icon

Bábätká z Kramárov. Pridajte sa

csina
10. jan 2010

Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂

lucika09
12. júl 2010

@eliska22 Ticho úprimne závidím a užívaj si také poslušné bábätko 🙂 bodaj by si mala s kúpaliskom pravdu 😖 Cez deň dospávam, čo sa dá, nakoľko sme aj 20x v noci hore, ale už sa to zlepšuje, chvala Bohu.

@bibione Myslím, že to bude len dočasné, tiež sa takto správal, teraz sa na ruky vypýta len občas, keď je unavený, alebo ubolený. Ale dokáže aj takýto krpec byť vypočítavý, hlavne v kočíku. A výsledný blažený úsmev stojí za všetky drobné 🙂

@myzma ako vyzeráte s dovolenkou v Izaeli? Dúfam, že Vám výjde všetko ako si predstavujete 🙂

Na chrbátiku náš už ani neni, ale je to skôr dôsledok dlhodobého tréningu hrania sa na lietadielko, na mojom bruchu a konečne vidím plody mojej námahy, vrelo odporúčam 🙂

eliska22
12. júl 2010

@csina s tým spánkom aj mne malá spinká dva krát a niekedy len raz denne, myslím, že je to v pohode 🙂
ja ešte ovocie nedávam, dávam zeleninku z našej záhradky a veľmi jej chutí 🙂 ale už chcem začať na desiatu aj s ovocím 😝
ja som dávala malej len tú kupovanú mrkvičku Hami a chutila jej, iné sme ešte neskúšali, ale keď niekam ideme, tak beriem to 😎 inak tiež nie som zástancom kúpeného, ale na druhej strane keď si tak uvedomím, tak ak kupuješ v obchode zeleninu a ovocie, tak tiež to nie je úplne čisté, tak si myslím, že tie kupované jedlá určené deťom sú menšie zlo a snáď to aj kontroluje niekto 😅
na kúpalisku som s malou ešte nebola, bola len staršia dcéra s manželom, nenabrala som odvahu, ale tak doma máme bazén taký malinký a vedľa u mojej krstnej taký väčší, kde si aj ja zaplávam, dnes som tam strčila aj malú 😀 😀 😀 takže nemám potrebu chodiť na kupko, ale kebyže bývam v BA tak asi tiež idem, by som v byte nevydržala, my máme vnútri tak 25 stupňov to sa ešte dá 😝

lucika09
12. júl 2010

@csina krásne Timi vydržala 🙂 Jáj dievčence ako Vám krásne spinkajú o tom sa mi môže len snívať. Cez deň 2x po 30 minút a koniec, to si ani nestihnem vychutnať kávu. Za to v noci spinká aj 12-13 hodín, ak ho netrápi nejaká tá bôlka.
My kupované veľmi nepapáme, lebo nás z toho zapeká, len keď niekam ideme, ale to už preventívne beriem Sabsimplex, tak Ti asi veľmi neporadím.
To teplo ma ubíja a ešte horšie, že nikam poriadne nemôžme ísť, už aby bol zdravý ...

eliska22
12. júl 2010

@lucika09 v noci podobne, stále nespí, ale tak aspoň cez deň, tak dlhšie v kuse, síce väčšinou len 1x 😔 len to nechcem zakríknuť 😕

myzma
13. júl 2010

@lucika09 no minuly zy zden sme sa rozhodli nakoniec, ze nie.... jednak sa cena splhala do velkych vysok, ze by sme museli asi dosti setriti do odjazdu a manzel sa vyjadril, ze kvoli matuskovi to radsej nechce riskovat a ked som suhlasila, ze dobre, povedal, ze normalne z necho opadlo napätie... takze raj to isti, ten slovensky.... len zhanam manducu na zapozicanie, lebo my mame len satku.... tak snad nam to vyjde niekedy inokedy.... ale asi sa to dost oddialilo... kedze pocitame takto o rok s bruskom (so surodencom pre matuska 😀 )

pridam sa do temy:

spime asi 3-4 x denne stale od 20 do 40 min
zatial papame zeleninku bez mäska, doma varenu (alebo z polievky vytiahnutu) app: ako je to s tym zltkom v prikrmoch, dava sa prejst varom surovy ci sa pridava uvareny?
a dnes sme papali kupovany ovocny prikrm na desiatu, zjedli sme trosku, ale moc chutil
navecer davam obden kasu od nutrilonu, asi 3x, ze vyskusam, ci bude lepsie spat a asi to trosku funguje.... dbnes sme boli asi 3*-4x hore aj to az po 2,00 hod 😵 😵 😵 viac takychto noci a je to parada

