Bábätká z Kramárov. Pridajte sa
Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂
osprchovany, napapany, ulozeny, snad bude spat aspon 30 min 🙂
mame uz dva predne spodne zuby cca mesiac... vyzera to na dalsie, maly ma rad ten gelik, vzdy po nom stichne 😀 calgel sa to vola, je to sladke, po bylinkach, akurat sa to nema "jest", a maly mi prst chce vycicat, ked mu to davam na dasienka 😀 s tymi zubami si nakoniec budu aj tak vsetci rovni 😀
my sme skusili vcera uz nocnikovat (uspesne, 2x ciki a 1x kaki), chcela by som nejako dosiahnut, aby maly uz v takom roku a pol nenosil plienky... ako ste na tom vy, co uz mate dve deti, ako ste boli na tom pri prvom? mate nejake tipy ako deti naucit? ja mam tip, ze vzdy po spanku dat sediet na nocnik, a potom je urcite dobre vypozorovat, kedy dieta potrebuje, niekedy to tlacenie je dost viditelne 😀
tu ste toho popísali, neviem, na čo skôr reagovať 😅
sprchovanie je super vec, keď je malému teplo na nevydržanie napustím mu trochu vodičky do veľkej vane tam sa dokáže člapotať aj vyše pol hodiny, len musím dávať bacha, lebo keď je na bruchu vo vode, hneď si sadá, ale nedokáže sa ešte celkom sám posadiť. Na suchej zemi si ani nohy nevsunie pod seba, a keď mu ich tam strčím ja, hneď je nazadku. Ináč skúšala som ho dať na štyri, krásne sa udrží, dokonca aj jednu ručičku zdvihol a držal sa, len potom sa rozpleštil. Fakt je lenivý a neviem, ako ho prinútiť dať sa na štyri 😒
@bibione ako už spomínali baby, peniažky navyše zvyknú pýtať späť, ale asi by som počkala, či aj tento mesiac prídu, alebo Ti ich poslali za 2 mesiace. Mne prvý RD prišiel dvojnásobný, ale to preto, lebo mi mesiac predtým neposlali žiadne peniaze.
K ovociu, spočiatku Kubko nechcel jesť jabĺčko, ale len čo som zmenila druh, bez probémov ho zhltom. Zatiať tepelne upravujem, keď chcem, aby ho spapal, keď len na cuckanie, dám surové do ručičky. Ináč celkom dobrý recept na jabĺčko s ovsenými vločkami som skúšala minule a veľmi mu chutilo.
200 ml mliečka, tuším 150g ovcených vločiek a jedno jabĺčko varíte spolu cca 30 minút na kašu.
Melónik mi pekne zje bez sietky, ale on napriek tomu, že ešte nemá zuby, si dokáže ho dokáže ďasienkami rozžuť. Ale samozrejme, že som pri ňom 🙂
Som rada, že deťúrence majú pol roka v lete, lebo máme obrovský výber ovocia a zeleniny 🙂
@myzma pýtala si sa na to nočníkovanie, tak s mojou prvou dcérou som si teda užila 😀 😀 😀
keď mala takých 10 mesiacov tak v pohodke sa tam vykakala každý deň a ja som sa tešila aká je šikovná 🙂
no a potom zrazu koniec, nočník ani vidieť a bolo 😒 ju som od plienok odúčala potom od dvoch rokov, ale keďže bezúspešne (keď sa pocikala sa v tom hrala a vôbec ju to netankovalo) ,tak doktorka povedala, že skúšať dva týždne a keď to nepôjde tak vrátiť plienky, pretože dieťa ešte na to nie je pripravené a skúšať zase neskôr. Odučila som ju od plienok cez deň cca 2,5 roku (takže pol roka som ju odúčala, s prestávkami) a v noci ostala bez plienok keď už mala ísť do škôlky mala cca dva aj tri štvrte roka. Takže des, mala som z toho normálne nočné mory a myslela som si, že ju to nikdy nenaučím 😠
Teraz už asi budem snáď múdrejšia a nebudem od toho radšej veľa očakávať a stresovať seba aj dieťa 😔
veď sa to raz naučí 🙂 tým nechcem povedať, že sa nebudem snažiť odúčať a nechám ju v plienkach do 3 rokov, kým mi sama nepovie, že už ju nechce 😀 😀 😀
@lucika09 ja to poznam len s vodou bez mlieka, variant je viacej 😉 minule som kupila omylom otruby miesto ovsenych vlociek, myslela som si, ze su tak jemno pomlete 😅 moje nakupovanie s malym je totiz ohniva ciara cez vchod ku pokladni... myslis/te ze to mozem pouzit na zahustenie nejakej kase miesto tych vlociek?
uz hrmi............................
@myzma podľa mňa otrubami z času na čas nič nepokazíš, ale určite to nepreháňať, aby nemal z toho malý kŕče. Ja mu dávam ovsené vločky tak 2-3x do týždňa kvôli stolici 😉 hlavne keď papá mäsko (to ho trochu zapeká).
