icon

Blok zo šoférovania

20. nov 2022

S mužom sme v tomto obaja tragédi a ani jeden roky nešoféroval. Lenže ja som už takto závislá od nikoho byť nechcela a tak som proste kúpila auto a šla som sa prekonavať. Na prekvapenie mi to celkom šlo (vraj) a tak som začala chodiť aj sama. Šoferujem cca mesiac a pol .Lenže včera a dnes som zrazu od troch rôznych ľudí počula že idem zle od jedného doslova.. jazdiš úplne na kkt. Vraj chodím veľmi po strede a takto je len otázka času že havarujem. Môj muž je úplne hotový , vraj do teraz bol spokojný ale keď videl ako som sa zhoršila už sa bude o mňa báť. Viem že po úplnom kraji nejdem ale strašne sa bojím že mi ujde koleso a pôjdem do zrázu (sme na samote je tu úzka cesta )Teraz si poviete dobre treba sa z toho poučiť a dávať pozor ale ja od včera len plačem a bojím sa že to v mojej hlave urobilo taký šok a blok že viac do auta nesadnem. Šoferovanie som začínala mať celkom rada a myslela som si že jazdím bezpečne ale teraz má úplne seklo. Ako sa s týmto mám vyrovnať ? PS: som samouk ja nemám nikoho kto by mal na mňa čas chodiť somnou na jazdy.

majarumm
20. nov 2022

Jazdit v strede cesty je fakt nebezpečné, neznášam takých vodičov! Skúsiť kondičné jazdy alebo chodiť s niekým najprv len mimo frekventované cesty

euka210
20. nov 2022

Kondicne jazdy
Chce to len jazdit a jazdit
Predpokladam, ze ked ide auto oproti, ze po strede asi nejdes...takze len zbytocne ta tie reci ubili.
No a jazdi sa v strede pruhu, ale je cesta a cesta a ked je uzka, tak ani ja nemam poriadny odhad, radsej spomalim a co najviac na kraj. My sme okrajova dedina kde nikto iny nejazdi a tiez ked prsi ci nebodaj sneh, tak idem radsej po strede, lebo rovna cesta a auto vidim ked ide...tam bus a auto vedla seba pre mna je ltt....len moj 11r syn do mna, ze nemam ist po strede 🤷‍♀️
Nedaj sa odradit.

maminastatinom
20. nov 2022

Neblázni, veď to je super, že si začala jazdiť! Ak potrebuješ, priplať si kondičné jazdy v autoškole a čo najviac jazdi, samozrejme s rešpektom a zodpovedne. Poradiť si daj, ale nenechaj sa zdeptať.

senta_sofia
20. nov 2022

@viera77 normalny clovek pochopi, ze sa bavime o jazde blizsie k stredu, ked pisem o tom, ze lepsie ako zrazit niekoho na krajnici. Ty si z tych, co si potrebovala do niekoho kopnut, tesi ma, ze som ti bola uzitocna.

audrye
20. nov 2022

Odporucam ti jazdit sama 🙂 a nie sa znervoznovat druhymi a ich recami. A kameru. Sama si pozries doma kriticky, ake chyby robis, aby si sa tomu vyvarovala dalsi krat. Ja som zacala pred par rokmi jazdit 10 rokov po vodicaku. V kazdej krizovatke pulz 1000... Zuvacka, hudba a spievala som si, aby som tu nervozitu prekonala. O par mesiacov to uz bolo ovela lepsie. Netrufnem si ist do velkych miest ale okres zvladam...

sp0ngeb0b
Autor odpoveď zmazal
lucia898989
21. nov 2022

Len jazdit jazdit a zase jazdit 🙂 Pamatam si moje zaciatky 🙈 Ked som mala rano ist na aute uz vecer som nemyslela na nic ine a mala som obrovsky stres… Casom to opadlo… chce to len cas 🙂 Musis sama seba prekonat a o 10 rokov (presne ako ja teraz) budes stastna, ze si to prekonala 🙂 Do auta sa uz tesim (jasne, ze zdravy respekt mam doteraz) a hlavne som samostatna 👌 Mam vela kamosiek co aj maju vodicak a nejazdia (trepu sa s detmi peso, autobus…a nemuseli by…) A..ja stale chodim tiez blizsie k stredovej ciare 🙂 Drzim palce aby si sa prekonala a veeela stastnych km 😘

btus
21. nov 2022

ja som sa tiež bála šoférovať, šoférovala som tak raz za 2-3 mesiace a tak to aj vyzeralo. Pri rýchlosti 60 mimo mesta som mala smrť v očiach. Začali sme prerábať byt (síce je to už 15 rokov) a bola som nútená denne nebehať aj 20km po dedine (meste) - do stavebnín, do železiarstva, obedy..... tak som sa naučila. Potom do toho prišlo eľterné štúdium V ZA (ja som z DT) a zrazu som aj do školy chodila na aute. Áno, prvý, druhý raz som sa bála ale postupne som sa naučila. Teraz bývame na lazoch a na aute chodím všade. Chceto len prax. Najväčšia výzva pre mňa bolo ísť do Prahy - sama. Išla som dať nakrývať nášho samojedíka 🙂 Takže - nevzdávať sa , šoférovať veľa, veľa. 😒🙂

mikella912
21. nov 2022

Len jazdiť,jazdiť a jazdiť.Pamatam ako som sa ja tiež bála zo začiatku iba jazdením to prekonas. Držím palce.

