Bábätká z Kramárov. Pridajte sa
Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂
fffuha tak te zapal by som nechcela ani ja uz je to trochu lepsie uz ma to ani tak neboli treba to prekonat. 😅
Len teraz zase ked jej dam najest dam odgrgnut tak zacne grckat.Vnoci sa pogrcala cela.Davam jej tie kvapky Vigantol dufam ze to nieje s toho. 😨
ale berus...to je vitamin 😉 ...budete mat reflux...velmi caste
Nejako všade tie diskusie utíchajú..čo mate všetky nové??u nás pomaly..ramienko ešte nie je zahojene, tak ani na dalšie očkovanie nemožme ist..snad čoskoro, nech to už mame za sebou..ako vám reagovali deturatka na to dalsie ockovanie??hm?? 🙂
Cavte baby:Kde kupim poštolky? 😕
Bibi co je reflux nerozumiem. 😵
baby mate niektora problem s jedenim, mne bolo zle od zaludka asi do vycerpania a neviem sa donutit jest, muz ma stopuje ako hus ale mam pocit ze sa z kazdeho jedla povraciam. Nemate daky osvedceny recept? nejaky caj ci cosi podobne?
myzma: no aj som na socialku volala ale len polovicu informacii mi dali. Aj by som to sama isla vybavit ale bojim sa tam ist s malou, a v aute este neobsedim na zadku. Poslem muza.
beruska to je nieco ako ked mas kyselinu ze mas obsah zaludkaznova v hrdle ci dokonca u babetka i v nosiku, nefunguje este zvierac nad zaludkom. Preto male musi byt na boku aby to vygrckalo a nevdychlo a najlepsie kustik vyvysene. Nasa sa lubi objest takze ju musim priebezne vazit a nechavat pocas kojenia odgravat a obcas ju aj odstavit. postolky kupis v hociktorom obchode deckom co mate u vas na sidlisku, len sa musis spytat.
caute baby, no my sme ochoreli, najrpv ja a vcera to chytilo bohuzial aj malu 😠 , vecer mala uz teplotu 38, ale dnes uz nastastie teraz ked som jej merala nema. Tak odsavame sopliky a davame kvapky do nosa, chudatko male. Dufam, ze to najhorsie uz mame za sebou. Vcera mi poobede zaspala na rukach a ked som ju chcela polozit, tak hned bola hore a spustila strasny plac. Tak som s nou 3 hodiny sedela na gauci a drzala ju na rukach 😝 .
Mate aj vy skusenosti s takym malym chorym babatkom? Lebo mna to vcera poriadne vystrasilo.
Ami:Ja som mala to iste tiez mi nechutilo jest Mala som aj teploty.Ale uz je to lepsie teraz tlacim vianocku
Ale nic take som si nedavala.Skus si uvarit slepaciu polievku ta zaberie na vsetko. 😉
amisa , nai mne nechutilo jest, asi aj preto nemam mliecka tak ako by bolo treba... 😒 aj ked teraz uz papam normalne, tada ked stiham 😀 ...ale trvalo mi to taky mesiac...proste nechutenstvo...
beruska: nekupij postolky...kym nepojdete k ortopedovi koli klbikom...ja ich mam asi 5ks a su mi na nic,lebo nemame balit nasiroko,dovtedy ti staci jedna pamperska a do toho jedna latkova 😉
eliska: my sme boli chory hned ako sme dosli z nemocky 😒...ale teploty sme chvalabohu nemali...nuz teplota sa zvykne objavit hlavne vecer...ja som furt zvlhcovala vzduch,mokre plienky vsade som mala rozlozene...vytierala nostek a 3 hod hlavne per a po papani...kvapky do nosteka...odsavaj nie velmi casto,aby sa mu netvorili dalsie sople...a kym teplotam...ak to bolo len jednorazove,tak v poho,ale chod k dr....mna zfukla dr,ze som nedosla...ja som jej to len zreferovala na dalsej poradni...ale naco som mala dojst...to co povedala,som aj ja robila,takze co
Bibi:Dobre ale aj napriek tomu ze mi to kazala doktorka ktora u nas bola?
