icon

Bábätká z Kramárov. Pridajte sa

csina
10. jan 2010

Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂

myzma
17. feb 2010

hej, hej, to si mozes vziat i teraz to tlacivo, treba ho potom zaniest spät do SP kvoli potvrdeniu odkedy dokedy mas matersku a take vyplnene dat na UPSVAR. je to kvoli tomu zvysenemu RP, podklad, ze si mala narok na matersku a v akej vyske.... ja ho uz mam 😵

chvilami mi prisloo, ze ta sluzba, pocas ktorej som rodila ja, chjcela u zien veci urychlit.... 😀 podla mna 😀 po odteceni plodovej som do 4 hod maleho porodila, dovtedy s om nemala takmer ziadne silne kontrakcie, potom sa to pustilo 😵 ale som rada, myslim, ze som schytala najlepsiu sluzbu, ktoru som mohla (v mojom pripade, podla mojich potrieb 😵 )

majte pekny den, my ideme na poradnu 6tyzdnovu s malym, drzte sa 😵

misss
17. feb 2010

mne púštali vodu nejakým nástrojm (asi)..vobec si to nepamatam, ale tusim sestricka dr.,niečo podavala..a videla som na to aj taký navlek na prst s takým mini hačikom..a necitila som absolutne nič, len zrazu teplučku vodu..to som bola otvorena na nejake 3 cm..a zachvilu už 5 cm a išlo to rýchlejšie.. 😀 😀

megg
17. feb 2010

ahojte, neviem ci sa mozme pridat 🙂 9.2. sa nam narodil Christianko a velmi sa z neho tesime. Tiez som rada, ze porod na Kr. prebehol bez problemov a i ked sme mali zltacku, tak si teraz uzivame sladky domov 🙂

megg
17. feb 2010

a ako je to s tym balenim na siroko? odporucali to v porodnici ci nie? Ja som sa zabudla opytat 😔

kacenqa
17. feb 2010

megg jednoznacne by som balila, aspon po prvu kontrolu u ortopeda. tam ti povedia, ako dalej

myzma: uz mi dosiel vymer, chvalabohu 😀

misss
17. feb 2010

megg..na som sa ani nepytala v porodnici či treba, ja som sa hned opytala sestricky pri odchode, nech mi hlavne ukaze ako je to spravne..
a ked sme boli u ortopeda, tak potom povedal: "je to v poriadku, už nemusite balit naširoko."

..tak asi lepšie balit..nič sa tým nepokazí, len to prospeje..a aspon je to babo take pevnejšie..ja som sa ho potom bala aj chytit, ked sme už nemali všetky tie plienky..lebo bol potom taky "krehkejší".. 😀 😀

andreabe
17. feb 2010

myzma:vodu mi prepichli dlhou kovovou ihlou 😉

megg
17. feb 2010

kacenqa, miss: tak ok, budeme balit. Teda pamerska, latkova a postolky?

misss
17. feb 2010

megg - presne tak..pamperska, latkova a poštolky..je to lepšie už aj pre tu lepsiu manipulaciu s babom..8o))

csina
autor
18. feb 2010

čaute kočeny, dlho som tu nebola...vítam nové maminky, všetky ste vítané, len nech sa nám to tu rozrastá 😀 🙂 😉
idem pomaly poporadí, čo som si tu čítala...my nebalíme naširoko, lebo nám to nedoporučili, jedine až posúdi ortopéd..ten posúdil, že sme o.k., čomu sa veľmi teším, lebo staršiu ma nútili baliť skoro do 8 mes, čo boo nereálne lebo si tie poštolky aj tak skopala, len ju to otravovalo...
mám pocit, že budeme chorí 😖 už aj mňa bolí hrdlo a staršia mi už týždeň kýcha kašle soplí.. a drobátko akosi divne funí nosom.. 😒 aké kvapky dávate??
grckáme stále, ale asi to nebude také hrozné, mám pocit sa to zlepšuje..a nestráda, má skoro 5 kg...
idem..plačká..pa

megg
18. feb 2010

No a dnes som bola prave u pediatricky, tiez neodporuca uz balit nasiroko. Maximalne vraj v noci. Takze zeby sa uz doba zmenila?

