icon

Bábätká z Kramárov. Pridajte sa

csina
10. jan 2010

Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂

myzma
11. jún 2010

@eliska22 my spime cca kazde 2 hodiny po 20 - 40 min cez den, vecerne spanie sme posunuli na cca 20,00 hod, do cca 0,00 alebo 1,00 spime, ale potom sme hore kazdu hodinu na papakanie, zmenu polohy, papkanie... budicek sa nam posunul na cca 6,30.... (snad je to zruzumitelne).... spanie 2 hodiny u nas bolo asi len raz 😀 spime fakt od 20 do 40 min, to je uz odskusane 😀

myzma
11. jún 2010

ale stalo sa nam, ze cele pooobedie nespal... asi 2 - 3 x

a kupili sme cebion, specialna instruktaz k tomu nebola, lekarnicka sa ma akurat pytala, ci mi to kazal kupit lekar..... takze sme dnes zacali s Ceckom

csina
autor
11. jún 2010

@myzma možno máte s očkom podobný prooblém ako my....dnes sme boli u očiarky, povedala, že očko má pekné bez zápalu, žiadne antb nedala, ale musím denne 3x masírovať slzný kanálik, kvapkať okuflash a čistiť, lebo jej ho tam vytláčala a má ho zanesený...pozerala som internet, je to pomerne častý problém, zanáša sa im soplíkmi, môže sa to usadiť aj v uškách tak pozor...o 2 týždne ideme na kontrolu a potom rozhodne, či na zákrok, alebo nie...
@eliska22 naša strašne zle spí, ale dnes si schrupla cestou k doktorke ráno o 8:30 ale iba pol hoďku, potom cestou od nej 2 hodinky( to ma prekvepilo, lebo už nie často toľko pospí) a potom o15:00 asi 20 min doma, ale je mrzutá, unavená a zaspať nechce..
@lenocka23 ja myslím, že by to nebolo naškodu, veď ja som myslím ani nedusila malej príkrmy..teda jablko určite nie..

myzma
11. jún 2010

@csina asi tam skusim zajst buduci tyzden... uvidime, co povie...

majte krasny vikend vsetky 🙂

eliska22
11. jún 2010

no baby ako tak čítam, tak na tom s tým spánkom nie sme až tak zle a to som si myslela, že mne zle spí 😀 😀 😀
len mne nespí po 20 minútach viac krát za deň, ale si to odbije v kuse doobeda 🙂
csina tak dúfam, že sa Vám to za tie dva týždne prelieči a malinká bude v pohode a nebude musieť podstupovať ten zákrok. 😕
leni ja tiež plánujem malej dať mrkvičku s jabĺčkom, tak ako si napísala a možno mrkvičku aj surovú, postrúhanú 🙂

lenocka23
13. jún 2010

tak baby, ak oste prezili horuci (volebny) vikend..?? eli, ako mala s ockami? je to lepsie?

arletka
13. jún 2010

lenocka23 tak to bol vikend.... horuuuuuci ☹ mala mi hnackuje,asi z toho horka...

mirulienka
13. jún 2010

ahojte dievcata, letmo som vas precitala po dlhej dobe 🙂

csina, nam tiez hrozilo prepichovanie kanalika, boli sme u dr. na mytnej... ja ani neviem ako, ale po styroch roznych kvapkach a takmer styroch mesiacoch nam to zahadne preslo a uz mam pokoj, klop-klo. ta dr. na mytnej to robi u seba v ordinacii a mamicky pri tom nesmu byt! ale verim, ze vam to tiez zahadne prejde 😉 ja som sa toho tiez velmi bala...

baby, a vy davate cebion kvoli tomu, ze su deti chorejsie? alebo preco? ako ano, tak pochopim, ale len tak preventivne sa mi to zda zbytocne... ja som ho synovi tiez davali asi v troch rokoch, lebo bol taky chorlavejsi vtedy, ale nemam pocit, ze by mu pomahal...