bibione: ja som u doktorky nebola s malou, ale som jej volala a po telefone mi povedala co mam robit a keby sa to zhorsilo ze mam prist. Tiez jej davam pred kazdym kojenim kvapky do nosa a odsávam ked pocujem ze tam ma toho vela, nastastie teplotu uz nema 😉 zato mna sa ta nadcha drzi ako kliest ☹
my mame aj zatvorenu zakladnu skolu kvoli chripke, uz nech je jar, lebo uz ma to normalne nebavi toto pocasie, ani von sa neda ist a vsetci su chori.
beruska112- mne bolo povedne pri prepusteni z nemocnice aj pediatrickou, ze namame balit nasiroko az keby povedal ortoped tak nebalim. Teraz na buduci tyzden ideme ortopedovi, tak som zvedava co povie. Ale tiez kamoske napriklad bolo povedane,ona rodila na antolskej, ze ma balit nasiroko. Kazdopadne si myslim, ze keby si
balila nasiroko nic tym nepokazis.
berus,eliska: myslela som to tak,ze ti netreba postolky,jasne ze bal na siroko kym ti dr nepovie opak,ale na to ti postolky fakt netreba 😉
urcite treba balit nasiroko a myslim si, ze jedny postolky za 60 korun uz fakt nikoho nezabiju...a nebudes riesit, ze sa ti plienka posuva horedole a tie dnesne postolky su na suchy zips, takze sa to v pohode zaklada, ja som pri prvej mala po dvoje vo velkosti 1 a 2, a vyuzili sme ich teda hojne, balili sme tusim 4 mesiace a bolo to v pohode
Ahojte,
tak konecne som nasla tuto temu (dost dlho mi to trvalo) ☹
My sme sa narodili na kramaroch 03.02.2010 😀
Beruska112...... citam, ze sa ti s mliecko velmi nedari 😢 Je to este horsie ako v nemocnici???
Ja mam tolko mlieka, ze mi to prsne vlozky nestihaju sat, musim si stale odsavat mlieko (co sa mi samozrejme v noci nechce). Ak si neodsajem, tak mi to "nadherne" vyteka a som cela zababrana. Tomasko celkom pekne papa, ale aj tak nestiha vsetko zjest a tak mlieko zamrazujem.......
ä
andul18:Ja uz vobec nemam mlieko prsia ma vytahane a poloprazne idem si kupit cierne pivo a uvidim co to spravi ak nepomoze kupime
susene.A to s tymi bradavkami je uz v poriadku uz nebolia len trosku ked sa prisaje.To s tym mliekom robis dobre
bolo by ho skoda vylievat.
amisa, neviem, ci je to este aktualne, doplnam VELKYMI PISMENAMI:
1. predpokladam, ze si uz na materskej, to znamena, ze mas rozhodnutie
2. do 30 dno od prijatia rozhodnutia, musis poslat tlacivo o tom, ze si ucastnikom 2. piliera a chces tam zostat - tlacivo z SP VYHLASENIE FO, ZE SA RIADNE STARA O DIETA (CAST A, A TREBA I CAST B)
3. musis zaslat KOPIU RL dietata na nemocenske do SP (inak ti pozastavia matersku)
4. musis zaslat kopiu RL dietata na dochodkove do SP + VYPLNIT REGISTRACNY LIST FO (TLACIVO Z SP), to je vlastne ta 5. .......
