icon

Bacuľky poradťe, čo nosiť v lete

alissawhite
3. aug 2018

Baby čo máte pár kilečiek, možno aj viac ako pár, navyše, čo nosíte keď je vonku takéto peklo?? Ako nosíte šaty aby vám neodrelo šunky na stehnách?? Ja si vždy nakúpim šaty, mám ich raz a mám dosť na celé leto...

adula12
4. aug 2018

@sara287 nic neskúšaj. Je chore jest 2x denne. Znicis si zdravie. Nechapem ako dotycna moze fungovať pol dna hladna. Treba jest viackrát ale striedmo. Pridat oriesky, semienka, zeleninu, ovocie, popripade skusit delenu stravu. Teraz v lete je vela možnosti. Zrusit vyprazane, mastné, omacky a pod. Pridat bielkoviny, tvaroh, jogurty, syry. Vsetko ide, len treba sa odhodlat. Schudla som 30kg, tak viem o com hovorim 😉

narsila
4. aug 2018

Dievcata, kazda strana ma svoju pravdu a viem sa vcitit do oboch, lebo som roky bola tucna a teraz som uz roky stihla.. skuste si tipnut, ktora etapa mojho zivota bola zdravsia, stastnejsia a spokojnejsia.. 
Bavime sa o genetike, ok.. cela moja rodina je obezna a mohla som sa na to pohodlne vyhovarat.. viete kedy som sa dala do poriadku? Ked som sa odstahovala do ineho mesta, zacala som sa hybat a netlacila som do hlavy s laskou navarene delikatne mamickovske a babickovske jedlo a zacala som si varit sama.. a to si trufam tvrdit, ze varim vyborne..
Dnes som bola na kupku a bolo to krasne vidno.. na dekach rozlozene rodinky, bud stihli/obezni vsetci clenovia.. malo bolo takych, kde by boli aj aj..  v mnohych pripadoch tlacili obezne rodinky langose a smazene kridelka uz do batolat, kdezto u fit rodin som videla krabicky s ovocim, alebo zeleninkou a nejake chlebiky z domu..
Takze genetika OK, ale len v pripade ak pod nu zahrname aj zdedeny nezdravy zivotny styl! (Za tymto si budem stat aj keby ste ma lamali)
A fajn, niektore lieky mozu ovplyvnovat metabolizmus a ukladanie tukov.. mam taku kolegynu ktora berie lieky na stitnu, je pekna zena ale ma asi 110 kil.. stitna je pre nu naraznik ze nemoze schudnut, aj ked drzi (vselijake hlupe) diety.. to by som jej uverila, kebyze nezdielame jeden kancel.. tu zenu som nevidela zrat(s prepacenim, ale zerie) nic ine len pizzu, forneti, smazene jedla, sladkosti a pit colu.. tak potom aka stitna?
K teme.. za roky odkedy mam 55-57 kil ma ziadne osuchane stehna netrapia, ale chapem, ze to je individiualne..
Kazda sme nejaka a kazda vieme, kedy sa citime dobre a kedy nie.. ostatne, klamat mozme maximalne same seba..

lanvinka
Autor odpoveď zmazal
pusinka263
4. aug 2018

Rozhodne kupit. BANDALETKY!!! Hoci aj z wish aleboa z aliexpres.ja som odkedy ich mam stale v sukni alebo v satach.

lanvinka
Autor odpoveď zmazal
lanvinka
Autor odpoveď zmazal
lianka123
4. aug 2018

@adula12 ahoj. Rozky jem odjakziva. Mc donald si dam raz za nesiac. K svokre chodim raz za dva mesiace. Zdrava som, chodim pravidelne na preventivky. Pred kramami su normalne chutky.
Dvakrat denne lebo jednak nemam cas jedlo riesit a jednak mi ani az tak nechuti pocas dna- bezny kolototc s malym a pracou.
Pre mna neni jedlo priorita.
Vec je taka, ze ked chcem vyzerat dobre je to jednoduchsie so stihlou postavou.
Naco?
Neplacem ze som tlsta
Tak ako neplacem nad inymi vecami.
Moj zivot je sice dokonaly ale chce to vela sebakontroly v mnohych veciach.
Skor som rada ze existuju ludia ktori su stastni tak ako su 🙂
A ty ries radsej svoje zdravie 😉

lianka123
4. aug 2018

@adula12 dokazem. Uplne v pohode 🙂 aj ked je sobota a dnes mam vcelku cas aj tak som jedla o 10 a o 5 a staci 🙂

lianka123
4. aug 2018

@lanvinka to neni hladovanie. Hladovanie je ked myslis na jedlo a nedoprajes si ho. Ja ked som hladna sa najem.

lianka123
4. aug 2018

@sara287 skor zacni sportovat najskor. Postupne ti bude chutit menej.

lianka123
4. aug 2018

@adula12 pocuj. A co ty tak jedavas? Ked tvrdis ze 2krat je hladovanie?

