Bábätká z Kramárov. Pridajte sa
Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂
Ahojte maminy s bábätkami s Kramárov. Obraciam sa na Vás aj keď sa tam chystám v najbližších dňoch. Písali sme vo fóre pôrodnica Kramáre preto sa na Vás obraciam s týmto:
Maminy chcem sa Vás spýtať jednu vec či ste sa s tým stretli. Včera ráno poradňa, všetko ok, poobede som amla divné pocity v podbrušku, bruško mi nejako netvrdlo, nechutilo mi jesť a večer keď si ľahla do postele tak to začalo. Stvrdlo bruško, to bolo ešte bez bolesti. O chvíľku znova tak som to začala stopovať za aký čas sa to zopakuje, ale to už bolo aj s bolesťou ako keď máte silné menštruačné kŕče. A to sa opakovalo po cca 5 minútach. Po hodine som si dala sprchu s teplou vodou na bruško a ľahla naspäť do postele. Tam to pokračovalo. Keď už tie sťahy boli asi 17x tak som od únavy zaspala na boku, tak sa to dalo úplne v pohode zniesť. Do tretej som pociťovala také mierne bolesti na brušku ale úplne to ustalo. Tak neviem kedy sa mám pripraviť či sa to zopakuje.
Stretlis te sa s tým niektorá?
meggie.sk mas to za par,tak sa necuduj...kazda si tymto presla,zatial to su falosne kontrakcie...ja som takto fungovala mesiac pred porodom,stale som stopovala ci uz to je ono a ono stale nic...tie prave kontra spoznas velmi rychlo...to je bolest za vsetky drobne,ale zas nie kazda to tak pocituje,mne isli do krizov a boli riadne huste
No sem tam mi síce stvrdlo bruško ale takto pravidelne po sebe nie, aj s tou m´bolesťou ako silne menštruačné kŕče a tie kríže tiež ma boleli jak sto čertov
Ahojte baby, prepacte, ze Vam tu vtrhavam do temy, ale kedze ste vsetky absolvovali porody na Kramaroch, mozno mi budete vediet poradit.
Chystam sa tam ist rodit aj ja a hladam si porodnika. Bohuzial nikoho osobne nepoznam, porodnicu som si vybrala kvoli tomu, ze mam srdcovu vadu a vraj tam zvyknut posielat taketo pacientky 🙂 . Zalezi mi, aby to bol niekto, kto v idealnom pripade ma skusenost so srdciarkami, alebo robi aspon komplikovanejsie pripady. A zaroven ma necha odrodit dostatocne 'prirozdene', kym nebudu naozaj potrebne zasahy (napr. bez vyvolania, ked mam sluzbu, a pod). Tiez niekto, s kym sa dohodnem, tak naozaj pride. Toto su take moje priority, prezijem aj unaveneho cloveka alebo v horsej nalade🙂 Vedeli by ste mi poradit? Popripade aj viacerych, ak by ma niektori nechcel kvoli zaneprazdnenosti vziat. Ak budete mat cas, tak mozte napisat aj preco si myslite, ze je ten ktory dobry, aj do IP. Dakujem Vam!!!
ahojte maminky. aj my sa ku Vam pridavame, narodili sme sa 13.5. Aj prva dcerka sa narodila na kramaroch a obidva moje porody aj vsetko okolo toho bolo fajn, nemenila by som. akurat pri druhej som uz nestihla epiduralku a celkom ma tie konecne bolesti prekvapili 😀 ale som rada, ze som tam stihla dojst a vsetko bolo ok. zatial pekny den Vam prajem.
