Bábätká z Kramárov. Pridajte sa
Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂
Ahojte baby, tak sme sa šťastlivo vrátili z dovolenky a musím povedať, že bolo úžasne 🙂 Malý všetko pekne zvládol, dokonca liezol aj po skalách a reťazách, teda ja som ho vytrepala 😉 Aj chata parádna, doslova raj pre deti od zvieratiek po preliezky, personál super, zohnal doniesol všetko čo sme potrebovali 🙂
Ako mi to dobre zmeniť vzduch a prostredie, cítim sa ako vymenená 🙂
Ak Vás môžem upokojiť, my sme do cca 7 mesiaca vstávali o 5.00 a to aj v zime, aj keď išiel spať neskoro. V poslednej dobe sa to zmenilo už vstáva medzi 6 a 7-mou, zato cez deň menej spí, ale to mi až tak nevadí.
Ahoj baby,kde sa vsetky flakate 😀
no malemu ten kasel nepresiel,pre istotu kasle castejsie...az to trha usi ☹ ale jemu to nejak nevadi...a to vzdy ked sa rozblazni co je u neho skoro stale...tak ho musim este aj ukludnovat ked sa tesi...chudatenko moje 😔 ...krasne mi pribera...uz bolo nacase,papka tiez krasne,na obed spapa normalne ze polievku aj druhe,tak som na neho pysna 😉 mlieko nechce,len v noci ked sa nahodou zobudi,tak mu dam a vtedy vypije cele,inak cez den ani za svet,tak to bud mu dam cajik,vodu alebo stavu z mrkvy...ta mu chuti najviac.
viete co je zvlastne? ja sice stretavam len babatka dievcatka,ale aj tak sa mi to zda divne...v jeho veku su divcatka o polovicu mensie,...ja si vzdy vravim,ze ma tak cca 3 mesiace a mamicka ma potom upozorni,ze ma pol roka 😲 a ja sa nestacim divit a ked poviem,ze moj ma tiez a pozeraju na neho,tiez nechapu 😀
ze aky je velky 😲 ...a ked vidia,ako si sam sadne a postavi sa na nohy pri kocari...tak to uz nechapu vobec...neviem ci je velky na svoj vek...ma 8kil a 68cm odhadom,kedze poradnu mame az v 7mesiaci...
ahojte baby, to je super @lucika09 ako ste to pekne zvládli, my sme boli teraz na víkend preč a cestou tam malá plakala, takže sme museli 2x stáť, (boli sme pri Myjave ma Košariskách) myslím, že jej bolo teplo, tak preto plakala 😒
no a cez deň bola super, boli sme v penzióne, chlapi hrali nohejbal a my sme len tak leňošili 😀 no a potom prišla noc, to bola hrôza, spala som možno dve hodiny, na druhý deň som sa zviezla domov s malou skôr so známymi, lebo my nemáme klímu v aute a cestu domov pekne prespala. No a manžel so staršou dcérou sa boli ešte kúpať, ale ja som to s malou nechcela riskovať... 😝
Takže tak skoro asi nikam s ňou nepôjdem, myslím na noc, lebo to sa neoplatí, až keď sa nám upraví spánok 😔
a ešte pár foto z víkendu 🙂
@bibione ja si nemyslím, že tvoj malý je veľký, asi preto lebo aj my sme 😀 😀 😀
inac...ten kasel sa este zhorsil...som bola blba,ze som dala na dr a davala mu mucosolvan...ked ma suchy drazdivy kasel...lebo ten je na vykasliavanie a on chuda nema co vykasliavat,bodaj by ho nenadrapovalo 😠 tak zajtra ideme zas k dr
@bibione asi si zle odhadla miery, lebo naša je tak veľká a tvoj na foto vyzerá dlhší.. 🙂
kočky teším sa, že vám tie dovolenky vyšli..my sme boli iba na víkend, ale bolo super...
mám problém a zaujíma ma, či ste sa stým stretli...malá po príkrmoch grcia..nikdy nezjedla toho veľa, tak len tak pogrckávala, ale predvčerom mala zemiak, mrkva, mäsko a večer normálne dva x strašne zvracala...máme reflux takže niečo sme už zažili ale toto bolo niečo hrozné, chúďa...na 3 dni sme všetko vysadili a sme iba na mlieku a začneme odznova...