do 45 dni od porodu sa musis nahlasit na dochodkovom v SP (toto nechapem, kedze clovek dava to tlacivo do 30 dni od priznani materskeho) tyka sa to vobec tvojej ucasti v systeme dochodkoveho zabezpecenia, ak to nestihnes do 45 dni, to je lehota, v ktorej si cely cas kryta, budes nahlasena/ucastna az odo dna nahlasenia
prepaaaaaaaaaac, este raz
1. predpokladam, ze si uz na materskej, to znamena, ze mas rozhodnutie
2. do 30 dno od prijatia rozhodnutia, musis poslat tlacivo o tom, ze si ucastnikom 2. piliera a chces tam zostat - Tlacivo z SP OZNAMENIE SPORITELA O UCASTI NA DOCHOD. SPORENI (CAST A, A TREBA I CAST B)
3. musis zaslat KOPIU RL dietata na nemocenske do SP (inak ti pozastavia matersku)
4. musis zaslat kopiu RL dietata na dochodkove do SP + VYPLNIT REGISTRACNY LIST FO (TLACIVO Z SP)+ VYHLASENIE FO, ZE SA RIADNE STARA O DIETA, to je vlastne ta 5. .......
do 45 dni od porodu sa musis nahlasit na dochodkovom v SP (toto nechapem, kedze clovek dava to tlacivo do 30 dni od priznani materskeho) tyka sa to vobec tvojej ucasti v systeme dochodkoveho zabezpecenia, ak to nestihnes do 45 dni, to je lehota, v ktorej si cely cas kryta, budes nahlasena/ucastna az odo dna nahlasenia
myzma: to s tym dochodkovym je nieco nove??? lebo ja ked som bola po porode gretky v SP pred 2 rokmi, tak som tam davala len 1 kopiu RL a iba som vypisala tlacivo, ze chcem ostat v 2. pilieri.....teraz si ma normalne vystrasila, dufam, ze mi nepozastavili dochodkove poistenie...da sa to niekde zistit????????
myzma dakujem, volala som tam uz. Manzel tam rano ide som zvedava co vybavy. Povedlai nam jeden rodny list - nemocenske (staci nechat v podatelni)
rodny list, registracny FO, tlacivo s AB castou podpisanu cast A a cestne vyhlasenie - kvoli dochodku
Co som vedela som vypnila a vsetko podpisala ostatne tam muzovy pomozu vyplnit, v tom registracnom liste FO som si nevedela uplne rady.
ahojte baby - ja som bola v SP osobne a vypisovala som tusim dva papiere plus nechala som tam kopiu RL maleho.. in ak v ba maju osobitne okienko pre mamicky a ked tam dojdete s babom a nahodou zacne plakat, tak vas mozno aj pustia dopredu... 😀 😀
bibi: ak nedavas malemu postolky, ako mu "drzi" ta latkova?
a este jedna otazka: nas maly ma na hlavke taku cudnu suchu pokozku, ako keby lupiny.. mastime deckym olejom, dokonca dr nam poradila aj olivovy (extra virgin 😀 ) ale moc to nepomaha.. mate s tym skusenosti, pripadne nejake rady co s tym...?
lenocka: pisala som to davnejsie,ale napisem este raz 😉 davam pampersku a do toho jednu latkovu...takze ma to co drzat pokope...teda davala som,az ma sprdla dr ze to netreba a uprimne...dvakrat sa mi nechcelo sa stym babrat...kym som ho do toho vsetkeho navliekla a vyzliekla 😅 ortoped povedal netreba,tak nedavame uz vobec
k tym supinkam na hlavicke...je to normalne,ma to takmer kazde babo...staci aj modry aviril...ja som malemu vzdy pri krmeni cistila hlavicku tak,ze som si tycinku do usi namocila do avirilu a tie miesta som akoby masirovala a cistym hned stahovala...vycesavanie sa mi neosvedcilo,lebo potom to mal po celej hlave a z mastneho to velmi nejde dole
to amisa: mne vcera prisla zasielka zo SP, aby som podpisala i cast B 😅
vsetky informacie, ktore som napisala boli odpovede a poziadavky roznych tiet zo SP, s ktorymi som komunikovala...
prepacte, strasit vas nechcem, skor som chcela pomoct 😅
myzma veru s tim podpisom casti B si mala prvadu do telefonu mi povedala ze staci cast A a muz potom podpisal v zastupeni priamo na urade aj cast B teda podali chybnu informaciu cez telefon. Inak vybavil vsetko velmi rychlo a podplnali mu tam vsetko co som ja zabudla, hlavne ze som podpisala vsetko.
