icon

Bábätká z Kramárov. Pridajte sa

csina
10. jan 2010

Túto tému zakladám, aby sme sa nemiešali maminkám, ktoré bažia po informáciách o Kramároch v téme o pôrodnici. Takže hola hola, všetky bábätká, ktoré uzreli svetlo sveta na Kramároch sem sa.! 🙂

beruska112
22. feb 2010

Baby poradte mi mala mi uz 2 dni nekakala davam jej teplomer do ritky trosku sa vykaka ale nic moc
Davam jej susene mlieko Hami.A aj cajik jej davam bylinkovy vraj na dobre travenie a ani to jej nepomaha.Mate
s tym nejake skusenosti?Za rady dakujem.

eliska22
22. feb 2010

megg: prvá dcéra sa mi narodila na jar, s tou som išla von hneď na druhý deň ako som prišla z pôrodnice a s touto druhou zimnou som išla tak keď mala približne dva týždne, lebo dosť mrzlo a stále snežilo. Ale inak novorodenci by nemali chodiť von ak je teplota -5 stupňov celzia.

kacenqa
22. feb 2010

beruska: a ona je len na UM alebo aj kojis? neviem, ako je to pri babatkach na UM, ale kojene deticky je uplne normalne, ak kakaju aj 4x za den alebo aj 1x za 4 dni...mliecko je velmi lahko stravitelne a moze sa stat, ze z neho v traviacom trakte ostane minimum zbytkov....

a vidis na nej, ze by aj chcela kakat a nejde jej to a trapi sa? tlaci? boli ju brusko? alebo len ty mas proste dojem, ze by mala kakat a nekaka? lebo ak nema nejake tazkosti, tak by som to ozaj neriesila,

teplomer jej nedavaj, to mas akurat tak cestu do pekla vydlazdenu, pretoze mala si zvykne kakat potom len s teplomerom a budes mat veeeelke problemy ju naucit kakat normalne.

megg
22. feb 2010

kacenqa, eliska, ja by som sa tej rektalnej rurky alebo teplomera az tak neobavala. My sme mavali brutalne silne koliky a zabralo to, maly sa naucil kakat normalne a bezproblemov (neviem kde sa to vzalo, ze dieta sa nenauci kakat, jednoducho tomu neverim 😒 )Proste ak to pomaha, tak jej to sprav, aby chudatenko netrpela. Sice sa o tom stale hovori, ze sa potom nevykaka bez pomoci ale po pravde neviem si to v reale predstavit fungovat bez rekt. rurky. Tot moja osobna skusenost.

csina
autor
22. feb 2010

ja by som ten monitor dychu kúpila, lenže malá spáva so mnou....to by asi nevedel zaregistrovať, komu sa to dýchanie zastavilo.. 😀
megg...myslím, že už by si mohla von, počasie je teraz super, tak to využi... 😉

beruska112
22. feb 2010

Kacenqa:Ona chce kakat trapi sa tlaci ale nejde jej to davam jej len umele kupila nutrilon vraj je to lepsie na travenie ale zda sa mi ze je to to iste ked zatlaci tak si len prdne aspon to ale ked som ju kojila tak kakala pekne aj 4 krat za den tak ako pises.Mozno si na to zvikne ale pardon za vyraz hovienko ma take tmave ako keby bola zapecena.Davam jej aj ten caj ani to nepomaha.

lenka1smejka
22. feb 2010

csina-existuje aj monitor dychu co sa pripevni na plienku

bibione
22. feb 2010

monitor dychu by som davala len v pripade rizikovych novorodencov,t,j,matky fajciarky,silne astmaticky,vrodene chyby a pod...donosenym detickam a zdravym ...neviem...inac poistovna union poziciava tento monitor zadara 😉

beruska112: a nedavala si nutrilon??? teraz zase hami?? zas to mlieko nemen jak cukriky...musi si na jedno zvyknut a to trva aj mesiac...a moc babo necpi cajom,staci 1x denne cca 20ml...aj to je vela na take male babo...a zas ba cha na to tlacenie...nie kazde tlacenie je o kakani...moj sa tiez tak sponuje akoby mal nalozit,ale prisla som na to,ze on sa tak ventiluje...je tu aj niekde v babatkach taka tema

a cvicis s malou??

