Bábätká z Kramárov. Pridajte sa
Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂
@lenocka23 Aj sa veru ochladilo...konecne a dost citelne 😉 ale zas to pocasko nemusi tak prehanat 😅 bo teraz je zas kosa 😠
@lucika09 jeeej 🙂 si predstav,ze tu byvam nejaky ten rok a ani som netusila,ze mam tak blizko delfin 😅 ...tak ked sa zas otepli,idem aj s krpcom sa vylebedit
ked uz sa ti rozhojdava,uz to nebude dlho trvat,bude to mat rychly spad 😉 moj sa vcera uz sam premaval okolo postele 😕 tak koukam,ze o mesiac uz bude ozaj chodit a to ja uz odpadnem 😎
@mirulienka jasnacka,funguje 😉 normalne som mala 30st v spani a po tomto o 10menej...tak si myslim,ze bohova rusk 😀 a klima,no ja radsej uprednostim ten bazen ako prirodne kupko...nerada sa macam v takej spine,aj ked uz mozno nieje,ale mam radsej bazeny
@lucika09 jéj, na delfín ani nechoď...ja ho mám pred domom a ani ma nehne tam ísť...samí betón, všetko žeravé...chodíme na Tehelko, tam je to super..teraz síce trošku trieskajú na zimáku, ale už som si zvykla..včera sme boli od 10 do pol šiestej.. 🙂 ale zase som bola na prášky z niektorých mamičiek...vytrepú sa na kupko s malinkými miminkami rovno na najväčšie slnko a tam tie deti opekajú... 😠 ešte si pri nich v kľude pofajčievajú, deti rozhorúčené, uplakané a oni len kolíšu do zblbnutia... 😠 to je nápad, strkať deti do žeravého kočíka, čo sa celý deň pečie na slnku...ja by som ich maky posadila na sporák, nech vidia...no ale čo už, všetci sme nejakí...
hurá...!!! konečne ochladenie....už som myslela, že to neprežijem...
@bibione to si teda bodovala... 😀 to musím skúsiť..nám ventilátor fičí non stop... 😀
@myzma ja by som to na tvojom mieste s plienkami ešte neriešila..ono je to totiž tak, že samozrejme, ak si maminka odsleduje kedy dieťatko potrebuje, tak ho posadí...ale nie je to o tom, že sa bábo skôr naučí, len maminka má o starosť naviac...môj názor je , že bábätku v takomto veku treba venovať veľa pozornosti ale nie je nutné sústrediť sa stále na signály kedy chce, lebo potom ostatné ide akoby do úzadia...radšej treba podporovať to, čo je pre bábätko v tom ktorom veku prirodzené, aby sa plynule vyvíjalo v oblastiach, ktoré ten vek umožňuje.....na nočník je času až až....existuje aj tzv. bezplienková komunikačná metóda, pozri si tému...ale mne osobne sa to zdá byť trochu zbytočné...deti musia dozrieť aj psychicky aj fyzicky aby dokázali uvedomele kontrolovť vylučovanie...neuvedomele to môže robiť za neho mamina, ale načo?? nič sa neurýchli, len môže prísť sklamanie, keď po pol roku, čo si to budeš pekne sledovať a všetko pôjde dobre zrazu pre malinkého prídu nové, zaujímavejšie podnety, a jednoducho toto pre neho nebude tak dôležité, prestane si to všímať a opäť budú plné gate...je to prirodzené,každá vývinov oblasť má svoje špecifiká, a skutočne nič netreba unáhliť...samozrejme, toto je môj pohľad, ako sa k tomu ty postavíš je len na tebe...ja som staršej dcére kúpila nočník na 1. narodeniny, ale nič jej nehovoril..tak som čakala...nenútila som ju, nemala som rada u kamarátok, keď nechávali deti celý deň presedieť na nočníku, len aby sa dostavil nejaký výsledok...už tam jedli, hrali sa, chýbalo, aby na ňom spávali... 😒 začala som ju učiť, keď vedela oznámiť, že urobila potrebu, potom sme cvičili aby upozornila pred potrebou a chválili a chválili...a mala už skoro 2 roky..doprostred izby som dala nočník a keďže bolo leto, nedala som jej nič naspodok, behala s holou riťkou...2x sa jej stalo, že jej tieklo po nohácha na tretí si rýchlo sadla.. 🙂 do 2 týždňov sme boli bez plienok úplne..aj v noci aj cez deň... 🙂 😉 tak tentoraz budem postupovať podobne...
