Bojíte sa, že začne tretia svetová vojna?
Bojíte sa že je možná 3.svetova vojna ?Alebo tomu neveríte a beriete to len ako dohady ? Čo myslíte že bude pokračovať ak Putin porazí Ukrajinu ?
@kofa77 ja osobne by so urobila najprv vsetko preto, aby k vojenskemu konfliktu nedoslo a az potom chystala zbrane na protiutok. Ale nie, nevyskakovala by som proti niekomu, kto je odo mna tak 5x vyssi, 10x bohatsi, 25xmocnejsi a 100x sudrznejsi ako vlastna krajina. A nesuhlasim, ze tento konflikt je cierno-biely - je tak zmiesany, ze az casom sa mozno dozvieme, kto kde mal pravdu.
Ja sa obavam vojny, ale moj strach nepomoze nas zivot predlzit, preto sa snazim zit ako sa da. Vela veci neovplyvnime.
Mne je akurat na 🤮 z tych ludi, ktori zastavaju svoj politicky aj iny nazor na sucasnu situaciu neuveritelne agresivne, maju stale cervene pred ocami. Normalna diskusia sa stratila. Den co den to vidim v diskusiach na MK a aj inde. Tiez si myslim ze inak ako mierovymi rokovaniami to asi nepojde. Ale to tak vobec nemusi byt. Strasne vela ludi zomrelo musi zomriet, aby mocni dosiahli svoje. My sme prilis mali pani na to, aby sme vedeli co by bolo keby. Mozeme si to iba mysliet. My netusime, ktora cesta je lepsia, ci davat zbrane, (nakoniec mozno to moze byt “dobre” pre nas, ze sa konflikt drzi tam a “zdrzi” velky konflikt🤷♀️, ale co ti ludia tam?), alebo nedavat zbrane a nechat nech rokuju o uzemia a pripadny mier. Ako si niekto moze byt taky isty, ze len jedno z tychto moznosti moze byt ta spravna volba?! Ved to nevedia ani najmocnejsi, ako to moze vediet obycajny clovek. Ale vy sa tu budete do hrude bit, ze len vy mate ten spravny nazor…
@vevesh ja som spominala nejake usa? v mnohom mi sympaticka usa politika nie je. takisto to co sa deje v palestine, uz od izraela prekrocilo "protiutok" za utoky hamasu ...za to nemaju trpiet hladom nevinni ludia.
napriek tomu ale nechapem tie vseobecne reci /teraz nehovorim o tebe, lebo popravde tvoje prispevky ci nazory podrobne nepoznam/ o "zlom" bohatom zapade. Demokracia a sloboda je nedokonala , ludia a vlady su casto skorumpovane, chamtive po zisku atd atd. ale napriek tomu je jej hodnota /slobody, demokracie/ lepsia pre zivot spolocnosti ako zit v autokratickom represivnom rezime /akomkolvek/
@deedol to je na tom to zaujimave a nejd emi to tiez do hlavy.
orban nedavno mal fotku s mapou Uhorska, na krku sal s Uhorskou, pindy ohladne Uhorska - ale jediny, ktory s aozval, ze prrr, sme samostatny stat, toto je za hranou, bol Korcok. a tu ficiak bude vykrikovat, ze orban je nas najlepsi priatel, huliak zo sns -madarsko je nam najblizsie a vsetci ti, co s abiju do hrude a rano a vecer vstavaju sso slovenskou hymnou na perach im pritakavaju.. taky bazmekistan jak smy my nei je siroko daleko
@vevesh co je nevyskakovanie? medzinarodne pravo garantuje nedotkutelnost hranic, kazdy stat si die svoju politikul, svoje smerovanie, ak si my zvoliem do NR SR ludi, ktori haluju a maju tetovania hakovych krizov-je to provokovanie? ak sa stat rozhodne, ze ma zaujem vstupi do medzinarpodnych spolocenstiev-je to provokovanie? a koho?
nie, o provokaciu tu nejde ani nemoze ist.
ci ked zena cce nosit vystrih-je to provokovanie a koleduje si o znasilnenie?
aj tak si nenapisala, co by si robila v pripade, ze by nas napadlo rusko, rpipadne madarsko, hocikto iny...
ale tuto debatu koncim, ste vsetci rovnaki, bez informacii, bez znalosti historie, strateni v vase a priestore, argumentacne uplne mimo.
@negymama vies, ja som zistila, ze demokracia je sice nedokonala a to najlepsie, co ludstvo vynaslo na hajenie prav individui, ale pre niektore narody absolutne nepouzitelna kvoli narodnemu charakteru. A hlavne, demokracia je dolezita hlavne tam, kde je blahobyt pre drvivu vacsinu spolocnosti. Ako nahle tento blahobyt uteka k chudobe, spolocnosti zacne zvysoka s prepacenim prdiet na nejaku demokraciu a zacne sa utiekat k autokracii. Preto aj niektore krajiny uprednostnuju autokraticke rezimy, lebo kvoli vlastnej nature a aj neblahobytu, im to lepsie ide takto ako keby bolo zriadenie demokraticke. A rusko s cinou je toho ziarivym prikladom. A ani slovensko doteraz nedokazalo, ze to a demokraciou vie (to len tak pomedzi to).
