icon

Bojujem s neporiadkom. Poraďte, ako to robíte?

maminuska
23. máj 2011

Mám dojem že neustále bojujem s horou prádla a to ako čistou tak aj špinavou , po byte mám hojne rozložené kvôpky prádla na zloženie alebo žehlenie a aj usilovne skladám a žehlím ale ony mrchy akokeby sa nezmenšovali ale stále su akési konštantné 😠.Konštantná kopa špinavého prádla v kupelni, konštantná kopa zavesená a konštantná kopa po stoličkách. Pomoooc, ja sa z toho asi fakt nevyhrabem a fakt sa snažím 😖
Ďalší boj zvádzam s mojim bytom , začnem ho trocha z jedného kraja hladkať aby sa upratal a on sa podvolí , ale hnusák jeden prídem na jeho druhý koniec a on sa spolčí s mojim troma deťúrencami a sme tam kde sme boli .
Ja tak závidím niektorým ženám ktoré to dokážu mať aj prádlo v skrini , aj byt učesaný a obriadený, ja som vždy tak na pol ceste. Som jednoducho v tomto neschopná - slová mojej mamy. 😒.Ženy ako to robíte?
A niekedy totálne potom prehrám boj s depkou , ale to je už dôsledok predtým prehratých uvedených vojen.

monyccka
14. jún 2012

@lenocka23 u nas sa robo-vysavac tiez neosvedcil..predala som ho asi po pol roku, ked s ami nechcela stale pripravovat mu "podu".. ale neviem si vynachvalit bezdrotovy, ten je uplne super. Ked ho vytiahnem, mam raz-dva cely byt pobehany, nemusim premiestnovat kabel ani sa nezaseknem v polke miestnosti.. a na schody je to tiez super, aj ked je tazsi ako samotna "rura" od klasickeho vysavaca.. 🙂

amulienka
14. jún 2012

@lenocka23 nelepi sa s jarou, dam malinko skoro aby to ani nezostalo napenene ( to muz skor tak robi ze pena vsade 😀 ) ale vobec, aj to schne tak rychlo ako inokedy

nicky182
14. jún 2012

@maminuska super tema 😀 ja som na tom skoro ako ty, az na to, ze nemam taky velky byt 🙂 ako sa mi narodila dcerka nedokazem upratat na 100 % proste neviem ....tam su veci, tam su veci, hracky, pradlo, poharik, knizky muzove ponozky hodene v kuchyni pod stolom, to odpadavam ked to vidim a ved to poznas ....upratujem stale dookola to iste a stale mam pocit , ze je bordel ....na nervy ....posledny mesiac ma dcerka maniu vytahovat veci s komody a skrin, cize 5 krat denne najmenej skladam a ukladam ...malej sa to naramne paci a mna poraza ...ach ☹

fidka79
Odpoveď bola odstránená
monyccka
14. jún 2012

@lenocka23 ja davam tiez aj jar aj ocot a nelepi, alebo raz za cas davam milovanu i nenavidenu fixinelu a trosicku avivaze. a ked su kvapky alebo sa nam vykydne nieco speci, co po utreti nasucho ostava flak, tak na to pouzivam obycajne najlacnejsie detske vlhcene obrusky (z tesca, kauflandu..) s nimi to ide super. a su super aj na nabytok, linku a pod.

lucia2207
14. jún 2012

@zuzanocka presne MM to hovorí, že však čo nepovieš,že ti treba pomôcť.To ma vie ešte viac vytočiť, však nie je mimo, vidí čo sa deje,ale ako píšeš sú to chlapi a kým im nepovieme,že potrebujem aby urobil to hento tamto tak im to asi nedopne 😝

renab
14. jún 2012

@maminuska si môj človek, ale my bývame na druhom. 😀

ivkapon
15. jún 2012

@lenocka23 s tým robotickým vysávačom plne súhlasím. Zbavila som sa ho a kúpila klasický vysávač. Som rada, že sa ti ten ocot ako aviváž osvedčil. 🙂

