Bude kríza v roku 2026?
Pride podla vas vacsia kriza v roku 2026?
@alica110 maju aj iné krajiny problémy ale netahaju to len ludia
ano aj iné krajiny maju problémy ale nemaju tak vysoké danove a odvodove zataženie, nerozhadzuje sa tolko na oslavy, nemaju mikroodvody , a xy veci ktoré my máme a oni nemaju
nehovoriac že maju v lepšom stave infraštrukturu, zdravotnictvo aj školstvo
v každom jednom grafe sme na konci
a bohužial okolité susedné štáty mám aj rodinu aj znamych viem to porovnat ... bavíme sa spolu, naštastie toto nám ešte nezakazali
každy jeden audit čo mame dopadne tu tak že dostavame neprimerane malo k tomu čo odovzdavame ,
všade su nejaké kauzy ,tendre ale nie v takom rozsahu ako na sk
skus lepšie argumentovat
predbieha nás už aj rumunsko
@sara07 Tak sa sťažuj ďalej, ako sa máš zle. Čo ti na to povedať.
Trt, najlepšia doba bola po vzniku ČSR, aspoň tak to zvykli hovoriť,potom to už šlo do kytek. Ale keďže ideme míľovými krokmi späť, možno sa ešte vráti 😏.
@sara07 Tak sa sťažuj ďalej, ako sa máš zle. Čo ti na to povedať.
@alica110 ale ja sa nestažujem ja len píšem ako to je
skus argumentovat
ja som sa mala dobre tri roky dozadu, priam bravurne, mám sa lepšie ako za komančov ale ekonomické zvyky a chod domacnosti sa nemenil napriek tomu vidím že napriek škrtom máme menej a menej pred vyplatou
ano sme v stave ako za mečiara ked čakame na vyplatu a napr. podla toho ako sa malo platit zrpš v škole podotykam 40€ čiže žiadna šialená suma neboli sme jediny čo to zaplatili po vyplate - to je priklad ako su na tom aj iné domacnosti
to nieje o tom že mi všetko vadi a nič nieje dobre ale čísla na učte nepustia, máme roky domace učtovnictvo, vidim ako čo kde načo minime
19 rokov sme szoč popri zamestnaní,nič velké proste len na prilepšenie, tak vidim že veci čo sa kupovali nestihali sme , teraz predaj klesá , ale aj tak dobre bodne 100 -200-300€ mesačne na prilepšenie, odvody platime obaja v zamestnaní ale momentálny soc.mikroodvod nas dáva na kolena ,čiže pozastavujeme živnost - čo na tomto ako vidíš pozitívne ?
to nie je o tom že neviem šetriť, neviem si nájst druhu pracu,neviemsi viest domace učtovnictov, neviem nakupovat, alebo všetko nakupujem a nič doma neupečiem,neurobim , nezavarim ...... nie . to je o tom že to začina byt neunosné ,jedine čo beriem ako super že mame splatenu hypoteku
Na modrom koníčku už zas všetko vedia popredu a samozrejme všetko zle zle zle
@alica110 ale ja sa nestažujem ja len píšem ako to je
skus argumentovat
ja som sa mala dobre tri roky dozadu, priam bravurne, mám sa lepšie ako za komančov ale ekonomické zvyky a chod domacnosti sa nemenil napriek tomu vidím že napriek škrtom máme menej a menej pred vyplatou
ano sme v stave ako za mečiara ked čakame na vyplatu a napr. podla toho ako sa malo platit zrpš v škole podotykam 40€ čiže žiadna šialená suma neboli sme jediny čo to zaplatili po vyplate - to je priklad ako su na tom aj iné domacnosti
to nieje o tom že mi všetko vadi a nič nieje dobre ale čísla na učte nepustia, máme roky domace učtovnictvo, vidim ako čo kde načo minime
19 rokov sme szoč popri zamestnaní,nič velké proste len na prilepšenie, tak vidim že veci čo sa kupovali nestihali sme , teraz predaj klesá , ale aj tak dobre bodne 100 -200-300€ mesačne na prilepšenie, odvody platime obaja v zamestnaní ale momentálny soc.mikroodvod nas dáva na kolena ,čiže pozastavujeme živnost - čo na tomto ako vidíš pozitívne ?
to nie je o tom že neviem šetriť, neviem si nájst druhu pracu,neviemsi viest domace učtovnictov, neviem nakupovat, alebo všetko nakupujem a nič doma neupečiem,neurobim , nezavarim ...... nie . to je o tom že to začina byt neunosné ,jedine čo beriem ako super že mame splatenu hypoteku
@sara07 Veď ja vidím realitu takisto, ale nenechám sa znechutiť. Akurát by som zostala v depresii a dá ťa to dole. Nechodím s klapkami na očiach, ale zas to nevidím také čierne.