simca06022011
21. nov 2022

Zhrozeneho muža, ktorý je rád že niekoho sprdne asi, lebo sám to nedá a mudrlantov nepočúvaj. Muž nech si šoféruje alebo si obavy nechá pre seba, čo koho do nich. Neznášam takýchto ľudí čo človeka ešte viac zhadzujú . Z kritiky si fakty vezmi k srdcu, nejazdí po strede. Ostatné jedným uchom dnu a druhým von, voziť ich nemusíš ☺️

gerrwie_girl
21. nov 2022

Ale joj. Ja som sa bála šoférovať, ale keď som otehotnela hold musela som začať. Nevedela som si predstaviť chodiť všade s kočíkom busom. Takže strach nestrach, prekonala som sa. Mala som opačný problém. Mne drahy stále vyčítal, že som strašne na kraji a drbneme do jarku 😀. Ale trenovanim sa to zlepsilo a je to už ok 🙂. Nie si sama. Posla mňa hodne veľa ľudí nevie na zaciatku ešte presne odhadnúť kde je ten stred 🙂. Žiadny strach, len jazdi ďalej a ver si. To sa všetko došteluje a budeš si to uzivat nakoniec.

gerrwie_girl
21. nov 2022

@asia83 to vážne ze co to ma spoločne? 😀 ja sa stretávam s takými a nastastie teda vždy uhnem včas aby sme sa nezazili. Aspoň ze autorka si uvedomuje ze to nie je ok jazdiť po strede 🙂

petrakoles
21. nov 2022

Aj mne bolo povedané po rekondičných jazdách, že "ja si neviem predstaviť ako Ty budeš sama šoférovať"....tiež mi to dobre nepadlo no vďaka Bohu odvtedy ubehlo 13 rokov a šoférujem. Proste si treba dať pozor, možno rekondičné jazdy by Ti pomohli a pomaly skúšať nové trasy. Nevadí, že na začiatku budeš šoférovať len v blízkom okolí. Keď to budeš sama cítiť, možno sa odhodláš aj do susedného mestečka, mesta , postupne si budeš sama pridávať. Možno to nebolo zle mienené tie poznámky ohľadom Tvojho šoférovania, pravda sa ťažko počúva no zasa ber to tak, že možno Ťa chceli vystríhať, upozorniť na chyby ktoré robíš. A na chyby máš ešte nárok keďže šoféruješ krátko, Treba sa z chýb poučiť a snažiť sa to napraviť. No nedaj sa odradiť, odhad získaš iba počtom najazdených km. Mne pomohlo ked som vystúpila z auta a sama sa presvedčila či som naozaj príliš daleko od krajnice. Lepšie som si to uvedomila a snažila sa o nápravu.

zoeeoz
21. nov 2022

Tebe povedal instruktor ze viac jazd ti netreba? Akoze ok je to jeho nazor (co je dobre znamenie ze to tak vnima) ale ak sa ty necitis uplne komfortne, tak si tie jazdy zaplat bez ohladu na to co ti on hovori. Ved ti ide o tvoj pocit pohody za volantom.. vsetci sme potrebovali prax na zaciatku, hlavu hore, trenuj napr na vecer ked je menej aut..muz nech prestane pizukat, sam je srab soferovat

kvietocek87
21. nov 2022

Aj ja jazdim bližšie k stredovej čiare netaham sa ku krajnici,jedine keď je v strede nejaká prekážka alebo ide nejaký nadrozmerný náklad alebo auto.Ked ide chlap so mnou , tiež má pindy na všetko.Typicky chlapi, páni dokonalí vo všetkom.🤣Ja si to nevsimam, nech si vraví, čo chce.Max mu poviem, či mám zastaviť a môže si sadnúť za volant on.

basska_b
21. nov 2022

Ja neviem, co sa ti do toho miesaju, predpokladam, ze to hovorili chlapi, co v porodnici uz v ruke zvierali riadiacu paku... jasne, ze na samote jazdis po strede cesty, preco nie?? Aj ten najskusenejsi autobusar sa tak vyhyba rozbitej krajnici. Predsa ked pojde auto, sa vcas a bezpecne vyhnete. Ked ti praskne koleso, tak mas vacsi pruser.