bazeniky na dvore ticho zavidim, z nas tecie pot poldna v byte 🙂 takze tiez mame mokro 😀
ale s tym sencom je to inspiracia, zevraj i v mederi je velmi dobre, cenovo asi lepsie ako v senci, akurat asi cesta dlhsia... (drahsia)

a ockovaniu sa znovu vyhybame, dnes som sa chcela objednat na zajtra a dr. je odpojena.... neviem, ci na stastie, ci na nestastie 😀

bibione
14. júl 2010

@myzma jeeej...to ma mrzi,ze vam to nevyslo...ale necudujem sa mm,ze si vydychol 😵 a preco sa vyhybate tomu ockovaniu?? 😲
vcera sme mali poradnu,konecne sme vazili a merali a ma 8100g a 72cm,tak sa vytesujem 😉 dr bola fakt zlata,vravela,ze nech ukaze co maly vie.tak sme ho dali na brusko,hned sa postavil na styri a hned z toho si sadol,tak to cumela 😉 ale ked sa maly sam postavil,len som mu prsty podala,tak to bola hlaska na nezaplatenie: ja sa zneho poseriem 😀 uplne jej to vyslo necakane z ust a chvilu bola v pomykove co zahlasila,ale sme ju ukludnili,ze v pohode 😀 maly je neuveritelne pevny,nie tucny ale pevny,ma take silne svaly ako na nohach,tak aj na rukach...no maly kulturista 😎 bodaj by sa tak rychlo nevyvijal...no a ake ma bicepsy 😅 to ma asi po mne 😀
na jednej strane sa tesim,ale na druhej,stale kasle,takze atb nezabrali a uz ich nemozem davat,tak mozem cely lekarensky nakup za 10eur vyhadzovat a zas som musela kupit stoptusin,tak uvidime co z toho bude 😔
no a v 8 mesiacoch nas caka kontrola u ortopeda

myzma
14. júl 2010

@bibione ten tvoj maly je sikovnicek 🙂 o ockovani nie sme tak uplne presvedceni, ze ma vyznam. su choroby, pri ktorych sa neoplati riskovat - neockovat proti nim, ale su i take, kde ockovanie je viac rizikovejsie ako samotna choroba a moznost dostat ju... ale to je na dlho a nie som v tom ziadny odbornik, len sme s manzelom citali nejake veci, resp. clanky, ktore nie su apriori proti ockovaniu, ale ukazuju pozadie toho vsetkeho.... a nie som zase tak pevna v presvedceni neockovat, ze by som maleho nedala (ako sa hovori, pre istotu, budem ho mat na svedomi? a podobne myslienky) ale dari sa nam uspesne sa okovaniu vyhybat, ale nie nasou "vinou"... lekarka ma dovolenku, predtym mal soplik a kasel, potom mal dost zly den plny placu a ja som bola na neho sama, alebo sme nemali zahojenu jazvu po TBC ockovani....

vy sa drzte, aby ste vyzdraveli, prajem vsetko dobre...

bibione
14. júl 2010

@myzma myslis povinne ockovanie?? lebo akurat citam temu,kde su proti ockovaniu a ako citam,tak nechapem,kde na to ludia chodia...v zivote by ma nenapadlo nedat ockovat svoje dieta,najma to povinne,nezaviedlo sa len tak pre srandu kralikov a pride mi ozaj trafene,ked sa rodicia tomuto brania pre mna z nepochopitelnych dovodov...ako je to na kazdom,ako nalozi so zdravim a bezpecnostou svojho dietata ale do takeho to risku by som v zivote nesla. Ako zdravotacka som zazila vela takychto pripadov ,kde napr jehovosti / hadam nemusim vysvetlovat ich ideu/ nechali radsej svoje dieta zomriet,nez by podpisali transplantaciu srdiecka...podat mu transfuziu,ked je treba,ockovat ci uz vo viere,ze ich niekto z hora zaockuje dozivotnym serom ma riadne vytaca. jasne,ze to nepatri len pre zmagorenych rodicov,su to aj alternativne matky,vedela by som ich vyfackat...sorry,ze takto pisem,ale ja som ich zial tieto male stvorenia odprevadzala na onen svet a prezivala som to horsie ako by to bolo moje vlastne 😔
@myzma tym som nemyslela teba 😉

myzma
14. júl 2010

@bibione suhlasim s tebou v niektorych veciach, no spomenula si niekolko veci naraz, ktore sa vsak vo svojej podstate odlisuju...

