icon

Bábätká z Kramárov. Pridajte sa

csina
10. jan 2010

Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂

csina
autor
15. máj 2010

eli tak to ma mrzí, že ste opäť choré...ja som sa tiež veľmi bála, lebo dva týždne dozadu sme boli s mužom chorí a boli sme taký soplaví, že som sa bála k malej aj priblížiť, ale našťastie ju to zázračne obišlo...no a teraz Bianka kašle, tak ju to snád opäť obíde..
no dnes zázrak nad zázraky...v noci bola hore len asi 3x, zato večer od 7-10 asi tiež tri..ale to nepočítam, lebo som nespala.. 😀 takže ako som sa trochu vyspala, ráno som mala konečne aj plnšie prsia...už som sa bála, že nenabehnú, len som včera prikladala každú chvíľu a nič, tak som myslela, že dnes pobežím kúpiť UM...ale ani by som nevedela, ako mám začať prikrmovať, či len po troche, alebo hned plnú flašu aj vickrát denne...ako sa to robí?
tak budúca sobota platí, kto nemôže, dohodneme aj nedeľu... 😉

lenocka23
16. máj 2010

csina, my prikrmujeme uz od mesiaca... zial nestaci mu mliecko aj ked rano mam prsia na prasknutie a pri prudkom pohybe teciem.. doobeda len kojim, ked ideme po obede von, dam mu flasu aby si pospal a nebol hned hladny, druhu dostava vecer pred spanim... s prikrmovanim som to riesila tak, ze som ho nakojila ako "slo" a potom sme mu urobili najmensiu davku UM (vacsina UM 90 ml) a tym sme ho dotlacili... teraz mu uz robim 120.. vzdy po kojeni.. mali sme aj laktacnu krizu, uz som myslela ze koncim nadobro, ale pomohlo mi homeo "ricinus communis 5" a caje na kojenie... drzim palce.. 🙂

myzma
17. máj 2010

lenocka, ako sa vyjadril vas ujo k tej chrasticke?

kacenka821
17. máj 2010

LENOCKA a to homeopatikum to sa moze hned?nezalezi ako stare je babo?pretoze ja ked som kupovala jeden caj na kojenie tak sa ma pytala ze ake stare babatko mame ze to moze len od urciteho tyzdna,takze tie homeo mozem brat aj ked ma par tyzdnov?ci?ja mam malo mlieka, prikrmujeme od zaciatku, po kazdom nakojeni vypije potom este 120...malokedy 90...skusala som caje na kojenie no malu z toho strasne bolelo brusko, mala koliky...takze sme ich vysadili a brusko ju uz netrapi..no aj tak by som chcela skusit kazdu moznost aby bolo mliecka viac...

mirulienka
17. máj 2010

kacenka, tie homeo sa mozu uz v porodnici 😉 takze skus... nie su drahe... ja mozem ale za seba povedat, ze mne nepomahali ani pri jednom... ale ako sa hovori...to je v hlave a o psychike 😉

lenocka23
17. máj 2010

kacenka, mne zas to homeo pomohlo, aj ked moze byt ze sme len "roztahali" laktacnu krizu, ale je to naozaj cele v hlave... 😀
myzma, ja som aj zabudla na to, ze som sa pytala.. 🙂 ale vraj je to ok, teraz to uz ma zas take ako keby zaschnute, tak to mozno bola len reakcia na dalsie ockovanie....

kacenka821
18. máj 2010

Dievcata dakujem, vcera ako som to tu precitala som vyslala polovicku kupit do leeekosky tie homeo 😀 😀 a uz ich mam doma,kazala som sa mu popytat na to takze tiez povedala ze ziadne obavy aby sme nemali,ked mi to doniesol tak som na to pozerala ze 😲 😲 😲 😲 pretoze mi to pripomenulo take cukriky z detstva neviem ci sa pamatate, boli to tiez take male gulicky mentolove v takej zelenej okruhlej skatulke 😀 😀 😀no ved uvidime ci zabere...ja chcem kojit len moje prsia kazdu chvilku strajkuju..ale som rada aj za to malo mliecko co mam 😉

lenocka23
18. máj 2010

Kacenka, drzime palce, hlavne sa nestresuj.. ak sa ti da, tak po kojeni skus aj odsavat, aby si este viac podporila tvorbu mliecka... 🙂

csina
autor
19. máj 2010

No ja som sa ešte na tie homeo nezmohla, lebo pravdupovediac, veľmi tomu neverím. Užívala som homeo kvôli iným veciam a nepomohlo...Ozaj lenocka a ak aj kojíš a dokrmuješ, dávaš z flašky? Moja malá nechce ani cumel ani flašu, a lyžičkovať sa mi teda nechce...Keď ja neviem, či sa mám odhodlať, bojím sa, že keď začnem dokrmovať, prídem o mlieko celkom. ale cítim, že nemám veľa, kŕmim vždy z oboch a niekedy mám pocit, že mámálo, lebo do hodiny pýta zase. Ešte pred pár týždňami papala z jedného a vydržala aj 3-4 hodiny.... ☹

eliska22
19. máj 2010

csina, tak to mne malá ešte bez kojenia nevydržala 3-4 hodiny 🙂 ani v noci ☹
a teraz najnovšie je v noci skoro stále na prsníku, ale tak čo už a nemám pocit, že je to z toho, že mám málo mlieka, skôr, že si chce cuckať len tak v spánku 😝
a inak ako si zistila, že máš málo mliečka? malá ti nepriberá? alebo keď sa napapá, tak dáva najavo, že je hladná?
lebo ja prsníky naliate nemávam vôbec ozaj len výnimočne a malá mi krásne priberá, až moc by som povedala a tiež jej dávam papať niekedy cez deň aj každú hodinu
držím ti palčeky aby ste to vydržali, veď za chvíľku začíname tuhou stravou 😉 😉 😉