neviem na čo skôr reagovať, ste sa rozpísali 🙂
@csina krásne fotečky, malá je zlatunká, mne takto na bruchu nechce byť vôbec, ani v bazéne 🙂
@bibione ten tvoj malý má teda raketový štart 😀 😀 😀 a teda ten ruský ventilátor, aká šupa 😀 😀 😀 😀 😀
@lucika09 skúšala som to gúľanie a malej sa to vôbec nepáči ☹ takže neviem asi to nechám zatiaľ tak a snáď sa rozbehne s tým pretáčaním.....napr. včera som ju našla spať na bruchu, takže ona to vie, len sa jej nechce a polohu na bruchu vrcholne neznáša, to je hneď vreskot 😒 ona by najradšej len sedela 😎
včera sme chceli ísť na to kupko, ale nikde sme neboli, pretože staršiu dcéru bolelo dva dni ucho (čo sa v kuse potápa) a včera s ňom manžel bol na pohotovosti a má mierny zápal stredného ucha ☹ ale dnes je jej lepšie 🙂
u nás sa taky ochladilo, ale mne je aj tak teplo 😢 mohlo by spŕchnuť a nie fučať vietor ako besný 😕
@eliska22 pre mna nemusi prsat,staci mi ze aj fuuka 😀 to mi je luto,ze sa mala potrapila,viem ake to je,v jej veku som si to tiez uzila,esteze ma len taky slabsi priebeh 😉 to sa spravi raz dva
no,krpcovi som obula akurat sandaliky,ze ci aj v nich bude vediet sa postavit...no by ste sa postali baby,co ten robil 😀 vobec mu to neslo,ani na styri ani za stoja,akurat sa dobre vytocil,ze co ho nohy neposluchaju 😀 nepostrehol vobec prekazku...trdlo 😀 po hodine uz mu to ale slo...len to je zvyk...no,jo,sak ja budem uz muset kupit tie ozajstne topanky,nie tie na paradu 😲
Ahojte.Pridavam sa k vam.Sice sme zo Šiach z južneho Slovenska,ale moja mala Emma Andrejka sa narodila 8.7.2008.v nemocnici na Kramaroch.Maly sme problemy s obličkami tak som bola dočasny prenosny inkubator 😀 ,ale chvalabohu je teraz všetko vporiadku a tak si chodime pozerat DFNsP len ked ideme raz ročne na kontrolu.Prajem Vam všetkym vela štasia a hlavne zdravia to je najdoležitejšie. 🙂
@nika028 tak sa tu sem tam ukáž...máš najstaršie dietko z nás, tak budeš dávať rozumy.. 🙂 😉
@eliska22 vidím, že aj u vás je voda v kurze.. 😀 ale už ani moja nemá tak rada byť na brušku ako predtým...keď ju dám tak v spánku, zo sna dvíha zadok a čertí sa... 😅 a presne ako tvoja malá, len by sedela, alebo by sa nosila.... 😎
inak závidím všetkým maminkám, čo vám tak krásne pakajú detičky všetko možné....moja iba ovocie a aj to len niektoré..najradšej má banán...dnes som jej robila kaleráb, že je sladký, bude jej chutiť..normálne ma oplula a vynandala mi tou svojou žvatlaninou.. 😀 😝 kašle mi ona na to...ale dnes sa mi akosi nezdá, dúfam, že nebude chorá...mám pocit, že ju bolí hrdlo....
