Bazár a premeriavanie vecičiek
Baby ,premeriavate veci z bazaru? Ja už som nešťastná ,nahodila som veci, sú tam veci napr..Zara zimná bunda za 6 e v top stave..je tam veľkosť, vek na aký sedí popísané , predávam lebo už nemám kde skladovať ,tak za lacno dávam a všetci že premerat..ako keby chcem 30e alebo.podobne chápem ..ale takú vec tam ani nemám..je o to záujem o tom po tom,ale všetci len premerat ..veď je tam veľkosť
@stanulienkat ja tam mam napísané na akú veľkosť to sedí
no kúpiť nejakú vec, čo je mala asi nechce nikto...a ak je to od ruky, tak nemá možnosť ani vrátiť, keď nesadne...nie každý si chce zapratať domácnosť vecami, ktoré potom nevyužije...čiže ja chápem aj to, že niekto chce premerať vec aj za 2e...no neznášam , ak premeriam a viac sa neozve ani bu ani mu
@irusa keď ano ja som to pár krát spravila a neozvali sa samozrejme naspäť..topánky dávam VD vždy ,nerobí mi to problém ..
Vždy som odfotila, premerala a nahodila inzerát aj s mierami aby som to nemusela merať xy krát.
Ja píšem vo väčšine k veciam rozmery, či dĺžku nohavíc, alebo rukáva a určite aj vnútornú dĺžku v topánke. Presne toto ja totiž očakávam v inzerátoch, keď niečo chcem kúpiť.
Dalsia vec je ta, ze pranim sa veci prirodzene menia, a clovek si proste chce byt isty. Ano, aj pri 6 eurach... niekomu je aj to vela.
Predaj si zvýšis tým, že pri inzeráte vložíš miery.
Ak ti predaj nehorí, nemeraj.. A do podmienok predaja si dopis ze veci do 10e nemeris.
Tak bundu nepredás hneď, ale možno za 3 mesiace..
Veď pri zadávaní inzerátu hneď napíš miery, veď keď to fotíš hneď to aj premeraj to nie je taký problém. A áno aj keď kúpim vec za 6e a aj za 4e tak chcem aby dobre sedela a nie aby potom stála v skrini
@mk22 ona už je predaná ,o to nejde , len neviem ja nepytam miery, mne stačí naozaj číslo v inzeráte ale udáva ..hlavne pri deťoch
@1bubino2 topánky meriam aj ja
Co znacka, co model to rozdiel vo velkosti niekedy par cm a viac. A tiez kazde 6 rocne dieta nema rovnaku velkost. Fotim rovno s metrom. Ja napr ked nakupujem tak nepotrebujem vec ktora je mala alebo velka ani keby stala euro, pri cene postovneho...
Pre mna je podstatne, aku dlzku napriklad maju zimne overaly od pleca po rozkrok, mam dlhe deti, Pepco uz viem, ze musim kupovat o cislo vacsie. Alebo pre 3 rocneho sirku, lebo je chudy,...dcerka 8 rocna je zase pribrata poslednu dobu a vacsinou uz idem do 146, ale nieco uz aj 152, syn 10 rocny niekedy v 140 este plava. A ano, ak su to aj veci za 5 eur, aj tak som rada, ked su tam rozmery. Ja by som premerala, keby som davala na inzerat a hned to tam uviedla v popise, hlavne teda bundy, nohavice, overaly. Ja to este odkladam pripadne pre sestru. Ale ked budem predavat, tak to isto spravim takto.
ked poprosia, premeriam. moj ma napr. dlhe ruky aj nohy a uz sa mi stalo, ze nieco bolo skratka prikratke. ale ved si napis do podmienok, ze nepremeriavas, a budes mat pokoj, ak sa ti to nechce robit.
nuž nie je 6 ročné dieťa ako 6 ročné, nie je 128 ako 128...
však zmeraj šírku, dĺžku a rukáv a hotovo - rovno napíš keď nahrávaš inzerát a ozvú sa len tie, ktorým to bude pasovať
Úplne s tebou súhlasím, ako nepremeriavam ja, tak to ani neziadam od iných, nakupovala som tu uz veľa krát a ani raz sa mi nestalo ze mi niečo nesedelo, od toho je tam ta veľkosť
Nie, nepremeriavam, nechce sa mi. Ak predavam nejaku vec za fakt lacno, tak sa mi naozaj nechce premeriavat.
Áno, ak sa chcem veci zbaviť premeriam. Zas to nerobím každý deň.
ja mam zase vela veci uz s uvedenymi rozmermi a ajtak mi chodia rozne podivne otazky. vcera napriklad, ci by to sadlo jej dcere, ktora je silnejsia... tak neviem, ci som mala sadnut este aj k vesteckej guli, ked su tam tie rozmery...