csina
autor
22. feb 2010

to som netušila, že je aj na plienku 😕 ...no a čo sa týka Unionky, asi by som musela byť ichklient, že? 😎
bibione...čítala som tú tému...aj moja sa šponuje, ale hlavne ma to ruší v noci, vždy sa zľaknem čo sa deje, pri tých zvukoch pazvukoch 😀
dnes som zistila, že jej večer asi moje mlieko nestačí...asi má inú kvalitu večer, lebo stiahne oba prsníky a hľadá, a naťahuje a hnevá sa, že nečapujú 😀 celý deň funguje na jednom a spí spokojne...inak ona stále na môj vkus akosi veľa spí...ráno ju prebalovaním a kvapkaním do nosa preberiem, pokuká tak hodinku dve a už zíva...potom spí vonku, vrátime sa domov, nakojím, spí...potom sa cez poobedie zopár krát nakojí a spí, podvečer sa kúpaním zase preberie na 2 hoďky a už zase je unavená na smrť a len spať a spať...v noci sa budí na kojenie, ak ju brucho netlačí, tak spí....je to normálne? takto dobre spí, odkedy ju dávam na brucho...inak sa budila viac...

csina
autor
23. feb 2010

no, dnes som konečne absolvovala prehliadku po šestonedelí...doky sa počudoval, že som nakoniec až toľko potiahla, lebo som mala všelijaké komplikácie, placenta nízko, dvakrát som potrácala...a nakoniec som prenášala a všetko dobre dopadlo.. 🙂 aj sme sa nasmiali, keď som vypochodovala aj s návlekmi a hurá preč 😀 tak som bola rada, že tam tak skoro nemusím...
kde ste všetci??

myzma
24. feb 2010

ahoj, csina,

maly mi prave uz hodinu spi bez prerusenia, co som z toho uplne soknuta 🙂 dala som ho na brusko, ako ste tu pisali, on to ma rad, ked takto spi na mne alebo na MM, takze som ho vypodlozila postarom (vankusom), aby som ho trosku "oklamala" a on fakt spi.... parada...

tak pozeram bazar a nakupujem vecicky, bo z mnoheho sme uz vyrastli, vela priberame, ale vsetko v norme, posledna poradna bola 5,75 kg a to mame 7 tyzdnov a 1 den 🙂 dari sa chlapcovi, prospieva...

takze mas prehliadku za sebou, mne sa tam nejako nechce... musim sa totiz objednat na presny cas, aby som tam nemusela cakat, maminka mi zatial postrazi maleho... tebe niekto zavaroval drobca?

app. ako sa vam adri zosuladit vsetky povinnosti a vobec denny rezim? mate aj chvilu cas? ci si drobci vyzaduju pozornost? my sa budime asi kazdu 1,5 hod na jedenie, ale inak mozem pri malom robit cokolvek... ak si vyzaduje moc pozornost, kupila som si babysatku, takze sme uz parkrat nosili popri prani, vareni a tak...

prihodte nejake pismenka, zienky 🙂

myzma
24. feb 2010

mala anketka medzi nami, co sme rodili december - januar:

chystate sa na dovolenku s drobcom?
ak sa chystate, planujete i more?
ak planujete more, autom ci lietadlom?

(dalej ako do chorvatska by som nesla, takze nehovorim o exotike a brutal horucavach 😉 )

eliska22
24. feb 2010

ahojte baby
csina: aj moja malinká stále ešte väčšinu dňa prespí, tiež vydrží hore tak najviac dve hodinky a potom zalomí a niekedy sa zobudí napapá a znova spinká, takže je to asi normálne, nie? A v noci sa mi budí tak 1x až 2x za noc.
ale niekedy v noci je hore aj hodinku a mrnčí.
ja som bola dnes na prehliadke u gyndoša aj s malou, takže ma hneď zobrali dovnútra 😉 tiež to už mám za sebou 😀 😀 😀

myzma: my sa tento rok nechystáme na dovolenku 😒 budeme doma na dvore dovolenkovať pri bazéne 🙂 Ale je to aj kvôli financiám, takže keby boli tak by sme možno išli 🙂