Ale kde, príde konečne lacný benzín, lacné hypotéky, lacné potraviny a už si tu budeme žiť spokojne. Potom vráti všetkým rodičom detí daňový bonus
@kalifka presne tak ,ak si dáme ružové okuliare ,z hlavy vymažeme negatívne myšlienky,žiadnu krízu mať nebudeme,žiadne čierne myšlienky.....👍
@anonym_df5074 fajn jeden príklad čo bude dobré nie všeobecné kecy
@anonym_autor vacsina velkych medzinarodnych firiem v nasom meste prepusta zamestnancov , neprijima novych , a pozicie vyssieho manazmentu ,ci vedeckych pracovnikov presuva do zahranicia . Tolko k mojmu okoliu ,l. V nemecku recesia uz je , k nam to prichadza tiez ,kedze sme na nich prirlis naviazani . Takze ano ,kroza pride , obavam sa ,ze bude vacsia ,ci dlhsia ako v 2008
@anonym_autor vacsina velkych medzinarodnych firiem v nasom meste prepusta zamestnancov , neprijima novych , a pozicie vyssieho manazmentu ,ci vedeckych pracovnikov presuva do zahranicia . Tolko k mojmu okoliu ,l. V nemecku recesia uz je , k nam to prichadza tiez ,kedze sme na nich prirlis naviazani . Takze ano ,kroza pride , obavam sa ,ze bude vacsia ,ci dlhsia ako v 2008
@zafir01 Prepúšťa sa na celom svete, nie len v Európe.
@anonym_df5074 A v decembri foto vianočných stromčekov s kopou darčekov, potom v januári fotky z lyžovačiek, dovoleniek. Ale majú sa zle 🙄
@zafir01 Prepúšťa sa na celom svete, nie len v Európe.
@alica110 samozrejme, tvrdim niekde opak ? Samozrejme su aj dnes ekonomiky ,ktore rastu ,naprirk tomu ze polovica sveta ma problem . ja pisem fakty z nasho mesta ,mojho okolia ,m,kde k januaru 2026 ide na urad prace vyrazne viac ludi,ako po ine roky . Jedna sa o par najvacsich zamestnavatelov v okrese , zamestnavajucich z vacsej casti muzov . A teda vidime s mojim manzelom aj v nasom blizkom okoli vyssi narast ludi ,ktori zhanaju pracu od noveho roka ,lebo vedia ,ze im konci pomer.
Ale dolezitejsie je , sa na taketo obdobia pripravit vtedy ,ked je priazniva doba . Mnohi na krize vedia dobre zarobit .
@anonym_df5074 fajn jeden príklad čo bude dobré nie všeobecné kecy
Kto vie dobre predpovedať budúcnosť, dokáže na tom dobre zarobiť.
Neverte nijakým chudobným prorokom!
@sara07 A ty si myslíš, že ti dám nejaký zázračný recept či čo? Nejak bolo a nejak bude.
@alica110 nie teraz nebude nejak ale krach , bankrot
tie grafy čo som sem dala hovoria jasne , konsolidacia je dobra ale nemá efekt lebo vlada rozhadzuje
čo je na tom dobre, pozitvne alebo vyhliadkovo dobre ? okrem toho že xy faktorov je proti aby nás ešte viac stiahli dole
to je ako ked slabne ohen tak ho nezačneš postrekovat vodou alebo snad začneš fukat aby sa chytil a horel viac, lepšie nevyhasol - metafora lebo očividne ideš svoje
tým by som s tebou debatu uzavrela , kolko báb ti tu píše že sa prepušta, netočia sa prachy eknomika mrzne a štát dalej žmyka ?
@anonym_df5074 tak pn nás fakt spasia
kolko je len tých pn ? 😂😂 však ked si chora aj tak si berieš dovolenku drivavá väčšina ludi bohužial tak robi aby vyležali
dobre
konkretizuj toto : urobia opatrenia, aby to zvládli.
čo podla teba mám mily anonym čo nemá ani gule na svoj názor mám urobit aby som sa mala lepšie 😂😂 konkrétne nie všeobecné kecy ....
@anonym_autor samozrejme roky nebude lepšie.Minule som čítala, že IKEA hlási obrovský prepad v predajoch tak to už je fakt zle.Tento týždeň som bola v nakupaku v Ba obchody prázdne.Kamarst má reštauráciu nič nóbl a povedal, že od nového roku bude podávať iba menucka a poobede zatvorí.Sama vidím, že nakupujeme menej spotrebných veci do domácnosti, že ideme menej do kina, na kúpalisko, že všade platím viac kaderníčka, potraviny ani nehovorím.Obidvaja sme zmenili prácu za vyšší plat a zase sme na tom istom🤣kríza je a bude ešte horšia a s tým súvisí ostatné ľudia budú menej míňať a to zastaví ešte viac ekonomiku.