Csina, to nic ja mam tiez starsieho choreho, to tak pekne vyslo, rovno na privitanie z nemocky a on chory 😒

bibione
18. feb 2010

hm...ja neviem,co je na tom ine,ked je balene na siroko a neni balene..myslim v zaobchadzani s dietatom...aspon ja v tom rozdiel nevidim

csina
autor
18. feb 2010

ešte som nakukla...chcela som sa podeliť so zážitkom s jednou odborníčkou...po poradni nás poslali na jedno stredisko na vyš kvôli tomu, že sa malej údajne stáčajú nôžky dovnútra..no, podstata veci je v tom, že sme teda v 5 t šli, že čo sa teda deje s nožičkami. tetula nás vo dverách ošacovala skúmavým pohľadom a potvrdilo sa mi, že niektorí lekári nevidia do dverí ordinácie vchádzať ľudí, ale diagnózy, bez ohľadu na to, či skutočne nejakú majú.... 😒 podala som jej papiere, malú vyzliekla do plienky a podrobila sa otázkam o tehotenstve, pôrode, anamnéze v rodine..skutočne dôkladne ma prelustrovala, mala som pocit, že o nás už vie viac ako my samy...zaklincovala ma otázkou, keď práve malú držala skoro dolu hlavpu, či je chlapec... 😠 poobzerala , ponaťahovala na nej každý sval a stále krútila hlavou a hovorila..no to je zlé, toto nie je dobré,...toto nič a pod...usúdila, že drobec, práve zobudený zo sladkého sna vyzliekaním a vzpierajúci sa nemožným polohám je ťažko hypotonický... 😠 😠 k nožičkám sme sa skoro nedostali, až som sa spýtala, vraj ti sú v pohode...chvalabohu...aspoň niečo.. 😠 sem tam nechápavo, skoro by som povedala bez citu hladela na trn vystresovaný a poprevracaný uzlíček, že...prečo tak plače? no..asi, že rozprávať ešte nevie...
takž sme si oniesli naveselú diagnózu, neveselý, zážitok a nie dobrý pocit z odbornej starostlivosti...
čo vy na to? môže sa stať, že diťatko , ktoré prespí 19 hodín denne a je na svoje guľatučké telo ešte prislabé, potrebuje jednoducho len trochu času.....?

martina46
18. feb 2010

Csina, super doktorka, neviem, čo by som k tomu viac povedala..
Neskúsite ísť ešte k niekomu inému?

csina
autor
18. feb 2010

problém je v tom...že musíme na kontrolu, ak sa jej nebude ani vtedy pozdávať, začneme rehabilitovať... ☹ ale pediatrička ma ukľudnila, že to z ďaleka nie je také zlé, ako píšu v papieroch...a páčilo sa mi, že sama potvrdila, že lekár, ktorý vidí dieťa poprvý raz a v určitom rozpoložení, nemôže určiť stav na 100% ak neprihliada na okolnosti....no a ja sa ukľudňujem tým, že pozorujem malinkú a zdá sa mi úplne v poriadku, dokonca by som povedala, že je na tom lepšie, ako jej staršia sestra v jej veku.. 🙂

martina46
18. feb 2010

ale aspon do tej kontroly, nech ju vidi aj iny lekar.

tamix
Odpoveď bola odstránená
kacenqa
19. feb 2010

csina: presne ta chapem, ja mam takmer identicky zazitok s koznou. gretka mava z casu na cas take drsnejsie licka, myslim, ze to ma z bazenovej vody, lebo to zacalo, ked sme zmenili plavaren. sem tam sa to objavi, po par dnoch zmizne, baby odporucili modru indulonu - zabrala 100%

lenze moja mama do mna strasne hucala, ze jake je to skarede a ze takym detom sa hovorilo 'sedliacke deti' a neviem co blabla, tak som to raz spomenula nasej pediatricke a ta ma poslala na detske kozne. jednak, ze som takmer 2 mesiace cakala na termin, jaka je vytazena (to su v BA asi 3 detske koziarky??), navyse sme zaplatili 10 E len za to ze sme vosli do ordinacie.

