Bude ešte niekedy dobre?
Bude ešte niekedy v tejto krajine dobre? Zaplavujú ma úzkosti a extrémna panika, každý deň čítam ako niekoho napadli, tam našli dobodaného muža, tam ženu, ludia si siahaju sami na vlastné životy. Ja mám práve narodené dieťa a keď si predstavím že do tohto škaredého sveta som priniesla tak úžastné dieťa s vedomím že su všade barjaký psychopati a človek sa musí báť ísť vobec na ulicu ani spať mi to nedá. Velmi som z toho smutná😢
Psychopati medzi ľuďmi vždy boli, sú, aj budú. Či bude niekedy dobre? To je veľmi realívny pojem.. Ja to beriem tak že v mojich 30tich rokoch som mala šťastie prežiť zatiaľ asi tú najjednoduchšiu a najľahšiu dobu - naši starí rodičia a prarodičia by vedeli rozprávať o ťažkej dobe... A čo príde, to príde... Život na zemi je kolobeh a každé obdobie má svoje trvanie. To je jednoducho fakt. Stačí to len nepreživať a už vôbec neupadať do depresívnych stavov... Ak tie stavy máš, tak využi výhody tejto doby a navštív psychológa, dnes to už nieje žiadna hanba.
Vzdy tu budu vrahovia, znasilnovaci, zlodeji. Proste to tak je, vzdy bude, bolo a je urcite % populacie mimo a je jedno v akej dobe zijeme. Rovnako sa vzdy bude starsia generacia stazovat, ze mlada generacia je zvratena (ha ha, aj o nich sa to hovorilo ked boli mladi). A stale sa budu niektori ludia v strednom veku a vyssie stazovat ako bolo dobre pred 20+ rokmi. Ak ti to tak velmi ovplyvnuje myslienky a zivot, tak asi je cas navstivit psychologa. Ja mam napr stale pocit, ze je velmi dobre aj ked sa mi niektore veci nepacia, ale tak to bude vzdy.
Ja len že ... aj tí "barsjaki psychopati" boli kedysi úžasné a roztomilé bábätká.
Niektore ste nepochopili, o co ide autorke. Nie o blahobyt, ale o bezpecnost. A ma pravdu, niekedy az taka kriminalita nebola. Tresty boli ovela vyssie. Toto je vysledok demokracie, zrusenie trestu smrti a mierne tresty za nasilne trestne ciny.
Nepozeraj tolko spravy a bude sa ti lahsie zit. Ano,kriminalita bude stupat,ale stale zijeme pekny zivot. Zije sa nam velmi dobre. Mozno si nebudeme moct dovolit tolko,co predtym,no pokial vyznavas ine hodnoty ako materialne,tak by si mala byt spokojna. Najdolezitejsie je,ze ste zdravi,mas dobre vztahy v rodine,mozte chodit,mas kde byvat,mas co zjest.
Máme sa stále ešte veľmi dobre nič nám nechýba máme všetko nemyslí negatívne
@bennn vážne si myslíš, že toto si autorka diskusie potrebovala prečítať? 🤦
@autorka tie pocity sú spojené s hormónami a so zodpovednosťou za dieťa, ktora ti teraz pribudla. Ak si vo všeobecnosti úzkostliva, je normálne, že sa to teraz vystupňovalo. Je super, že tie správy cielene nesledujes, iba by si si robila zle. Skús sa naučít nejaké relaxačné techniky, dopln si vitamíny, skús dostatočne spať. To všetko pomáha zvládať úzkosť...
Ja som mala takéto jemne zrútenie keď začal kovid. Že ak by som vedela aký svet moje deti čaká, ani by som ich s najväčšou pravdepodobnosťou nemala. Potom sa začala vojna na Ukrajine a ja som bola v tej myšlienke úplne zacyklena... No chvalabohu, že do budúcnosti nevidíme. Snažím sa robiť drobnosti, aby bol svet aspoň trochu lepši. Vychovavam deti tak, aby sa vedeli zastať seba aj slabších. Prispievam na charitu, snažím sa byť láskavá na blízkych a a aj na seba. Reálne sa máme dobré a som za to nesmierne vďačná. To asi pomáha najviac, že si vždy uvedomím, aká som vďačná, pri takých tých drobnostiach, keď sa celá rodina na niečom smejeme, keď stretávame blizkych, keď nám je úplne jednoducho dobre...