@pele hm, tak to ti neporadím, ja som nemala pri pôrode dohodnutého lekára a ani by som si ho do tretice nazazmluvňovala a bola som spokojná pri oboch pôrodoch 🙂
chápem, že ty zo zdravotných dôvodov by si chcela mať takú istotu 🙂 snáď iné baby poradia 😝
@zuzana222 vitaj 🙂
baby my sme dnes boli konečne po chorobe plávať s malou, bolo tam super, len malá asi po 15 minútach v bazéne bola hladná, tak som jej musela ísť dať papať. A to tak plakala od únavy a hladu, že sa nevedela ani prisať. Nám hovorili, že jej nemáme dávať papať hodinu a pol pred plávaním, ale tak budem to musieť prehodnotiť a zmeniť 😀 😀 😀
a vy čo nového?
ahojte maminky 🙂 tak sa k vam tiez pridame 🙂
Nelinka sa nam narodila 17.5. co sme az tak celkom necakali lebo som sla len na monitor a nakoniec sme poobede mali malinku na svete 🙂 Porod som mala s EPI lekar, nebol zazmluvneny ale koncila mu sluzba tak ostal a este ma odrodil 🙂
Babky chem sa uz spytat ked som tu, nasa malinka ma ku veceru take male zachvaty silneho placu, z nicoho nic, tak na par minutiek zacne strasne plakat, niekedy to trva len niekolko minut inokedy ak pol hodku, a ja neviem co jej moze byt. Zazili ste to? Co by jej pomohlo? Inak v noci aj cez den pekne spinka aj papka, aj kaka, vsetko je v poriadku 🙂
ahojte, vítam aj nové maminky.. 🙂
@pele nemám osobnú skúsenosť, ale pochvaluijú si Turkotu, Boháčikovú, a ešte jeden dr, s menom na V., len si neviem spomenúť...js som bola prihliadajúca na pôrod s Turkotom a bol senzačný,, veľmi milý a citlivý...
@lusa889 ..príčin môže byť viac...my sme na tom boli podobne a mám podozrenie, že je to doznievajúca EPI...vraví sa, že je bez vedľajších účinkov, ale nie je to celkom pravda...dieťatko po pôrode s EPI, môže byť viac vzrušivé, alebo naopak spavé..my sme veľa spali, až do 4 mes....každý podnet navyše ju ale vyvádzal z rovnováhy..tiež plakala večer..to už mohla byť po celom dni prestimulovaná. je vhodné trošku pozmeniť režim, napr. kúpkať skôr, alebo cez deň, aspoň na začiatku, obmedziť večer rušivé vplyvy...ono je to tak, že voväčšine rodín začína život podvečer a večer, keď sa vracia tatino z práce, chce sa aj on pomaznať a porozprávať a to sú tiež vplyvy na diťatko, ktoré je už večer unavené, aj keď spí počas dňa....
niektoré detičky sa potrebujú zbaviť takýmto spôsobom prebytočného napätia...nervová sústava stále dozrieva a toto môže byť jeden z prejavov nezrelej NS...
môže ju bolieť aj bruško, ak kojíš a pije viac predného mliečka, ktoré obsahuje viac cukrov, ktoré ešte nevie dobre stráviť....
takže pokús sa zodpovedať si tieto otázky, koľko a kedy spí počas dňa, ako papá, či máva aj v iných častiach dňa vzrušivejšie chvíle a čo im predchádza...či by bolo možné a vhodné pre teba a malinkú trošku pozmeniť režim.. či má nerušený spánok aj podvečer, je to dôležité..niektoré maminky si myslia, že nechajú bábätko dlhšie od poobedia do večara hore a po kúpkaní čakajú rýchle uspanie, tak to nefunguje u takýchto malinkých...