@csina mne malá pekne papala a zrazu obrat a nechce 😠 😠 😠 tak som znovu prestala dávať ovocie a trápime sa obedmi - zeleninou. Zje mi trošku, aj to sa natrápim, nechce mi otvárať ústa....pomoooooc, neviem čo robiť aby mi jedla ☹ prvá dcéra mi pekne papkala, tak fakt neviem ako postupovať, nechcem jej dávať nasilu, tak koľko chce resp. koľko sa mi podarí do nej dostať, toľko jej dám 😝 už som rozmýšľala aj nad tým, že taký týždeň urobiť pauzu a dávať jej len mliečko a skúsiť potom znovu s príkrmami...
@eliska22 asi to bude najlepsie...nech aspon mliecko si da a potom po par dnoch skus znova,to sa zlepsi,neboj 🙂
prsat sice neprsalo,ale za to sa okosilo riadne 😠 som si vysla len v suknicke a skoro som zamrzla,tak malemu som hodila deku a ja tak ako som bola,som vymrzla 😀 ten vietor robi svoje...studeny ako sibir
malemu som dala marhule a banan,pomackala a taaaak to papal...taky bol zlatyyyyy 😵 hed mal vypukle brusko jak pavucik 😀
@csina malinka je zlatuckaaaaaaaaaaa 🙂 🙂 🙂 a neskusala si jej dat do toho kalerabu aj mliecko?? moja mi to tak zje 😎
@eliska22 usko si poriadne doliecte!! mate aj atb?? andrejko mal prvykrat minuly rok zapal ucha a tiez uz na treti den, ze nic ho neboli a potom znova, stale sa to opakovalo a to sme aj atb uz davno vyuzivali... na bolesti v uchu sa stazoval este dlho potom, a potom to nastastie uz odznelo.... a malinka je riada baculka 😉
@nika028 vitaj 😎 mala je riadna kocanda 😉 🙂
@mirulienka atb nám nedali, len niečo do ucha a máme jej dávať od bolesti ibalgin 😒 inak problémy z ušami má Lenka od narodenia, raz jej ušná aj prepichovala bubienok 😒 no a malá je baculka a vidíš nechce mi jesť, len moje mliečko, asi drží diétu 😀
@eliska22 no ved ona vie, co je najlepsie 😉 a urcite jej to staci, ked je taka bacula 🙂 mojej sesterke povedala pediatricka, ze nariadi jej malemu dietu, ked bude tolko priberat... a to len kojila!!! a bol teda velkyyyyyyyy... no co uz, niektorym detom podne riadne na uzitok 😀
@eliska22 a s uskami mas teda uz riadne skusenosti... no nezavidim 😒
@mirulienka ďakujem za radu, budem skúšať malému podsúvať nožičky. Asi týždeň ho staviam na štyri v rámci hry a už vidím nejaký ten pokrok 🙂 Aspoň má snahu si ich dať kolienka pod seba, keď ho trochu pridržím pod pazuchy, ale samému to ešte nejde, budeme trénovať ďalej 🙂
@bibione @csina takže bývame len pár metrov od seba a možno sa aj stretávame pri kočíkovaní a ani o tom nevieme 😀
Drobci sú podarení 🙂
@eliska22 asi je tiež lenivá robiť niektoré veci, hoci to vie a asi by som tiež vyskúšala týždeň len Tvoje mliečko. Keď bol Kubko chorý, papal len mliečko a teraz sa nevie dojesť, normálne zíram, čo sa do neho natlačí 😅 Lenke prajem skoré uzdravenie, nech sa čo najskôr opäť môže člaptať vo vode. Tak mi napadlo, že ako malá som tiež mávala často zápal stredného ucha a preto som vždy do vody nosila štuple do uší. Odvtedy sa už viac nevyskytol, za pokus to stojí 😉
ahojte vsetky, se tu pekne naplnili stranky, po vikende mam vzdy co citat 😀
@eliska22 tie fotky z vody su super,mala ju ma asi rada 😀
@lucika09 este par krat skusite a za chvilu bude ako gulovy blesk lietat po byte 😀 nas maly sice nelozi, aledokaze sa zaujimavo premiestnovat z miesta na miesto, ma taku svoju techniku
@csina napisala si to dobre 😉 velmi mudro 😉
@weronyca dlho ta nebolo vidiet, byvas v teme kramare?