To nakupovanie poznám 😀 preto si už píšem zoznam, aby som sa nemusela x krát vracať 😅
Dúfam, že v Ba to počasie ešte chvíľku vydrží, musíme ísť kúpiť nejaké to ovocie 😉
u nás hrmí už tri dni a dážď nikde 🙂 a tak mohlo by spŕchnuť, len ešte nie dnes chceme večer opekať 😕
malá mi spinká už od pol tretej - unavili sme ju v bazéne 😀 😀 😀 v sobotu keď bude pekne chceme ísť vyskúšať kúpalisko, hlavne aj kvôli staršej dcérke, malej berieme malý bazénik 😵
zelam pekne "teple" dniky 🙂
ste toho zase vela popisali... a uz ani neviem, na co som chcela reagovat 😀 😀
my mame dnes 7 mesiacov 😉 a musim ju tiez pochvalit, lebo uz potrebuje okolo seba cca metroveho priemeru priestor 🙂 takze na postel radsej nie, ale na koberci dociahne uz aj maleho lego a ten sa potom jeduje a ja nadavam 😠 hacat vie tiez uz celkom sikovno a aj sa stava, ale nechcem to silit... ma este dooost casu, i ked ju to velmi bavi... 😉 ze by to bolo tym datumom narodenia??? co bibi?? 😉 a inak tiez naraza do tych "sprusli" jak nosorozec a potom reve jak pavian 😀 ale zlata je, ked sa da na styri a hojda sa spredu do zadu 😀 😀 no perfektna.
@lucika09 a ako pises, skus malemu podsuvat najprv jednu nozicku a potom druhu. on na to pride, ze je to fajn a bude skusat aj sam 😉
ja zahustujem malej jedlo ryzovou kasou. ma ju velmi rada na vsetky sposoby 😉
prikrmy tiez obcas nakupim a ked ideme na vylet, tak su super. snazim sa kupovat kvalitne v dm-ke, bio alebo 100% ovocie. castejsie vsak varim doma z vlastnej produkcie 😉 dnes mala napr domace zemiaciky s cukinou, trocha drvenej rasce na prdiky a trocha mliecka 🙂
inak tiez sa doma kupka v bazeniku alebo ju osprsim obcas, ale aj napriek tomu ma potnicky na prdelou pod plienkou ☹
@mirulienka ahoj kocka...uz to tak bude 😀 presne si opisala moje dieta 😉 stale som hladala vhodny vyraz na jeho krtkovanie a ten nosorozec je presny 😀 jeejda ,veru,na svetko sa driape krpan jeden...ked nedociahne,taky srdcervuci plac spusti.. a trieska a trieska,kym si nevytrieka 😀 .najradsej ma vinetky...tie kuse a oblizuje stale...
krpca tiez davam do vane,ale nejak ho to neoslovuje 😅 ze sa chladi...kopec hraciek ma do vody a len na to kuka...no uplny nezajem 😠
moj si zas trha plienku nonstop,tak ho luftujem tak casto ako sa da...jasne,ze sa nezaobidem bez mlacok kade tade,ale to mi nevadi 😵
@myzma chvalabohu,RD prislo,uz v normalnej sume,ale hlavne,ze prislo 😉
uz tyzden spekulujem nad klimou,ale zas mi to financne nevyslo a nema to kto ani namontovat,a henta firma to ani nerobi,preto to maju take lacne,tak zas spekulujem nad stropnym ventilatorom...neuspela som 😠
tak robim rusku domacu klimu a zatial pomaha citelne...2 2l flase naplnim vodou,hodim do mrazaka a potom postavim pred ventilator a vytesujem sa 😝
@myzma no len mu povedz kamosovi,ze ja mam chudobnu vyplatu 😀 za klimu dam 200eur a sa tesim a oni pytaju tiez 200eur,tak to moc zas nieeeeeeee 😠
@lenocka23 mne tym svokra pilila usi a tak som ju posluchla a cuduj sa svete...parada...len treba si tie flase dat na tacku,proste rovny povrch,lebo jak sa topi ten lad,tak sa topi aj ta flasa 😀
Tak ďalší horúci deň za nami. Chceli sme ísť na kupko, ale keď sme videli masu ľudí, že nebolo ani voľné miesto, radšej sme sa otočili na opätku a malého vykúpali vo vani. Miluje kúpanie a mám problém ho dostať z vodičky 🙂
@mirulienka šikovné máte detičky aj s Bibi, len ten náš je lenivec lenivý. Všetko máme vydreté 😠 mohol by už aj sám niečo spraviť. Ďakujem za radu, len problém je v tom, že sa nechce, alebo nevie sám postaviť na štyri. Keď ho dám ja, už neni problém, pekne sa udrží, aj sa rozhojdáva. No nič, zas musíme cvičiť ...
@bibione hlavne, že peniažky prišli. Mimochodom super nápad s ruskou klimatizáciou 😀 dobre som sa zasmiala 😀 Veru aj ja zajtra vyskúšam, ak sa neochladí 😉

@lenocka23 myslíš normálne piškóty napr. opavia?