My tu žijeme "smotanu ľudstva" Skús pozrieť ako sa žije v ostatných častiach sveta. Potom budeš vďačná, že môžeš ísť do obchodu po chleba, otočíš kohútikaom a tečie čistá voda, keď Ti je zle zájdeš k lekárovi. Vo väčšinae sveta toto nepoznajú
@matabb73 Pamatam, aj davno pre tym. To mas pravdu, ale zabijali sa skor mafiani medzi sebou, biele kone. Nie nevinnych ludi v uliciach, ci podnikoch, muzi zeny a vlastne deti, manzelia stvrtia manzelky, kolegovia strielaju kolegov atd. Ziadne exemplarne tresty, dokonca viacnasobny vrah, odsudeny na dozivotie ide ziadat o prepustenie na slobodu, lebo splnil pre to podmienky? To kde dospela demokracia?
Ja som v pohode... Zvýšili mi plat od januára (pridali aj robotu ale beriem to ako výzvu 💪), decká zdravé ako buk (juj fuuuuj tá zlá protichrípkovä vakcína, zajtra musia žiaľ do školy chúdence), chlap práve dovaril večeru (okeej sú to len špagety s morcadelou, ale pre decká je to tak či tak najlepšie jedlo na svete 😂), včera som dala kavej s kamoškami a práve ma prestáva bolieť hlava. Komu je lepšie 😁. Idem si dať luxusnú nedeľnú večeru.

Všetko čo čítás v novinách,vidíš v telke,majú na svedomý politici,novináry,a hajzli,ktorým je určený neviem od koho,čo majú,a nemajú napísať.Inak novinárom verím viacej,ako našim sprostím politikom.(česť výňimkám)Novináry už viac prípadov vypátraly sami,ako samotný poliši.Aj ked sa hovorí,a píše sa,že polícia má voľné ruky,ja tomu neverím.Vláda bez nášho vedomia prijala také zákony,že vrah sedí 5 rokov za vraždu,a ked je v base dobrý,tak len polovicu,ale ja keby som ukradol bycikeľ,tak mám cca.ťiež toľko natvrdo.Správy v telke nepozerám,ale v pc,kde mi vyskakujú všelijaké strašné prípady,síce prečítám,ale len povrchňe.Chápem tvoje obavy.Ja síce dieťa nemám,a niekedy si myslím že je to tak pre mňa lepšie.Partnerka má dcéru,30 rocnú,a ozve sa mame raz za rok,a napíše jednu vetu iba.Je pekná,užívá si život,raz v Anglicku,potom v USA,a neviem ešte kde.A partnerka sa len trápí kvôli svojej dcére,kedže otca má alkoholika,a ten ľúbí len flašu.Partnerka žije so mnou už 5-tý rok,a jej dcéra ju navšťívit ani raz tu nebola u nás.Pracujem v BA,tam vidím každý deň ľudí.90% na nich vidno že sú depresívný,o bezdomovcoch ani nehovorím,na každom kroku ich je kopec.V obchodoch sa s tebou bavia neslušňe,sú neochotný ti pomôcť,ked niečo nenájdeš.Sú nervôzný,vyčerpaný,čo aj chápem.Moja krstná má byt v Petržalke.Chodíme tam cez leto na týždeň,len tak pre oddych,ale poviem pravdu,o ôsmej som už na byťe.Radšej ani fajčiť nepôjdem dole pred panelák,otvorím si okno na piatom poschodí,kde bývá radšej,a tam si dám cigu.Nie ešte po tme v BA si dať prechádzku,hlavňe v Petržalke.Nie,nemám žiadné nepríjemné,alebo zlé skúsenosťi našťastie,ale fakt človek musí byť ostražitý.Ja bývam na dedine,kde každý každého pozná,a susedom chodím,a oni k nám,ked niečo potrebujú,alebo ja od nich.Alebo len tak na kávu.Ale bránu už aj mi zamýkáme,lebo aj na dedinách sa objavily všeliaký podvodníci.Mám 46 rokov,mám vlastný r.dom,prácu,ale keby som mal možnosť,že vyhrám jackpot,tu na SVK po mňe neostaňe ani stopa.Trápí ma politická situácia tu,zdravotnícstvo ani nehovorím,bezpečnosť ťiež...Sorry za dlhý príspevok,ale ťažilo ma to.Už mi je lepšie.😉