csina
autor
24. feb 2010

no babeny..dovolenka nám v najbližších rokoch nehrozí...asi by som si ešte s takou drobnu netrúfla, ale ani nemáme peniažky...ale bola som s biankou, ešte nemala ani 2 roky v Egypte....bolo to fajn, jediná z celého zájazdu nemala črevné potiaže 😀 😝 asi, že prežívala na mojom mlieku...
a čo sa týka voľného času..je to u mňa pobiedne....dopoludnia sa venujem malinkej, lebo to jej jej čas, kedy bdie, popri nej sa max stihnem osprchovť, prípadne narýchlo niečo spratať, povysávať...s varením je to teraz pobiedne..väčšinou to riešim tak, že zavolám babku kočíkovať a ja zatiaľ varím, alebo keď dokočíkujem kým ešte spí v kočíku, tak rýchlo kuchtím, alebo večer...niekedy je to ťažké zosúladiť..lebo musím aj do školy pre staršiu...potom obedujeme, robíme úlohy...keď sa zobudí drobec, zase sa trochu baštrngujeme...a tak dookola..večer zase nejakú večeru, kúpkať uspávať...ešte som z bakalárky nenapísala čiarku a obhajobu mám v apríli..tak držte palce...
a kým som bola na gynde, babka kočíkovala a stihla som sa vrátiť, než sa zobudila... 🙂
eliska...tak to je super, že 1-2x..moja sa budí aj 5x..najhoršie je to nadránom, keď už ju tlačia všetky grgy a prdy..to mrnčí každých 10 min....

kacenqa
24. feb 2010

baby s tym spankom je to uplne v poho, taki drobci standardne prespia okolo 18-20hod denne, uzivajte si to, po 3 mes. sa to pomaly zacne skracovat a doba bdenia sa predlzi a hlavne uz si budu vyzadovat coraz viac pozornosti....takze odporucam kupit take to polohovacie lehatko, nam sa osvedcilo, mala v nom sedela a kukala do sveta, ked som sla do kuchyne, polozila som ju na stol a bol klud....

csina: teda klobuk dole, skolacka, taky mrnus a este aj bakalarka k tomu, tak to fakt netusim, ako by som zvladala 😕

csina
autor
24. feb 2010

kacenqa...aj podľa toho vyzerám...a miestami mám pocit, že mám nervy nadranc.. 😅
inak to lehátko sme kúpili pred týždňom...super vec..malá ho zatiaľ používa ako záchod... 😀 😀 😀 každý raz, keď ju tam posadím, tak kaká... 😀

myzma
25. feb 2010

csina, si na VSsvA? mozes i do ip....

csina
autor
25. feb 2010

myzma...Komenského... 🙂

eliska22
25. feb 2010

csina kde si kupovala to lehatko? ja by som ho tiez chcela take iste 😉

csina
autor
25. feb 2010

eliska..na mimibazare ak chceš, pošlem ti kontakt priamo na kočku..expresne dodané na dobierku... 🙂

eliska22
25. feb 2010

no chcem

megg
25. feb 2010

ahojte, tak ja som dnes uplne prisla o hlas, prisla na mna nejaka chripka a dnes uz len septam 😒 No dnes sme boli po prvy krat vonku na teraske v kociku, tak som si to trosku uzila, ze svietilo slniecko a bolo prijemne. Len mam pocit, ze maleho obcas chytaju koliky. Nie silne ale predsa. Tak uvidim co s tym.

Neviete poradit,ako si vybrat spravnu satku na nosenie? Ja v tom mam chaos a neviem cim zacat. Chcela by som sem tam maleho ponosit aj takto. Mozu sa nosit uz aj take male deturence?

myzma
26. feb 2010

ahoj, megg,

ja som si kupila z 2. ruky STORCHENWIEGE, vysiel ma o 16 eur lacnejsie ako novy... mam pozicanu i SANAMI, az taky rozdiel medzi nimi nevidim, ... cim viac som vsak surfovala, tym som bola rozhodnuta viac investovat. zistila som, ze z 2. ruky by mali byt este lepsie (vynosene) ako povodne nove a su este k tomu lacnejsie.

skus www.nosime.sk, ale precitaj si ju cca celu 😀 su tam skryte odpovede na otazky, ktore si este ani nevyslovila 😀

zalezi, kolko mas peniazkov, ci chces nosit doma, vonku, akeho velkeho drobca, aka je tvoja konfekcna velkost a tak... podla toho zvolis elasticku (ta je vhodna najmä pre mimino), pevnu (v takej sa nosime od cca 5. tyzdna a v pohode), potrebne dlhu (ja mam 3,6 a bohato staci aj na kriz s kapsou) a cenovo pristupnu... skus bazar na MK, i mimibazare a i na ceskych strankach toho dost najdes... mozes si dokonca satku pozicat za nejaky poplatok,

vo volnej diskusii je tema nosenie, noseni detí alebo tak, baby ti urcite poradia... ale skus si nieco dopredu nastudovat...

