Bezdetné páry - nenudíte sa?
Ti, co ste sa rozhodli dobrovolne nemat deti, nenudite sa? Ako si vyplnate cas?
@reanda vsak toto, ta nuda mi chyba. Praveze rozmyslam, ze co by som bez nich robila a mam pocit, ze vsetci maju cas len ja nie 🙂
A na ozrejmenie, rano som nola behat na hradzi, odrobila som ho, navarila, upratala, s deckami som bola 2hod vonku a uz by som mala ist spat... ale drti spia tak lezim a uzivam si ticho
Nie nenudíme sa😀 a čím sme starší tak sa nám do toho viac a viac nechce.Myslím do výchovy detí a mne do rodenia🙂 Síce to znie nudne a otrepane ale nás baví ten klud, cestovanie,nemusíme sa o nikoho starať teda okrem mačky😀 Taký lážo plážo život.A nemyslím si že raz budem lutovať.A tiež ten spánok.Spíme dokedy chceme a vela ušetríme.A potom míňam aj na zbytočné hovadiny čo by som nemusela.Ale mne práve toto prináša radosť
1.spala by som neprerušovane (žiadny soplík, žiadny čajík, žiadna vyzutá ponožka,...)
2.mala by som s mužom sex vtedy kedy by sme chceli a nie iba vtedy kedy môžeme
3.prachy (veľa peňazí) by som vrážala do seba - i keď tu musím povedať, že nákup hračiek a potrieb pre deti ma teší viac než pre seba 🙂
4.knihy, knihy, knihy.... ach
5.kultúra - ísť hocikedy, hocikam bez toho aby sme zháňali opatrovanie
6.obliecť sa za pár minút a proste vyraziť bez toho aby som sa spotila skôr než otvoríme dvere, bez toho aby sme sa pre niečo vracali, bez nekonečného chystania
PS: ale teraz, so synom, je ten život predsa len o niečo lepší <3 lebo toto všetko aj tak budem robiť keď bude dospelý. a syn bude ako bonus 🙂
Nenudíme sa. Užívame si toto obdobie. Cestujeme, turistikujeme, chodíme po výletoch s kamarátmi. Nemenila by som popravde.
Tak zivot bez deti bol raj. Praca,domov,bolo upratane vzdy, isla som na nakup,vylet,kadernicka,kozmetika,sobota nedela kludne do 11tej som spala,kavicka do postele,ked sami nechcelo nevarila som kludne restika aj kazdy deň. V noci som neriesila ziadne kasle sople.
Uprimne svoje deti mam naozaj rada no nikedy by som ich chcela niekam odlozit a byt zas slobodna.
To len ja mam pocit ze nic nestiham a to nemam deti a muz je samostatny? 😅
Nenudim sa nikdy, prave naopak, niekedy by som chcela, aby mal den aspon 50 h, aby som stihla vsetko, co by som rada 🙂
Vobec nenudime🙂
športom
Ja mam dve deti tak nejsom dobry respondent ale ked ich doma nemam par dni tak normalne neviem co so sebou. Ked sa zrazu musim postarat len sama o seba. Kolko krat sedim a hovorim si, take ticho, ze je to take smutne. Pritom mam co robit - beham, bicykel, svihadlo kurzy, praca, zahrada, s manzelom na veceru, do kina,... Ale proste ked tam zrazu neni taka detska vrava, smiech, krik tak mi je aj smutno, ze raz naozaj odidu 🤷🏼♀️
Ale samozrejme ked som ich nemala tak som mala pocit, ze vkuse mam co robit a este som aj nestihala 🤣🤣 Doteraz nechapem.
bezdetný človek musí takisto chodiť do práce či sa nejako živiť, nikto mu nič zadarmo nedáva, takže nemať deti neznamená že si celý deň žijeme v nejakom zábavnom parku a zvyšok času je predsa vždy čo robiť či už s mužom či v domácnosti a aj nič nerobiť pre mňa neznamená nudu popravde, proste sa len tak teším z pekného májového dňa napríklad a nepotrebujem pri tom nikoho 🙂
Žienky, tie čo máte deti, normálne vám závidím, jasné, že v dobrom.
Mne osud vymeral ten najkrutejší trest, že nikdy nebudem matkou, ale nezúfam.
Autorka, píšeš, že či sa nenudia tie, ktoré sa rozhodli dobrovoľne nemať deti, to vážne? Väčšina žien sú tu mamičky a ty asi patríš medzi ne, však? Alebo aj také, čo dieťatko práve čakajú, či sa snažia a nedarí sa im. Áno, sú aj také páry, čo sa dobrovoľne vzdali detí, ale toto je fórum pre mamičky, či budúce mamičky. A ja si kladiem otázku, či mám právo byť na takomto fóre, keď som bezdetná? Tu by som poprosila odpovede.