lenocka23
15. jún 2012

@ivkapon aj ja som rada... a ani mm sa nestazoval... skor bol rad, lebo ked som na noc dala pradlo do spalne, nebolo tam nic citit... s avivazou je to sice fajn vonave ale po 5 minutach je to na nervy... 😉 radsej si dam dobry parfem ako vonat ako morsky vanok... 😉 uvazujem ze nasho Xeleofonora tiez predam, len musime ´vymenit motorcek, ako na truc odisiel ked sa skoncila zaruka... 😠

ivkapon
15. jún 2012

@lenocka23 mm neznáša vôňu octu, tak ja ho používam len keď nie je doma a potom rýchlo vyvetrať. 🙂 Mám susedov, ktorí užívajú aviváž v prehnanej miere a to keď ho oni zavesia na balkón, tak ja z tej strany potom neotváram okná ani nevetrám. Náš robotický vysávač bol kazový kus a tam som si vyžiadala peniaze späť a nový nechcem, lebo mám skúsenosť s ním takú ako ty.

johi77
15. jún 2012

@maminuska ahoj super tema, moje riesenie: tym ze budem v kuse mysliet na poriadok, neznamena ze bude upratane, snazim si to vyhodit z hlavy lebo potom som nervozna ze nestiham, nezehlim! Vzdala som to, a kto moze nech si kupi umyvacku- neocenitelna, rozmyslam nad robotickym vysavacom, ja chcem zit a nie upratovat

lujza123
15. jún 2012

@maminuska hehehe vecny neporiadok to poznaam ale da sa s tym nieco robit
1. pohoda klidek ..sadni si , uvar si kafe a porozmyslaj co sa da nerobit alebo zamestnat ostatnych clenov domacnosti...je vas doma vela, kde su deti poriadok nikdy nebude...a na bordel sa da viacmenej zvyknut
2. nezehli
3. pubertakovy by som vsetok bordel nahadzala do tasky a schovala..ked sa bude pytat kde ma topanky povedz ze rozhadzane = vyhodene
3. detom vyhrad decku izbu tam nech maju co chcu ako chcu...zvysok bytu by som riesila zabavovacim sposobom ako synove topanky
4. prestat skreckovat. Skreckovanie je popularna ludska vlastnost ktora postihuje minimalne tretinu obyvatelstva. V praxi to vyzera tak ze clovek si odlozi a skladuje vsetko...stare oblecenie, stare hracky, milion pamiatkovych predmetov, kamienky od mora z dovolenky v lete 96, zosity z 1 triedy, kuchyna natrieskana plastovými miskami, nikdy nepouzitymi odstavovacmi ovocia, kosickami, nadobkami..VYHODIT!!! ked na to nemas srdce tak aspon nahadzat do krabice a uskladnit v pivnici...cim menej raroh tym menej bordelu

dada1212
15. jún 2012

bordel v byte, šťastné díte 😀
ale fakt, zbytočne budeš bojovať ak niekto sekundu po tvojom uprataní to znova rozhádže. hlavne pri malých deťoch sa nedá mať tip top byt, ked budú deti väčšie, tak je len na tebe akosi naučíš deti a aj manžela, aby aspoň po sebe špinavý riad chodili do drezu alebo umývačky, špinavé prádlo do koša, nie na zem, vždy sa vyzúvali, dali veci čo prestanú používať na miesto a podobne.
ale aj tak, obývaný byt nebude nikdy vyzerať ako s katalógu, ak niekto niekde býva, tak je normálne, že sa nájde nejaký neumytý pohár, špinavé prádlo a aj pár kusov oblečenia napríklad na stoličkách, prípadne nejaká s śmietka na zemi.

betka48
27. jún 2012

Neviem si poradiť osypala som sa od neakej zeleniny a dost to svrbi

zuzanocka
27. jún 2012

@vieruna prepac, ze az teraz, nejak som pozabudla.. 😉 tie vlhke utierky by som ti asi najlepsie mohla popisat tak, ze su v podstate ako vlhcene utierky pre babatka, ale vacsie a pevnejsie samozrejme.. predavaju sa aj v bille, aj v dm-ku, alev bille k nim mavali aj ten mop, ci co to je, kam sa upevnuju, aby si mohla umyvat, v dm-ku som ho nevidela.. a krasne vonaju 🙂

vieruna
27. jún 2012

@zuzanocka jej dakujem 🙂 musim to kuknut. lebo fakt sa mi nechce pri kazdej machulke vytahovat mop a hlavne teraz ked je vela rozneho drobneho ovocia, tak je tych machuliek dost 😖
@betka48 natri si to fenistilom 😉

zuzanocka
27. jún 2012

@vieruna mne sa to velmi paci, ozaj nemusim vodu napustat, s vedrom chodit..dam ti do spravy link, ako asi to vyzera.

