icon

Bábätká z Kramárov. Pridajte sa

csina
10. jan 2010

Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂

pele
1. jún 2010

@lucika09 to je mi luto, ze si mala taky tazky porod. Dakujem za zmienku o doktoroch. Zapisujem si aj Dr. Pruzinca🙂 A kto boli ti druhi dvaja doktori?

csina
autor
1. jún 2010

@lenocka23 a kašičku robíš z ryže alebo kupuješ nejakú instant, akú značku?
@arletka no my sme mali aj 1.x aj teraz teplotu, nie veľmi vysokú, do tých 38°c sa to pohybuje..1.x sme mali hrčku aj teraz, natieram octanovou mastičkou.. 😉
@lucika09 no vitaj, iste, že sa môžeš pridať.. 🙂
@mata1212 my ešte nemáme náušničky, povedala som si, že ešte počkám, kým jej budem môcť vysvetliť, že si ušká nesmie chytať...teraz sa za ne ťahá stále....prvej sme dali prepichnúť v 8 týždňoch, ale vtedy som si povedala, že nikdy viac!

domeli
1. jún 2010

ahojte,
pridávame sa, nakoľko aj my sme mamina a bábätko z Kramárov a práve dnes oslavujeme nielen deň detí, ale aj Elinkin prvý mesiac 🙂 Verím, že tu nájdem inšpirácie i rady, keď si nebudeme vedieť s niečim rady.

lucika09
1. jún 2010

pele, prijímala ma Dr. Rukavicová, potom ma prevzal taký arab, tuším sa volal Elo, alebo tak nejako, obaja boli zlatí, ale mladí a keď išlo do tuhého volali skúseného Pružinca 🙂
Ináč toto počasie ma ubíja. Kubo spí aj tak dosť mizerne, pol hodka doobeda a pol hodka poobede a to iba doma. V kočári ani omylom :-/ ale vonku sa aspoň unaví. Už aby vyšlo slniečko.
csina, my kupujeme instatnú kašu, najlepšie nám sadla Hami na dobrú noc, po nej prespí 10-12 hodín, tak sa aspoň vyspíme 🙂

lenocka23
1. jún 2010

@csina my pouzivame Nestle (moja prva kasa) ale neskor tiez budeme bud Hami alebo sunarku...
a este jedna vec, som clenom Hami klubu (nepamatam ci cez facebook, ale pripadne vyguglite) a vcera mi od nich prislo UM, prikrm (rizoto) a hruskove pire... tak len odporucam... 😀 😉 😎

lucika09
1. jún 2010

ja som v Nestle klube a tiež mi chodia vzorky 🙂 Ale dobrá vec, nemusím kupovať celé balenie na to, aby som zistila, či mu to chutí, alebo nie 🙂

lenocka23
1. jún 2010

@lucika09 Presne preto som sa zaregistrovala v tom Hami, niekedy stačí vzorka... 😀

andul18
2. jún 2010

arletka cez den bolo vsetko ok, ziadna teplota, len na vecer sa trosku objavila, ale nic zavazne......

csina
autor
2. jún 2010

baby no super, tak sa zaregistrujem...ale trošku ma mýli, ako to začnem zavádzať, keďže sme plne dojčení, či je vhodné zavádzať príkrmy a kaše na báze UM...neviem ako to budem riešiť, lebo neodstriekavam, nemám teda zásoby a mliečne príkrmy by som asi mala zarábať s vlastným mliekom...
inak naša bambula spí najlepšie teraz vonku, včera sa svokra obetovala a v tom počasí ju vyše 2 hodín vozila, lebo spala...prišla komplet premočená, topánky jej len tak žblnkali..len som zase vytiahla ten hlboký kočiar, lebo sa mi zdalo, že v tom ľahkom športiaku mi ju odfúkne...ešteže ju máme, zlatá Dema.... 😀 😝 doma mi pospí len tak 20-30minút...
@domeli vitaj a aj sa kľudne pýtaj.. 🙂 blahoželáme k 1. mesiačiku...

lucika09
2. jún 2010

my sme boli tiež plne dojčení do ukončeného 6.mesiaca, síce som odsávala, lebo malý sa nechcel prisať, ale žiadne zásoby som nemala, vždy vypil všetko, čo som krvopotne zo seba vycedila. Začali sme so zeleninkou, keď mal 5,5 mesiaca, ale žiadne mlieko som do nej nedávala. Od 6.mesiaca kašu a bez problémov mi ju zje, len sa tak za ňou zapráši 🙂
andul, teším sa s Tebou, že ste nemali teplotku 🙂
nám idú asi zuby...v noci 3x hore, cez deň je mrzutý, stále si rúčkami chytá ďasienka... uvidíme, čo sa z toho vykluje...

lucika09
2. jún 2010

@pele ešte mi napadlo, že si baby dosť chválili Dr. Valenta

lenocka23
2. jún 2010

@csina Pokial malej stačí tvoje mliecko nemáš prečo riešiť UM, zacni pripadne až v 6-tom mesiaci už mrkvickou alebo zemiakom.... kase sú aj mliecne, teda zarabas s vodou...
Inak ešte jedna otázka "úradná" : dnes som bola na UPSVR a dozvedela som sa že mi MD koncila 16-teho mája ale rodicovsku mi priznávajú až od 1. júna.. neviete či mám na druhu polovicu mája nárok na "niečo" ..? Lebo teraz mi to vychadza tak, že síce som už na rodičovskej ale v podstate bez príjmu.. eliska, csina myslím že vás sa to tiez týka,kedze sme mali podobne termíny pôrodu.. Viete niečo bližšie k tomu? Pripadne ktorakolvek z báb... :-/

eliska22
2. jún 2010

@lenocka23 prečo ti priznali rodičovský až od 1. júna, mali by ti od 17.mája, nie? Ja si to idem len teraz vybavovať, tak uvidím čo a ako. Mne materská skončila 30.mája a rodičovský mi začína 31.mája. Teraz si to vybavovala aj kamoška a jej priznali spätne rodičovský len jej ho vyplatia o mesiac neskôr.