Inak by som položila tú otázku. Ako ste sa vyrovnali s tým, že ste bezdetní? Alebo tak nejako.
Ale odpoviem ti, nie, nenudím sa, ale chýba mi detské objatie, vlastne v mojom prípade už možno to pubertáne odvrávanie, či dospelácke silné reči. Vieš, čo by som dala za to, ak by ma telo z môjho tela oslovilo mama? Nuž, osud, či Boh to inak zariadili.
Robila som pestúnku svojmu synovcovi a neteri, snažila som sa im vštepiť niečo z mojej tetovskej výchovy, ale vlastné dieťa je vlastné.
Všetkým mamičkám tu na Modrom koníkovi prajem z celého srdca veľa krásnych chvíľ, prežitých s vašimi ratolesťami, nech vám robia len radosť, nech vaše čisté materinské srdce krášli ich nádherný detský úsmev.
Nikdy som sa nenudila ani bez dieťaťa :D aj teraz keď ide mala preč niekam ani.mi to nepríde, proste dobieham co inak.som nestihla a potom robím všetko čo nerobím bežne;)
Nemám pocit žeby som sa niekedy vyslovene nudila, ci s dieťaťom alebo bez. Ale to bude asi tým ze áno ničnerobenie neznamená pre mňa nudu ale oddych...
@bylinka25 no ja nechcem deti dobrovolne odjkaživa čo si pamätám.A prihlasila som sa tu ked sa už teda pýtaš či sem máš právo vôbec chodiť tak keby existuje nejaké iné forum čisto zamerané na ženy kde by sme preberali hocičo alebo by to bolo členené aspoň do skupín aj keby sa tam preberali deti to by mi nevadilo. Tak hned by som sa prihlásila radšej tam.Ved preskakuj detské témy a je to.Ale bohužial také forum zatial nevymysleli.Prečo? neviem.Tak my ostatné, aj ked dobrovolne bezdetné sme radi aj za koňa.Nepreberajú sa tu len detské témy ale všecho chuť.A rôzne rady a hlavne sú tu kdejaké skupiny
@liusa82 presne, človek má predsa právo ísť na hocijaké fórum, to čo je za otázka či má právo ísť na fórum pre mamičky, keď nemá deti? Ja už som zo zvedavosti bola aj na fóre pre amatérske prostitútky a vôbec to neznamená že som amatérska prostitútka alebo nebodaj na baby to ani náhodou 😀 ako chápem že je asi smutná že nemôže mať deti, ale napr ja som na tom tak ako ty, nechcela som nikdy
My síce deti máme, ale máme známych čo sa rozhodli dobrovoľne nemať deti a musím povedať, že oni si život teda vedia užívať 🙂 veľmi veľa cestujú, spoznávajú rôzne krajiny, ľudí. Majú také to veselé manželstvo a celkovo by som ich život zhodnotila ako naozaj pekný a vôbec nie nudný. Obaja majú dobre platené práce, ktoré im umožňujú pracovať odkiaľkoľvek tak to patrične využívajú 🙂 podľa mňa je to hlavne vec nastavenia- obaja sú zdraví a keby chcú mať deti, dávno by ich už mali, ale oni sa rozhodli pre takýto život a fakt sú spokojní
@liusa82 Ja neodsudzujem ženy a mužov, ktorí sa rozhodli dobrovoľne, že nechcú deti, rovnako ani tých, čo sa rozhodli zostať slobodnými, je to ich osobná vec a asi majú na to pádny dôvod.
Čítam aj detské témy, mnohými som prešla, keďže som sa stara o deti mojich sestier.
Kúpala som ich, prebaľovala, zarábala mlieko, kočíkovala, prebaľovala, prala im plienky, žehlila im oblečenie, plienky, neskôr ich vodila do škôlky, vyberala ich, potom prišla na rad škola, učila som sa s nimi.
Možno sa spýtaš, kde boli ich matky?
V práci a keďže ja som na ID a vtedy som bola slobodná, bezdetná a milujem deti, tak som väčšinu ich povinností brala na seba.
Ešte aj , aby nebrali OČR, bola som s nimi doma ja.
Myslím, že mám akú takú odmenu hore v nebi.
@bylinka25 samozrejme, že tu máš právo byť ako hocikto iný! Je tu naozaj mnoho tém a odhliadnuc od ženských škriepok 😅 je MK ozaj fajn miesto na zábavu, ale aj rady, tipy, triky..dokonca sú tu aj muži a často obohatia diskusie svojím mužským pohľadom na vec. Ja si čítam rada rôzne pohľady na jednu problematiku.