zoeeoz
21. nov 2022

Ale teda suhlasim, ze jazdit po strede je kktina, ak sa chces zabit nech sa paci ale neohrozuj druhych ..proste cvic, cvic a davaj si na to pozor

terezia323
21. nov 2022

A čo si myslíš ty o svojom jazdení? Naozaj chodíš viac na stred? Lebo spolujazdec vidí skreslene zo svojho miesta. Kritiky prijmi (ak je opravená) pouč sa z nej a pokračuj 😊

szana
21. nov 2022

Ja som tiez po dlhych rokoch zacala so strachom a nervami, ale rekondicne. Nasla som si podla recenzii kludneho, prijemneho instruktora. On profesionalne zhodnoti, povie, co a ako. Mozno by stacilo par jazd a budes kludna, ze si pod vedenim profesionala, kt. naucil x ludi. Zle navyky sa mozu prehlbovat.

gerrwie_girl
Autor odpoveď zmazal
sandrasofia
21. nov 2022

Predtým než si kúpila auto si si mala dať kondičné jazdy v nejakej autoškole... stretávam takýchto stresmanov na ceste denne a teda nie je to bezpečné...ty si môžeš myslieť že jazdis dobre, ale vidíš sama že asi skúsenejší vodiči ti povedali niečo iné..nedaj sa odradiť, zaplať si kondičné nech s tebou prejde inštruktor nejaké trasy a uvidíš čo ti povie...auto je zbraň, doslova

sandrasofia
21. nov 2022

Aha už čítam že si mala pred rokom...podľa mňa to nestačí, zaplatila by som si ďalšie

deniskap
21. nov 2022

Chlapi su najvacsi odbornici. Mozno to s tebou nie je take vazne ako ti povedali a ako si si ty vzala k srdcu. Zaplat si par kondicnych jazd v nejakej autoskole a tam zistis,co robis zle a co odstranit. Drz sa. Aj tak ze si sa sama odhodlala,to chce velku odvahu. Nenechaj sa len tak odradit

vedorka
21. nov 2022

Ak ti inštruktor povedal, ze viac jazd netreba, DAJ NA NEHO A VER SI! Neni blby, sedelo mu tam vela ludi. Never druhym, ktovie aki zaryti perfekcionisti a autickari su a urcite to nevzdavaj. Do mna hucal prvy instruktor, stresoval ma, neslo mi to preto. A naopak ďalší povedal ze jazdim ok a je to tak. Ukludni sa, sustred a pojde to.

maryetta
21. nov 2022

Jazdit uprostred cesty je ozaj nebezpecne.
Resp je tam aj stredova ciara?
Ak ano treba sa jej drzat to je ok. Ale ak nie je a ides stredom tak toto je ozaj nebezpecne. Nikdy totiz nevies aky blazon pojde oproti.
V kazdej chvili musis predvidat.
Ono na tych cestach sa vies naucit. Ine by bolo ist do plnej premavky.
Hlavne sa nedaj odradit. Ja som mala v soferovani prestavku a veru zacinat bolo/je ozaj tazke.

gabika0825
21. nov 2022

Prečo si nedáš kondične jazdy? Určite by ti to pomohlo, pár jázd a budeš Ok.. aspoň budeš mat istotu vedľa seba skúseného človeka čo ti poradí čo a ako. A potom už len jazdiť a jazdiť a neprestat

verca888
21. nov 2022

@vedorka asi tak nejak. Je ine nevediet a je ine sa bat. No ak jazdit vies, tak proste treba len odvau, jazdit a zvykat si a zlepsovat sa. Pusti si do radia svoje oblubene pesnicky a chod

cimage
21. nov 2022

Ja som velmi prilezitostny sofer, nemam to vobec rada. Jazdim raz za par rokov ked to je fakt nevyhnutne. Tento rok sme isli kupit auto, takze domov, cca 350km, som isla v nasom starsom aute - dodavke. Myslela som si, ze sa pos..em ked som si mala sadnut do auta a ist. S tym autom som isla max 5km po polnej ceste. Ja by som bola najradsej sama na ceste, ale mam pocit, ze cim dalej, tym je tych aut viac a v mestach jazdia priserne - agresivne. Som rada a som strasne hrda na seba, ze som to dala az domov, ale najblizsich par rokov nechcem jazdit.
Takze drzim palce, chce to len jazdit, jazdit a hlavne opatrne, aby si sa ty citila bezpecne.

linkapaulinka
21. nov 2022

Odkial si? Kludne s tebou pojdem na jazdy a doladime to 😉

eko22
21. nov 2022

osobne si neviem predstavit, ze by som prestala soferovat a to musim povedat, ze uz sme mali aj taku neprijemnejsiu nehodu, no ani to ma nejak proste nemohlo zlomit. ver, ze ked ziskas v soferovani istotu, tak si zivot bez toho uz nebudes vediet predstavit