - 20 min ako kedy, niekedy i skor.. ale ono to moze byt i smädom, nielen hladom...
csina: ja mám pocit, že mlieko nemám už odkedy som porodila......a malá nám krásne priberá 🙂
ale tiež mám také dni, keď sa mi zdá, že ho je menej, ale neriešim to, prikladám častejšie resp. vždy keď si malá vypýta a mám pocit, že sa mi potom aj v noci budí malá častejšie (ale fakt neviem, či je to tým, že mám menej mliečka)
inak mi papáme pri jednom dojčení z jedného prsníka a papá mi tak 5 až 10 minút.
mne malá vôbec nechce byť na brušku a nieto ešte spať 😀 😀 😀 😀 o pasení koníkov môžem len snívať, mne sa malá ešte vôbec nedvíha, iba na lakťoch a hlavičku pretočí doprava, doľava to áno ale viacej nič, akurát tak si dá do pusiny celú ruku a má na saláme, môžem okolo nej tancovať, ukazovať hračky......nič nezaberá)
servus babule 😉 ako vas tak citam,az mam pocit...ako dobre ze nekojim 😀 ...ale zas to ide strasne do penazi 😠 ...ale co uz,ked sa tak zadarilo...moj ma 68cm a 6700g...ide skor do vysky ako sirky,ale mne to nevadi,mne sa totiz nepacia vyspekackovane deticky...nic v zlom 😝
csina: mala sa ti uz rehoce?? ked som pocula svojho prvy raz,tak som sa nasmiala...boze to je take zlate 😵 by som ho vtedy zozrala od lasky...
so spinkanim chvalabohu neni problem,od prveho mesiaca som ho uz necicikala na rukach,lebo som videla,ze si nejak moc zvyka a nechcela som sa stym pasovat ako niekto pise az do 1 roka...to uz je moc...takze velice rychlo odnaucit a je to...nam to aspon zabralo. spinka pekne sam...dudel musi byt...hodi sa na bok,schmatne plysovu mrkvu a hned zalomi 😉 papa naposledy o cca 20tej a spinka az do cca 5 rano...takze konecne sa aj ja vyspim
na brusko ho davam co najcastejsie,aby si zacvicil a posiloval rucky...na ruckach sa drzi perfektne,normalne ma lakte vystrete,ale s nozkami este nevie ako ich zapojit,resp vie,ale nejde mu to...potom sa jeduje a spusti krik 😀 zadocek dviha,ale este neprisiel na to,ako zapojit aj nozky...a ze tie ma inak svalnate 😀
najradsej by chodil,ale na to ma este cas 😉
bibione...tak to aj naša malá skúša plaziť, len ešte neprišla na ten fígel, že všetko treba zapojiť odrazu... 😀 najprv dvíha hlavu, potom na lakte a ruky, potom sa položí, dvíha pre zmenu prdelku a hrabe nohami a tak dookola.. 😀 😀 srandovná je strašne ale ohromne rozkošná, keď vycerí tú bezzubú pusinku..najviac sa rehoce, keď ju začnem po dobrom spánku kŕmiť a je vyspinkaná veselá... 🙂 niekedy aj zabudne, že má papať a škerí sa na mňa, výska... 🙂
a ako eliska píše celú ruku strká stále do pusy a slintááá, mokrá je vždy až po lakte....
neviem síce koľko teraz váži, lebo na poradňu ideme až koncom mája, ale faldy má teda riadne, hlavne stehianka má šunkové po mame.. 😀 😝 pred dvoma týždňami mala skoro ideálne miery na mini modelku 6000g/59.5cm.. 😀
bibione: tak ja by som zase dojčenie nemenila, je to nádherný pocit, nie je nič krajšie, keď pri papaní malá na mňa zbožne pozerá, milujem to 🙂
ale chápem, že každá mamina nemôže svoje dieťa dojčiť.......ale ja dúfam, že budem čo najdlhšie 🙂
tak v to dúfam aj ja, Bianku som dojčila 3 roky a boli to samé pozitíva, tak Timku budem dúfam aspoň dva... 😀
csina: presne...tiez ked je vyhajany,tak sa smeje na cele kolo,aj s flaskou v puse a vyprava a vyprava...len jest ani za svet...hlavne ze si ide palce zjest...ale ked je taky vyteseny 😅 ....joooj a to vyskanie je za vsetky drobne...to mam pocit,ze ohluchnem 😀 ja som sa strasne tesila az sa zacne nahlas smiat...to je neco teda...parada!!! ale co som sa namakala kym som ho rozblaznila...teraz uz je to v pohodke,uz sa tolko nenadriem,uz to ide same 😉
Ahojte maminky, dlho predlho som sa neozvala a ani vás veľmi nestíham čítať priznám sa, občas ledva stíham Vianočné darčeky čítať a prispievať... ale teda, detičky máte krásne všetky a šikovné, čo čítam 🙂