zatial caute 😉

kacenka821
14. jún 2010

@mirulienka nam pani doktorova dala cebion hned na druhej poradni...vraj je to preventivne...no ja si myslim ze radsej preventivne cecko ako antivne ine lieky...ale aj pri mojej 1 dcere nam davali vitaminy ako prevenciu..tak neviem.ono asi zalezi od lekara..nam dala recept nato...inym co viem len nakazala kupit... 🙂 🙂 🙂
ten vikend bol hrozne horuci....tesila som sa na poriadnu burku a nic ☹ ☹ a tak by to pomohlo odlahcit vzduch...nasa Sofi to velmi zle znasa, je nekludna , mrncava,vidim ze sa jej chce hajat ale nevie sa najst..a ak aj nahodou zaspi tak na 10-15min...aj ked moj prisiel na to ze tak sa budi iba ak lezi na chrbate...ale ken ju da na brusko tak spi dlhsie...vecer vzdy zahaja na brusku a potom ju len pretocime a haja az do rana...

eliska22
14. jún 2010

@mirulienka ja dávam cebion preto, že malá už bola 3x chorá a držalo sa jej to dosť dlho, tak lekárka povedala aby som jej dávala aj vitamin C 🙂
@csina ako malá s očkom? dúfam, že už je dobre 😕
dnes po búrke sa nám ochladilo, tak sa aj teším a konečne pôjdem s malou von aj cez obed 🙂

csina
autor
14. jún 2010

kočky tak my sme mali super víkend, v sobotu sme boli celý deň na kupku, malá tam spala pod stromom skoro 3 hodiny... 🙂 inak očká sú tak striedavo oblačno, ale trošku lepšie...dúfam, že sa to celkom vylepší...
neviem, či som sa chválila, ale malá sa konečne krásne obracia na bruško, aj v noci a spinkáva už na boku....už len čakám, kedy začne behať po štyroch.. 😀 a aj reflux sa lepší, očká sa nám menia, no samé zmany... 😀

mirulienka
14. jún 2010

@csina a este som si spomenula, ze mi sme tiez celkom poctivo masirovali kanalik, tak snad aj to pomohlo 😉 vela krat sme odtial dost hnisu vytlacili...
a s tym lozenim moc nesranduj... to moze byt co chvila...🙂 terezka sa prevaluje na brusko uz vyse mesiaca a teraz zacala dvihat prdel a obcas sa jej podari zdvihnut na vsetky styri, a zopar krat sa aj posunula... ale smerom do zadu 😀. sa mi zda ze celkom skoro.. ale my sme trocha mensia vahova kategoria 😎 , ako vas tu citam, tak hadam aj preto...

lucika09
15. jún 2010

ahojte, my sme sa vrátili z dovolenky a musím drobca pochváliť, zvládol všetko na 1 🙂 Trošku som sa obávala robiť turistiku s takým bábom, ale všetko dobre dopadlo 🙂
Všetkým choručkým bábätkám prajem skoré uzdravenie. S očkami sme mali problémy aj my, ale našťastie 2 kombinácia antibiotík zabrala a zatiaľ sa nám nič nevrátilo.

@mirulienka to je šikulka 🙂 my sa gúlame od necelého 5. mesiace, riťku dvíha od 5,5 mesiaca, ale štvornožkovať ani za svet 😠 Ale ešte má čas, snáď do roka sa zdvihne 😀
Ináč aj Vám detičky menej pijú mliečka v tomto teple? Príkrmy pekne spapká (máme 2 za deň) ale s mliečkom sa trápime. Ledva do neho dostanem 400 ml/deň. Chce mi piť len čajík a vodičku. Dnes som ho doma vážila a za mesiac pribral skoro 300g. To by malo byť o.k. tak asi nehladuje 🙂

myzma
15. jún 2010

@lucika09 ahoj, ahoj, kde ste boli na dovolenke? my sa chystame do slovenskeho raja a to budeme mat akurat 7- 8 mesiacov... ako ste ho nosili?

my sme sa vcera pretocili prvy raz! dokonca som to aj nafilmovala, uplne nahodne 😀 zadok dvihame do riadnych vysok uz dlho, ale pretocili sme sa az vcera....