lenocka23
19. máj 2010

csina, nas nastastie (?) s flasou problem nema, cumel na oklamanie ale vacsinou nehce... cez den je skoro stale pricucnuty, vydrzi tak do hodky, ale doobednajsi spanok je niekedy aj dve hodky... on sa uz vyslovene zlosti, ked mu nejde, takze ho otacam, na jedno kojenie ja 5-krat... UM mu davam len poobede, to sme chodili von a vtedy vydrzi spat aj 4 hodiny, no a potom po kojeni pred nocnym spankom ho UM dotlacim, ale to vie aj 120 ml stiahnut este.. to je tak okolo osmej, kym idem spat tak si este odsavam, aby sa v noci nazbieralo. ale uz je toho menej,niekedy z oboch len 20-30 ml... maly prespi celu noc bez prebudenioa, vstava okolo siestej, niekedy aj o pol osmej...

myzma
19. máj 2010

Lenocka, podla coho si vyberala UM? alebo aj vy ostatne? my tiez krmime cca kazdu hodinu... premyslam, ze by som pred spankom presla na UM... nase noci zacinaju byt prebdene, mam pocit, ze je mu jednak malo, ale tiez sa mi zda, ze by chce len tak cucat 🙂 chlapik jeden 😀 pribera dobre, vsak mame cez 8 kg... len ta frekvencia papania je casta a zacinam byt z toho unavena... a k tomu uz skutocne zubky sa tlacia....

lenocka23
19. máj 2010

no my sme vyberali podla skusenosti pri prvom synovi... nemal z neho ziadne problemy, tak sme stavili nan aj teraz... zacinali sme tiez UM na noc.. radsej si odsajem a uskladnim, za tu prespatu noc mi to stoji... 😉

lenocka23
19. máj 2010

jooj, zabudla som, davam Bebu.. 😀

eliska22
19. máj 2010

jaj baby, keby som si bola zaručene istá, že keď dám malej UM, tak bude spať celú noc, tak neváham a na noc jej dám 🙂
Ale po skúsenostiach s prvou dcérou, ktorá mi nespala skoro do 3 rokov a to som ju už nekojila, tak neviem či by to pomohlo 😒
A bojím sa, že keď jej dám UM, tak by už nechcela moje 😒
leni to máš fakt šťastie, že ti malý spapá aj UM aj MM. Lebo ja čo poznám mamičky, keď začali s UM, tak postupne dosť rýchlo naň prešli detičky úplne.

lenocka23
19. máj 2010

eli, my fungujeme na UM uz tri mesiace, a cez den ked sme doma ho len kojim tak mu ine neostane.. 🙂

myzma
19. máj 2010

dakujem, leni... a beba co? urcite je viac druhov... asi si tp musim pozriet, mam letacik len o sunare... dakujem...

lenocka23
19. máj 2010

teraz mame beba 1 premium... zalezi na tebe co si vyberies, my sme uz mali skusenost s tou bebou.. (rovnocenne su aj sunar, nutrilon ci hami....)

myzma
19. máj 2010

dakujem 🙂

lenocka23
20. máj 2010

baby, co tak dalsie stretko...?? nedela poobede, sad Janka Krala..?? 🙂 🙂 (samozrejme podla pocasia, ale ma sa vycasit)

eliska22
20. máj 2010

leni, určite dám ešte vedieť či môžem a kedy, pretože môj manžel asi bude musieť ísť do práce ☹
tak ja sa ešte ozvem...

myzma
20. máj 2010

ahoj, leni, zienky 🙂

ja mozem len v soboty 😅 (ale ako som pisala predtym, nech vas to neodradi 😀 😉 )

kacenka821
21. máj 2010

Ahojte kocky!dlhsie som tu nebola, co sa tyka mlieka moja prva dcera BEBU nechcela, grcala s nej a bolelu ju brusko, no a pri nasej druhej sme zacali tiez BEBOU lebo nam tak nakazali v porodnici ze ked sa tam tym prikrmovala tak musi to, lenze sme kupili cele dvojbalenie kt.mam teraz zbytocne doma,pretoze sme krmili asi len1,5-2 dni pretoze tiez s neho strasne zvracala, a o bolestiach bruska ani nehovorim,tak som hned kupila SUNAR ako pri prvej a uplna pohoda...je fakt ze SUNAR trosku zapeka ale to riesime troskou cajika denne a tiez bez problemov 🙂

chruminka
21. máj 2010

ahojte aj my sme babetka z kramarov 🙂

myzma
21. máj 2010

ahoj, chruminka, pozeram, ze vy uz mate 7 mesiacikov... a dvojicky tusim... idem okuknut tvoj fotoblog ... a VITAJ 🙂

csina
autor
21. máj 2010

ja by som v nedeľu prišla, ak sa naozaj vyčasí... 😉 🙂

eliska22
21. máj 2010

tak ja v sobotu nemôžem a v nedeľu by som prišla, ak bude pekne... 🙂

misss
21. máj 2010

Ahojte..nemate náhodou niektorá skúsenosť s MUDr. Mašurom??ďakujem... 😀

lenocka23
21. máj 2010