Biden na Ukrajine
Aby sme sa na začiatku pochopili. Nie som trol ani podporovatel Ruska. Stojím sa UA a ich víťazstvom. Ale pri dnesnej navsteve prezidenta USA a týchto slnečných fotkách ktoré mi spôsobuju az taku cudnu úzkost miestami mi napadá taka debilna otázka. Ci sa neboji, ze sa mu tam nieco stane. Ja viem že asi aj taka vec ako vojna ma svoje nejake pravidla. Ale tak.. Kto da zaruku, ze nepride k nejakému atentátu ked je takto na muske?
@stanulienkat Ale treba reagovať, lebo tieto info sa šíria mediálnym priestorom ako mor. Potom polovica populácie melie niečo o upaľovaní deti v réžii ukrajinskej vlády. Ak budeme leniví napísať, že nepokoje sa začali až potom, čo Rusi začali posielať svojich provokatérov (dovolenkárov, ako ich Putin nazval) na Ukrajinu, že začali zasahovať na politickej úrovni, že konflikt na východe UA mal obete na oboch stranách a že pôvodcom bolo Rusko, tak všade budú len tieto dezolátske dezinformácie z ruských trollích fariem a človek, čo nie je zorientovaný a chce to napraviť, nenatrafí na relevantné info. Mali by sme všetkým tým pomýlencom dookola oponovať, že na Ukrajine od začiatku nepokojov pôsobila misia OBSE. Každý si môže prezrieť jej každodenné správy - sú voľne dostupné. Misia popiera to, čo tvrdia dezoláti. A najlepšie a najdôležitejšie na tom je, že členom misie bolo aj Rusko. Nielenže ruskí pozorovatelia tam boli a nehlásili nič o genocíde - oni to asi nestíhali, lebo ako boli usvedčení, venovali sa najmä zberu kompromitujúcich materiálov na ostatných pozorovateľov a boli priamo napojení na ruské tajné služby. Ďalší gól? Misia skončila pretože Rusi uniesli pár pozorovateľov. A ešte väčší gól? Pozorovatelia z tých desiatok krajín mali voľný prístup všade tam, kam si zažiadali, okrem jedinej výnimky. Mali prístup na celom území Ukrajiny, okrem oblastí, ktoré ovládali povstalci.
Tak mi napada ci dnes existuje priestor kde by sa ludia konštruktivne mohli porozprávať o jednej téme. Vidim, ze bez šance. Ďakujem vsetkym ktorí prispeli normálnymi komentármi k veci, vazne som mala chuť podebatit o tom s niekym, s kym sa da, co sa našťastie aj podarilo. Zvysku pekny den a nespamujte diskusiu. Pa.
Nepochybujem o tom, že ak by Rusko malo záujem odstrániť Bidena, dokázalo by to urobiť na jeho vlastnom území.
Teraz vraveli v rádiu ze rusko vraj bolo par hodin pred odletom informovane od usa o bidenovom lete na UA.
@annm81 ale dezolati to nie su schopni a ochotni pochopit. Vidis sama, ze radsej napise hovadinu a netusi, ze zhadzuje sam seba. Ti ludia na to nemaju kapacitu. Na to treba aspon trochu inteligencie. To su vacsinou hejslovaci v maskacoch zo stajne Kotleba a spol. Takze neviem, ci nemrhas casom.
@dodo1981 TU to máš po slovensky https://spravy.rtvs.sk/2022/04/obse-oznamila-ko...
Toto som po slovensky nenašla
https://en.wikipedia.org/wiki/Suspicious_deaths...)
Netreba vám otvoriť oči, stačí zaviesť trestnoprávnu zodpovednosť za vlastné výroky.
@stanulienkat Mnohí sú beznádejní. Ale sú tu ešte váhajúci a tým treba dať podložené fakty.
tiez som sa nad tym pozastavila, na jednej strane je to pekne, krasne, slachetne a zdvorile gesto, ale vsak ale co mu pomoze, ked ho tam odbachnu? to uz nepomoze asi ozaj nikomu.
@annm81 bohuzial...aj taki ziju medzi nami. A maju volebne pravo.
mne stacilo "vidiet" len biely dom, aby mi bolo jasne, ako je prezident usa strazeny. bezny clovek to vidi z niekolko sto metrov a aj to iba z jednej strany. tato navsteva bola urcite riadne dopredu planovana vsetkymi bezpecnostnymi zlozkami
@dodo1981 Myslíš, že zmazaním príspevku sa zmaže z celej databázy? A myslíš, že NAKA si nemôže k histórii tvojich (aj zmazaných) príspevkov vypýtať prístup? Ja by som radšej zmazala všetky účty na internete, predala počítač a múdry telefón a radšej už žiadny nový nekupovala,nikdy nevieš, kedy kto zaklope na dvere...
Konštruktívna debata o politike na koni? V maistreame? Ak očakávaš horlivý , pritakávajúci krúžok, môžeš ho mať. Ale vecnú, vyváženú diskusiu s nadhľadom, vecnými argumentami, bez trápneho ironizovania a s akceptovaním protiargumentov na verejnom webe nečakaj.
Ešte inak - podľa IAB Monitoru (web, ktorý monitoruje návštevnosť a čítanosť webových stránok kvôli internetovej reklame) mal koník v januári cca 120-tisíc návštevníkov. Koľkí z nich sa zvyčajne zapájajú do politických debát? Naprostá väčšina len číta, nemá potrebu zverejňovať svoje názory
Koľko návštevníkov má diametrálne odlišný názor na politiku, než je tu zvyčajne prezentované , by neodhadol ani Nostradamus, ukazuje sa to až pri voľbách - a vtedy mnohí s prekvapením konštatujú, aké silné sú protistrany (ich voliči nemali potrebu hlučne prezentovať svoje názory na webe. Čerstvý príklad z nedávnej minulosti: Petr Pavel verzus Babiš.)
@annm81 Ešte stále si myslíš, že intelektom prebiješ vrodenu tuposť?🤔
Ja na takéto veci už nemrhám energiou, pretože to nemá šancu padnút na úrodnú pôdu. Títo ľudia v tom vyrastajú od mala, sú tym kŕmení od kolísky a pocit frustrácie a neschopnosti si vybíjajú takto. Nie sú otvorení novým poznatkom a nechcú, alebo nemôžu to pochopiť. Ale veľmi oceňujem tvoju snahu, tvoje argumenty, tvoju rozhľadenosť, sčítanosť. Kiez by bolo viacej takých ľudí ako si ty.
... co tam po foto, staci ked nasa skvela vlada doda migy ...a sme v .... alebo lepsie, ked cina podpori rusko ... smeruje to velmi velmi zlym smerom... navyse, ak by svet nezasoboval UA tak uz davno je po vojne pretoze by UA prehrala ...
@evelyn246246 Si nepočula vodcu? Rozpad ZSSR bol najväčšia tragédia Ruska. A tiež, že Rusi idú budovat nové usporiadenie Európy. A hneď sused odviedľa má v zákone napísané, že udalosti vedúce k samostatnému Slovensku sú jeho najväčšia národná tragédia. Keby bola Ukrajina ruská, nebol by to koniec vojny, bol by to len začiatok oveľa väčšej série vojenských konfliktov (nielen) v Európe.