cickamon
4. aug 2018

@lanvinka nie moze ta mat rada ale nauci sa od teba iba povrchnosti a odsudzovat ludi na zaklade postavy ci sedenia vo fastfoode ... mozno ty to nerobis z donutenia a zdravu stravu milujes no preco to nutis ludom co sa ta o to neprosia? poznam vela dievcat co sport doslova neznasaju v akejkolvek podobe a niekto jednoducho nema rad zeleninu...a veru ja by som nechodila tak rada k babkam keby ma tam namiesto dobrot cakala mrkva s jablkom a kritizovali by ma za kazdy gram navyse 😀 ...PS: komplexami z postavy mozno aj vdaka nim rozhodne netrpim aj ked niesom modelka mam normalnu postavu ziadnu nadvahu , cvicim dokonca kazdy den minimalne hodinu vecer ked mala zaspi ale nie z donutenia alebo chudnutiu ale ako reset hlavy po xy-tom rovnakom dni na rodicaku ...a s 20-tkami sa neporovnavam aj ked este nemam ani 30 😀 jednoducho nemam potrebu sa porovnavat s nikym a ani nikomu vnucovat moje mudre rady lebo to by som autorke napisala nech nenosi sukne a saty lebo ja ich nikdy nenosim a nechyba mi to 😀...

adula12
4. aug 2018

@lianka123 ty si mozno stihla ale je rozdiel mat 50kg a 50kg 😂 pochybujem, ze mas dostatok svalov a vyzivnych latok v tele pre spravne fungovanie. Mala by si zajst na "diagnostiku tela" a budes prekvapená. 😉 A povedat, ze tebe staci jest 2x, ako ok. Ale nerad taku radu inym lebo je viac ako hlupa táto rada. Ty nevies co sa deje v tvojom vnutri, problemy u teba pridu mozno o par rokov. A jest sa nema vtedy ked citis hlad, to uz je vtedy neskoro 😂 ale ty o zdravom zivotnom style nemáš ani ponatia ako tak citam tvoje komentáre, tak tazko ti vysvetľovať. Skus zajst za fitnesakom alebo vyzivovym poradcom. Pretoze tvoja dieta je mozno ok ako "detox" na isty cas, ale nie ako stravovanie na cely zivot.

lianka123
4. aug 2018

@adula12 to nie je dieta 🙂 ranajky vianocka s maslom a dzemom a kakaom vecera kuracie na grile s pecenymi zemiakmi. A vela meloonu. Co je na tom dietne? 🙂
Do fitka chodim a svalov mam dost z behania nosenia 15kiloveho dietata
Netozumiem tvojim prispevkom. A asi ani nechcem.
Ja nikomu neradim. Tato diskusia je o inom 😉

saslavka73
4. aug 2018

Ja si myslím, že je individuálne , nech sa každý stravuje ako mu pasuje. Podľa múdrych článkov, sa má jesť 5 krát denne malé porcie, vraj je zdravý aj prerušovaný pôst čo je asi ako @lianka123, inak mne tiež vyhovuje tento spôsob. Proste dobre vyhladnúť, potom sa napiť vody a potom sa najesť. Akonáhle začnem výdatnými raňajkami, žrala by som celý deň. Tak si vyber.

namornicka
4. aug 2018

@narsila krasne to vidno aj potravinach co maju ludia v kosikoch a ako ti pri tych kosikoch vyzeraju. Je to priama umera 😃

saslavka73
4. aug 2018

@namornicka Tak toto je svätá pravda. Minule som bola na nákupe. A obzerala ľudí a čo také nakupujú. Ja pár vecí v košíku, ale tak viem sa aj ja rozšupnúť. Takí 50 tnici asi väčšinou muž a žena, naozaj veľmi tuční ledva funeli, a plné koše, plné, plné. My sme to jedli ja neviem 2 mesiace. A takých párov bolo 10. Pri nich som sa cítila ako modelka.🙂

sissy27
4. aug 2018

@lanvinka ako moja prababička hovorili "komu není zhůry dáno, v apatyce nekoupí" 🙄. Na teba to sedí ako uliate.
Mimochodom, nosím veľkosť M, hore S, takže twiggy nie som, ale baculka ešte tiež nie. Aspoň sa tak necítim.
A keď máš mhd tak strašne preplnenú obéznymi ľuďmi, že ti až dýchať nedajú, keď máš tak nechutný výhľad z okna na davy obéznych kŕmiacich sa nezdravým fast foodom, tak asi bude načase niečo zmeniť. A najlepšie u seba, máš kopu možností. Lebo toľko negativity čo ide z teba, to je horšie ako kilá navyše.