@bibione mi susniky nemame, ale za to mame spat nadchu, i ked uz ma napadlo, ze jej dam urobit vytery, ci tam nema nieco ine, lebo uz to trva nejako dlho...
pred tromi dnami som jej davala este aj nasivin a bola nervna jak pes, tak som prestala a ukludnila sa... predtym sme mali aj pamycon ale neskoncilo nam to uplne... a teda stale odsavame a ja cakam, ze snad uz to prejde... a nist
baby, zavidim 😉 vsetkym pekne vikendiky 🙂
my sme zatial este nikde neboli, ale verim, ze pojdeme skoro...
@bibione a kedy idete na kardio? asi na kramare, ze? urcite to bude dobre, neboj sa 😉 a my uz nechceme dalsie srdieckove maminy 😉 je nas uz dost a je to smutne ☹
a ja nemam ziadny babsky recept na stipance, ale vrelo odporucam antisectin - uzasna vec. pouzivame ju uz niekolko rokov, lebo andrejko maval z komarov obrovske brbne... ale neviem od akeho veku sa mozu pouzivat... 😅
@mirulienka ten antisectin kupim normalne v lekarni? ja to potrebujem pre starsieho, lebo tentokrat dostal stipanec do uska, mal ho dvakrat take ako normalne... ☹
@csina no ja ti neviem 😉 lebo naposledy sa vazil v 5mes a 4tt 😅 a kedze nepriberal nejak extra,tak je mozne,ze to teraz dobehol od kedy je na prikrmoch,to asi urobilo svoje...ale dlzka,tu som merala krajcirskym a viac ako 70cm nema...ak som dobre videla 😀
@mirulienka takze co sme sa dneska dozvedeli: 😠 nasa dr ma dovolenku,tak sme sli k druhej,co ju zastupuje a ta ma tak zdzubala 😅 ze preco som sla na urgent do detskej,ked interne vys robia aj oni...a ja ze sak ta nasa dr ho tam poslala a nie ja od seba 😠 .potom,ze preco som sla k urgentnemu dr a nie obvodnemu pediatrovi...sak a ja odkial mam vediet ku komu mam ist,ked mi da dr len vymenny listok a nic viac??? tak som sa snou povadila,lebo 3x som jej opakovala ako to je a ona si furt mlela svoje...ako mala pravdu v tom co vravela,ale co ja za to mozem??? kam ma poslu,tam idem,hadam nebudem hrat mudru,ked niesom doktor 😠
doktorka len nechapala,ze ta krava na urgente mu predpisala mucosolvan,ked ma suchy a drazdivy kasel a mucosolvan to len viac podrazdil...aj som si myslela svoje,ze ja viem,ale ja som neni doktor...tak predpisala antibiotika,sirup na kasel aj kvapky...a z akutnej bronchitidy je nakoniec laryngytida jak prasa...ze bodaj by tak nekaslal,ked ma hlasivky v prdeli 😠 no a potom,ze ver doktorom...vrrrrrrrrrrrr
@mirulienka no ideme 26teho do dteskej a aj to po znamosti...lebo inak nehrozi,ze by som sa tam dostala,pokial by uz mal maly svojho kardio lekara...lebo kardiocentrum je uz spojene s NUSCHa to je sukromne...esteze mi tam mamka robi 🙂 ..tiez dufam,ze nie...aj ked nie pre tento kasel,tak hlavne pre istotu,nakolko este v 20tt tehu mi dr vravel,ze ma zuzenu tepnu ktora vedie do lavej predsiene? uz si to nepamatam...vravel,ze sa stym dozije aj 80ky...tak uvidime,kazdopadne zicher je zicher
@lenocka23 baby,to vam nestaci obycajny ocot??? 😲 naco vyhadzovat prachy,ked nemusite
pridávame sa ku chorým bábätkám. Od včera večera máme horúčky cez 39, ale žiadne iné symptómy. Dnes sme boli u lekára taktiež všetko negatívne, aj zápalové parametre. Takže čakáme do štvrtka na ostatné výsledky a zrážame teplotu, striedame liečiky so zábalmi 😒 Myslíte si, že by mohol byť prehriaty 3 dni po tom, čo bol naposledy na slniečku, alebo žeby to boli zúbky, ale také vysoké teploty? Je mi to záhada 😕 uvidíme, čo sa z toho vykľuje.