a dalej to prebiehalo podobne ako u vas. komplet nas prelustrovala - a ja sprosta som odpovedala podla pravdy...ze mame macku doma, ze ma v izbe koberec, ze periem v lovele a avivazujem lovelou, ze sa chodi hravat aj do piesku, ze ju nekremujem nicim (a to nasa pediatricka vzdy pri kontrole zdoraznovala, aku ma nadhernu cistu plet ruzovucku) na zaver mi ju kazala vyzliect, urobila jej vypnutym perom na chrbte taky krizik, aby zistila, ako reaguje pokozka a to bolo vsetko. navyse v case navstevy tej koznej dokonca tie licka ani nemala drsne, takze si to nemohla pozriet.

a nasledne som sa dozvedela ze dieta ma nabeh na alergie, atopicky ekzem, ze musime vyhodit z domu macku aj koberce, ze decko uz nesmie do piesku, prestat avivazovat a prat v octovej vode, obliekat ju len do bielych resp. svetlych veci, predpisala nam kyselinu mliecnu, ktorou ju mam 2x denne celu napatlat a este dalsie specialne kremy a olejceky, ktore ale nie su na recept, samozrejme mi kazala presne, ze do ktorej lekarne si po tu kys. mliecnu mam zajst (vsak biznis je binis, nie) no a o mesiac na kontrolu.

ja som vysla z ordinacie a rozplakala som sa normalne. z dovtedy uplne zdraveho dietata mi urobila takmer invalida...ty kokos som povedala, ze nikdy viac, recepty som zahodila, na kontrolu som nesla a drsne licka, ked sa objavia riesime indulonou....

akoze nechapem, ci si ta doktorka potrebuje tak nahanat pacientov, ale verim tomu, ze keby sme tam sli po mesiaci na kontrolu, uz sa jej do 18tky nezbavime....

bibione
19. feb 2010

teda baby,toto bolo uplne ze najlepsie 😀 sorry,ale ja toto poznam doverne...preto vzdy vravim,ze dr netreba verit
csina: presne toto mi povedala aj ta nasa dr,ale ze je hypertonik...a ja ze kde, nevidim 😀 sak je rozospaty,ste ho zobudila akurat,tak co cakate??? potom,ze ma zlezanu hlavicku a ja zas,ze kde? a ukazovala mi to tam na hlavicke a ja reku...sa vam len zda 😀 potom,ze nema morow reflex...zabral az na treti krat a ja na to,ze sak som neporodila nejakeho poseru 😀 a potom sa snazila zo mna robit debila...no strasne blbe otazky mi davala a ja na to,ze mam na cele napisane,ze som blondyna 😀 ...ona bola blondyna 😀 ...akoze inak je zlata,len som jej pripomenula,ze mam vsetkych 5 pokope
ale najlepsie bolo,ze ja sa chvalim ako pekne sa plazi a ona ze toto do 2mesiacov zivota vymizne...tak ma prekvapila tymto a ja som tresla,ze to ako uz bude co,chodit?? 😀 😀 ona sa rehoce,ze nie,.ze to su este novorodenecke reflexy...ze vedome sa bude plazit az cca v 7mesiaci...no nasmilai sme sa

kacenqa: a to mas dobru dr teda 😉 ked z pera zistila,ze je dieta alergik...hm...to uz len diagnostika 😀
dobre si urobila...co sa tyka koznych dr,tak zial ano...kedze sa myslia detske 😖
my sme mali ist k neurologovi,koli mensiemu ocku...od narodenia ho mal zavrete,potom akoby zistil,ze ma aj druhe ocko,tak ho otvaral sice,ale nic moc...jednooky pirat 😝 ocna mi nic nezistila,tak teda ze ideme sa objednat...no kym sa sestricka dopatrala k terminu...po telefone,som myslela,ze ma natiahne...ze vydrzte,ze hladam,lebo mame plno...reku ja vydrzim,len kredit mi nevydrzi 😠 nakoniec trepla termin o 2 mesiace...no ja na to,ze ani nahodou,hovorim,toto je dost akutne...povies akutne a hned mas termin o dva dni 😀 hlavne,ze ked sme prisli,nebolo tam ani nohy 😠 ...ale nic sa nezistilo,ze vraj je to este od porodu...sa mi nezda...sak to uz 2 mesiace 😅

misss
20. feb 2010

bibione, ked sme odložili látkové plienky, tak som v tom videla obrovsky rozdiel..mne osobne sa s nim lepsie manipulovalo, ked mal tu pevnu plienku..potom bol taký "makký".. 😀

kacenqa
21. feb 2010

baby caute....asi sa starate o drobcov....porebujem radu....kedy ste sli do porodnice? 😀 😀 😀 😀

lebo pri gretke mi odtiekla zatka (myslela som, ze voda, tak sme sli hned) no a teraz mam take divne pocity, take menstruacne bolesti, tak neviem, ci su to len poslovia, alebo sa rozbiehaju kontrakcie....tak len chcem vediet, ze kedy asi, ak by sa to spravidelnilo, sa mam obleict??? aj nasim treba zavolat, aby dosli dieta postrazit a tak, nechcem to nechat na poslednu chvilu...

