Bábätká z Kramárov. Pridajte sa
Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂
Ahojte, my sme tu mali na vikend mojich rodičov, tak som nejak nestihala. Kubik tiež nemá ešte ziany zubok, eli, aj ja furt kontrolujem a nič, ale žije čo vidí.. najnovšie dostal diaľkové od pokazeneho DVD, tak je vo vytrzeni z neho.. S mojenim je to už definitiva, pricucne sa len ráno a potom ešte stiahne 150ml mlieka.. Cez deň aj ponukam, ale len sa nervaci a vykruca.. Matusko dnes odišiel s mojimi rodičmi naprazdniny na Liptov, bude do konca mesiaca, tak si uzivame "jednodetnu" rodinu... 🙂 😀
Ahojte,
@lucika09 - teplota klesla v nedeľu podvečer, v noci už bez teploty, zub je už aj trošku vidieť, aj ma dnes pohrýzla do ruky. Dnes už bolo vidieť, že vedľa sa hrabe von druhý, tak dúfam, že už bude bez teploty. Boli sme s ňou v nedeľu aj na pohotovosti, zaujímavý zážitok 😕.
Včera bol zároveň letecký deň, malá po dlhom predpoludňajšom spánku (asi unavená po tých teplotách), preliezla paplónový mantinel a spadla na zem. Plakať prestala v momente ako som prišla a zdvihla ju na ruky, tak usudzujem, že sa ani neudrela. Tým pádom ten je pád ani nevyvolal nejaké extra emócie, len sme ju cez deň oslovovali letuška 😀.
@eliska22 - to je zaujímavé, že našej malej chutilo aj počas teplôt, asi má moje pažravé gény 😝.
@lenocka23 - to je mi ľúto s tým kojením, ale veď aj tak ste pokne vydržali. Ešte lepšie ako "jednodetná" je "bezdetná" rodina, to sme my mali minulé aj predminulé prázdniny. Okrem akcií manželských som chodila so šéfom na pivo, s kočkami na žúrky, môj muž sa nestačil diviť 😎.
@lucika09 dakujem za tip, pojdem urcite kupit, lebo mala uz lozi, sama si sadne a obcas neudrzi balanc a zvali ju na bok a predsa len tie puzzle su makucke... uz si pri nej vobec neoddychnem... stale ju musim sledovat z kuchyne, lebo uz dolezie k nejakej opore a tam sa postavi. ma dnes z nej az porazalo jak bola sikovna 😎 ale sa bojim, ze sa udrie...
babure, a pekne vam tu po jednom vyliezaju tie zubky 🙂 to bude stastia 🙂 🙂 🙂 no my uz mame od teplot tyzden a zuby stale nikde... nechapem, ze sa to moze tak dlho tlacit von....
a od predvcera zacala mala huuukat. asi to ma byt jej styl komunikacie 😅 si asi mysli, ze na mamu sa huka... 😠
baby a dnes som bola v auparku na vypredajoch 😎 som nakupila malej plno veci, tak sa velmi vytesujem. v mothercare maju 50% zlavy... a este som stihla nieco v c&a kupit. potom uz prisli moji votrelci a museli sme s malym pokukat lego stavby.... on je totiz velky legovy fanatik 😉
@mirulienka príma, že ste sa tak rozbehli...ja by som tiež chcela, aby už bola trochu presunuschopná.. 😀 ale zase na druhej strane, tiež asi nebudem stíhať sledovať a budem sa báť, čo na seba kde stiahne...inak je to strašná sranda, ako postupujú vo vývoji...naša začala tri dni vyplazovať na každého jazyk, potom k tomu pridala dychčanie ako psík a potom sa už rozrečnila..začala bababa, mamama a všelijaké bľaboty a dnes...od rána vykrikuje a húka.. 😀
@modra1 tak vitajte v pilotnej kabíne, sme tu viacerí od fachu... 😀
@lenocka23 tak to ma mrzí, že ste bez mliečka...moja frnda zase odmieta všetko ostatné...ale vydržala si ten najdôležitejší čas, buď na seba hrdá..niektoré detičky si proste sami vyberú..
@modra1 na tej pohotovosti tuším každý zažije niečo zaujímavé 😕 a taký letecký deň zažije skoro každé dieťa, ešte, že väčšinou vedia pristáť 🙂 @lucika09 no ja som malej zatiaľ 3 dni dávala čisto len mrkvu, úplne sladkú priamo z našej záhradky, ale bez úspechu 😒 , tak fakt neviem, či mám začať drviť jej piškótu do ovocnej výživy, alebo čo 😕 dnes ešte asi skúsim mrkvu... ja som včera malej tiež kúpila puzzle, v mobelixe 18ks za 9,90 eur, tak dnes už sa malá hraje na nich, predtým som mala na zemi deku, ale to sa stále krčilo, toto je lepšie 🙂 @lenocka23 dnes máme 7 mesiacov - to uteká 😝, že gratulujeme 🙂
@mirulienka malá šikovná, sa nabeháš 🙂 ja som len zvedavá, či sa aj my dočkáme lozenia 😒 malá sa dáva stále na brucho, aj zadoček dvíha a snaží sa nožičky dávať pod seba, ale ruky ako placka 😅 a vydrží sa snažiť len chvíľku a potom žačne plakať - nevie sa pretočiť na chrbát, z čoho som už trošku nervózna, to už by mala vedieť 😒 ale tak pokroky robí, tak snáď sa naučí aj toto v dohľadnej dobe... 🙂 a už začala aj blabotať ba bo de...tak sa vytešujem...