@nika028 i ja vitam, dufam, ze sa relativne "casto" tu uvidime 🙂 tesime sa na tvoje pismenka
@mirulienka myslela si (p)reliezky? 😅 😀 (p)remyslala som co to (p)re tie deti robite 😀
inak my sme mali teraz dost zle 2 noci, nechapem, co sa dialo, maly tak plakal, akoby mal bolesti, krce, nieco strasne, z nicoho nic sa zobudil, prvu noc som si myslela,ze to bolo z mliecnej kase Abendkeks, ale tuto noc, kedy som ho radsej ulozila bez kase/ci nejakej vyzivy, spustil taky rev, ze po minute som uz revala i ja od zufalstva, lebo som nevedela, co s nim.... mm ma dost hlboky(!) spanok, takze som ho zobudila az svojim vykrikom, nech ho vezme, ze ja uz nemozem... po nejakych 10 min maly stichol, mm s nim natriasal tak, aby sa "zobudil", zdalo sa, ze nevnima vonkajsie podnety a ked otvoril oci, do par sekund bol ticho, uz celu noc... pocas rana, ako som citala mk, sa maly sam riadne vykakal (plna plienka) bez akejkolvek hlasky ci mrkotu... napadli ma i uska, ale cez den sa nic neudialo... parkra plakal po kasiach, ktore som mu urobila nutrilon aj heto... preto som si myslela hned ze viniom je abendkeks, ale vcera nic mliecne ani obilninove nemal.... @csina ty si tusim spominala, ze mala sa budia zo spanku placom.... ...
@myzma u nás sa tiež občas niečo podobné stáva. Z času na čas sa zo spánku s revom zobudí, akoby sa mi niečo strašné snívalo, keď sa úplne prebudí opäť opäť zaspinká. Rozmýšlala som, či nemá nočný des, ale neviem, či sa môže prejaviť aj u takých malých deťoch 😒 Niekde som čítala, že príčina môže byť aj spánkový deficit. Síce sa ho snažím dávať spinkať tak často ako to ide, teda kedy sám chce, ale nemám pocit, že to veľmi ovplyvňuje. Našťastie sa to nestáva až tak často 🙂 U Vás to možno bolo bruško, keď Matúško ráno riadne naložil 😉
Ahojte babenky, zdravim vas po vikende...
pricinou zleho spania moze byt aj pocasie, ved cez vikend sa dost prudko menili tlaky... moj M je na to dost citlivy a teda cez vikend sa nemal moc dobre.. ☹ hadam sa to uz konecne trochu ukludni...
my vyzerame, ze uplne prestaneme s kojenim... posledny mesiac sa dokazal zasitit uz len rano, cez den aj ked som ho casto prikladala, vacsinou plakal a bol nervozny ze mu nic moc nejde, aj ked sa snazil... dnes rano som mu vsak musela po nakojeni dokrmit UM, a potom sa uz spokojne usmieval a aj si este schrupol.. aj som sa pokusala odsavat ale skoro nic nejde, takze je to asi jasny zaciatok konca...

@bibione si ma pobavila s tou klimou... tak ani ja som to este nepocula 😀 😀 😀 a to fakt funguje??????
a nechodite niekto aj na zlate piesky? zevraj tam nie je az tak plno.... a ozaj, na tych kupaliskach kupete aj drobcov??? alebo ako???
no my tiez planujeme klimu do domu, ale teraz nieeeeee 😅 nie su bubaaaaky 😠 ale robime detom reliezky s pieskoviskom, tak sa vytesujem viac nez oni 🙂
@lucika09 no moja mala ked bola na brusku, tak stale len "lietala" a rozculovala sa, tak som jej skusala podsuvat nozicky jednu po druhej, ked bola vytiahnuta na rucickach a dost rychlo pochopila, ze to zvlada aj sama a odvtedy je spokojnejsia 😉