zatial som to mala asi tak 3x za poslednu hodinu.....

csina
autor
21. feb 2010

no...timka je chorá, má sople jak bič ☹ susuedia sa iste tešia, keď v noci vysávam... 😀 😝 ale iné som chcela...dve veci....
všade sa píše a hovorí, aké je nebezpečné pre miminká spávať na brušku, ale naša kočena mi v inej polohe najnovšie nechce spať...myslela som, že ju prekabátim a keď zaspí otočím..ale koťuha je po chvíli hore..dnes som ju nechala na skúšku aj v noci a zobudila sa mi iba raz! inak sme hore každú chvíľu..raz papať, raz grgať, potom poprdeť...a teraz aj s plným nosom spala ako drevo..nechávať spať na bruchu, či nie?
no a druhá vec...neviete niekto kde by som jej mohla skonzultovať ten tonus? okrem Jankolovej v Petržalke?

kacenqa
21. feb 2010

csina - podla mna, ak jej to vyhovuje, tak preco nie? podla mna, pokial nemala nejake problemy so srdieckom ci zastavy dychania, tak by to nemalo byt az take rizikove...kedysi sa babatka len na brusko davali spavat....a ak sa jej tak lepsie spinka...mozno by som ju zo zaciatku castejsie kontrolovala, alebo zabezpecila pre tento pripad ten monitor dychu, ale asi by som jej nebranila....

k tomu tonusu ti neviem povedat zial....

martina46
21. feb 2010

kacenqa, asi ked sa ti to spravidelni, radsej volaj vsim, nech su pripraveni, ako rychlo s schopni prist, to je tiez dolezite, pise sa, ze ked su kontra po 5 minutach....
mne to tiez chodi hlavou, ci stihnem, ako to bude.... no neda sa to riesit dopredu. proste sa len sleduj a uvidis, drzim palce 😉

csina
autor
21. feb 2010

kacenqa...tie predmenzesové bolesti môžu byť aj niekoľko hodín...u mňa teda aj dní...ale ak sa budú stupňovať a intervali skracovať neváhaj a choď..veď už aj termín sa ti blíži.. 😉

misss
21. feb 2010

ahojte..my sme isli do porodnice, ked sa mi to ustalilo..tiez som mala predtym take vseliake pocity, ale ked to prislo, tak som vedela, ze to je ONO... 😀 😀
ja osm to mala kazdých 10 min. a potom každých 6 min...to som sa ešte osprchovala, pobalila posledne veci a išli sme..
Kacenqa, Martinka, držím palce nech to mate rýchlo za sebou.. 😀 😀

kacenqa
21. feb 2010

dik kocky, zda sa, ze to preslo 😀 takze asi len poslici, no chvalabohu, este sa mi nechce ist rodit 😀

megg
22. feb 2010

csina, ja by som ju tiez nechala spinkat aj tak, ale zas treba byt viac opatrny, ten monitor dychu v tomto pripade nie je zla vec.
A co sa tyka tonusu, tak skus sa objednat k nejakej inej neurologicke. My sme chodili k jednej starsej pani doktorke ale az v Dubravke. Ale bola fajn, tiez nam hrozilo aj cvicenie kvoli tonusu, ale nakoniec nebolo vobec treba.

megg
22. feb 2010

a este som sa vas chcela opytat, po akom dlhom case ste sli s babetkami na prechadzku von?

bibione
22. feb 2010

csina: objednaj sa do detskej fakultnej na kramaroch,ale dr ti musi vypisat vymenny listok...je tam dost natresk,ale ked co narobis

moj tiez spinka na brusku,tak mu je najlepsie,aspon nerzhadzue packami a nemam strach,lebo nostek ma pekne odokryty

megg: my sme chodili hned