babule, no vcera som nasla malemu zub! no jednoducho historicky den ten vcerajsok 😎

su to pokladiky, tie nase deturence 🙂

andul18
15. jún 2010

Kocky, gratulujem k sikovnym drobcekom 😎 My sa zatial vieme pretocit len z chrbatika na brusko, spat to este nevieme, ale aj tak sa tesim 🙂

lucika09
15. jún 2010

Baby, to teda máte šikovných drobcov, len tak ďalej 🙂
@myzma Boli sme na Orave a malého sme nosili v nosiči, máme Ergo a parádne to zvládol. Robili sme také max poldňové výletíky a úplne v pohode. Toto bolo také zahrievacie kolo, lebo o 2 týždne ideme na náročnejšiu turistiku a na dlhšie, ale už sa nebojím 🙂
Ináč máme prenosnú postielku, takže drobec má svoje pohodlie 🙂

lenocka23
15. jún 2010

Ahojte koceny.... tak sa z vas teda tesim, teda hlavne z drobcekov.. my sa zatial otocit nevieme, len z chrbatika na bok (na obe strany) a na brusku len dvihame zadocek... no ale zato si nepapame ruky, ale nohy.. 😀 😀 😀
no a ked ste zacali o tych dovolenkach, my ideme buduci tyzden na predlzeny vikend do Chorvatska... mate nejake rady ci triky, co nezabudnut vziat tak malemu babu? Matusko mal skoro tri roky ked bol prvykrat pri mori, Kubik este nema pol roka... vopred dakujem.. 🙂

lenocka23
16. jún 2010

@csina Ahoj, pozdravujeme Bianku a zelame jej všetko najlepšie k dnešným meninam... 🙂

lucika09
16. jún 2010

@lenocka23 na pretáčanie máte ešte čas 🙂
K ten dovolenke mi ako prvé napadá ochrana pred slniečkom nejaký ten klobúčik a ochranný krémik. My sme mali Daylong baby a maximálna spokojnosť 🙂 Potom ešte asi nezávadnú vodičku na čajík prípadne mliečko, ak nekojíš. Myslím, že posledné čo by ste chceli si priniesť z dovolenky sú hnačky 😒

myzma
16. jún 2010

ta voda napadla i mna 😉 plus by som zobrala niec na "popaleniny", resp. spalenu pokozku, nejaky sos krem, alebo pantenol

mame za sebou 5 mes.poradnu 69,5 cm a 8,6 kg 😎 k prikrmom sme sa stale este nedostali, ale uz by som chcela zacat... inak aky mate nazor na skolu nasich mam.... niekedy, ked pocuvam, co som jedla a kedy ked som bola mala, tak dnes je to vsetko zakazane 😅 ale som tu ziva a zdrava 😀

lucika, my mame satku, takze urcite budem/e satkovat 😉 sa tesim, snad nam to vyjde, najmä s pocasim 🙂 a lenocka samozrejme i vam, uzite si to 🙂 idete niekde na privat?

kacenka821
16. jún 2010

@myzma sama radost tie deti...nasa sa uz pokusa z bruska na bok sa uz da..ale to ma este kopu casu 😀 😀

kacenka821
16. jún 2010

@myzma a este som chcela ze pri 1 dcere som dala hlavne na mamine rady a klop-klop moja mala ma 6rokov a bola len raz chora...takze ja sa tak postavim asi aj teraz k tomu...napriklad malu ked som zacala prikrmovat uz som nedavala UM ale kravske prevarene mlieko, zo zaciatku riedene prevarenou vodou, aby nebolo tazke...keby to lekarka teraz pocula asi by chudera odpadla 😀 😀 😀 ono to babatko akosi samo ukazalo co jej je vela a zle a co naopak malo a dobre...ved ked som pozerala u lekarky co som mohla jest ked som kojila...tak mi z toho vyli len kuracie prsia na vode a celozrnny chlieb...