My na štipance používame fenystil, ale asi vyskúšam aj ocot 😉
baby to ma mrzí, že tie choroby vás neobchádzajú...my keby sme stále nemali niečo s tým grcaním, tak sme chvoalbohu zdravé...ale dnes je mimoriadne spavá...tiež sa mi zdala akási teplá, ale teplomer nenameral, tak je buď pokazený, alebo sa mi zdalo.... 😒
inak je to šikula, celkom pekne sedí, a sem tam sa mi zdá, že nás zdraví 😀 každý kto príde, jej povie ahoj a ona to tuším skúša a sem tam fakt zrozumiteľne povie ahoj, jasné, že tak svojsky... 😀
@mirulienka no našej malej, keď je chorá trvajú soplíky a kašel aj 3 týždne, lekárka hovorila, že malým deťom to môže trvať dlhšie, pretože nevedia sa vykašlať a vysmrkať a tým sa to predlžuje 😒 takže trpezlivosť, inak my sme tiež brali ten pamycon a nemám pocit, že by nám pomohol 😕
inak mne sa spravila v puse z vnútornej strany na líci neviem to pomenovať taký bubon (alebo afta???) a strašne to bolí, nemôžem poriadne jesť ☹ asi tiež z choroby, lebo som v kuse od pôrodu chorá a keďže kojím som sa zrejme poriadne nevyliečila 😠 nestretla ste sa s tým niektorá ?
@csina to aj moj dnes by len chrnel 😝 aj ja by som,keby sa dalo...ale ja som si vsimla,ze maly tiez dost kuri,ale on tak stale 😉
malicka je sikula 😉 moj este nezdravi,len ked niekoho zbada znameho,cize ja alebo mama alebo tata,tak sa blazene usmeje a hned hiiika 😀 a natahuje rucky
@lucika09 ak by z tepla,tak snad by sa to prejavilo skorej nez za tri dni,toto fakt neviem...ale vsade su nejake virusy,ktore su ovela menej nebezpecne ako bakterie,tak pokial len teplotky,tak to sa rychlo spravi...drzim palce a daj vediet co zistili 😔
@lenocka23 tak ja to velmi dobre poznam... andrejko maval tiez take megausi, vyzeral smiesne-hrozivo 😅
ano, kupis to v lekarni, ale nemaju to v kazdej. fenistil je proti tomu slaby odvar. ved ked to kupis, skus na sebe. je to take trocha pepermintove, takze potlaca svrbenie a ani pupak sa ti neurobi 😉 a vydrzi to aj dva roky, kedze toho staci malo 😉 takze to zase nie je taka velka investicia...
@bibione a ku komu idete? o mamine viem 😉 a budem drzat palce 🙂 ake ste dostali atb a kvapky?? lebo andrejkovi sme zahanali larysu calciom a fenistilom, bohate staci, netreba atb... ak mal kasel silnejsi, tak namiesto calcioveho sirupu pil injekcie 😉
@lucika09 no neviem, ale to prehriatie po troch dnoch sa mi nezda. moja bola tiez raz prehriata s teplotou, ale este v ten den, lebo nechcela pit potvorka... skor to bude nieco ine...
@eliska22 no my kasel nemame nastastie, len tie sopliky jej vytekaju, ked sa hraje na brusku 😖 . a sa mi zda, ze pamycon zabera iba na zelene sople... je mi jej luto...neznasa to odsavanie... nastastie teraz to prevadzam "len" 3-4 krat denne 😒
ak by si to mala aftu, tak na to odporucam homeopatikum od boironu borax 9ch. afta je ohraniceny cerveny zapaleny "pupak" a stipka, tak neviem, ci mas to...

@eliska22 Tak to mas tu sichtu spolocnu so mnou ☹ Maly tiez velmi zle zaspava a este horsie spi ☹ My v noci stavame min. 5x, tuto noc som mala pocit, ze som nestihla ani poriadne zaspat, a uz sme znova "vstavali". Tiez vstavame rano zo sliepkami (uz sa tesim, ked bude jesen a bude sa rozbriezdovat neskor), oproti tebe mam ale vyhodu, ze mam len jedno dieta.
Gratulujem vsetkym detom k vysvedceniam 😀 😀