každopádne aj ty veľa oddychuj a buď v kľude, lebo tvoja nálada a rozpoloženie veľmi ovplyvňujú tvoju dcérku a aj tvorbu mliečka....tak sa drž a želám, nech sa to dá rýchlo do poriadku
ešte tip, ale je na tebe, či to vezmeš, má to aj svoje proti...nám takto niekoľko večerov preplakala, nevedeli sme ju utíšiť, vyzerala ako hladná a nedalo sa jej v tom vytržení prisať..ľahla som si k nej blízko, ako keď ju dojčím, lebo my papáme najviac v ľahu a skúšala som ju priložiť, keď sa nechytila, dala som jej do pusky môj malíček, lebo dudlík odmietala a jemne som jej masírovala podnebie, to vzbudzuje sací reflex, keď začala malíček sať a trošku sa ukľudnila, opatrne som ho vybrala rýchlo nahradila prsníkom..niekedy sa to podarilo až na niekoľkýkrát, niekedy vôbec, bola tak bez seba, že zaspala na malíčku..trošku sa prespala, to ju uvoľnilo a v kľude sa napapala...no a teraz to negatívne..dudel nechce dodnes, ale malíček používa ešte aj teraz...nie je to také hrozné jej v noci na chvíľu dať malíček, lebo spí so mnou, aleak chceš, aby spinkala v postieľke, to by som videla ako problém.. 🙂 možno toto nebude pre teba, ale každopádne ju nenechaj plakať, nos ju, hojdaj, spievaj, čokoľvek, aby vedela, že v tom, čo ju trápi, nieje sama..... 😉
ešte som sa chcela spýtať lenocky, ako sa malým, už je lepšie?
eliska, tak ste zaočkované, a ten rotavir očkovali do pusinky, však?
myzma...kočík už aj dorazil, mám hello nurse, majú ho aj v predeti.sk, taký modromodrý...nie je síce veľmi dievčenský, ale nevadí, my sme ho od jednej kočky kúpili 2mesačný za 70 eur aj s poštovným... 🙂
@csina jeeej velmi pekne dakujem za rady, to je super ze mi vies takto poradit. Malinka to bude mat asi z tej EPI ako pises lebo sa jej to stava aj cez den, po papani ked by uz mala spinkat, pomalinky zaspava a z nicoho nic zacne straaasne placka az krcovite, nevie sa ukludnit, trva to sice len minutku ale je to strasne. Potom sa ukludni a potom znova, v noci ked sa jeej to stava tak ju necham pri nas aby tak zaspala, pri mne a potom ju prenesiem do postielky, .... zatial to zabera tak uvidim ako dlho to bude trvat, hadam sa nam to coskoro upravi.
Inak o tej EPI som to nevedela a ostala som dost prekvapena, skusim cinknut aj lekarke a uvidim co mi na to poviem.
Este raz dakujem za rady, verim ked si s malinkou najdeme rezim budem pisat castejsie. 🙂
pekny dnik, drzte sa 🙂
cawte! Baby skusali ste niektora uz jahody?Dokedy by sa to prejavilo na malej?Vcera som si spravila z mrazenych jahod kokteil a zabudla som ze jahody by sa nemali.Na malej zatial nic nebadam -znamena to ze potom jahody mozem?
@mata1212 Ahoj,tak vrajjahody sú silný alergen,ale tak ako vovsetkom sú naše deticky indi-vindi.. jednému vadí aj kusocek jahody a inému neuskodi ani kilo.. ak drobec nemá nijaké príznaky v ten deň a ani na další nič nepozorujes, je to podľa mna ok, ale pre istotu si daj s jahodami toto leto pokoj.. ja som si na začiatku dávala jahodovy lekvar a maly mal do večere tvaricku ako podobany pubertak..našťastie nič iné..🙂
Ahojte..mne doktorka povedala teraz v poradni, ze ked budeme mat domace jahodky, tak mozme vyskusat..domace jahodky už su, tak sme vyskusali a chudacik, taky bol vyhadzany... ☹ ..ale to ja fakt individualne..napr. vyhadzuje sa mi aj z jablcka.. 😖 ..tak si zase dame pauzu a vyskusame znova neskôr..ale napr. som mu dala mesiacik pomaranca a bol v pohode..ja som ani pocas kojenia nemala problem s multi a pomarancovymi dzusmi.. 🙂
A jejej, nebola som tu par dni a nejako sa to tu poriadne rozbehlo 🙂 My uz mame za sebou prve ockovanie nejakou "hexavakcinou" a 11.6. ideme na "pneumokoky". Nasa dr. nechcela dat dve ockovania naraz. Maly bol v pohode cely den, len pred kupanim mal "horsiu polhodinku plakania".