Keďže mám málo veci na predaj tak sa snažím premerať hneď (aj keď nie detailné) :
1. Pri topánkach uvediem vnútornú dĺžku
2. Pri rifliach, šortky a pod. premeriam pás
3. Pri šatách premeriam celkovú dĺžku
Akože, keď niekto odomna požiada premerať tak spravím. Neskôr doplním tie miery aj priamo do inzerátu (ak chýba a dotyčná si vec nekúpi).
Áno, je to práca navyše. Nerada premeriam veci lacné (za 1€,2€). Horšie je keď sa dotyčná ďalej neozve (aspoň s poďakovaním). 🫣
Ja ti radim jednu vec, uz ked to fotis a nahadzujes... tak to rovno meraj, ako pise @22abigail22 , plus nohavice urcite odporucam merat vnutornu dlzku a saty sirku pod pazuchami (cize hrudnik v podstate). Usetris si kopu ale fakt kopu casu s tymi to vytiahnut=premerat a cakat. A podivne otazky ignorujem. A najviac milujem ke dje stav opisany a aj tak ma niekto potrebuje 3 dni sa pytat dookola, ci naozaj to nie je poskodene :DDDDD vtedy by som najradsej inzerat vymazala a vec hodila do kosa :DDD
1-2EUR veci uz na bazar nedavam, nestoji mi to vobec za tu namahu. Hodim do humany.
Ja kvoli tomuto uz ani nepredavam na MK a v roznych mamickovskych skupinach, lebo kazdy chcel premerat to, hento a nakoniec to ani nezobral. Ako sorry, ale ked predavam vec za 5 Eur, urcite to nebudem merat. Preto preferujem osobny odber, nech si kazdy vec vyskusa, ak chce, vidi pripadne vady a ked chce, nech to berie. Ak nie, tak nie, ale merat a posielat sa mi fakt nechce, nemam tolko volneho casu. To radsej dam tie veci na charitu alebo niekomu, koho poznam.
Ja presne pre toto nemám nervy predávať. Ale na druhej strane som to vždy urobila - proste premeriam. To je jedno, či stála euro alebo 30, proste ak ju nepotrebujem, tak ju nechcem doma skladovať zbytočne a riešiť, čo s ňou ďalej. Nemám čas behať po meste a hľadať kontajnery humany a pod.
Vacsina tych znaciek ma svoje strihy rovnake. Cize ten kto uz Zara bundu mal tak vie ako sedi/nesedi. Ja co viem a trkne ma premeriam pri nahodeni inzeratu a co zabudnem uz nepremeriavam. Inak ja som mojho nikdy nemerala, proste viem ako mu sedi dana velkost od danej znacky.
Rovnako to je aj ako ked chce niekto z balika 2 veci, no nie ja nejdem na postu kvoli 5€. Ja na taketo nemam cas a radsej to dam do zbierky co sa robi u nas v praci.
Topanky meriam vzdy kedze sme barefoot.
Áno, pýtam si premeriať a sama premeriavam už pri nahodení inzerátu, dôvod je ten, že napr. legíny, dcéra 4r. niektoré oblečie aj 110, niekroré 116 ale už má aj 122 🙈 tak isto mikiny, oblečie aj 98 ale aj 122...takže pre mňa sú miery dôležité...
Nečítala som všetky komenty ale ak raz už vec pre niekoho premerias, môžeš to rovno aj s fotkami hodiť do inzerátu a už viac merať tú istú vec nemusíš 😀 aspoň ja to tak často robim
Nie,uz nepremeriavam..mam pocit,že niektoré tu majú z toho len zabavu alebo čo...mam napisane aj v podmienkach, že nemeriam..a aj tak sa najde nejaka čo pyta premerat..vždy som sa "zlutovala " a vazena ani Bú...takže som povedala že kvoli tým par drobným sa to neoplatí ...mam věci kt.ked mi vyloženě zavadzajú, mam ich vo sfukovacom mechu,a ak sa do určitej "zbierky " nepredajú automaticky ich tam posuvam. Ak ide o věci dražší tam nemam problém zmerat.
áno premeriavam
syn má aktuálne v skrinke oblečenie od 116-128. Včera som mu kúpila tepláky veľ.128 a sú mu malé, pritom má výšku 120cm a 5 rokov 🤷🏻♀️ aj ja zvyknem pýtať predávajúcu o miery. Ak nie je ochotná premerať mi to, nemám záujem a obchod neprebehne.

Samozrejme, ze premeriavam. Ved kazdy vyrobca ma ine rozmery a nie vsetko sedi podla tabuliek.