som toho zase popísala 😕 😕 😕
@eliska22 no uteka to teda riadne... ale aj tak mam pocit, ze si to nejak viac uzivam ako pri prvom.. neviem ci je to len tym ze si to uz tan nepamatam... 😉
@csina mliecka este trochu mame, ale to je len takych par kvapiek.. mala som zavazok ze vydrzim do sedem mesiacov aspon a dnes to vyslooo... 😀 😀
no a vypredaje... cakam na vyplatu, lebo som si povedala ze kazdy mesiac si nieco odlozim na "nepredvidane udalosti" no a vypredaje to teda niesu.... ☹ 😀
@eliska22 jaaaj, no lebo teraz si aka stara... 😀 😀 😀 nasi obaja nastastie jedia dobre, vsetko co nezje ich... 🙂 akurat Kubik je trosku pomalsi v pohybe.. Matu uz v tomto veku sa uz staval na nohy, doteraz je to "sportovec", chodi na tenis a aj futbal by chcel.. Kubo bude asi "myslitel".. aby sa nam to vyrovnalo... 🙂 🙂 😀 🙂 🙂
@eliska22 @lenocka23 gratulujem k 7 mesiačikom 🙂
Tiež fičíme na pokazenom ovládači a starom mobile. 😀 Už ho hračky nebavia a zaujíma sa najmä o tie zakázané veci. Najviac ho láka škatula od káblovky, k nej sa dokáže preplaziť s takou rýchlosťou, že ani nestíham pozerať 🙂 Pred pár dňami pomohlo dať niečo pred ňu, no teraz prišiel na to, že veci sa dajú odsúvať a mám po chlebe. Ináč my sme na puzzlách vydržali asi tak pol dňa, potom sa odtransportoval inde a teraz ich už len rozoberá a ohlodáva. Ale veľmi pomohli hlavne na začiatku, mal lepšiu oporu na odrážanie 🙂
@csina gratulujem k blabotaniu a vykrikovaniu 🙂
@mirulienka nám sa zuby tlačili straašne dlho, od cca polroka, štýlom týždeň zdúrené ďasienka, najmä nočné budenie sa, potom pár dní kľud, opuch ďasienok zmizol, pomedzi to pár krát mierne zvýšená teplota max 37,8 a takto dookola a vyšiel prvý až teraz.
@csina prosím ťa, ako často malú kojíš? Mne malá nie len, že nechce príkrmy, ale aj toho kojenia je pomenej 😒 napr. náš dnešný deň bol takýto 6.00 hod kojenie, 9.00 hod kojenie, 12.00hod príkrm (neotvorila ani pusu) nechcela ani mliečko, o 13.00 hod kojenie(ale také o ničom, asi len od smädu) 15,30 kojenie, 19,30 kojenie a už spinká 😔 v noci sa mi síce budí, ale to len tak cumle a neje....tak viem, že od hladu neumrie 😀 len si to chcem porovnať 😝 lebo donedávna jedla každú aj hodinu a pol, ale tak teraz ju zaujíma všetko možné len nie jedlo 😕
@weronyca moju malú videla sesternica po týždni a povedala, že je akási štíhla 😅 , tak som tiež zvedavá, ale doma som ju vážila na normálnej váhe a tam mi ukazuje že za 2 mesiace pribrala okolo 400g, tak uvidíme v poradni 😎 kedy idete do poradne? potom napíš, som zvedavá 😀 my ideme za 2 týždne 🙂
nasa dokyna ma teraz dovcu.. tak asi az buduci tyzden zajdeme. dufam,ze sme OK..len fakt ma to dost serinka ☹
@eliska22 z toho, ze sa nevie dat spat na chrbatik si nic nerob... to ani terezka nechodi. par krat sa jej podarilo a vzdy sa zlakla jak padla a odvtedy tak nechodi... rovno presla k lozeniu atd....
@eliska22 a s tym uzivanim a prikrmami s prvym babom akoby si za mna pisala 😀 😀 presne tak isto 😎
@lucika09 a so zubami si ma fakt potesila... zatial k tomu spejeme ako vy...