lanvinka
Autor odpoveď zmazal
lanvinka
Autor odpoveď zmazal
oli18
4. aug 2018

@zlotazla Ale ony sa obhajujú. Diagnózou. 🙂

saslavka73
4. aug 2018

No ja som tučná. Lebo rada jem. Lebo sa nehýbem. Mám aj vysoký tlak. Keby schudnem tak asi sa mi upraví aj ten tlak. Som leňoch, celý deň som práci, keď som doma rada poležím, neviem sa donútiť k pohybu. Viem to a zatiaľ to neriešim. Snažím sa ísť všade peši alebo na biku. Najviac neznášam keď niekto hodí poznámku týkajúcu sa môjho vzhľadu, nechcem to robiť kvôli okoliu, kvôli tomu je to tak správne a neviem si nájsť kurnik iný dôvod. Mám zatiaľ len aby som bola zdravá a oblečenie. Tak proste to o sebe viem, nejako s tým bojujem, nebránim sa tvrdým vyjadreniam, ale nebudem to robiť kvôli Zuze, lebo ona si to myslí, že by som mala.

oli18
4. aug 2018

No počúvajte, niektoré. Už si dovoľujete sa tu urážať. O nič nejde, len o názory. Ani tá 50-ročná nikoho neurazila, tak sa kroťte. Mohla by vám mnohým byť matkou. Takže trocha úcty by to chcelo, ak viete, čo to je.

jana_eyre
4. aug 2018

@zlotazla toto si uplne vystihla.. ja asi nemam mozgove kapacity na to, aby som pochopila, preco niektorych ludi tak trapi, preco maju druhi nadvahu/obezitu a ako ju vysvetluju.. tieto blbe narazky sa objavuju v kazdej teme o postave.. nechapem a asi nikdy nepochopim preco ludi trapia taketo veci a nikdy mi na to asi ani nikto neodpovie..

a ak sa bude niekomu lepsie spat, tak priznavam, ze na svoju pneumatiku okolo brucha nemam diagnozu, su v tom len keksiky a sladka kava 😅 cvicit cvicim len na nohy, lebo na brucho som LENIVA..

saslavka73
4. aug 2018

@jana_eyre Ževraj pneumatika oolo brucha je ukladanie stresu do brucha + zlé trávenie + sedavá robota.

alissawhite
autor
4. aug 2018

@lanvinka To teda máte diagnózu a ten orgán ktorý vám správne nepracuje je mozog??? Že tuční ľudia vám smrdia a zaberajú miesto v autobuse..je toto normálne? A mne napríklad vadia staré,vyslúžilé paničky ktoré si aj v 50tke myslia že majú 20, smrdia mi ich najznačkovejšie parfémy ktoré treba na seba naliať celé aby každý cítil že na to majú. A čo obézny človek nemôže ísť autobusom?? však vy si choďte pešo alebo s tými paličkami ako to teraz tieto moderné dôchodkyne robievate, však načo autobus. A ešte jedna vec: Ten nadpis sem mal priviesť naozaj bacuľky aby sme si medzi sebou poradili, nie vychrtlé geriatričky ktoré sú hrdé na svoju postavu..u nás sa tomu hovorí stará vydra: ešte by lovila ale korisť už nedobehne..

ukulela
4. aug 2018

@oli18 ako neurazila: oznacuje tu zeny za trafene husy a podobne ...

jana_eyre
4. aug 2018

@saslavka73 no asi to je fakt len zevraj.. lebo ja nesedim ako je den dlhy (nie len okolo deti skacem, ale hybem sa s nimi, neznasam ked sa nehybeme) stres mam maximalne z toho ze ma neposluchaju niekedy (co nepovazujem za strasny stres, kedze v minulosti som zazila omnoho horsie a vaznejsie stresy) a travim dobre, lebo okrem kavy a keksov sa snazim zdravo jest a stolicu mam dobru 😂😂😂

moje brucho je preto, ze v priebehu 4rokov sa tri krat natiahlo, pribralo, porodilo a ja som na neho nikdy cielene necvicila, lebo ma boli chrbat a teda som aj leniva cvicit navyse..

danielahamar
4. aug 2018

Ja nie som tucna, ja mam na sebe len vela informacii z vesmiru😂 a som toho nazoru, nech si kazda hladi svoju rit a inak tuhy anti si davam aj ja, bez toho nevyjdem von, silonky neznasam

kikina84
4. aug 2018

@saslavka73 presne ja z toho zacinam mat pocit ze modelky neznesu ze tucnota si dopraje viac a dokazom je to,ze zakladatelka sa pytala na oblecenie a namiesto rad na tuto temu sa tu zisli bio modelky sveta a idu kazat tam,kde ich o to nikto neziadal, vopchaju sa do kazdej takejto temy kde 40 kilove napuchnute cverny tvrdia ake su tucne a vysadili vsetko co bolo na jedenie..A navyse dolezite : maju kristalove gule podla ktorej vedia dotycnu zmapovat na zaklade jednej vety..a hned zhodnotia zdravotny stav..technologia napreduje,ale kristalovym gulam tu na mk sa nic nevyrovna..