Ps: ja sa nepriklanam ani k jednemu rezimu, ale som si vedoma, ze ludstvo este nevymyslelo nic lespie ako to tu doteraz mame🙃
@kofa77 nie, medzinarodne pravo negarantuje nedotnkutelnost hranic, to je najvacsia chyba v mysleni- to je len idea spisana po 2sv. vojne pri osn, a vidime ako a kolkorat sa hranice vo svete za ten cas vojensky poposuvali a budu este posuvat. Je to vyvoj, hranice neboli, nie su a nebudu vytesane do kamena.
@vevesh hm, vies co, prepac, ty netusisi, co garantuje a co nie medzinarodne pravo, sory jako. a netusis, komu to pises. ale to je jedno.
ale mas v ejdnom pravdu - demeokracia je do dobreho pocasia. a po case sa meni na autokraciu, dokonca s pozehnanim vacsiny ludi. aby po case a po krvavych bojoch zas ti ludia prisli na to, ze treba predsa len bojovat o tu dmeokraciu.
slovensko je este len batola, co sa demokracie tyka, sme na zaciatku, netusime, co s nou, ako na nu. ak sa nepsmatame, budeme tu mat tu autorkaci tiez.
@vevesh to, ze medzinarodne pravo ma garantovat hranice, je fakt. to, ze sa porusilo nielen pri UA, je tiez fakt.
ale mali by sme sa toho drzat aspon ako nejakeho idealu, lebo kym toto "pravidlo" neexistovalo, minimalne v europe (rozdrobenej na narodne statiky, ktore su mimochodom v ramci dejin ludstva este len novinka) bolo tych vojen a vojniciek nasobne viac ako teraz.
@jozko_z_lesa ano mam - mam s nimi kontakty privatne, aj pracovne, aj deti ich maju dost v triedach- a nie jpp, s tymi ludmi sa normalne rozpravam- naozaj je to jednej casti jedno, len nech je mier a ta druha sa vratit z nemecka nechce (to je ako keby sa slovaci dostali v 80tych rokoch do ameriky a dobrovolne mali vratit na sk...)
@jozko_z_lesa bol si uz vo vojne? Nie? Tak sa chod prejst, pomoct junakom bojovat za demokraciu na frontr, nemas to daleko....ja som uz bola, sice na inom a dakujem, neprosim. Ja radsej ten mier....
@vevesh stale si neodpovedala, ci by si bola "za mier", keby niekto obsadil pol slovenska (aj napriek tvojim snaham o mierove riesenie). tipujem, ze ano.
a predstav si, mam pol rodiny z azie a tiez vedia, co je vojna. taka ta realna, ze dve hodiny tahas polomrtveho kamosa 20 metrov, vyhybas sa strelam, a potom zistis, ze aj tak zomrel. jasne, ze nikto nechce vojnu, ale donekonecna sa ustupovat tiez neda :(
@vevesh Ukrajinci nechcu Putina,oni chcu Ukrajinu bez Ruska.Naozaj odkial chodia na tie informacie?
@deedol problemom je, ze selensky mierove snahy nemal a takisto ani usa. To, ze rusko zautoci, bolo jasne a predpovedane- vojensky generali sa ignorovali a v mediach bolo len, ze isto v roku 2022 rusko nenapadne ua. A nie, ja nie som za to, aby sa vzdali bez vsetkeho. Ale toto nemaju sancu vyhrat, staci, ze usa bude mat change-mind a je koniec, eu to stiahne na dno. A tym, ze tu mame tolko ukrajincov bude tu ale taky obciansky nepokoj, aky eu naposled, asi v 18storoci zazila, lebo to stiahne vsetkych. Ja by som robila vsetko pre to, aby k rozdeleniu nedoslo (obsadit krajinu a vytvorit odboj domacich sa da vzdy, spojit spolu rozdelenu krajinu -nie, ako ukazala minulost).
@cukorfalat nepamatam sa, zeby som sa vyhlasoval za odbornika na Ukrajinu, ale predpokladam, ze ty nou urcite budes. Nech sa paci, zdielaj svoj nazor 😉 Dufam, ze o Ukrajine nevies len z toho co si citala/videla na internete alebo pocula niekde v kaviarni. Dovolim si tvrdit, ze som bol na Ukrajine 5x viac ako ty 😁 ale mozno sa mylim …
@jozko_z_lesa nevies citat s porozumenim a este urazas👏👏👏tak si to skus znova a pomaly precitat, mozno prides na chyby v logike a prajem ti pekny den😎
@jozko_z_lesa predpokladam, ze ty nas hrdina slovensky by si polozil zivot a urputne branil nasu vlast, ze? 😂 utekal by si medzi prvymi ako ukrajinci zo zaciatku… vsade sa najdu zbabelci a nemam ten pocit, ze dnes by sa dobrovolne hrnuli do boja

@kofa77 mna fascinuje, ze tych najvacsich narodovcov vobec netrapi, ze tak ako chcu rozparcelovat UA, tak by najradsej rozdelili aj SR. ako to bolo s tou mapou v ruskej tv? vychod SR by pripadol novemu statu, juh madarom a zapad cechom? a to im pride ok?
@vevesh keby rusko zabralo cast SR po dajme tomu BB, isla by si podpisovat mier s novymi hranicami? ze tak dobre, berte si? povojnovy poriadok v europe nic? tak to rovno mozeme odstupit cely juh orbanovi, ved aj tak tam ziju "madari" a oni to urcite "chcu".