aspon ze tak, ze to mohol vybavit priamo tam....
osobne si myslim, ze som celkom gramotna v tychto zalezitostiach, ale zapotila som sa dost 😀
ahojte, tiez mam uz skoro 2,5 rocne babo z Kramarov. Porod nic moc, epidural velmi pomohol,som vsak strasne nahnevana na slendriansky pristup na sale ☹ Ked mi prepichovali plodovu vodu, pichli pritom maleho do hlavicky. Prepichovali mi ju 2x a maly ma na hlavke 2 male plesinky, uz mu tam nikdy nenarastu vlasky 😔 Ani by som sem nepisala, lebo sestonedelie bolo fajn, sestry v pohode, na izbe mi vadili akurat velmi zle vymyslene svetla 🙄 , ale vcera som malemu ostrihala jeho dlhe vlasy a ta plesinky je teda dost otrasna..
A lekarky, ktore ho tam neskor prezerali sa tvarili, ze je to bezne 😠
jeej,sorry, som prispevok poslala,kde som vobec nechcela,si ho pls nevsimajte 😀
viem, ze sa tu o tom uz hovorilo, ale ako vam pustali vodu? rukou alebo nejakou ihlou? bolelo to?
mne rukou, bolelo to dost, som si myslela, ze sa to robi inym sposobom (bezbolestne nejakou ihlou), ale vid prispevok vyssie, aj to ma svoje rizika, ktore pri tej "ruke" zase nehrozia...
mne takym neviem cim..ale opotom ju vytlacal rukou, necitila som vobec nic, asi aj preto ze som uz bola na 10 otvorena,ani ked mi tocil malu v maternici som nic bolestive necitila, asi kontrakcie prehlusili akukolvek inu bolest 😎
myzma: mne pustali vodu takou dlhou ako keby ihlou a vobec to nebolelo a to pri oboch porodoch na kramaroch, neviem si predstavit ze by mi to pustali rukou 😠 😠
a ozaj tiez som si dnes vybavila tie papiere na socialke, som to stihla len tak-tak lebo dnes uz mame 43den po porode 😝 tiez som tam vypisovala 3 tlaciva a davala im kopiu RL, tety boli zlate na socialke mi to pomohli vypisat a nikto tam okrem mna nebol 😉 takze diky za radu, lebo by som nevedela, ze to uz mam ist vybavit, kedze manzelovi dali mylnu informaciu 😠 a hned som sa pytala, ze co tam mam este vybavit v najblizsej dobe a bolo mi povedane, ze ked si budem vybavovat po skonceni materskej rodicovsky prispevok, tak potom tam sa ide potvrdit tlacivo, ktore dostanem z uradu prace soc.veci a rodiny....

beruska112: mne sa nedarilo ani odsavat a pre vazne velke bolesti som sa na to nevedela odhodlat,az som si privolala zapal,sak aby sa mi nehnusilo 😒 uz som chcela ist na pohotovost,ale prislo mi to take trapne a ponizujuce,ze robimn take caviky s kojenim,tak moja mamka lietala ku mne aj k malemu celu noc...ja revala maly reval...no horsie ako porod...tak celu noc dtudene obklady az ladove,lebo mne cely hrudnik aj chrbat vyslovene horel,ale teplotu som nemala...do rana to ustupilo.este som si dala kapustne listy do podprdy a bol svaty pokoj...kedze nejake mlieko som asi mala,tak som odsavala nadopovana algifenom asi 3 dni...co som vlastne odsala? raz 40,potom 20 a nic...nula bodov a bolo po mlieku 😕
prve co ma napadlo bol nutrilon,takze natom doteraz ficime a tuk tuk...vsetko ok...ja sok dr hned povedala,ze nekojime a ze davam nutrilon,nejak to nekomentovala