dadak
27. jún 2012

@lujza123 tak toto sa mi veeeeeeeeeeeeeelmi paci... idem to praktizovat...ale najprv tu kaaavu.. 😀

mima1311
27. jún 2012

@zuzanocka prosim ta hod ho aj mne ....tiez mam stale po dlazke machule , krpec chodi s flaskou , ked mu ju zoberem , tak rev na celu chalupu a ked ho drzi kropiiiii a kropiiiiiii...

mima1311
27. jún 2012

@lujza123 a ked je pubertacka roztahana v celej chalupe ? DOSLOVA , od pivnice po strop poschodia ...veci uz mala xy krat aj vyhodene , dokonca minule v stave mojho afektu a sialenstva aj vonku na ulici ....s kludom anglicana pozbierala a roztahuje sa daaaaaal.....

zuzanocka
27. jún 2012

@mima1311 mas 😉

mima1311
27. jún 2012

@zuzanocka diiiiik , aj ty 😀

janinah
27. jún 2012

inteligent zmatek zvládne,pořádek je pro blbce 🙂 základ je všetko nepotrebné čo sa už nepoužíva vyhodiť,darovať,posunúť ďalej 😉

santine
27. jún 2012

Ahojte. Dobra tema, aj ja bojujem, len cas nepusti a unava casto vitazi 🙂 Posielam link na velmi prepracovany system, ako si udrzat aky taky poriadok.
http://www.pojdte-dal.cz/
Vecer ja musim mat pospratavane veci a nachystane veci na dalsi den, aby nebol chaos, nervozita v tom kazdodennom kolobehu - praca, skola, cestovanie. Este sa mi osvedcilo urobit pracu ihned a neodkladat. 🙂

betka48
27. jún 2012

@vieruna Velmi pekne dakujem za radu skusim to

czechzuzanaba
27. jún 2012

Tak aj u nas je bordel 😀 Snazim se aby to tu jakz takz vypadalo, ale tak ne vzdy se dari. S pradlem az takovy problem nemam, to jsme vyresili susickou, z toho to vytahnu, poskladam a uz nezehlim. Az toho mam hodne uz naskladanyho a decka uz nemaji nic cistyho ve skrini, tak to roztridim teda do tech skrini 🙂 Nadobi mi pripada ze umyvam porad, no drez je porad plny. Mycka se mi bohuzel momentalne do kuchyne nevleze. Nejhorsi je pro me to vecne sbirani...sbiram hadry, hracky, boty, furt neco po zemi...a furt to tam sakra je...zase na druhe strane... 😀 To skreckovani jak tu nekdo psal, tim bych mela asi zacit, pac mame tu kopu zbytecnych veci, co me pripada, ze urcite este budeme nekdy nutne potrebovat 😅
Zatim fungujeme tak, ze kdyz je patek, muz veme holky ven a ja to tady pouklizim, utru zeme a povysavam a prach a tak, no min. patek prisel uz po hodine, to jako jak mam za hodinu tady vsecko uklidit??? 🙂

malabiba
2. júl 2012

@maminuska neboj, to poznám jedno upracem a druhé je už hore nohami...ale prečo si myslia ľudia, že poriadok je taký potrebný a úžasný, veď aj v neporiadku a chaose fungujú určité pravidlá 🙂 ...

paris3
2. júl 2012

ahoj! necitala som celu diskusiu.... ale viem velmi dobre pochopit, ako sa citis.... ja mam zatial len jedno dieta, ktore je narocne, non stop na mne visi plus jej teraz ide 6 zubov naraz 😝 tiez sa citim podobne neschopne ako ty 😢
mozes si precitat moju diskusiu, ktoru som nedavno zalozila
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/ako-stihat-domacnost-pri-narocnom-dietati/
drzim palce, snad sa s tym nejako vyrovnas

betka48
Odpoveď bola odstránená
xlucia
Odpoveď bola odstránená