a povedzme si narovinu, ze ani jedna z nas nepozna ten lobbing farmaceutickych spolocnosti.... vakciny su biznis... uz len ked pozries na prasaciu chripku... niektori ludia zamestnani v WHO su plateni farmaceutmi... to nepotrebuje komentar.... jasne, hystericke a fanaticke argumenty neberiem.... ale su tu ine stranky, ktore maju realny zaklad a zdravu argumentuju, preco niektore typy vakcin nie su uplne koser a ockovanie je tym padom viac rizikovejsie ako sanca, ze tu chorobu niekedy dostanes.... ale to mozeme ist diskutovat do toho fora, sem to nepatri 😉

...vidiet zomierat deti je asi jedna z najhorsich veci na svete.... klobuk dole pred vsetkymi lekarmi, sestrami, ludmi z hospicov a inymi dobrovolnikmi, ktori pracuju s tymito najmensimi...

myzma
14. júl 2010

@bibione pozeram, ze si sa zapojila do debaty "povinne ockovanie" 😉

bibione
14. júl 2010

@myzma tak troska 😉 chcela som vediet jak bude pokracovat ta burliva akoze diskusia... 😀

csina
autor
14. júl 2010

@bibione teda ti poviem, že ste riadny šikuľovia, už ste tromfli aj moju staršiu, ktorá tiež tak raketovo štartovala.. 😉 🙂
@myzma škoda, že vám to nevyšlo, ale snáď sa vám to vydarí, keď budú podmienky maximálne priaznivé.. 😉

včera zase zvracala..teraz neviem, či je to príkrmom, alebo teplom...inak v noci spí príšerne, stále mrnčí zo spánku, som strašne unavená.... ☹

bibione
14. júl 2010

@csina no jo 😀
urcite je to teplom,na to dam krk 😠 ...sak je na skapanie,bodaj by nam deticky spali...u nas nonstop fici ventilator,,uz som sa nastvala,ze idem kupit mobilnu klimu,lebo to neni normalne 😠

eliska22
14. júl 2010

u nás je to tiež s tým spánkom podobne, malú mám len v plienke a uspávam ju hodinu až zo mňa tečie a z malej tiež, unavená je a nie a nie zaspať. A po kojení som úplne hotová, leje zo mňa a z malej tiež ☹

csina
autor
14. júl 2010

@myzma ten žĺtok daj z natvrdo uvareného vajíčka 😉
baby fakt des, ja už neviem, kam mám vliezť aj s tými deťmi...dnes som bola normálne v nákupnom centre, aby som prežila... 😀 ale zase môj muž to skoro neprežil, keď videl, koľko som minula.. 😀 😝 no ale veď výpredaje.... 😀

eliska22
14. júl 2010

@csina som sa pobavila 😀 😀 😀 veď treba si urobiť radosť 🙂
už aj tá voda v bazéne je ako čaj, bude sa musieť pridať studená voda, aby sa tam dalo kúpať 😝

lucika09
14. júl 2010

Pridávame sa do klubu zlý spánok spôsobený teplom. V noci sa zobudí, zakaždým stiahne celú fľašku vody a potom nie a nie zaspať ... Už aby tie hice skončili lebo je to na zbláznenie. Pokiaľ môžme sme vonku, lebo máme tak vyhriaty byť ... cez deň 35 stupňov a nepomáha ani robiť prievan, keď je bezvetrie.