Očakávam zvýšenie daní za dom, smeti, poistky na autá atď, cigarety..niekde tie peniaze zase potrebujú nahonobit.Vcera som bola v lekárni vitamíny a lieky sú od covidu raz tak drahé.Abnormalne zdraželi lekárne.Pripadam si ako chudák 100 eur nemá žiadnu hodnotu
Syn pozval frajerku do kina a pizzu 65 eur😆
áno bude kríza.. asi som teda zlý človek ak očakávam zlé veci, alebo som len realista ktorý vidí kam sa naša republika dostala a ako sa nám rozpadáva demokratický štát.. ale áno, bude ešte mnoho ľudí ktorí sa budú tváriť že to je v poriadku a kým neumierame hladom, nič sa nedeje.. 😒
asi som zlý človek za to, že som už neočakávala, že moje deti možno raz zažijú taký nedostatok ako som zažila ja v 90tych rokoch, keď sme nemali riadne ani na blbý chlieb...
a teda krízu nevidím len v Tom ako dopadnem ja a moja najbližšia rodina.. vidím a bojím sa ako to budú zvládať ľudia ktorí sú už teraz na Tom horšie (jednorodicovia, rodičia vážne chorých detí, starší ľudia).. keď by som bola sebec, tak by som myslela len na to ako sa budeme mať my a nejako to dame, sme pracovití ľudia čo sú v produktivnom veku.. ale nie som slepá a mám v okolí ľudí ktorí nemajú možnosti ako my a tých mi je ľúto, neviem či im budem vedieť pomôcť.. a to je sakra problém...
Jasne , že bude kríza , či sa deje niečo pozitívne (ak ano , sem s tým ) ? Prichádzajú noví investori ? Asi ťažko . Konsolidujeme ? Ani moc ne , len navýšili dane a odvody pre pracujúcich a firmy a to je Adi tak všetko , žiadne šetrenie , len rozhadzovanie miliárd na zbytočne nákupy , oslavy , úradníkov , výlety atd . Ku tomu pridám ešte investične dlhy v miliardách , trumpove cla , kto vie čo ešte sa udeje . Rezervy žiadne , edte aj pracujúcich idú okradnúť o peniaze z podpory (nehovorím o nejakých využívacoch) , hocikomu sa môže stat , že príde o prácu , nemá ani tu polročnú istotu príjmu . Zdravotníctvo zdevastované , do srubiek rozobraté , veľa zbytočných úmrtí
Ja uz z kazdej strany pocuvam, ze sa prepusta alebo sa este bude. Zijem v krajskom meste na zapade ale uz zacina byt problem s robotou, lebo firmy setria alebo zatvaraju prevadzky. Ja mam nastastie nejake uspory, ale rodiny alebo chori ludia co uz teraz ziju od vyplaty k vyplate, tak budu mat co robit aby to ustali. Mna doraza drahota v obchodoch, a to nekupujem somariny ale zakladne potraviny a drogeriu, sem tam knihy alebo male darceky. Som stastna, ze som si stihla zabezpecit byvanie lebo bude mega tazke kupit. Rovnako si vsimam podnajmy ze su hrozne drahe. Drzme si vsetci palce a hlavne ostat zdravy..
Aspoň niekomu sa darí , ini tie peniaze musia vyrobiť : Vláda sa tvári, že konsoliduje, ale nie je to realita, naznačuje v rozhovore poslanec a ekonomický expert KDH Jozef Hajko. Podľa neho štát každoročne vypláca úradníkom vysoké odmeny a šetrí nie v porovnaní s minulým rokom, ale len v porovnaní s umelo nafúknutými požiadavkami jednotlivých úradov
@anonym_df5074 tak pn nás fakt spasia
kolko je len tých pn ? 😂😂 však ked si chora aj tak si berieš dovolenku drivavá väčšina ludi bohužial tak robi aby vyležali
dobre
konkretizuj toto : urobia opatrenia, aby to zvládli.
čo podla teba mám mily anonym čo nemá ani gule na svoj názor mám urobit aby som sa mala lepšie 😂😂 konkrétne nie všeobecné kecy ....
@sara07 by si sa cudovala kolko je PN a popritom su ludia na fuskach. A kolko ich pribudne.
Každopádne niekto si to tu užíva : Milión eur na vládne sídlo. Ficova vláda ide rekonštruovať tatranskú vilu Klotilda
Vznikne aj jazierko, pribudne grilovací rošt.
Čítajte viac: https://spisgemer.korzar.sme.sk/c/23561739/mili...
@zafir01 očakáva sa horšia ako v 2008
Je to možné. Vzhľadom na konsolidáciu.
Bude väčšia chudoba, viac krádeži, vandalizmu, lekari kto môže odtiaľ odídu, čiže horšie zdravotná starostlivosť, mladí ľudia to isté, stredná vrstva ktorá ešte ako tak bola zanikne, bude sa postupne žiť čoraz horšie. ALE! hlavne že mame v ústave dve pohlavia a pridajú väčšie možnosti hazardu a vitajte na Slovensku zem zasnúbená 🙂
@anonym_7706b1 zabudla si, ze nemozes jracat rychkejsie ako 6km/h😆

@alica110 teraz je najlepšia doba? nemyslím. najlepšia bola krátko pred koronou.
@anonym_d59331 V novodobých dejinách. Či kedy bolo lepšie? Keď bola 1 alebo 2 svetová? Kríza v roku 1929? Komunizmus?