My sa nijako špeci neukladáme k spánku. Večer medzi 18-19 okúpeme, nakŕmime a chrní až do rána, do 6-7 🙂 a cez deň pospí aj doma, aj vonku 🙂 papá krásne, rastie, máme okolo 7 kg a do 70 centi 😅 už niektoré veci 68 a niektoré aj 74 obliekame, ale je aj nejaká 62 čo ešte dáme 🙂
Takže tak 🙂
bibi, koľko spapá Nicolas na jednu dávku a ako často papká? Vďaka 😉
A nejaké čerstvé foto 🙂
beuskazuzanka: 😉 prefektna fotka s tym notebookom 😀 nemaaa chybu 😀 ...fesacisko to je 😵 a to som velky kritik
no papa 180ml,na noc davam kasu...ale toti je taka kasa,ze cez normalny dudel to tecie...take je to riedke,ale asponze vydrzi do tej cca 4-5hod rano...na sunare pil a 4 hod a vydrzal aj v noci krasne...ale museli sme spat k nutrilonu,takze opat a 3 hodiny...obcas aj v noci 😠 ...ja ze uz budem konecne spat normalne...no houby houby
bibi, Emka vypije 180 tiež a prespí v noci 12 hodín, kašu nedávam zatiaľ, veď dosť jej je, netreba jej z kaše priberať 😀
A vďaka za pochvalu fotky 😉 musím sa tu častejšie ukázať, ak budem stíhať teda... 🙂
ahojte, neviem, komu by som mohla napisat.... aby ma trosku pochopil... mozno si niektora spominate, aked som pisala, ze maly nema rad kocikovanie, ze ked sme vonku tak 30-40min je to uspech... pre mnohych ludi je to nepochopitelne, najmä ak vychovali viac deti...
(poznem len jednu divecinu okrem seba, ktora mala s kocikom tazkosti) aby nam maly spal nejake 3 hodiny, to je pre mna nerealne...
niekedy vsak doslo k tam stretom medzi mnou a svokrou, nic konfliktne, len bolo citit, ze nezdiela moj nazor... ci uz to bolo kojenie, sposob spania na brusku, nosenie v satke, plac babätka a tak... ked chcela kocikovat, som ju odmietla, ze maly nespi dlho a ze nechcem riskovat, ze by jej vonku v mesteplakal... myslim, ze vtedy sa citila i ukrivdena... ale maleho fakt este nikto nemal vonku okrem mojej mamy raz na taku hodinku, aj to sla ohnivou ciarou k nam, ze maly zacal mrkotat...
svokra vychovala 4 deti a 7 vnucat je u nej varenych pecenych... cize skusenosti ma.... ale co plati na 7 vnucat, nemusi na to 8sme...
dnes som narychlo vybehla (byvame asi 5 min od nich), ze maly sa vyspi aspon na dvore pekne, po ceste k nim mi spal, no ako nahle som prisla sa zobudil.... potom prisla svokra a podpichla som ju, ci ide uspat maleho, ked mne v kociku vresti a ona mi to neveri... polhodinu minimalne ho hupala, spievala, kocikovala, a on vrestal, schvalne som sla von a chcela som to vidiet... nie v zlom, ale aby vedela, ze hovorim pravdu... chvilami sa totiz citim, ako zla mama, co sa nevie o dieta postarat...
po pol hodine som to uz nemohla pocuvat, maleho som vzala, bolo mi ho luto... my ani necumlikujeme, skusali sme po natlaku okolia, ale maly ho nechce.... a ked mi povedal, ze chyba je v tom, ze nema cumel, zahorelo to vo mne.... jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj a to neznasam konflikty... nechela som byt ani tvrda ani nic take... povedala osm, ze to cumlom nie je, ze maly cumel neche, ze som mu ho davala nie raz a nechce ho....
potom mi maly zaspal na rukach a v podstate som ho odniesla domov... teraz mi spi uz nejakych 15 min asi aj od vysilenia....
fakt sa citim zle... svokrovci su skveli ludia, no citim, akoby moje nazaory, ktore poveim len zcasu nacas nahlas, nebrali... ze prehanm, ze to nemoze byt, urcote je to inak...

Ahojte,
ja davam vigantol do striekacky spolu s mlieckom 🙂 Vcera sme boli na poradni a vysledok je 61cm 5500 g 😀 Chrasticku po TBC mame strasne hnisavu 😠 😠 takze ockovanie mame az buduci mesiac 😒
Akurat pred tyzdnom sa maly "pokazil" a v noci zacina pytat papat kazdu hodinu a pol..... Cez den tiez nejako skracuje prestavky medzi papanim....... kedze dokaze vytrvalo plakat a "pytat" papat, tak mu davam........