lenocka23
2. jún 2010

@eliska22 No mne teta povedala Ze prispevok sa priNava len za cely mesiac.. Ale zajtra tam isto zavolam a zostim čo sú to za hovadiny.. Neviema si predstaviť takú slobodnú mamičky ktorej materská konci prvého v mesiaci..tym pádom je jeden mesiac bez prostriedkov ??? ☹

myzma
2. jún 2010

@lenocka23 narok na RP mas za cely mesiac!!!!! ja som si to vybavovala minuly tyzden, matwerska mi koncila 29.05., takze dostanem ako matersku za 29 dni, tak i cely rodicovsky prispevok za maj s vyplatenim v juni... narazila som na velmi milu tetu na upsvar

myzma
2. jún 2010

teta to urychlila, aby som to mohla mat vyplatene uz juni... a vysvetlila mi, ze pokial splna rodic co i len 1 den podmienky naroku na RP, dostane ho za cely mesiac....

lenocka23
2. jún 2010

@myzma Dakujem ti za info, zajtra jej zavolam a tuším budem veeeelmi "milá"... ☹

eliska22
2. jún 2010

@lenocka23 myzma má pravdu aj ja mám takéto info 🙂

lenocka23
2. jún 2010

@eliska22 no ved aj ja som myslela ze je to tak, ale tetus ma dost zmiatla dnes... a to sa este chystam overit ako dosli na to, ze ak na matersku nastupim 29-teho v mesiaci, konci mi 16-teho.. no des...

myzma
2. jún 2010

@lenocka23 drzim palce, aby si pochodila

lucika09
3. jún 2010

@lenocka23 presne ako vraveli baby. Jedine, žeby si medzi materskou a rodičovskou čerpala dovolenku, ale to by si musela mať potvrdenie od zamestnávateľa. Držím palce a daj vedieť, ako si dopadla.

eliska22
3. jún 2010

@lenocka23, no napríklad mne dali z práce potvrdenie, že si nebudem čerpať dovolenku a tiež tam napísali k akému dňu mi končí materská dovolenka a ten papier odovzdám na UPSVR keď si to budem vybavovať.

lenocka23
3. jún 2010

no baby, tak som uspesne vybavila.. volala som s pani na UPSVR a ze si nevie vysvetlit preco mi povedala ze mi MD koncila v polke maja, ze az 12.6... mozno tam mala nieco ine otvorene a pomylila sa... kazdopadne je to OK.. 😀
eli, to potvrdenie kedy ti konci materska a kolko ti vyplatili potvrdzuje socialka.. tlacivo (priloha dvojstranoveho tlaciva "ziadost o rodicovsky prispevok" ) plus potvrdenie z prace das na urad prace... nepotvrdzuju to na pockanie ale do cca 4 dni.. aspon v Ba je to tak..

eliska22
3. jún 2010

@lenocka23 ja viem, že si musím vybaviť potvrdenie aj na sociálke, ale v Pezinku na UPSVR si vyžadujú aj potvrdenie z práce, že som nečerpala dovolenku a tak 🙂

eliska22
3. jún 2010

teraz som si ťa prečítala ešte raz a tam píšeš o tom potvrdení z práce 😀 😀 😀
ja som si chcela vybaviť to potvrdenie zo sociálky v Pezinku, ale musím ísť do Bratislavy na Záhradnícku, lebo odtiaľ som dostávala materskú, takže som nevybavila, inak by som to už dávno mala ☹
Hovorili mi, že to môžem poslať aj poštou to potvrdenie a oni mi to pošlú naspäť, ale radšej pošlem manžela nech ide osobne.

lenocka23
3. jún 2010

@eliska22 no jasne, radsej osobne.. a inak "nemocenske davky" su na Zahradnickej 152 vedla Slovanetu, odtial to treba mat potvrdene... (to len aby sa zbytocne neprehnal ako ja, a to este tyzden cakali kym mi zavolali ze to k nim nepatri,ze musim ist inde.. 😀 )

arletka
3. jún 2010

no uvidim,aj som si kupila tu octanovu mast ale snad to dobre zvladneme.dnes strasne zle spala..kazdu pol hodku hore 😢 chuda male

eliska22
3. jún 2010

@lenocka23 díky lebo ja som chcela muža poslať na Záhradnícku 31 😀

lucika09
3. jún 2010

no, ja som bola na Zahradnickej 31, v podetelni, hned za vchodom vlavo a cakala som tyzden, kym mi to poslali postou, osobne mi to nemohli potrvdit 😕 vybavovala som RP sice pred 2 mesiacmi, žeby sa to odvtedy zmenilo? Pozitivum, je to na jednej ulici 🙂

lenocka23
3. jún 2010

@lucika09 ja som to najskor odovzdala tam kde ty, ale po cca tyzdni a pol mi volali, ze to k nim nepatri, to musi ist na odbor nemocenskych davok.. ani na tej 152-ke to nerobia na pockanie, len to preberu,skontroluju.. a daju ti na vyber, ci si po to prides alebo ti to poslu postou.. (ja som to odovzdala v piatok a vcera som to mala hotove) mozno je to preto, ze som to bola dat priamo pri okienku "pre mamicky" a nie v podatelni... ale je to haluzne aj tak...