lenocka23
16. jún 2010

@myzma super miery... 🙂
inak dnes som si pozrela damsky magazin na STV a decka dr (Vicianova) hovorila o prikrmoch... o vylucnom kojeni do 6 mes a tak podobne... (no nie vzdy sa da aj ked sa chce) ale vraj podla nejakych novych smernic, by sa mala dat babu muka medzi siestym a siedmym mesiacom (u nekojenych a prikrmovanych medzi 5 a 6-tym).. vraj aby dieta bolo este "pod ochranou" materskeho mlieka (ked kojime samozrejme), vraj sa tak znizuje moznost vzniku alergie na lepok... takze sme zase raz o nieco mudrejsie.. 😀

csina
autor
16. jún 2010

@lenocka23 ďakuejeme za gratuláciu, už máme tortu za sebou 😀 Inak pozor, Vicianová je veľký macher, niečo na tom bude, ale zase niektoré jej názory sú až prehnané, napr. prehlasuje, že deti do roka je vhodnejšie umývať v prevarenej vode, najmä na tvári...treba si vždy zo všetkých názorov lekárov vybrať to svoje, lebo čo lekár to iný názor....
@kacenka821 zrovna včera v správach rozprával jeden kanadský odborník na dojčenie, že jesť môže žena všetko, dokonca aj obávané negatívne vplyvy alkoholu a liekov atd. sú premrštené, do mlieka sa dostane len minimum...ale neriskovala by som, aj minimum je viac ako nič.. 😝 ale je pravda, že ja jem naozaj všetko.. 😀
@myzma gratulujem k pokrokom.. 😉ja stále hľadám zuby, lebo ma strašne hryzie a je nekľudná, ale zatiaľ nič...
@lucika09 želám príjemnú dovolenku....my tento rok nejdeme nikam, budeme len na kúpalisku, ale aj to je lepšie ako medzi stenami bytu.. 🙂
@mirulienka ozaj aj som sa zabudla popýtať, ako s malinkou, počiatočné problémy zažehnané?

lucika09
16. jún 2010

@myzma krásne miery 🙂
@csina gratulujem k meninkám 🙂
Ináč, my už dávame malému lepok a o novej smernici som už počula 🙂
Veru ja by som malému kravské mlieko nedávala, ale keď počúvam, ako nás kŕmili, v mesiaci banánik a podobne a sme tu 😅 Veď kedysi neboli žiadne UM, ale na druhej strane len tí silní prežili...

eliska22
16. jún 2010

ahojte, ale ste toho popísali 🙂
naša malá sa pretáča z bruška na chrbátik, ale nie moc často a naopak ešte nevie.
@myzma, že aké miery? paráda, som zvedavá koľko budeme mať my, ale myslím, že tiež okolo 8 kg a viac 😀 😀 😀 a ja ani neviem čo mne mama ked som bola malá dávala jesť 😎
@csina taktiež gratulujeme k sviatku a my taktiež nejdeme na dovču, budeme len tak doma pri bazéniku a pôjdeme na jednodňové výlety a tak...
zuby tiež hľadáme, zatiaľ márne 😝
@lenocka23 o tej múke mi hovorila už lekárka a tiež som zírala, že aké zmeny, pri 1 dcére to ešte nebolo 😕

myzma
17. jún 2010

@eliska22 vasa mala a nas maly su asi v mnohom podobni 😀 asi aj v tej vahe, tak som zvedava, ako dopadnes 😀

mata1212
17. jún 2010

baby ak pouzivate pampersky ,na stranke pampers si mozete vytlacit zlavovy kupon 😉

myzma
17. jún 2010

@mata1212 vdaka

eliska22
17. jún 2010

@myzma no mali by sme sa stretnúť, snáď to niekedy vyjde, keď nebude pršať 🙂
inak neviem ako Vám baby, ale mne malá nechce ležať, teda keď nespí a nemá dole plienku 😀 , aj v kočíku keď spí v pohode, ale akonáhle sa zobudí, tak ju normálne musím dať sedieť....ona mi chvíľu vydrží sedieť, ale potom už ju stále musím naprávať a doma mám na zemi deku aby sa prevaľovala a ona potvorka po 5 minútach mrnčí a keď si ju opriem o seba sadnúť, tak sa vyškiera...no počula som, že deti by nemali sedieť kým si nesadnú samé 😠 no neviem čo robiť 😕