Minuly tyzden bol dost narocny. V noci sme spali len od 20:00 do 24:00 a potom kazdu hodinku sme sa budili a krmili. Fakt som uz myslela, ze mam malo mlieka a maly sa nevie poriadne napapat. Ale tento tyzden sa to upravilo (klop-klop) a zasa spinkame po polnoci lepsie (budime sa kazde 2-3 hodiny).
Vdaka uprsanemu pocasiu chodime menej von, co malemu moc nevyhovuje ☹ Na prechadzke vzdy pekne spal aj dve hodiny a teraz doma spinka max. pol hodinu vkuse ☹
Ako toto pocasie vplyva na vase deti????
My sme dnes mali poradňu a očkovanie hexa aj pneumokoky. Aj sme trošku poplakali. A už mi je jasné prečo toľko pýtala papať, veď mala rastový špurt. 😀 Za mesiac pribrala 1360 g a vyrástla 6,5 cm! No teda, skoro som omdlela...tak máme 7360g a 66 cm... 🙂 Kočík nafotím, len čo sa trošku vyčasí... 😉
No baby, pekne rastiete.. My mame poradnu až 17-teho júna tak som zvedava aké bude mat Kubik miery... 🙂 ale musím ho pochváliť lebo už spapkame celu misku ryzovej kase lyzickou.. mrkvicku nechce ani vidieť nie to ešte jesť.. asi bude skôr na masko..😀
andul18 aj my sa chystame na ockovanie.. mam trosku obavy... a mali ste aj teplotu?
aj my mame dnes ockovanie ☹ .tiez mame obavy uz teraz je mala akasi mrzuta 😉
ahojte nás očkovali už 2x a malá to zvládla bez teplôt 🙂 akurát po tomto druhom očkovaní mala na nožičke asi týždeň takú hrču a mala to červené 😒
inak jedna mamička mi vravela, že ona dala dcéru očkovať do zadočku, že je to lepšie, to som počula 1x 😕
Ahojte, môžem sa aj ja k Vám pridať? Aj my sme rodili na Kramároch ešte minulý rok v novembri. Pôrod bol dlhý a komplikovaný, vystriedali sa pri mne 3 lekári a nakoniec bola akútna sekcia pre pomalé ozvy malého.
pele, ja mám dobrú skúsenosť s Dr. Pružincom, toho volali, keď sa začalo všetko komplikovať. Podotýkam, že všetko som si odžila "naplno" keďže epi som nemohla dostať kvoli zdravotným problémom.
čo sa týka očkovania, ak môžem poradiť, nám pomohli studené obklady na nožičky a nemali sme ani teploty, ani iné komplikácie. Len večer horšie zaspával.
eliska, pekné miery 🙂 My máme teraz toľko, ale sme dlhší 71 cm 🙂
Baby ,ktore ste davali nausnicky -davali ste prepichovat alebo nastrelovat?
@lucika09 vitaj 🙂 no s tými studenými obkladmi máš pravdu aj ja som malej dala, ale len keď ju očkovali 1x. Tento druhý krát som nedala, lebo sme nešli hneď domov a mala to na tej nožičke viac napuchnuté aj červené 😒
@mata1212 my sme dávali náušničky obom dcérkam keď mali asi tak mesiac a ušká im prepichovala ich detská doktorka.
Toto je počasie no des, ale dnes mi malá spala do obeda 3,5 hodiny a teraz zase spinká, toľko vecí som dnes stihla ako niekedy neurobím za týždeň 😝

@bibione ved to, ona tiez od 2tt drzi hlavku..aj teraz ju drzi cim dalej viac...a kazda nieco ine nam povedala ta lekarka...myslim ze tu by sa tak veci rozchadzat nemala...ale co uz...
a co sa tyka spania, my okupkame,nakrmime a potom mala zaspava pri nas na gauci a potom ju prelozime do postielky, davali sme ju spavat hned do postielky no z BEBY sa nam tak pozvracala, ze sme v hodine 12 dobehli a zachranili, odvtedy sa bojim ju nechavat samu, takze ked zaspi sa prelozi...a musim pochvali uz nam spava celu noc takmer stale..stalo sa asi raz abo 2 krat ze sa raz v noci zobudla...