@csina a ak ma byt hukanie zaciatok blabotania tak sa velmo tesim 🙂 terezka to objavila pri kupani v kupelni, ze ked tak zahuci do plasoveho hrnceka, co ma na hranie, tak to tak divne znie a odvtedy to robi stale... 😀
baby my sa teda nekojime... ale tery ma teraz tiez take obdobie, ze zje este menej nez predtym... oni asi obcas tiez potrebuju vydychnut a potom sa znova rozbehnu v papani. alebo to moze byt aj zubami...
si myslim, ze keby boli hladni, tak si daju poriadnejsie 😉 my sme tiez za posledne dva mesiace pribrali len 400, zatial najmenej, ale to uz teraz tak pomaly pojde...
tak to teda vyzerá, že naše deti na jedlo zvysoka kašlú 😝 baby keď moja malá začne jesť príkrmy, tak to asi oslávim....a opijem sa 😀
@mirulienka prepáč, nechcela som strašiť, len som opísala náš prípad 🙂 Väčšinou zúbky vylezú zakrátko po teplote 😉 Ináč, zas máme teplotu 37,5, asi druhý zúbok, ale tvári sa akoby sa nič nedialo, vystrája ako vždy 🙂
Baby, myslím, že s priberaním je to o.k., veď v roku by mali strojnásobiť pôrodnú váhu a keby priberali ako v prvom polroku to by boli iný sumovia 😀 Aj my sme od 6-8 mesiaca pribrali necelých 200 g za 2 mesiace, ale k tomu bol aj chorý, takže aj to k tomu určite prispelo, okrem toho sa viacej hýbu, tak aj viac spália 🙂 Nám už zmizli všetky faldíky na stehienkách a už sa nám objavilo aj zápästie 😉 Normálne je z neho pekný štíhly junák 😉 Síce spapá všetko čo mu dám, ale mliečko mi moc nechce. Máme 3 príkrmy denne a k tomu vypije tak max 300 ml mlieka, viac doňho nenatlačím. Veď oni si vypýtajú, keď budú hladní 😉
@lucika09 no veď hej s tým priberaním to je o.k. 🙂 to mi je jasné, veď keby priberala každý mesiac 1,5 kg ako na začiatku, tak už sa gúľa 😀 😀 😀 porovnávam to aj s 1 dcérkou a aj ona už po pol roku nepriberala viacej ako pár gramov 😝 našej malej tiež už pomaly miznú šunky 🙂 budem sa opakovať, ale ach tie príkrmy o to mi ide, ale asi keď bude chcieť, tak si dá...no čo už, ostáva mi len čakať a byť trpezlivá..... 😅
@eliska22 netráp sa...ono tieto naše dojčiatka sa ťažko vzdávajú maminho sladkého mlieka.. 🙂 moja papá asi 80-120g ovocnej výživy v dvoch dávakach. desiata a olovrant..zeleninu ani za nič... 😒 tak ju už netrápim, teším sa, keď vidím, že jej aspoň to ovocko chutí... 🙂 včera po mne zase plula mrkvu 😀 😝 prvú lyžičku si dala, lebo myslela, že jej dávam výživu, lebo som ju chcela oklamať a dala som jej to do prázdnej fľašky od výživy.. 😀 tie ksichty boli 100 bodové.. 😀
tak baby, terezka faldiky ani nikdy nemala 😕 za to ked sa narodila, mala dvojitu bradu... ale to poslo...
vlastne faldiky mala v nemocke po operke a ja krava netusiac, ze preco je taka... som sa tesila, ze pribrala 😅
@csina peeekne ju klames od malicka 😀
moja otvara prvykrat usta velmi opatrne, lebo netusi, co som si pre nu zase pripravila... ovocie je u nas v pohode, aj kasicky rozne s ovocim a aj ciste, ale zelenina nie vsetka.... som zistila, ze jej vobec nechutia tie zeleninove prikrmy z obchodu... oni su tak divno ochutene... akoby tam boli aj nejake koreniny a to jej asi vadi...
a inak u nas zabera, ked ju krmim na kolenach (mojich 😉 ) alebo po stojacky... lebo takmer vzdy protestuje, ked ju dam do sedacky a uviazem podbradnik. vtedy vyvadza jak besna... 😠
baby nejako to tu flákate 😀 kde ste sa podeli? u nás je búrka a leje a leje, malá spinká, staršia je u babky a mne sa nič nechce 😒 navarené mám od včera našťastie 🙂 @myzma tak ako, už ste doma z dovolenky a ako to malý zvládol?
@mirulienka mne malá neprotestuje keď je vo vysokej stoličke, v pohode sedká 🙂

@eliska22 škoda s tým jedlom, som dúfala, že keď jej chutila piškótka, tak sa to rozbehne. Budem držať palce 🙂
Ináč dnes malý zaspal v kočíku, prvý krát po cca polroku. Normálne som bola z toho paf 🙂 S kamarátkou sme skočili aj na kofču 🙂