odporucanie: viac ako 50 E by som nedavala, ak chces nosit len prilezitostne viac ako 40 E by som nedavala, v bazare boli za cca 40 - 50 E podla mna kvalitne satky, ale moc divoke farby... app: cena sa pohybuje tiez od dlzky... ak mas nejake otazky,mozem viac do IP 😉 daju sa kupit aj za 27 E, ale neviem,. aka je kvalita, no na doma na par hod by to mohlo byt ok 😉

bibione
26. feb 2010

no holky...esteze mam kludne a dobre dieta,inak by ma asi trhlo...donedavna spinkal takmer celu noc bez budenia a hned sa to ukazalo na vahe 😠 pribral len pol kila...a co ho mam budit,ked tak zlato spinka?? a ked ho zobudim,tak otrci pusinku a nece papat...zase mudra rada dr 😠 a aj tak papa 7x denne...a viac nez by mal...nerozumiem tomu 😅

na dovcu...fuuuh...ale isli by sme tak v septembri,niekde fakt blizko...ale take denne vylety to planujeme na maj,jun...bude pekne,vyhodime buginu a ide sa 😉

csina: inak to lehatko je fasa vec...kamoska ho dostala od sestry z talianska,ale to je ine delo 😀 hupe sa to 6timi rychllostami,ma to 12 pesniceik a melodii,vibruje,nad hlavickou ma take chutne aqvarko...no maly bol z toho hotovy...musime kupit...maju aj na bazosi 😉

megg
26. feb 2010

ahojte,
myzma moc dakujem za strucny popis. Skusim to nejak nastudovat a pripadne sa este poradim 🙂 Tiez som pozerala bazarik, no vsetko take kriklave farbicky maju. A kupila by som aj uz pouzitu.
Cize viac menej mam pozerat elasticku, ked chcem nosit uz taketo malicke babetko.

A ozaj my dovcu planujeme tak na skoru jesen, niekde k moru, no autom nehrozi, lebo nas prvy panesek neznasa cestu autom, to by bolo utrpenie ☹

Bibione, ja by som ho asi v noci nebudila. moj tiez ked spi, tak ani za svet nechce papat. Nastastie v noci tiez super spi, budi sa tak 2x. Ved doma vravim, ze toto ditko je poklad oproti mojmu prvemu, to bol iba zhon a stres 😲

martina46
27. feb 2010

no ked kojene dieta nepribera dostatocne, odporuca sa v noci zobudit na nejake to papanie. ale neviem, ako je to s detickami na UM. bibione, za ak dlhy cas pribral to pol kilo?

dievcata, co ste boli na nadstandarde, su tam na izbe aj nejake stolicky? a ak ste mali notebook, dalo sa tam pripojit cez wifi?

eliska22
27. feb 2010

martina46: na izbe sú stoličky aj stolík - v pohode sme sa tam najedli, je tam aj skriňa na veci takže nemusíš ich mať v taške 🙂
notebook mala spolubývajúca, ale nepodaril sa jej spojazdniť internet 😒

martina46
27. feb 2010

eliska, dakujem 🙂

bibione
28. feb 2010

megg: no za 3tt,teda od jednej poradni k druhej...tak v utorok ideme znova,len na vazenie...neviem ci sa mi to len zda,ale nejak otazel 🙂

csina
autor
28. feb 2010

no my ideme zajtra pozrieť "dobrú " tetu doktorku kvôli tomu tonusu, tak držte palce, nech zdvíha hlavu ako doma, nech ma nemá za blbca... 🙂
inak ja nepoznám kľudnú noc, fešanda sa budí častejšie ako cez deň..a dnešná bola bonusová..od pol tretej do pol šiestej štrajkovala.. 😅 budí sa aj každú hodinu, ale nie vždy kvôli jedlu...už ani poloha na brušku nezaberá ako zo začiatku..je akási nesvoja, asi kvôli tomu soplu...aj keďho už nemá toľko, vadí jej viac ako prvé dni...
a už vidím, že dnes to bude podobné, nemá akosi náladu...idem kupkať..pa 🙂