Je mi veľmi ľúto, že ti osud deti nedoprial, je to veľmi nefér, keď ľudia, čo po deťoch túžia a navyše by určite boli dobrými rodičmi, ich nemôžu mať. Deti tvojich sestier majú obrovské šťastie na takú tetu ako si ty ♥, teta je naozaj ako druhá mama, moje deti napríklad nemajú takéto osoby v živote nemajú, pritom to musí byť super 😉
Nie. Co je to za otazku? To aj pary s detmi predtym, ako mali deti, cumeli cely den do steny podla teba? Zijes v jaskyni?
Popravde baby, ja som skôr cítila pocity otrávenosti a nudy keď som musela "strážiť" deti niekoho iného napr. v rodine. Fakt ma to nikdy nebavilo. Len vidím detské ihrisko a už zívam.
@bluka2 my vpohode. Domov prídeme o 16:00. Vprvom rade je ich poriadne nakŕmiť a dať vodu 😂. Tak to im potom vydrží do 19:00. Dovtedy sa syn naučí. Prezlečie ide za kamarátmi ,alebo futbal alebo kuka telku,dcéra sa hrá,niekedy mi pomáha. Ale keď potrebujem tak potom príde muž, alebo keď si chcem ísť zabehať alebo sa prejsť tak aj syn sa vie o svoju sestru za ten čas postarať. 19:00-20:00 je druhé kolo jedenia, sprcha,pyžamo a do deviatej sú v posteli. Syn je samostatný, dcéra sa vie aj sama zahrať a muž príde cca o 17:00. V sobotu varím náročnejšie jedla a upratujem, nedeľe sa motame kade tade
@mladena to ani nehovor o tých ihriskách.Toto by bola aj moja nočná mora😀 ešteže máme dom.Takže ja by som skôr dieťa dala tam do piesku🙂 A neviem si ani predstaviť chodiť na kdejaké detské podujatia a koncerty ako spievankovo,tanculienka atd či čo to je.Až ma pot oblieva🙂 ako chudák dieťa keby nejaké mám🙂 a ešte keby sa mi narodí nebodaj nejaké postihnuté alebo s chorobami ved aj s tým treba počitať.To už ozaj neviem čo by som robila.Všetko treba dobre zvážiť a nie že len mať dieťa to je záväzok na celý život.Nie len kým je malé a to si plno ludí neuvedomuje.Ja dávam dosť financie ale pre zvieratá.To ma tak naplňa
@bylinka25 dakujeme 💜
Hej, bezdetne pary sa samozrejme obcas nudia. Ale je to nuda taka ina, bez vycitiek, bez stresu, ze treba nieco robit, niekomu sa venovat, lebo .. 🙂
ja teda deti mam, a tak otazka nie je pre mna....no zasnivala som sa a viem si plne predstavit co by som robila aj takto bez deti....ja myslim ze aj jeden aj druhy typ zivota moze byt naplneny a krasny, asi zavisi od oka a tiez nastavenia cloveka k tomu co sa mu ponuka
....aby to neznelo nejak smutno, tak aj s detmi sa toho da absolvovat vela a v mojom pripade napr. narastla odvaha skusit aj veci, ktore by som bez nich nedala
@angela85 A nie su unaveni, ked idu spat o 9tej? Lebo moji, ked zaspia okolo 20:00, tak spia az do rana (6:50-07). Tak to nechcem kratit, lebo ze akoze ten spanok je prospesny...Aj my prideme domov tak 16:30, len potom povedzme ako dnes 17-17:40 kruzok, po ceste som skocila do obchodu, ktory je hned vedla (to tak kazdy druhy den - cerstve ovocie, zelenina, pecivo) a budem aj rada, ked do tej 20:00 stihnem, aby boli v posteli. Na konicek mi neostala ani minuta. Z toho mi vychadza, ze volba je medzi konickom deti a mojim :D S tou pointou dat napit uplne suhlasim 👍
@franica Jej, ďakujem za krásne slová.
Moje druhé "deti" sú už dospelé, synovec má 29 a neter bude mať 21, teraz maturuje.
Myslím, že som ich dobre vyzbrojila do života, presne tak, ako to urobila aj moja nebožká teta.
Kedykoľvek som chodila za ňou tri kilometre peši, za jej teplou náručou a milými slovami. Vždy som chcela byť ako ona. Milujúca teta, čakajúca svoje netere a synovcov s nejakou drobnosťou, či milým slovom. Aspoň to mi Boh doprial, byť dobrou tetou.
Aj mne ti príde nefér, že ženy, ktoré chcú byť mamičkami, nie je im dopriate a niektoré, ktoré si to neželajú, aj tak otehotnejú.
Som hrdá na seba, že aj napriek ťažkému zrakovému postihnutiu mi ich zverili a verili mi. Že aj ja mám spolu s rodičmi svoj podiel na ich dobrej výchove, že som v nich zanechala stopu. Nech pôjdu kamkoľvek, spomenú si na mňa.

@svetlonos Ja uz neverim, ze sa niekedy este vyspim do ruzova 😀