@bibione šikulu máte doma 🙂 Dnes sme boli v poradni aj na kontrole. Máme 7 810g a 74 cm, našťastie už je zdravý, ale strašne lenivý. Keď bol na brušku, aby ukázal čo vie, len na dr pozeral a rehotal sa 😀 Ináč pribrali sme za 2 mesiace len niečo cez 200 g, ale nevyzerá podvýživene 🙂
@myzma mrzí ma, že Vám to tento rok nevyšlo, ale možno niekedy nabudúce 🙂

@csina rada by som šla niekam do klimatizovaného priestoru, ale všetko máme ďaleko ☹ Zatiaľ nám bohate stačia parky a tiene stromov.

bibione
15. júl 2010

@lucika09 tak dnes v noci,resp vecer to bola hruuuuza 😠 ...v spalni cez 36 a to zavrete okna cely den...zit sa tam neda a maly jak reeeval co by spal a bol mokry jak handra,len vyzmykat 😀 oazj,taky detail,stalo sa vam niektorej,ze vam prisla na ucet materska s akou ste nepocitali? myslim tym,ja uz mam RD,ale na miesto 264eur mi prislo 520 😲 to este minuly mesiac,aj som sa bala to vybrat,co ked to budu chciet naspat...ale nic sa nedialo,tak som to patricne minula 😅 len teraz cakam co mi pride teraz 😖 tak som ako na ihlach,lebo ked nic,ma trafi slak 🙄

lenocka23
15. júl 2010

@bibione A kedy si nastúpila na RD? Nebolo to za dva mesiace?

bibione
15. júl 2010

@lenocka23 to tazko,uz 2x som dostala normalnu,teda standartnu RD,az minuly mesiac mi doslo toto...ale citala som,ze ked mi take daco dojde a nemam to na papiery,ze je to ozaj moje,tak to do roka aj tak musim vratit...ale som silne zvedava,co mi pride dnes

myzma
15. júl 2010

@csina to sem se taky pobavila 😀 😀 😀 😀 😀 (nakup. centrum, manzel, utraty...)

tato noc bola i pre nas jedna z najhorsich, co som zazila.... moc plackal, sem tam mi vsak zaspi i pocas dna dostz neplanovane, asi z tepla....

tie bazeniky (aj s teplou vodou) vam fakt zavidim, snad pojdeme v sobotu niekam na chvilu k vode sa vykupsat 🙂

@lucika09 tesim sa, ze maly je uz ok...

@csina drzte sa s malou, vsetko dobre prajem

@bibione je fakt, ze neopravnene vydane peniazky budu chciet spät 😅 daj vediet, co a ako....

lenocka23
15. júl 2010

@bibione skus si pripadne zavolat na UPSVR, nech maju pocit, ze sa zaujimas o co ide a nesnazis sa zatajit pripadne peniazky navyse... ☹

eliska22
15. júl 2010

my sme naopak mali po dlhej dobe úplne kludnú noc, malá pekne spinkala a zobudila sa tak asi 3x (ani presne neviem) zo spánku som jej len dala jesť a ťahali sme ďalej až ráno do pol deviatej 😀 😀 😀
dnes som jej skúšala dať jabĺčko, snažila sa to jesť, ale asi bolo kyselé 😅
baby čo dávate do jabĺčka? nechcem jej tam šupnúť kekse 😒

myzma
15. júl 2010

@lenocka23 😉

eliska22
15. júl 2010

teraz ma napadlo ako som to dopísala, skúsili ste dať do jablka ovsené vločky?

myzma
15. júl 2010

@eliska22 a davas surove, alebo este tepelne upravujes?

@csina dakujem za tu radu ohladom zltka 🙂

my zatial ficime len na mrkve, zemiakoch, brokolici (tu ma rad) z domacej vyroby, kupovane sme skusali len ovocne presnidavky a raz som mu dala banan do kase... so surovou stravou je to ako? ovocie a tak, mozem mu to kludne davat?

eliska22
15. júl 2010

ja som dala surové - nastrúhané 🙂 dávala som tak aj pri prvej dcére a to sa nemá tak dávať? 😕

lenocka23
15. júl 2010

@eliska22 no ja tam struham tie detske piskoty.. teda max jednu ak je to prilis vodnate... 🙂 vlocky by si asi musela pomliet (?), lebo tie sa tak dobre nerozmocia..

eliska22
15. júl 2010

@myzma ja už som dnes začala malej dávať aj desiatu - ovocie a obed naďalej ostáva zeleninka 😎
malej najviac chutí zemiak, mrkva a kaleráb (všetko naše vypestované) je to mňam 😀

lenocka23
15. júl 2010

@myzma ovocie mozes aj surove, najemno nastruhat... ja davam malemo jablko, nektarinku, banan len malo aby ho nezapekalo.. no a do takej zavesnej sietky mu davam cerveny melon cuckat...